Oho, wychodzi na to, ze jak zwykle dostalismy "same bzdury".
Wyglad barakow + sygnal z wiezy to nie sa babole wynikajace z zaniedbania scenarzystow, to jest zrobione celowo. Na wyjasnienie raczej przyjdzie nam jeszcze sporo poczekac, ale to nie znaczy, ze go nie ma. Oprocz tego, ze jesli ktos nastawial sie, na petle czasowa, w ktorej nie ma mozliwosci wplywania na ksztalt przyszlosci(a raczej terazniejszosci), to wyglada na to, ze sie w tym wypadku mylil - tworcy maja inny pomysl na serial.
Nie wiemy dokladnie kto i dlaczego narysowal mape w Swanie, co nie oznacza, ze sie tego nie dowiemy, i fakt, ze Radzinsky aktualnie biega sobie po wyspie niczego nie przekresla.
- "Swan" jest dopiero budowany (Radziński robi model bunkra), to jakim cudem Skośnooki ma znaczek "Swana" na nagraniu w tym całym Centrum Powitalnym?
Moze dostal glowny przydzial wlasnie przy konstruowaniu tej stacji? Dziwne to by bylo, gdyby mial znaczek zanim powstalby pomysl zbudowania bunkra.
- w 03x20 nowo przybyli byli szczepieni, nie zauważyłam by w 05x09 kogokolwiek chciano szczepić.
To, ze tego nie pokazali, nie znaczy, ze to nie mialo miejsca. Nie pokazali tez zapewne wielu innych rzeczy.
- Skośnooki w rozmowie z Jackiem przedstawia się jako Pierre Chang. Wynikałoby z tego, że jego prawdziwe nazwisko nie było żadną tajemnicą. To w takim razie o co chodzi ze zmianą nazwiska dla każdego z filmów instruktażowych: Candle, Halliwax, itd? Czemu to miało służyć? Bo jak na razie wygląda to coraz bardziej idiotycznie.
Moze robil to wylacznie dla jaj? Dopuszczasz taka mozliwosc?
- na nagraniu Chang nie porusza lewą ręką (proteza?), rozmawiając z Jackiem, ma sprawne obie ręce? Więc co to za żenada z tymi protezami w nagraniach, skoro wszyscy wiedzieli, że on ma dwie ręce?
Chang tylko na czesci nagran ma cos z reka, nawet na 100% nie wiadomo czy to jest proteza. Zapewne jesli ulegl jakiemus wypadkowi to widocznie dopiero ma to nastapic.
- Amy i Horace - oboje nie są wysocy i mają jasne włosy. Ciemnowłosy i wysoki Ethan to ich syn?!?!? Jakoś ciężko będzie wcisnąć, że to sprawka sąsiada bądź listonosza. tongue.gif No i jego wiek (w roku 2004 miałby 27 lat?!?!) - kolejna bzdura po dacie urodzenia Charlotte (do czego twórcy się sami przyznali w najnowszym podcaście - leżę i turlam się ze śmiechu, zwłaszcza, że przez co po niektórych "nieomylnych" zostałam na forum oblana pomyjami).
Amy ma jasne wlosy? Chyba ogladamy inny serial? Troche naiwne jest oczekiwanie, ze dziecko bedzie zawsze podobne do swoich rodzicow, biorac pod uwage, ze kazde z rodzicow posiada podwojny zestaw genow (od swoich rodzicow), przy czym "korzysta" tylko z jednego, ale swojemu dziecku moze rownie dobrze przekazac gen, ktory u niego akurat jest recesywny. Nie ma w tym magii.
A co do wieku. Ludzie moga bardziej lub mniej wygladac na swoj wiek +/-5 a nawet 10 lat. Ja mam aktualnie 30, a zdarza sie, ze kaza mi okazywac dowod kiedy kupuje alkohol ;P Z Charlotte byla zupelnie inna sytuacja, bo padla konkretna data. Ktos ewidentnie dal d.., ale przynajmniej szczerze sie do tego przyznali.
- funkcje jakie Oceanic 6 dostało w Dharmie - jaja sobie ktoś robi? Hurley - kucharz?, Kate - mechanik (tak jak Juliet), Jack - Workman (nie mogę, leżę ze śmiechu). Rozwój postaci, nie ma co
Widocznie takie funkcje sa wystarczajace w kontekscie dalszych wydarzen. Moga tez wynikac z faktu, ze Sawyer nie chcial przydzielac im bardziej eksponowanych funkcji, zeby zmniejszyc szanse na dekonspiracje.
- jaki jest powód wysłania Oceanic 6 w czasy Dharmy? Bo zaczynam się czuć jak ten kot, co nie ogarnia kuwety
Bo tak sie wlasnie powinnas czuc ogladajac ten serial? Na prawde uwazasz, ze wszystkie tajemnice powinny byc ujawniane na biezaco? Moze chcialabys tez wiedziec juz z gory co bedzie w finale 6 sezonu?
Po raz kolejny: po cholere ogladasz ten serial, skoro jest tak denny?
Użytkownik k666 edytował ten post 24.03.2009 - |11:38|