Skocz do zawartości

Zdjęcie

Knight Rider

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Knight Rider 2008 (141 użytkowników oddało głos)

Jesteś za nakręceniem pełnego sezonu serialu?

1. Tak (84 głosów [63.64%])

Procent z głosów: 63.64%

2. Wisi mnie to i powiewa (31 głosów [23.48%])

Procent z głosów: 23.48%

3. Nie (17 głosów [12.88%])

Procent z głosów: 12.88%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#121 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 06.03.2009 - |12:21|

Czyli będzie zapamiętany jako nie udana próba wskrzeszenia starego dobrego, dla wielu kultowego serialu.

Jaki tam kultowy :P każdy się z tego serialu śmiał. Jedynie autko było godną zaletą pierwowzoru. A David i te jego misje w serialu były bardzo komediowe wręcz idiotyczne.
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#122 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 06.03.2009 - |12:29|

Mow za siebie, dla mnie byl kultowy.. ogladajac go jako male dziecko wywarl na mnie ogromne wrazenie.
A nawet porownujac go teraz do nowego kr jest 1000 razy lepszy.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 06.03.2009 - |12:31|

• 0

#123 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.03.2009 - |20:04|

Jednak pomysł starego Knight Ridera przyciągał ludzi przed telewizory przez cztery lata a nie ledwo roczek. Po prostu próbując na siłe dorównać pierwowzorowi podrążyli sami siebie z wersją 2008. Zamiast tego powinni zainwestować w postacie a nie w efekty specjalnie. Nie zauważyłem żeby w jakimś stopniu się rozwijały.
  • 0
don't try

#124 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.03.2009 - |01:34|

Jednak pomysł starego Knight Ridera przyciągał ludzi przed telewizory przez cztery lata a nie ledwo roczek. Po prostu próbując na siłe dorównać pierwowzorowi podrążyli sami siebie z wersją 2008. Zamiast tego powinni zainwestować w postacie a nie w efekty specjalnie. Nie zauważyłem żeby w jakimś stopniu się rozwijały.

Billi umówił się na randkę :P
  • 0

#125 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 09.03.2009 - |02:04|

Od cholery rozwinięcie postaci, jak nawet tej randki nie pokazali. :) Faktycznie, w serialu nie było żadnego rozwoju postaci, nie ma powiązania, czyli, że każdy odcinek można oglądać randomowo jak np Świat według Kiepskich, cóż jeszcze, marne efekty. Ale to już wszystko było pisane. Mogliby zrobić w starym stylu ten serial, czyli robiąc takie efekty jak w oryginale, wtedy myślę, że miał by oglądalność i by go nie skasowali + oczywiście do tego jakiś sensowny scenariusz

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 09.03.2009 - |02:07|

• 0

#126 unbreak

unbreak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 09.03.2009 - |18:13|

Imho serial po kilku odcinkach zrobił się nudny, nieciekawy i monotonny.
Jak na początku było ciekawie, tak później wszystko zrobiło się przewidywalne i oczywiste, choć z drugiej strony przekombinowane.

Użytkownik unbreak edytował ten post 09.03.2009 - |18:13|

• 0

Twiztid Tribe ®

#127 czarekcyran

czarekcyran

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 09.03.2009 - |21:00|

Dawno się nie wypowiadałem w ty temacie. A tu normalnie jakieś zacięte spory się pojawiły. No to może ja coś dodam od siebie i trochę stytułację załagodze. Po pierwsze co do pierwszej wersji serialu:
Jak na tamte lata to efekty były w porządku. Sam jak byłem mały to tylko to chciałem oglądac. Ale musicie przyznac ze jak by dziś zrobic dokładnie taki sam odcinek t dokładnie takim samym stylu to nie był by fajny.
Przyciągało to ludzi ale musicie tez przyznac że jeszcze kilka lat temu nie było do wyboru tylu programów telewizyjnych no i wybór seriali też był o wiele mniejszy.
A teraz najnowsza wersja:
Częśc z was twierdzi że najpierw było fajnie potem gorzej inni odwrotnie. Ja uważam że serial wychodził coraz lepiej dlatego uważam że powinien byc kontynułowany, przynajmniej do końca tego sezonu.
Nie da się ukryc ze efekty specjalnie furory tu nie robią ale bez nich tez najlepiej by nie było.
A co do rozwoju postaci to żeczywiscie wielkiego szału nie ma, a odcinki można oglądac prawie w dowolnej kolejności (z drobnymi tylko wyjątkami).
No to by było tyle co do poprzedniej dyskusji.
B)
  • 0

#128 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 11.03.2009 - |10:03|

Że dostanie cancell, to tego można się było spodziewać, ale NBC unicestwia się tym samym coraz bardziej. Ich seriale schodzą coraz bardziej na psy, zresztą ABC jest nie lepsze. Zamiast anulować serial, ale dać jakieś zakończenie, to nie robią tego, tylko zostawią, historię bez zakończenia. Ostatnio seriale NBC to jeden wielki nie wypał, a jesli jeszcze spróbują tknąć CHUCKA, to już będzie koniec. Wtedy już nigdy nie tknę żadnego serialu stacji NBC ( wiem że nikogo to nie będzie obchodzić, ale będzie to taka moja wewnętrzna zemsta, na tej popapranej stacji).
A moim skromnym zdaniem, knight rider, był bardzo przyjemnym serialem, miło się go ogladało. No ale cóż, tak miało być, i tak jest. :angry:

Użytkownik waski edytował ten post 11.03.2009 - |10:04|

• 0

#129 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 11.03.2009 - |13:27|

Przyjemnie się oglądało odcinek 1x00 w tamtym roku bodajże, a serial to już nic ciekawego, a to przecież o to chodzi, nie?
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#130 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.03.2009 - |14:38|

Przyjemnie się oglądało odcinek 1x00 w tamtym roku bodajże, a serial to już nic ciekawego, a to przecież o to chodzi, nie?

No nie przesadzałbym znowu, że ten serial to nic ciekawego.
Jak dla mnie był w porządku.
Może trochę przesadzony, jeśli chodzi o efekty specjalne i sztuczność, ale fabuła w miarę się kleiła.
Szczerze wolałbym obejrzeć kolejny sezon Knight Ridera niż piąty Losta czy też dziewiąty Smallville.

A co do Chucka, to również mam nadzieję, że zostanie na antenie, tyle że scenarzystom kończą się już pomysły i nie mogą ciągnąć w nieskończoność wątku miłości Sary i Chucka.
  • 0

#131 czarekcyran

czarekcyran

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 15.03.2009 - |16:23|

Szczerze wolałbym obejrzeć kolejny sezon Knight Ridera niż piąty Losta czy też dziewiąty Smallville.

Z tym nie można się nie zgodzic. Mimo iż Knight Rider nie osiąga takiej oglądalności jak Lost ale nie ciągnie się w nieskończonośc. No bo chyba lepiej oglądac udaremnianie kolejnych (różnych) przestępstw niż oglądac uciekanie z wyspy.
  • 0

#132 Antekk

Antekk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 24.03.2009 - |09:31|

wie ktoś może kiedy będzie 18ep? bo na stronce pisze "ilość odcinków: 18" a przetłumaczonych jest tylko 17 i nigdzie nie idzie znaleźć 18 odcinka

Użytkownik Antekk edytował ten post 24.03.2009 - |09:31|

• 0

#133 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 24.03.2009 - |13:10|

Serial ma 18 odcinków razem z pilotem czyli 1x00 więc ostatni odcinek jest opisany jako 1x17.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 24.03.2009 - |13:15|

• 0
don't try

#134 krzychu1989

krzychu1989

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 10.11.2009 - |23:09|

Hmm a czy widzieliscie kampanie 2 sezonu Knight Ridera?? Jest na ten temat stronka WWW pokaże adres:
http://knightrideron..._2008/campaign/
Hmm ale wy sie uwzieliscie na ten serial, moim zdaniem był to jeden z najlepszych seriali. Owszem pare niedoróbek miał, ale niekiedy dialogi Kitta i Michaela były boskie mozna było sie ubawic nieziemsko ;) A czy ten cancel juz pewny jest?? Bo szczerze pocichu licze na to, ze jednak bedzie ten drugi sezon, maila wysłałem, petycje podpisałem :) Moze i wy podpiszcie :) naprawde serial wart uwagi :) Pozdro :)
  • 0

#135 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.11.2009 - |23:16|

A czy ten cancel juz pewny jest??

Już przecież "pogrzeb" był...

#136 krzychu1989

krzychu1989

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11.11.2009 - |11:09|

Kiedy był pogrzeb?? jakies linki?? Hmm to po co jest ta kampania 2 sezonu?? Skoro był pogrzeb to dlaczego strona oficialna nadal istnieje oraz na stronie NCB mozemy znaleźdz informacje na temat Knight Ridera?? Zaprajasza do ogladania wszystkich epizodów 1 sezonu. Na bank nie bedzie 2 sezonu?

Użytkownik krzychu1989 edytował ten post 11.11.2009 - |11:15|

• 0

#137 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 11.11.2009 - |11:34|

Kampania o uratowanie serialu i nakręcenie drugiego sezonu, a nie kampania reklamowa!
  • 0

#138 krzychu1989

krzychu1989

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11.11.2009 - |12:47|

Hmm czyli chca cos zrobic aby serial miał 2 sezon tak?? A z tym "pogrzebem" to prawda?? Hm wiadomosc z ostatniej chwili, wlasie sie odwiedzialem z oficialnego forum Knight Ridera, ze NBC nie ogłosiło oficialnego cancela dla serialu, nadal sa szanse na to, ze bedzie drugi sezon, podpisywac sie pod petycja !! :) wysyłac maile i inne. http://knightrideron...14445&start=275
link do forum jakby ktos chciał poczytac :)

Użytkownik krzychu1989 edytował ten post 12.11.2009 - |22:45|

• 0

#139 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 17.05.2010 - |13:32|

Widzę, że o emisji tego serialu na TVP1 nikt nie wspominał. W styczniu i w lutym 2010 r. w czwartki o 20:25 na TVP1 można było obejrzeć 8 odcinków serialu "Nieustraszony". Serial mimo, iż miał dobra oglądalność bo na poziomie 3 mln to wypadł z ramówki stacji... Aż do 25 maja (wtorek) kiedy to TVP1 wyemituje 9 odcinek tego serialu o 20:10. Ale niestety w programie na następne tygodnie "Nieustraszonego" nie ma już w ramówce ani we wtorek ani w inny dzień... TVP1 bawi się z widzami w chowanego... ("przeszukaj program o różnych godzinach i w różnych dniach a może go znajdziesz..." można by usłyszeć od TVP).

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 17.05.2010 - |13:32|

• 0

#140 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 04.07.2010 - |14:28|

A teraz od 5 lipca w poniedziałki o 20.20 będzie można oglądać Knight Rider "Nieustraszony" na TVP1. I Na kilka najbliższych tygodni również w poniedziałki o tej godzinie. Emisja od 10 odcinka.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych