Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 082 - S04E13-14 - There's No Place Like Home 2&3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
357 odpowiedzi w tym temacie

#121 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 31.05.2008 - |21:54|

Jack strasznie wkurzający. Szczególnie to jego: "jest ok. jest ok. żyjemy." na pontonie. No i to że za wszelka cene chciał ratować swój tyłek - najpierw nie chciał wrócić na wyspę, a potem nie chciał wziąć Jina.

To właśnie Jack i Frank uratowali im dupę bo zdecydowali żeby odlatywać .. Niestety poświęcili Jina aby reszta przeżyła.. Jin sam jest sobie winien mógł szybciej odejść od bomby gdyby razem z Desmondem wyszedł to by uciekł.

A tak gdyby oni wrócili po Jina lub poczekali helikopterem to by nie zdążyli wystartować i by też zginęli.
Pamiętaj, że Helikopter wolno startuje - gdyby mieli motorówkę lub coś podobnego to by go uratowali.

Użytkownik Azazell edytował ten post 31.05.2008 - |21:55|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#122 titos2k

titos2k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 31.05.2008 - |22:30|

fajny odcinek :)

a wyspa znikneła w czasie. Jak Faraday mówił, wyspa jest przesunięta nie w przestrzeni a w czasie. Po prostu możliwe że znikneła na pare miesięcy jak ktoś wspomniał, to jest mało istotne. A to że ktoś może sobie poczekać i znowu przypłynąć wg mnie jest niemożliwe. Bo raz że do wyspy nie można popłynąć nie kierując sie określonymi współrzędnymi [to jest istotne :)] bo jej sie nie znajdzie [i świra można dostać]. być może przesunięcie wyspy polegało na zmianie tych współrzędnych kierunkowych na których wyspa jest widoczna. Trzeba do niej podpływać konkretną trasą :)
Ciekawe czy Ben ma przebłyski jak Desmond, bo jak go tak wyrzuciło w czasoprzestrzeni to powinien mieć podobne objawy...

Jedno jest pewne - wyspa pozostanie na morzu :) [nieważne że wykryto ją na biegunie, a odkopano szczątki na Saharze] - budżet serialu nie jest tak wielki by umożliwić coś takiego jak wyspe na środku pustyni lodowej czy piaszczystej :0
  • 0

#123 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 31.05.2008 - |23:45|

mama nadzieje że michaś i jin przeżyli jakoś(swoją droga pół tony c4 a wybuchło jak małe gówienko).Rozmowa z duchem nausuwa mi na myśl relacje wyspy z jej sługusami(czyt wybrańcami itp.).Traktuje ich jak prostytutke której po skończonej robocie i tak nie zapłaci wychodząc bez słowa.

co do tego kto jest w trumnie wkurzyło mnie że musiałem czekac do ost sekundy i że spojler na ten temat okazał się prawdziwy(nie mogą trzymać ekipe za gembe żeby nie paplała tyle)

noi 4 rzeczy tak na szybko

jak by poczekał troche benek z przesuwaniem wyspy to by dopłyneli a już nie miał co sie spieszyć.Swoją droga szkoda mi loka bo jest tylko kukiełką tego kto mu lepiej swoje kłamstwa i półprawdy wmówi czasami istne wręcz siele bez własnego rozumu.

druga rzecz to to jak przekręcał kołowrót to mnie tkneło że tak by mógł wyglądać kołowrót do wciągania kotwicy na black rock.

trzecia rzecz to pierwsze co sobie pomyślałem po zobaczeniu Walta."Cholera ale sie przybyczył a pamiętam jak był taki malutki:)"

noi na koniec dziadek w helikopterze mówi prze przydało by sie pare kilo mniej.Potem cisza i ujęcia na hurley'a i ta jego mina :)))

a i taki ps: benek pod koniec przy jack'u wyglądał jak z wywiadu z wampirem.Normalnie myslałem że padne.I ujęcie tuż przed zniknięciem wyspy w obozie innych Rihardowi dziwnie zdrętwiała ręka nie chce spekulawać od czego :P

Użytkownik Lobo edytował ten post 31.05.2008 - |23:50|

• 0

#124 EKOlocke

EKOlocke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 01.06.2008 - |00:07|

co do wątku Atlantydy to fajne by było gdyby pod koniec 6 sezonu nasi Lostowicze przeniesli wyspe w daleką przeszłość i sami stworzyli cywilizację, która była przecież bardziej zaawansowana technologicznie od innych jej współczesnych :P
  • 0

#125 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 01.06.2008 - |06:16|

A tu się mylisz, bo nie jestem Skaterką. Lubię Sawyera, a Jacka i Kate nie lubię, więc wolałabym żeby Kate dała spokój Sawyerowi :) Najlepiej gdyby Sawyer był z Juliet :P No a tak na poważnie to nie podoba mi się że wpychają do Lost tyle tych wątków miłosnych. Niech sie lepiej skupia na rozwiązywaniu tajemnic. Np. w finale sezony miało być o 4-palczastej stopie a nie było :(

Ja myślę, że wyjaśnienie o stopie podane jest między wierszami. ;)
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#126 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 01.06.2008 - |07:06|

Dziwne trochę, przy rozbiciu 815 - INNi z benem wiedzieli, że wyspa jest zagrożona wiadomo mieli kontakty. To dlaczego ben od razu nie ruszył [beeep] i nie poszedł przesunąć / przenieść wyspy ?:)
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#127 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 01.06.2008 - |07:50|

Dziwne trochę, przy rozbiciu 815 - INNi z benem wiedzieli, że wyspa jest zagrożona wiadomo mieli kontakty. To dlaczego ben od razu nie ruszył [beeep] i nie poszedł przesunąć / przenieść wyspy ?:)

po co miałby to robić, przecież wtedy rozbitkowie przenieśliby się razem z nią, sytuacja byłaby zupełnie identyczna, szczególnie, że i tak nie wiedzieli, gdzie wyspa się znajduje... co innego frachtowiec, wyspa została namierzona, jej współrzędne odkryte, trzeba więc je nieco zmodyfikować :) no i przeniesienie wyspy to nie takie hop-siup, jak sam Ben powiedział, jest to ostateczne rozwiązanie, kiedy wszystko inne zawiedzie
  • 0

#128 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.06.2008 - |08:13|

btw chyba nie wszyscy wiedzą, ale przed finałem była wyemitowana rozszerzona wersja odcinka poprzedzającego finał. Otóż była tam dłuższa konferencja prasowa. Co z niej najważniejsze?

Spoiler

e: ukryłem, bo może niektórzy chcą to sobie zobaczyć sami.

Podejrzewam, że z szacunku...
Spoiler

• 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#129 Tryllion

Tryllion

Szeregowy

• Email
  • 41 postów

Napisano 01.06.2008 - |08:23|

"jest ok. jest ok. żyjemy."

To było nie ziemskie !! Wyspa zniknęła a on dalej swoje, myślę że to do niego nie dotarło, nie wiem co jest z tymi ludźmi, chyba naprawdę wkręcili sobie że są rozbitkami :blink:
  • 0
Trzeba się szanować. Nie ma to to tamto.

SON OF A B.... by: Paulina_PL

#130 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 01.06.2008 - |10:13|

Wracając do Locke'a w trumnie - może też został zmuszony do przesunięcia, a przez to do opuszczenia wyspy? O ile Ben wie jak wrócić, o tyle Locke się poddał i kaplica :unsure:
  • 0

#131 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 01.06.2008 - |11:49|

Wracając do Locke'a w trumnie - może też został zmuszony do przesunięcia, a przez to do opuszczenia wyspy? O ile Ben wie jak wrócić, o tyle Locke się poddał i kaplica :unsure:

Zdaje mi się, że Ben nie wie ale cytat: ma kilka pomysłów. :blink:
  • 0

#132 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 01.06.2008 - |11:53|

Teraz jak sobie przypominam mało ciekawą rzeź komandosów, myślę, że by było fajnie jak jakiegoś człowieka Keamy'ego inni by wyrzucili za "burtę" wyspy, do wody nie zabijając go. Wtedy Ben by przsunął wyspę i po prostu chciałbym zobaczyć tą scenę jak taki gość wynurza się z wody, rozgląda się, kamera się oddala, a tu tylko bezkres oceanu :) Ciekawie by było.
  • 0

#133 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 01.06.2008 - |14:37|

Wlasnie o to chodzilo... mi sie zdawalo, ze to bylo inside.. od srodka. No, ale w sumie wlasnie o to mi chodzilo.

dokładnie było "that knowlage will eat you alive from inside out"
  • 0

#134 Nino

Nino

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 01.06.2008 - |14:44|

Mnie uderzyło coś innego... Jeśli Ben dysponował tak wyszkoloną drużyną Innych, to czemu wcześniej ich nie użył do załatwienia komandosów. Można by było przynajmniej oddalić w czasie konieczność przesuwania wyspy.
  • 0

#135 DeStroYer

DeStroYer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 01.06.2008 - |14:48|

@UP Bo, to była zaplanowana akcja, Inni to ukartowali z Sayidem i Kate. Poza tym nie chciali ryzykować życiem.

Widzę, ze nikt nie wspomniał o efekcie Casimira wspomnianym w filmie z Orchidei. Ciekawe, ale niestety, z fizyki jest słaby, i nie bardzo rozumiem, jakie skutki ma ten efekt.
  • 0

#136 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 01.06.2008 - |15:08|

Jak dla mnie bardzo interesujące zakończenie sezonu. Trochę efekty specjalne mogli by poprawić, ale to serial wiec im wybaczam. Ogólnie sezon wypadł dla mnie na plus i będę oczekiwał następnego. Teraz czeka nas długa przerwa i to najgorsze bo sie trochę straci watek.
  • 0

#137 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 01.06.2008 - |15:49|

@UP Bo, to była zaplanowana akcja, Inni to ukartowali z Sayidem i Kate. Poza tym nie chciali ryzykować życiem.

Widzę, ze nikt nie wspomniał o efekcie Casimira wspomnianym w filmie z Orchidei. Ciekawe, ale niestety, z fizyki jest słaby, i nie bardzo rozumiem, jakie skutki ma ten efekt.

http://pl.wikipedia..../Efekt_Casimira
  • 0

#138 Odnaleziony

Odnaleziony

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów
  • Miastoz wyspy...

Napisano 01.06.2008 - |15:51|

Finał sezonu można określić w 3 literach – jedno, wielkie WTF!? Twórcy żonglowali emocjami jak się tylko da. Kolejny raz pan o nazwisku Emerson okazał się aktorem zasługującym na Złotego Globa, albo najlepiej diamentowego ;) Ben rządzi – w przenośni i dosłownie. Mega mistrz manipulacji, władzy i ciemnych mocy… Aktorzy grający postacie Sun, Jack’a, Locke’a – wszyscy świetnie się spisali. Nie brakowało też humoru. Konwersacje Ben-Locke – absolutnie genialne, mimika twarzy Ben’a – bezcenna. Wracając do fabuły – wiadomo było, że jak ktoś umieszcza w serialu taki ładunek wybuchowy – będzie BUM. I było BUM, szkoda tylko, że nasz Koreańczyk postanowił (cholera wie po co) pobyć sobie przy bombce chwilkę dłużej, ale nie powiem – scena rozłączenia Sun i Jin’a była… co najmniej wstrząsająca… Świetna walka Sayid’a z Rambo. Mogli jednak wpaść na pomysł, że Rambo ma kamizelkę. Rewelacyjnie ucharakteryzowali (albo to był inny aktor) Walt’a. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Scena ostatniej rozmowy Jack-Locke-Ben (przed zjechaniem windą) – majstersztyk. Filmik Dharmy – całkiem, całkiem, szkoda, że go do końca nie widzieliśmy. Skaczący do wody Sawyer – dobre, robiło wrażenie. Charlotte urodzona na wyspie!? Niezłe… Krótko mówiąc – wyspę badano i podróżowano z niej/na nią. Scena Widmore-Sun – inspirująca… Rysio i jego brygada – no ciekawe, czym się będą dzielić (jaką wiedzą) przez następne 2 sezony… a pewnie zanim się dowiemy konkretów trochę potrwa. Scena przesunięcia wyspy – ciekawa, powiedziałbym – dejavu… Jack – ostro wkręcił się w poczucie winy, a Locke udowodnił mu, że cuda istnieją… Rozczulająca scena spotkania Penny/Des. Spotkanie Jack-Ben przy trumnie Locke’a – mocne, bardzo mocne… Podejrzewam, że wszyscy wrócą na wyspę – to raczej… pewne. Można się było domyślić kto jest w trumnie, aczkolwiek samo zobaczenie w niej Locke’a robiło wrażenie… Miałem duże oczekiwania w stosunku do finału – nie powiem, ale przyznam - był dobry… nawet bardzo. Najciekawsze w tym wszystkim to podróże w czasie. Na jednej ze stron www znalazłem wywiad z mężczyzną, który tak opowiada o podróżach w czasoprzestrzeni:
„PC:Czy moze pan cos powiedziec o petlach czasu?
HD: Dobrze. [Długa przerwa] W przypadku pętli czasu chodzi o to, że jest wiele równoleglych linii czasu, wiele odgalezien. Nie ma paradoksów. [Rysuje schemat.] Jesli ktos cofnie sie w czasie i zabije swojego dziadka-to ten paradoks, o którym wszyscy mówia - nie wystapi zaden paradoks. Kiedy cofa sie w czasie i zmienia przeszlosc, tworzy sie odrebna linie czasu, która stanowi nowe odgalezienie pierwotnej linii czasu. Na tej linii czasu ten ktos nie urodzi sie i nie bedzie istnial i w tym wzgledzie ten paradoks jest prawdziwy. Rozumieja panowie? Ale na tej linii czasu, na której ten ktos znajduje sie tutaj i teraz, istnieje i kontynuuje swoje istnienie. Nie ma paradoksu [dziadka]. To proste. Rozumieja panowie? Mamy do czynienia z róznymi odgalezieniami, swego rodzaju drzewem czasu. Zadne prawa nie zostaja naruszone. Wszystkie przyszle wydarzenia sa tylko mozliwosciami, nie sa pewnoscia. To wazne rozróznienie. To wszystko, co moge panom na ten temat powiedziec.”
Inspirujące...

Użytkownik Odnaleziony edytował ten post 01.06.2008 - |15:56|

• 0

#139 MarkoB

MarkoB

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 01.06.2008 - |15:59|

a mnie zastanawia co sie stalo z pozostalymi osobami ktore opuscily wyspe poza O6, bo skoro Daniel przezyje to oni tez powinni ,a onie pewnie nie bede klamac jak O6,wogole nie lubie takich niescislosci
  • 0

#140 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 01.06.2008 - |16:22|

a mnie zastanawia co sie stalo z pozostalymi osobami ktore opuscily wyspe poza O6, bo skoro Daniel przezyje to oni tez powinni ,a onie pewnie nie bede klamac jak O6,wogole nie lubie takich niescislosci

A przed kim mieliby kłamać? I po co? :blink:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych