Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Mentalist

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
177 odpowiedzi w tym temacie

#121 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 27.10.2010 - |13:45|

@Kraven chyba zrobię podobnie, bo z TVN-em to nigdy nie wiadomo czy im do głowy nie wpadnie nagle przesunąć go na wtorek na 00:30 albo zawiesić na jakiś czas emisję. A nie ukrywam ciekawy jestem co będzie się działo, tym bardziej, że im dalej tym podobno lepiej. A niektóre epizody są wychwalane pod niebiosa.
Serial zdecydowanie lepszy od emitowanego na TVP Castle'a.

Użytkownik Macmax edytował ten post 27.10.2010 - |13:49|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#122 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 27.10.2010 - |22:21|

Hehe jedni chwala castle a inni mentaliste. :D W kazdym razie nie wytrzymałem czekania na kolejne odcinki w TVN i łyknałem na raz 2 sezony. 3 taki jakiś troche sredni.
  • 0

#123 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 09.11.2010 - |11:38|

Właściwie ostatnio tylko chwalę Mentalistę, ale jest naprawdę fajny. W 9 epizodzie wydawałoby się, że sprawa raczej nieciekawa i nudna, ale zakończenie i teksty Patricka na końcu pierwsza klasa! Ma w sobie ten serial coś co odróżnia go od zwykłych procedurali - nie jest idealnie poukładany - 8,5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#124 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 09.11.2010 - |13:43|

Ma w sobie ten serial coś co odróżnia go od zwykłych procedurali - nie jest idealnie poukładany - 8,5/10.

Tym czymś jest postać Patricka Jane, który jest niczym krzyżówka Monka, Housa i Shawn Spencera z Psycha. Tak jak wspomniałeś nawet jeśli sprawa jest nudna to postać Janea potrafi wyciągnąć odcinek na wyżyny.
  • 0

#125 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 09.11.2010 - |18:29|

Dodaj do tej mieszanki Derrena Browna i był też jakiś mentalista, który zdaje się niedawno umarł i nazywał się BARDZO podobnie do Patricka (ale nie pamiętam jak dokładnie).
  • 0
http://magory.net - moja strona

#126 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 09.11.2010 - |21:25|

Ktoś pisał coś o emisji "Mentalisty" na TVN, że po północy będą emitować. A jak ktoś chce to powtórka jest w niedziele 15 minut po północy. :)
  • 0

#127 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 14.11.2010 - |21:48|

Pierwszy sezon już za mną :rolleyes:
Jeśli miałbym wystawić jakąś ocenę to mocne 7,5/10 byłby odpowiednie.
Oczywiście największy atut tego serialu to Patrick Jane, a właściwie Simon Baker. Jego relacje z ekipą CBI potrafią uratować nawet najsłabszy (pod względem rozwiązywanej sprawy) odcinek.
Kolejny plusem są gościnne występy w Mentaliście. W każdym odcinku pojawia się kilku aktorów znanych z innych produkcji telewizyjnych, czy tez filmów kinowych.
Jeli chodzi o minusy to szkoda, że tak mało odcinków dotyczyło Red Johna - mam nadzieję , że w drugim sezonie jest tego więcej.
W tym tygodniu postaram się nadrobić kolejny sezon.
  • 0

#128 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 16.11.2010 - |15:47|

Odcinek 10 pierwszego sezonu średni, tym razem bez wyrazu i bez tekstów Patricka, dziwny pomysł z byłą psychiatrą Jane'a. Sama sprawa kosmicznie nieprawdopodobna, wręcz takie trochę żarty z inteligencji widzów i kiepskie rozwiązanie, jeden ze słąbszych odcinków - 5/10.
I.11 - wreszcie Red John w akcji i od razu odcinek emocjonujący, było ciekawie i trzymało w napięciu, na uwagę zasługuję muszkieterska postawa współpracowników Jane'a - jak jeden mąż wstawili się za nim - 8.5/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 22.11.2010 - |23:50|

• 0

#129 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 26.11.2010 - |19:27|

Trochę to trwało (12 dni) ale drugi sezon już obejrzałem, przy okazji narobiłem sobie dużych zaległości w serialach oglądanych na bieżąco.
Co do drugiego sezonu to bardzo podobnie jak w pierwszym, jest wyraźna różnica pomiędzy odcinkami z RJ, a tymi normalnymi.
I nie zgodzę się z teza, którą ktoś tu postawił ( chodziło o to, że mordercą/winnym jest zazwyczaj pierwszy znany aktor, który pojawia się na ekranie- bzdura).
  • 0

#130 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 26.11.2010 - |23:57|

I nie zgodzę się z teza, którą ktoś tu postawił ( chodziło o to, że mordercą/winnym jest zazwyczaj pierwszy znany aktor, który pojawia się na ekranie- bzdura).

To nie jest bzdura. Przez kilkanaście odcinków pod rząd tak było, ale zdaje się, że już w drugim sezonie z tym skończyli. Myślę, że to był trochę żart ze strony scenarzystów.

Użytkownik Magnes edytował ten post 26.11.2010 - |23:57|

• 0
http://magory.net - moja strona

#131 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 27.11.2010 - |09:47|

13.12. w poniedziałek niestety już nie zobaczymy "Mentalisty" na TVN tylko zobaczymy "Beats of Freedom _ Zew wolności". Prawdopodobnie serial powróci w marcu. Chociaż lepiej śledzić program TVN.
  • 0

#132 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 27.11.2010 - |22:18|

W takim razie to po prostu rewelacja, oczywiście mam to na jakimś dysku i sobie obejrzę, tylko co za sens jest puszczać 12 odcinków, a następne za 3 miesiące? Wiem, że to pewnie nie pierwszy raz, ale wkurza mnie to okrutnie.
Zupełnie nie rozumiem filozofii tej stacji bo to ona najczęściej wycina dziwne numery...
  • 0

#133 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 28.11.2010 - |18:11|

Nie takie jak CC tam to już raczej można się pociąć z ich super puszczaniem odcinków.
  • 0

#134 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 30.11.2010 - |20:55|

I.12
Oglądanie Mentalisty to istna huśtawka nastrojów, odcinki bardzo dobre przeplatane bardzo średnimi i ten taki był. Dziwna historia zabójstwa młodego futbolisty z czarami w tle. Naiwność niektórych postaci poraża. Historyjka też raczej naciągana - 4/10.
  • 0

#135 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 01.12.2010 - |20:16|

Już na bieżąco oglądam Mentalistę.
I jedyne pytanie jakie sobie teraz zadaję to Who the [cenzura!] is Red John? - koleś ( lub koleśka - nie wykluczam wiadomej pani z listy podejrzanych) stał się jakimś duchowym przywódcą seryjnych morderców :blink:
  • 0

#136 AndrevLG

AndrevLG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 02.12.2010 - |17:14|

Jestem ciekawy 10 odcinka. W obu pierwszy sezonach po dobrych odcinkach, 10 okazywał się być nieciekawy. Zostało to przeze mnie zapamiętane, z tego powodu ze wypadały 10 odcinki tak, ze oglądałem je będąc u babci na Świętach.

Ogólnie 3 sezon na dość przyzwoitym poziomie, ale aby nie powtórzyli motywu z 2 sezonu, kiedy druga połowa była fatalna.
  • 0

#137 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.12.2010 - |10:28|

13 epizod I serii wcale nie był jakimś pechowym (czyt.słabym):) - mimo, że toczyło się zupełnie poza głównym wątkiem było ciekawie i humorystycznie. Jeden z lepszych odcinków jak do tej pory, praktycznie nie miał nudnych momentów. Wszystkie braki nadrabia główny bohater, co jest już regułą każdego odcinka, ma w sobie ogrom sympatii - 8/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 07.12.2010 - |10:40|

• 0

#138 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 07.12.2010 - |19:33|

Kurcze denerwująca jest ta przerwa i nie wiem czy czekac na tefałen, czy oglądać onilne :angry: Może jedna nie będzie trzeba czekać zbyt długo i znajdą miejsce dla serialu ? Podobnie zrobili z Housem, którego nagle ucięli i myślałem, że będę czekał do następnych wakacji, ale po jakimś czasie znowu jest w ramówce, tylko w innym dniu. No nic poczekamy i zobaczymy, a może jednak opcja online ?

Co do serialu, to może nie jest moim ulubiony, ale ma to coś, co sprawia, że zasiadam przed tv. Odcinki na rożnym poziomie (z tych 13 które widziałem) lepsze i gorsze, ogólnie wychodzi ok. Brakuje trochę R.J. i odcinków z głównym wątkiem, ale da się przeżyć.
  • 0

#139 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 08.02.2011 - |21:21|

W końcu! Od 28 lutego na TVN będzie można oglądać nowe odcinki serialu "Mentalista". Emisja zostanie wznowiona od 14 odcinka 1 serii. Godzina i dzień nie ulegnie zmianie. Wciąż będzie to poniedziałek o 22:35.

PS "Mentalista" na TVN będzie teraz nachodził na emisję serialu "Pamiętniki Wampirów" na TVN7. No i lipa bo oglądam jeden i drugi serial... Możliwe, że takich osób jak ja jest więcej i trzeba będzie co chwilę skakać po kanałach, żeby trochę tego, trochę tego obejrzeć.
  • 0

#140 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 09.02.2011 - |10:07|

W takim razie zacznę dalej oglądać, bo do tej pory się nie zabrałem za 14 odcinek. A co do twoich dylematów zagubiony to jest tyle sposobów, żeby obejrzeć obydwa seriale, że akurat skakanie po kanałach jest zdecydowanie najgorszym rozwiązaniem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych