Skocz do zawartości

Zdjęcie

Harper's Island

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
284 odpowiedzi w tym temacie

#121 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 25.05.2009 - |13:35|

Kiedy już straciłem wiarę w ten serial pojawiła się końcówka 1x05 i świetny 1x06. Chyba najlepszy dotychczas odcinek. W końcu zaczęło się coś dziać, jest to czego oczekiwaliśmy już wcześniej czyli jedna wielka panika, która ogarnęła wszystkich na wyspie. Końcówka też świetna, kolejny niespodziewany mord i do tego JD kumplujacy sie z kolesiem w chatce...
  • 0

#122 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 29.05.2009 - |16:05|

Kiedy już straciłem wiarę w ten serial pojawiła się końcówka 1x05 i świetny 1x06. Chyba najlepszy dotychczas odcinek. W końcu zaczęło się coś dziać, jest to czego oczekiwaliśmy już wcześniej czyli jedna wielka panika, która ogarnęła wszystkich na wyspie. Końcówka też świetna, kolejny niespodziewany mord i do tego JD kumplujacy sie z kolesiem w chatce...

No i zapeszyles bo 1x07 to taka lipa ze szkoda gadac.
Jakbym ogladal jakis milosny serial.Slabo slabo...
  • 0

#123 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 30.05.2009 - |20:38|

Faktycznie. Było już lepiej, ale w 1x7 główny wątek - JD ma telefon wujka Marty'ego -> na pewno go zabił -> musiał też zabić Wellingtona - rozwalił cały odcinek.

#124 Ted

Ted

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 30.05.2009 - |22:09|

Bardzo dobry odcinek. A te wstawki z przeszłości dały sporo do myślenia i typowania zabójcy.
  • 0

#125 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 30.05.2009 - |23:53|

JD ma telefon wujka Marty'ego -> na pewno go zabił -> musiał też zabić Wellingtona - rozwalił cały odcinek.

Myślałem, że padnę. O ile po tym telefonie można wnioskować, że MÓGŁ zabić wujaszka (co nie jest wcale pewne, gdyż telefon mógł ktoś podrzucić itp itd) ale już oskarżanie go o śmierć Wellingtona to czysty absurd.

1x06 tak fajnie się zapowiadał... 1x07 natomiast cały nudny, jedynie końcówka z Madison trochę ratuje...

@Ted
To kogo typujesz?

Użytkownik Rufusik edytował ten post 30.05.2009 - |23:53|

• 0

#126 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 31.05.2009 - |00:17|

Myślałem, że padnę. O ile po tym telefonie można wnioskować, że MÓGŁ zabić wujaszka (co nie jest wcale pewne, gdyż telefon mógł ktoś podrzucić itp itd) ale już oskarżanie go o śmierć Wellingtona to czysty absurd.

Pewnie, jest co najwyżej podejrzany o morderstwo Marty'ego, a oni już prawie chcieli wzywać sędzinę Annę Marię Wesołowską, żeby skazała go na karę śmierci za wielokrotne zabójstwo.

#127 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 31.05.2009 - |16:18|

Pewnie się jeszcze okaże, że Abby to córka Wakefielda :)
  • 0

#128 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 31.05.2009 - |18:32|

Promo następnego odcinka - Gurgle.
  • 0

#129 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 31.05.2009 - |19:37|

Pewnie się jeszcze okaże, że Abby to córka Wakefielda :)

To samo mi przyszło do głowy.

Zwiastun 1x08 zapowiada się obiecująco...
  • 0

#130 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 31.05.2009 - |23:49|

Ze zwiastunem się wstrzymam. W sumie nie oglądałem jeszcze do żadnego epa nie chcąc sobie psuć zabawy. Pytanie tylko jaka ta zabawa jest, bo oglądając ostatni ep miałem ochotę retrosy przewijać, kompletnie mi nie leżały. A i cały odcinek był przeciętny. W sumie można było przewidywać, że z czasem będziemy dążyć do pogłębiania tajemnic rodzinnych, ale chyba żadnemu serialowi takie coś na dobre nie wychodzi. Półmetek za nami, przed nami jeszcze 6 epów (bo 13 ma być tak?). Oby były lepsze od 1x07.

Użytkownik sephia edytował ten post 31.05.2009 - |23:49|

• 0

#131 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.06.2009 - |16:00|

Odcinek świetny, akcja się rozkręca w końcu na dobre :D.

Dołączona grafika

Co do ostatniej sceny to za pierwszym razem pomyślałem, że to pan młody jest zabójcą, ale po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że to jednak nie on. To dopiero ósmy odcinek, jeszcze 5 do końca, więc to za wcześnie na pokazanie tożsamości killera... Poza tym Henry ma łzy w oczach, kiedy patrzy jak JD umiera, widać że go to smuci, jednak to nie tłumaczy dlaczego ma ręce we krwi...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#132 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 06.06.2009 - |21:41|

Odcinek fenomenalny! Rozkręciło się na dobre. Co do ostatniej sceny, to Henry zapewne przypadkiem zabił JD będąc przekonanym, że to on jest zabójcą. Zauważył, że kolo uciekł z więzienia i postanowił sam wymierzyć mu sprawiedliwość. Albo...może próbował go poprostu ratować? Mnóstwo mocnych momentów mieliśmy w tym epie, kolejnych kilka ciał zostało odkrytych, pojawiły się również kolejne ofiary. 5 odcinków do końca i jeszcze bardzo dużo przed nami ;)

Użytkownik sephia edytował ten post 06.06.2009 - |21:42|

• 0

#133 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 06.06.2009 - |23:13|

Daleki jestem od piania z zachwytu, ale było lepiej i mam nadzieję, że to dopiero przedsmak tego, co nas czeka.

#134 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 06.06.2009 - |23:56|

Richard dostał w końcówce 5 odcinka w plecy harpunem. Teraz plecami był przybity do tej skały. Nie sadze ze harpun dałoby sie wyjąc nie rwąc całej klatki piersiowej. Taki mały mankament.

Serial ogólnie podoba mi sie. Ciekawe jak bedzie wyglądało następnych 5 odcinków. Wydaje mi sie ze lepiej by było gdyby było mniej odcinków, ale za to z lepszym "napięciem".
  • 0

#135 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 07.06.2009 - |11:14|

Ja to w sumie nie wiem na razie, czego można oczekiwać po pozostałych odcinkach, bo nie sposób wyczaić, na ile starczyło twórcom wyobraźni, żeby to porządnie zamotać :D

Jedyne, co na razie rzuciło mi się na oczy, to to, że śmierć JD była pierwszą, której nie widzieliśmy od początku, do tej pory zawsze było pokazane, jak ktoś wpada w pułapke, obrywa kulkę, zostaje pocięty, podpalony, itd. A tu zobaczyliśmy, jak JD leży i krwawi... Abby nawet nie próbowała tamować krwawienia, to skąd wiemy, że JD naprawdę zszedł?? ;> Nie ma lepszego sposobu na zniknięcie z radaru, niż upozorowanie zejścia ;> Henrym to bym się na razie za bardzo nie przejmowała, pewnie wpadł na jakiegoś trupa po drodze albo cuś, dlatego był w szoku, jak go zobaczył :D

No nic, zobaczymy, co dalej, w następnym epie powinno się wyjaśnić parę rzeczy, generalnie, jeśli nikt nie dotknie JD, to warto rozważyć jego pseudo-zejście :D Ale mam wrażenie, że to może być rzeczywiście para zabójców, może Abby z kimś do spółki ?? :D
  • 0
Dołączona grafika

#136 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 07.06.2009 - |13:59|

Może nie Abby, a jej nowy kochaś :-) ten od patroszenia rybek:-)
  • 0

#137 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 07.06.2009 - |21:12|

No fajnie fajnie, ale było kilka głupawych akcji. No chyba, że to ja coś przeoczyłem:

Po tym jak Abby z wędkarzem ratują ojca, Charlie chce aby zawieźli go na przystań. Jak się okazuje po to, aby wysłać Abby do domu. Abby nie zgadza się i mówi "tym razem nie wyjdzie". To oni nie mieli okazji sobie powiedzieć, że jak ktoś odpłynie to Madison umrze? Przecież to chyba ważne.

Druga sytuacja to jak Abby i "ten od patroszenia rybek" (nie chce mi się sprawdzać imienia :P ) wpadają na posterunek i rozmawiają z Shanem o tym co tam zaszło. Shane podkreślił, że JD w czasie morderstwa policjanta był w celi. Co przecież wyklucza go jako killera (pomijając fakt, że nie było jednoznacznych dowodów, że to on zabija, ale zostawmy to już...). Anyway, dlaczego na koniec odcinka ścigają JD? Rozumiem jakby krzyczeli: "JD zaczekaj! Wiemy że jesteś niewinny!" itp. Ale oni wyraźnie chcą go sprzątnąć.

Co do Henry'ego. Może zabił JD, ale raczej nie jest głównym zabójcą.

SliderOh - bardzo trafna uwaga.
  • 0

#138 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 07.06.2009 - |21:36|

Też zwróciłem na to uwagę, ale nie chciało mi się już produkować. Widocznie ludzie z Wyspy Harpera nie są zbyt kumaci. ;)

#139 MadziaM

MadziaM

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 09.06.2009 - |20:12|

Mylisz się SliderOh , zabójca jest tylko 1. Sam plakat na to wskazuje "13 WEEKS. 25 SUSPECTS. 1 KILLER".
Jimmy (rybak, ex-Abby) odpada z grona podejrzanych, ponieważ podczas, gdy został zabity ten gość z co jest poparzony na twarzy, Jimmy był z Abby więc ma alibi Abby również...

http://www.popcorner...ie_wyszlo_.html
Jest tu filmik na którym widzimy osoby które do tej pory (czyt.8 odcinek) nie pojawiły się...bardzo jestem ciekawa któż to taki... ;>

Nie umiem wytypować zabójcy za dużo mam myśli/pomysłów na raz ;) Czekam na następny odcinek ;)
  • 0
"Mówi się, że nie można żyć bez miłości. Osobiście uważam, że ważniejszy jest tlen" - Dr. Gregory House

#140 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 11.06.2009 - |17:40|

Na stronie http://www.episodewo.../Harpers_Island znalazłem dość dziwną informację.
Odcinków miało być 13, serial dostał status "Ending This Season", do wyemitowania są jeszcze tylko 2 odcinki, epizod 1x09 dnia 2009-06-13 i epizod 1x10 dnia 2009-06-20. Tak więc czy jeszcze wyemitują te 2 epy i koniec, czy już koniec ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych