Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 094 - S05E12 Dead is Dead

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
158 odpowiedzi w tym temacie

#121 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.04.2009 - |09:00|

Taka ciekawostka - bron, z ktorej korzysta Ilana i jej kumpel, to (najprawdopodobniej, ale nie wydaje mi sie, abym sie mylil) m1 carabine z magazynkiem na bodajze 25 pociskow. Bron ta wykorzystywana byla przez oddzialy USArmy od czasow drugiej wojny swiatowej, az do lat 60. A przeciez nie tak dawno byly wzmianki o Marines i wyspie z 1954... To moze byc jakis trop, bo dziwnym byloby wysylanie kogos na misje z dosc stara bronia (przykladowo Keamy byl wyposazony nowoczesnie), a tworcy we wczesniejszych epizodach dobrze przypasowywali bron do realiow.

Nie znam się na broni, ale jeśli to tak "dawna" broń, to jest mało prawdopodobne, aby była w samolocie, raczej była ukryta gdzieś na wyspie. Widzieliśmy dużą wyspę w 1954 roku, nie wiemy, co wówczas działo się na Hydrze.
Zatem może być bardzo interesujące, co działo się na wyspie (małej i dużej) w latach 50 i 60, zanim pojawiła się na niej Dharma.
Dlaczego Ilana zapytała Franka, co jest w cieniu posągu? Na pierwszy rzut oka wyjątkowo nielogiczne, w końcu pilot wcale nie musi wiedzieć, z jaką misją lecą ludzie, których zabrał na pokład. On ma ich tylko bezpiecznie dostarczyć na miejsce, a następnie rozłożyć się w cieniu pod palmą, w towarzystwie piwa i grzecznie poczekać, żeby ich zabrać z powrotem. Czyli równie dobrze można by było pytać konia, co furman włożył na wóz. :P
Z drugiej strony - Frank jest jedyną osobą, która przypłynęła na wyspę na pokładzie Kahany, a potem wróciła do świata zewnętrznego. Na dodatek zabierając Oceanic 6 i Desmonda. Jakimś cudem wiedział też, że na Hydrze jest lądowisko (czy Othersi budowali lądowisko, czy oczyszczali z kamieni stare lądowisko, z początków funkcjonowania stacji?). Wiedział też, jak dopłynąć z małej wyspy do Dharmaville. Stąd też jestem skłonna się założyć, że znał odpowiedź na pytanie Ilany. Pytanie tylko dlaczego dał się "aresztować"? Złośliwie można by odpowiedzieć - kogoś trzeba zabić w finale w spektakularny sposób. Za co? Chociażby za zabranie z wyspy Oceanic 6, przez co była cała zabawa z nakłanianiem ich do powrotu. :P

Dla kogo pracuje Ilana? Dymek sugeruje Benowi, że teraz rządzi Locke i Wyłupiasty ma go słuchać. A z odcinka 05x07 wynikałoby, że dokładnie tego chciał też Widmore. By Locke wrócił i rządził Wyspą, bo zbliża się wojna. Więc trzeba być "po właściwej stronie". Ilana i jej grupa to "atakujący", czy Othersi - wsparcie dla mieszkańców Wyspy, by jej bronić przed atakiem. Tylko czyim? Dharmy? Ekipy, która była jeszcze wcześniej? Wojska?

Widmore musiał opuścić wyspę - powód jest tak naciągany, że mam wrażenie, iż Othersi są totalnymi bezmózgami, że w to uwierzyli. Tak lipne, że ręce opadają... No chyba, że użyto argumentu "Bo tak chce Jacob" :P Ale to już pachnie sektą na całego.
I teraz kolejna nielogiczność - Widmore SZUKAŁ wyspy? Przecież nie został wyrzucony poprzez "bilet do Tunezji", czyli wyspa nie zmieniła lokalizacji od czasów, gdy był szefem. A że opuszczał wyspę i na nią wracał, to wiedział jak ją znaleźć.

Kim jest Locke po "zmartwychwstaniu"? A było w ogóle jakieś zmartwychwstanie? Coraz więcej wskazuje na to, że Łysol dołączył do grupy zombie, biegających po wyspie. Jest tym samym co Christian, czy Claire. Którzy nie zauważyli, że już nie żyją.

Bóstwo z płaskorzeźby - Seth, a Potwór to Apop. Pomiędzy postaciami bóstwa i Potwora jest umieszczony wąż (nieśmiertelność) i oko (oko Ra - Apop był wrogiem Ra), za plecami boga jest odwrócony krzyż ankh. Jakoś tak przez przypadek pilot lotu 815 nazywał się Seth Norris :P
Pierwotna wersja mitu (Stare Państwo) przyjmowała, że Seth był sternikiem słonecznej barki Ra i miał go chronić przez atakiem Apopa. W wersji mitu z czasów Nowego Państwa - Seth jest po przeciwnej stronie, jako wróg Ra, jako morderca swojego brata. Brzmi znajomo w kontekście Losta? Seth-zdrajca staje po stronie wroga... "Zainfekowany" przez Potwora... Zabija najbliższych...

Najlepszy odcinek serii, a oglądalność najgorsza od początku sezonu. Najwyraźniej widzowie dają twórcom do zrozumienia, że nie tego oczekiwali. Znudzenie żenującymi odcineczkami o sielance w Dharmaville daje o sobie znać. Jeśli się okaże, że Casear zginął (a bardzo prawdopodobne, bo ciężko byłoby przeżyć strzał z obrzyna z odległości 1 metra), to będzie najgłupiej wprowadzony i odstrzelony Balast. Więcej takich "perełek", a oglądalność sezonu 6 będzie na poziomie 5 mln, z tendencją spadającą.

A'propos malowanych ślepek Ryśka - w starożytnym Egipcie wszyscy, niezależnie od płci i stanowiska, malowali oczy. Więc to akurat żaden wyznacznik. Kapłanów odróżniało się po ogolonej głowie. Choć i faraon musiał też golić łeb, by założyć koronę.

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 14.04.2009 - |09:03|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#122 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 14.04.2009 - |09:49|

No chyba, że użyto argumentu "Bo tak chce Jacob" tongue.gif Ale to już pachnie sektą na całego.

Mało Ci argumentów "Bo tak chce Jacob" w tym odcinku i w całym serialu. Przecież to jest sekta :P Tylko, że oni są tymi dobrymi. ;)

Przecież nie został wyrzucony poprzez "bilet do Tunezji", czyli wyspa nie zmieniła lokalizacji od czasów, gdy był szefem. A że opuszczał wyspę i na nią wracał, to wiedział jak ją znaleźć.

Może przesunęli Wyspę po jego odejściu, albo Widmore nie miał pod koniec już tyle wpływów, by znać aktualną lokację i pozycję Wyspy.

Najlepszy odcinek serii, a oglądalność najgorsza od początku sezonu.

Naprawdę Ci się podobał? Nieprawdopodobne :D

A'propos malowanych ślepek Ryśka - w starożytnym Egipcie wszyscy, niezależnie od płci i stanowiska, malowali oczy. Więc to akurat żaden wyznacznik. Kapłanów odróżniało się po ogolonej głowie. Choć i faraon musiał też golić łeb, by założyć koronę.

Więc to może łysy łeb jest tym czynnikiem, dla którego Locke stał się the chosen one? :P W serialu chyba tylko Abaddon był jeszcze łysy, tak to przeważają kudłacze, ew. rozczochrani. Krótko obciętych jest stosunkowo mało.
  • 0

#123 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 14.04.2009 - |09:58|

Dlaczego Ilana zapytała Franka, co jest w cieniu posągu? Na pierwszy rzut oka wyjątkowo nielogiczne, w końcu pilot wcale nie musi wiedzieć, z jaką misją lecą ludzie, których zabrał na pokład. On ma ich tylko bezpiecznie dostarczyć na miejsce, a następnie rozłożyć się w cieniu pod palmą, w towarzystwie piwa i grzecznie poczekać, żeby ich zabrać z powrotem. Czyli równie dobrze można by było pytać konia, co furman włożył na wóz. :P
Z drugiej strony - Frank jest jedyną osobą, która przypłynęła na wyspę na pokładzie Kahany, a potem wróciła do świata zewnętrznego. Na dodatek zabierając Oceanic 6 i Desmonda. Jakimś cudem wiedział też, że na Hydrze jest lądowisko (czy Othersi budowali lądowisko, czy oczyszczali z kamieni stare lądowisko, z początków funkcjonowania stacji?). Wiedział też, jak dopłynąć z małej wyspy do Dharmaville. Stąd też jestem skłonna się założyć, że znał odpowiedź na pytanie Ilany. Pytanie tylko dlaczego dał się "aresztować"? Złośliwie można by odpowiedzieć - kogoś trzeba zabić w finale w spektakularny sposób. Za co? Chociażby za zabranie z wyspy Oceanic 6, przez co była cała zabawa z nakłanianiem ich do powrotu. :P

Frank raczej nie wiedział o lądowisku. Gdy samolot tracił wysokość po prostu szukał dogodnego miejsca na lądowanie i... znalazł. :P A wiedzy też wielkiej nie trzeba żeby wiedzieć jak przepłynąć na sąsiednią wyspę, w dodatku widocznej z brzegu tej mniejszej. ;) Pytaniem Ilany był wg mnie wyraźnie zaskoczony. Gdyby znał odpowiedź to znaczyłoby, że należy do jej grupy, więc nie miałby powodu udawać głupka. (bo po co?)
  • 0
...and Justice for All!

#124 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.04.2009 - |10:42|

@Grzebul
Całkiem łysy to był też kochaś Sun.
Ex Juliet też nie miał zbyt bujnej czupryny :P
Widmore obecnie też ma niewiele włosów na głowie. Więc może wrócić na wyspę ;)
A Szaman z Uluru? Na dodatek mieszka w pobliżu miejsca, które jest Świątynią.
Szukamy dalej?

@Metallfish
Zarówno Frank jak i Ilana mogą być wysłannikami, tyle że dwóch rywalizujących ze sobą grup. I obie grupy mają wiedzę o wyspie. Frank jest wysłannikiem Widmore'a, Ilana - Dharmy, bądź odwrotnie?
Z drugiej strony - oprócz jej bandy zbirów jest jeszcze grupka pozostałych pasażerów. Którzy równie dobrze mogą być przypadkowymi osobami, jak i kolejnymi szpiegami. A jakoś trzeba im pokazać, że się jest groźnym.
Co więcej, najwyraźniej Frank jest im do czegoś potrzebny. Inaczej od razu dostałby kulkę w łeb.
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#125 Armageddon89

Armageddon89

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 14.04.2009 - |11:14|

Powiem krótko wd. mnie najlepszy odcinek z wszystkich sezonów, akcja, akcja, akcja i troszke emocjonalny pod koniec. Niesamowity, populistyczny, ale niesamowity!
  • 0

#126 TróFan

TróFan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 14.04.2009 - |13:18|

a Potwór to Apop

A to skąd wzięlaś? Ja się nie znam ale zgodnie z wikipedią Apop był wężem żyjącym w głebinach oceanu a tu mamy chmurę dymu. Jak się ma jedno do drugiego?

Szaman z Uluru

Kto to jest? Chyba coś mi umknęło albo nie była to jakaś istotna dla całości postać.
  • 0
destination annihilation

#127 kaczor

kaczor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów

Napisano 14.04.2009 - |13:29|

a Potwór to Apop

A to skąd wzięlaś? Ja się nie znam ale zgodnie z wikipedią Apop był wężem żyjącym w głebinach oceanu a tu mamy chmurę dymu. Jak się ma jedno do drugiego?

Szaman z Uluru

Kto to jest? Chyba coś mi umknęło albo nie była to jakaś istotna dla całości postać.

ziomus siedzacy na pustyni po srodku kontynentu zwanego Australia...tam sie taka swieta gora Aborygenow znajduje i ten szamanek tam ma swoja baze:) patrz czakramy, rozne miejsca z energia ziemi...

uluru aka ayers rock - dosc slawna nazwa:) warto kojarzyc:)

Użytkownik kaczor edytował ten post 14.04.2009 - |13:30|

• 0

#128 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.04.2009 - |13:43|

Tyle, że Cerberus bardziej przypomina węża (czyli Apopa), niż Potwora (Ammit), który miał towarzyszyć Anubisowi. I sposób jego wzywania (jak za przeproszeniem spłuczka w kiblu) kojarzy się z wodą.
Ammit nie miał żadnych powiązań z wodą.

Odcinek 02x19 - no nie wiem, czy tak nie istotna. Na wyspie mamy uzdrawiającą Świątynię, w Uluru właśnie też - uzdrawiające święte miejsce - i to poza wyspą. Jako że to Świątynia rdzennych mieszkańców Australii - Aborygenów - wygląda, że jednak można się dogadać ze Rdzennymi.
No i jak powyżej zauważył kaczor - Uluru jest miejscem związanym z energią Ziemi.

Wracając do odcinka - ostatecznie koncepcja powiązania Widmore'a z Dharmą legła w gruzach. Ciekawe jak się twórcy teraz wyplączą z kwestii sponsorów i finansowania Dharmy.

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 14.04.2009 - |13:48|

• 0

#129 TróFan

TróFan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 14.04.2009 - |13:55|

Tyle, że Cerberus bardziej przypomina węża (czyli Apopa), niż Potwora (Ammit), który miał towarzyszyć Anubisowi. I sposób jego wzywania (jak za przeproszeniem spłuczka w kiblu) kojarzy się z wodą.
Ammit nie miał żadnych powiązań z wodą.

A kto powiedział że ma to być Apop lub Amit? Może to jest byt nie występujący wcześniej w żadnej mitologii. Przypomina nie tylko węża, przybierał też postać zaciśniętej pięści (The Cost of Living) i trójgłowego mnstrum (Left Behind).

Użytkownik TróFan edytował ten post 14.04.2009 - |14:00|

• 0
destination annihilation

#130 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.04.2009 - |14:00|

A kto powiedział że ma to być Apop lub Amit? Może to jest byt nie występujący wcześniej w żadnej mitologii. Przypomina nie tylko węża, przybierał też postać zaciśniętej (The Cost of Living) i trójgłowego mnstrum (Left Behind).

Na płaskorzeźbie jest jednak bóstwo z głową psa/szakala. Czyli wybór mamy dość ograniczony: bóstwem jest Anubis, a potwór to Ammit, bądź jest to Seth. A wówczas potwór to Apop. A z racji tej "spłuczki" pod domem Bena - bardziej prawdopodobne jest to drugie rozwiązanie.
  • 0

#131 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 14.04.2009 - |14:41|

Wracając do odcinka - ostatecznie koncepcja powiązania Widmore'a z Dharmą legła w gruzach. Ciekawe jak się twórcy teraz wyplączą z kwestii sponsorów i finansowania Dharmy.

Takiej koncepcji nigdy nie było. :lol:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#132 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 14.04.2009 - |14:42|

Ja bym jeszcze rozważał taką koncepcję - to żadne bóstwo egipskie. Tylko po prostu Egipcjanie kiedyś wylądowali na Wyspie, zawładnęli nią i przystosowali swój system wierzeń do Wyspy budując tam świątynie, posągi, itd. Zresztą pisałem już o tym niedawno. ;) Jest to moja teoria i bardzo bym się ucieszył jakby się sprawdziła, bo raczej nie chcę bogów egipskich na wyspie. :D

Edycja: TS - była taka koncepcja. ;) Oczywiście tylko w pomysłach nas - fanów (tudzież antyfanów).

Użytkownik Metalfish edytował ten post 14.04.2009 - |14:43|

• 0
...and Justice for All!

#133 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 14.04.2009 - |14:55|

Ja bym jeszcze rozważał taką koncepcję - to żadne bóstwo egipskie. Tylko po prostu Egipcjanie kiedyś wylądowali na Wyspie, zawładnęli nią i przystosowali swój system wierzeń do Wyspy budując tam świątynie, posągi, itd. Zresztą pisałem już o tym niedawno. ;) Jest to moja teoria i bardzo bym się ucieszył jakby się sprawdziła, bo raczej nie chcę bogów egipskich na wyspie. :D

Toż to byłoby wybawienie! A dymek byłby starszy nawet od starożytnych budowli na wyspie...
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#134 Mr.UnFriendly

Mr.UnFriendly

Starszy szeregowy

• Email
  • 122 postów

Napisano 14.04.2009 - |18:55|

Toż to byłoby wybawienie! A dymek byłby starszy nawet od starożytnych budowli na wyspie...

też o tym myślałem.

tym bardziej, że imienia z kręgu religii monoteistycznych Bliskiego Wschodu głównemu duchowi wyspy (Jacobowi) raczej nie nadaliby starożytni Egipcjanie. a Richard, który wydaje się narazie być najstarszy ze wszystkich Hostiles nie sprzeciwia się takiemu imieniu.

przeciwko teorii o obecności bogów egispkich świadczy także synkretyzm DHARMy która łączy w sobie buddyjskie pozdrowienia i używa "God Loves You as He Loved Jacob" do prania mózgu ;D

w każdym razie nie pasowałby mi odcinek 6x16 kończący się tym, że zjawia się Anubis i zżera wszystkich bohaterów ;)
  • 0

#135 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 14.04.2009 - |19:13|

Taki mały OT: nie 6x16, a 6x17 będzie ostatnią godziną serialu. :P

A jeszcze szerszy mały OT: podzielę się z wami ciekawostką - podobno oryginalną liczbą diabła w Biblii nie są trzy szóstki, ale właśnie 616 :P

A żeby post nie był zdominowany całkowicie przez OT - ciekawi mnie kwestia tego czy Ben faktycznie nie wiedział o Oceanic Six w przeszłości. Ja obstawiam, że wiedział ale kłamał. Druga możliwość jest taka, że Oceanic Six w niedługim czasie w okolicach pwortu BEna do Dharmy zniknie. (jak wiemy - Ben przy okazji leczenia ma mieć luki w pamięci) Błąd twórców to na 99% nie jest, bo raczej trudno żeby mylili się z odcinka na odcinek.
  • 0
...and Justice for All!

#136 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.04.2009 - |20:20|

TW- niezły motyw z tym imieniem pilota, faktycznie to interesujące.

Wracając do lądowiska na Hydrze - ktoś z innych musiał wiedzieć, że się przyda. Czyli znał przyszłość (chyba, że założył, że co jakiś czas jakiś samolot awaryjnie wpadnie z wizytą, to już bodaj trzeci samolot + jeszcze balon po drodze). Tak jak Richard, który wiedział żeby poszukać postrzelonego w nogę Locke'a przy '?'.

No dobra, teraz wracam do wygnania Widmore - skąd założenie, że Wyspa nie przemieszczała się przed poruszeniem kołem przez Ben'a? Przecież nie można jej było zlokalizować aż do zniszczenia Swan'a/utraty komunikacji przez Innych --> wtedy pojawiła sie jako anomalia, a i tak Naomi prawie zginęła próbując tam dotrzeć.
Bardziej słuszna wydaje sie koncepcja, że Wyspa pojawia się co jakiś czas w różnych miejscach (być może częściej po ruchach kołem), a cały czas jest prawie niedostępna. Dharma musiała zbudować przecież specjalną stację.
Poruszenie Donkey Wheel zmienia tylko linie czasu dla niektórych bohaterów... i może wymuszą jedno z przemieszczeń?

Z drugiej strony - gdy Wyspa stale zmienia położenie - istnieje wielkie ryzyko, że opuszczając Wyspę nie wróci się na nią nawet łodzią podwodną. Więc Rysio werbując Juliet musiał sie pewnie spieszyć. A Widmore nie znał sposobu dotarcia z łodzią podwodną? Przecież tym sposobem go wygnali!
  • 0
"It only ends once. Anything that happens before that is just progress."
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence

#137 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 14.04.2009 - |20:25|

Przepraszam, czy w waszej teorii ammit/anubis i seth/apop to odpowiedniki czarnego dymku i jacoba ? Bo jeśli czarny dymek to ammit/apop to jacob jest uwspółcześnionym imienię dla setha/anubisa? Jeśli tak, to jaką rolę na wyspie pełni jacob tudież seth/anubis, jeśli nie, to kim jest jacob a kim seth/anubis.

Tak ogólnie bardzo ciekawi mnie niestarzejący się Richard i własciwie jednya osoba, która w moim przekonaniu widziała Jacoba na własne oczy.
  • 0
10.0 Supernatural, Lost, Californication, Dexter, Sons Of Anarchy, Chuck
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes

#138 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 14.04.2009 - |20:39|

Edycja: TS - była taka koncepcja. ;) Oczywiście tylko w pomysłach nas - fanów (tudzież antyfanów).

Tylko wtedy musieliby wyjaśnić skąd się Egipcjanie wzięli na wyspie. ;)

A Widmore nie znał sposobu dotarcia z łodzią podwodną? Przecież tym sposobem go wygnali!

Możliwe, że po jego wyrzuceniu wyspa zmieniła położenie.
  • 0

#139 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 14.04.2009 - |20:53|

Ciekawi mnie kwestia tego czy Ben faktycznie nie wiedział o Oceanic Six w przeszłości. Ja obstawiam, że wiedział ale kłamał.

Może faktycznie ich kojarzył bo przecież to Sawyer,Hugo,Kate i Jack byli na "liście" Jacoba.Tylko mała niespójność- Jin i Miles też tam byli,ale się ich nie czepiał. Może wreszcie Ben zacznie mówić prawdę :D ?

Możliwe, że po jego wyrzuceniu wyspa zmieniła położenie.

Tylko kto był tym "szczęśliwcem" :) który ruszył FDW- bo sama Wyspa się nie przemieściła jak Ben zafundował Widmore'owi "wylot" z Wyspy ??? I dlaczego nie mógł znaleźć Wyspy ? Chyba,że nie wiedział o istnieniu FDW przed eksmisją z Wyspy i tu pewnie leży problem- Ben nie był z nim szczery :D, że może mu taki numer wykręcić z przemieszczeniem :P w czasie/miejscu

Użytkownik Kiz edytował ten post 14.04.2009 - |21:05|

• 0

#140 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 14.04.2009 - |21:22|

Ciekawi mnie kwestia tego czy Ben faktycznie nie wiedział o Oceanic Six w przeszłości. Ja obstawiam, że wiedział ale kłamał.

Może faktycznie ich kojarzył bo przecież to Sawyer,Hugo,Kate i Jack byli na "liście" Jacoba.Tylko mała niespójność- Jin i Miles też tam byli,ale się ich nie czepiał. Może wreszcie Ben zacznie mówić prawdę :D ?

To nie była lista Jacoba tylko Bena a właściwie Ms. Klugh. ;)

Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 14.04.2009 - |21:23|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych