Skocz do zawartości

Zdjęcie

Skąd pomysł na nick?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#121 Zoisyte

Zoisyte

Wielki Organizator

• VIP
  • 295 postów
  • MiastoJabłonna

Napisano 22.08.2006 - |07:13|

Mój nick ma dosyć specyficzną historię. Zaczęło się to kiedy miałem jakieś 14 lat.
Otóż, choć ciężko się do tego przyznać, kiedyś obejrzałem parę odcinków Sailor Moon.
Zaciekawiła mnie histria czerech złych generałów.
Parę lat później, będąc już na studiach, przekopywałem mitologię japońską.
I natrafiłem na pierwowzory postaci tychże generałów, demony Oni.
Jeden z nich, właśnie Zoisyte, był "specem" od manipulacji ludzkimi umysłami.
I stąd nick.
Okazało się potem że imiona tych demonów odpowiadają szczególnym kamieniom szlachetnym.
Więc tym bardziej postanowiłem nie zmieniać nicka :)

I tak już od 10 lat jestem "Zoi" ;)
  • 0

Yo, ho, haul together,
hoist the Colors high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die.

#122 carisma_girl

carisma_girl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoSopot

Napisano 31.08.2006 - |06:57|

Moj nick nie wziol sie od modelu firmy mitsubishi( nie wiem jak to sie nawet pisze :P )

kiedys dawnnno temu taki pseudonim miala piosenkarka .. aczkolwiek tylko jeden utwor wykonala pod tym pseudonimem a reszte pod innym i tak jakos przypadlo mi do gustu .

z tym ze czescie uzywam samego CaRiSma niz carisma_girl
wsrod moich znajomych wiekszosc wola na mnie Cari nie kasia .. nicka uzywam od ponad 5 lat a moze i juz 6 .. ten czas tak leci ze pewna nie jestem

Pozdr. CaRi
  • 0

#123 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 05.09.2006 - |17:01|

A to teraz was zaskoczę! Nie no, żarcik... Na imię mi Paulina, a że jest blisko spokrewnione z Paula, to tak na mnie wołają... (czasem też Torch (ang. pochodnia, jakby ktoś nie wiedział) sama nie wiem czemu... Taka gorąca jestem? :P ). A Darth to oczywiście dlatego, że kocham Star Wars i Sithów (Ciemna Strona Mocy!!! :hehe: :hehe: :hehe: Zło!!!). I tyle... Nic skomplikowanego :D
  • 0

#124 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.05.2010 - |23:52|

Wyciągnę teraz wątek sprzed 4 lat ( :blink: ). Może dowiemy się czegoś ciekawego o nowych użytkownikach. Ja sam nie wypowiadałem się w tym wątku, więc wykorzystam swoją szansę. :)

Jeśli chodzi o mój nick to jest on zupełnie przypadkowy. Co prawda byłem już wujkiem, ale za satanistę nigdy się nie uważałem. ;) Pamiętam, że zakładając konto nie miałem zamiaru zostawać na forum dłużej. To znaczy czytałem już forum od jakiegoś czasu, ale z wypowiadaniem się było raczej słabo. Chciałem po prostu zabrać głos w jakiejś konkretnej sprawie i wrócić do roli obserwatora. Nie przykładałem więc większej wagi do nicka i wpisałem coś absurdalnego, żeby nie mieć problemu z komunikatem "ten nick jest już zajęty". I tak już zostało...

Urzekła Was moja historia? ;)
  • 0

#125 Papillon

Papillon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 20.06.2010 - |22:57|

Ja mam nick po postaci anime bardzo ekscentrycznej jak ja :P Można nawet powiedzieć dziwnej .
Po za tym mój nick po francusku oznacza motyl :)
  • 0

#126 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 21.06.2010 - |10:45|

W sumie jestem na tym forum dopiero od 15 miesięcy, żałuję że nie wczesniej, więc wytłumaczę swój nick, używam go od bardzo dawna w necie, jego powstanie jest bardzo proste - od Macieja (moję imię) i Maxa (tak zawsze chciałem mieć na imię, ma to związek z serią o Mad Maxie:) uwielbiałem to imię jak je wymawiali z akcentem amerykańskim...nie chciałem być typowo Madmaxem więc po polsku jestem Macmaxem:)
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#127 igut214

igut214

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoKraków

Napisano 27.06.2010 - |21:34|

Historia mojego nicku nie jest ekscytująca <_< . Otóż znajomi mówią na mnie igut, a jakieś kilka miesięcy temu miałam bzika na punkcie Housa. Na seriale.pl musiałam sobie jakiś nick wymyślić, więc igut od imienia Iga, 2 od klasy i 14 od wieku. Tak powstało igut214. Teraz powinno być igut315, ale nie chce mi się go zmieniać, a ten nick mam na prawie wszystkich forach, na których jestem zarejestrowana B) .

P.S.
W końcu napisałam jakiegoś dłuższego posta :P

Użytkownik igut214 edytował ten post 27.06.2010 - |21:38|

• 0
"Tęsknię za lasem, uświadomił sobie Leiard. Tęsknię za życiem w spokoju. Za sercem i umysłem, których nie drąży zamęt. Za bezpieczeństwem" -- ("Kapłanka w bieli" - str. 363).

#128 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 06.07.2010 - |17:24|

Historia mojego nick'u też nie jest jakaś... specyficzna. Otóż wymyślił go mój brat chociaż ciężko to nazwać wymysłemiem bo tylko zapisał moje imię od tyłu (a na imię mi Sebastian) obciął ostatnie 5 liter dodał 'i' i w ten oto cudowny sposób mamy naiti(szczerze mówiąc w życiu nie wpadł bym na pomysł takiego wymyślania nick'ów no ale ok niech już bedzie, nie czepiajmy sie szczegółów).:)
  • 0

#129 Gally

Gally

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 14.08.2010 - |15:46|

A bo to wszystko przez Star-Warsy...

Swego czasu używałam innego nicka, a notoryczne mylenie mnie z facetem zaczynało drażnić, a że akuratnie brałam udział w naprawdę fajnej kampanii RPG w świecie star-wars właśnie, to pożyczyłam sobie imię mojej alko... archeolog. Pełne imię to "Galena", ale ktoś już wpadł na to, więc użyłam skrótu, który wymyślił Misiu Gry gdy tylko usłyszał, jak moja zołza będzie się nazywać.
Obie spojrzałyśmy się na niego dziwnie... no ale zostało.
  • 0

#130 Ananke

Ananke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.12.2010 - |18:34|

Historia mojego nicku... O tym by wiersze i mity pisać.

A tak bardziej serio - mój nick ma aktywne odniesienie do mojej wiary. Ananke to gracka bogini uosabiająca przymus i konieczność i jej właśnie oddaję, mm, cześć. Natchnął mnie do tego pewien wiersz, pewna konieczność. Cóż - los.
Dlatego też zaczęłam się imieniem bogini posługiwać.
  • 0

Dołączona grafika
Może lubię na Ciebie patrzeć
i wyobrażać sobie jak smakujesz?

Nakarm psa z Szerlokiem - KLEMENS

#131 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.12.2010 - |20:41|

A tak bardziej serio - mój nick ma aktywne odniesienie do mojej wiary.

A co to za wiara, jessli wolno zapytac?
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#132 Ananke

Ananke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.12.2010 - |22:19|

Zawsze wolno pytać.

Najogólniej można ująć to tak - wierzę w to, że nie można uciec przed losem, że światem kieruje pewne fatum. Ananke uosabia sobą konieczność i nieuchronność. Nazywam to wiarą, a nie filozofią, bo coraz bardziej przekonuję się ku Ananke jako bogini, a nie tylko bycie.
  • 0

Dołączona grafika
Może lubię na Ciebie patrzeć
i wyobrażać sobie jak smakujesz?

Nakarm psa z Szerlokiem - KLEMENS

#133 afgani

afgani

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoChojnice

Napisano 05.02.2012 - |16:28|

W szkole koledzy wymyślali mi dziwne przezwiska zazwyczaj był to Banderas lub Seagal, sama nie wiem czemu tak mnie nazywali ale nie podobało mi się to, więc chciałam wybrać sobie własny nick, przypomniałam sobie, że w jednej książce był bohater o imieniu Afgan dodałam "i" i tak o to powstał mój nick, na niektórych portalach mam nick Kajtena, ale ten nick powstał w sumie nie wiem jak, tak sobie po prostu wpisałam w rubrykę i się przyjęło :lol:
  • 0
Sara : Dlaczego nie zostałeś w samochodzie?
Chuck : Bo tam nigdy nie jest bezpiecznie!

#134 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 05.02.2012 - |18:40|

Moja ksywa ma wielopiętrową historię.

Na początku pierwszego roku musiałem pilnie napisać na komputerze pracę z historii gospodarczej o najsłynniejszym przemysłowcu łódzkim. Miałem dubeltowy kłopot, bo wykładowca uparł się, że mam doprowadzić dzieje firm założonych przez Karola Wilhelma Scheiblera do współczesności. Pamiętam, że to był koszmar, bo nigdzie nie mogłem znaleźć, co się stało z budynkami jego przędzalni i kto tam urzędował w PRLu. Wreszcie znalazłem monografię Zjednoczonych Zakładów Tekstylnych im Obrońców Pokoju Uniontex. I to były owe przędzalnie Scheiblera. Ale musiałem to jeszcze przepisać i wydrukować. Coś, co dziś jest oczywiste, wtedy nie było. W liceum windowsa na oczy nie widziałem i klepało się w jakimś dosowym edytorze. W pracowni komuterowej (nie miałem i nikt znajomy nie miał kompa) wszystkie stanowiska z edytorami dosowymi był zajęte. Tylko jeden komputer stał samotny. Miał zaisntalowany Windows95 z Wordem. Wszyscy marudzil, że to makabryczny system, z jakimiś oknami, co nie wiadomo jak obsłużyć, DOS prawie na nim nie działa, a ten program do pisania tekstu jest nie do pojęcia. I nie miałem wyboru. Usiadłem przed nim. Nigdy w życiu nie widziałem takich środowisk. I miałem jeden dzień na wklepanie i wydruk.

I od tamtej pory nie dam złego słowa powiedzieć na wynalazek okien i ich intuicyjność. Bez jakiegokolwiek wsparcia, na czuja dało się wszystko ogarnąć - to był żywy dowód na to, jak ówcześni dosowi malkontenci nie mieli racji. I nagle pupa blada - drukarki padły.
I musiałem wysłać referat pocztą elektroniczną. To też była nowinka. Więc ja w altaviście (takie ówczesne google) ustaliłem, że najsensowniejsze konta są na pewnym wielkim amerykańskim portalu (polskie praktycznie nie istniały, albo miały przerażająco małe skrzynki nawet jak na czasy dyskietek). I tworzę pierwszego w życiu nicka. I nagle się okazało, że wszelkie kombinacje mojego polskiego imienia i nazwiska są w Ameryce pozajmowane. Po dziesiątej próbie się wnerwiłem i z rozpaczy nad tym uniontexem jako nick wpisałem jego lustrzane odbicie. I tak xetnoinu było taką abstrakcją słowną, że używam jej do dziś.

To wspomnienie brzmi jak era dinozaurów ale niestety nasze licea i uczelnie były technologicznie zacofane, sprzęt astronomicznie drogi, a wykładowcy, co ciekawe Ci najstarsi, byli do przodu i nie chcieli już odręcznie pisanych referatów. Pół roku później wprowadzono zajęcia z WIN95 i Worda oraz wgrano to oprogramowanie na wszystkie komputery wydziału. Ale chrzest bojowy był już za mną:)
  • 1

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#135 tomek28

tomek28

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 25.08.2013 - |19:02|

Tomek to moje imię a 28 wzięło się od numeru podstawówki do której chodziłem :)

• 0

#136 Isaa

Isaa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 07.09.2013 - |21:55|

Historia mojego nicka jest krótka i średnio fascynująca, ponieważ... wzięłam go od imienia. Kooniec :D

• 0

#137 Bianca

Bianca

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 27.05.2014 - |01:12|

Hm, moja historia podobna jak poprzednia. Mam tak na imię, tylko w wariancie spolszczonym. :) 

Tak w ogóle, to cześć, bo jestem tu nowa :D

• 0

#138 hukilopak

hukilopak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 17.03.2015 - |00:58|

mi akurat przyszedł tak nagle do głowy :D

• 0

Co można polecić takim osobom, które z różnych powodów nie mogą wziąć kredytu w banku? Cóż, kredyty http://www.doradztwo-kredytowe.com.pl nie są udzielane w naszym kraju wyłącznie przez banki - zwróćmy uwagę na instytucje bankowe, które są godne uwagi.

#139 Moadorek44

Moadorek44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 28.02.2022 - |08:57|

A ja taki nick już mam praktycznie od zawsze :) Odkąd dostałem swój pierwszy komputer z dostępem do internetu :)

https://yesdent.pl/

Użytkownik Moadorek44 edytował ten post 02.03.2022 - |15:22|

• 0

#140 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 25.03.2022 - |10:08|

A te 44 to z miłości do Pana Tadzia? ;)
  • 0