Na środku australijskiej pustyni w świętym miejscy Aborygenów siedzi taki jeden i udaje szamana. Na dodatek też jest łysy jak Locke czy Widmore... Czy rzuca nożem? Nie wiadomo. Prędzej bumerangiemTak? Powiedz mi gdzie tak niż z tego, ni z owego inwalida zaczyna chodzić? Gdzie rany goją się w ciągu kilku dni? Z tego co widzieliśmy wyspa posiada szczególne właściwości przyspieszania leczenia.
Dość złośliwości - w odcinku 02x19 było powiedziane, że na świecie jest więcej special miejsc, które uzdrawiają.
A na "Secondary Protocol" był znak "Orchidei". Gdzie jest bombka?Niemniej właśnie - dobrze, że wspomniałaś o "Secondary Protocol", być może chodziło właśnie o naszą bombkę.
Czyli - skoro żołnierze chcieli zdetonować bombkę, co dla wyspy mogło się skończyć bardzo źle, to i tak problem został po prostu "odwleczony w czasie". Wtedy zapobiegli temu Othersi, wybijając żołnierzy. Ale zniszczenie wyspy to jej przeznaczenie, zatem i tak się wydarzy. Po roku 2008 Na razie przynajmniej nie wiemy kiedyPamiętasz spotkanie Desmonda z panią Mrs. Hawkins? Pamiętasz jego dramatyczne próby ocalenia Charliego? Pamiętasz w końcu dialog Sawyera i Dana przed wejściem do bunkra? Można podróżować w czasie, ale nie da się zmienić historii. Tyle. Taka jest odgórna zasada.
Mimo pogawędek różnych bohaterów z Danem, mam coraz większe obawy, że ktoś próbował zmieniać historię, przy użyciu kręcenia kołem. Bo coś za bardzo jest to akcentowane...
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 30.01.2009 - |15:03|