Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 073 - S04E03 - The Economist

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
217 odpowiedzi w tym temacie

#121 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 16.02.2008 - |22:10|

Poza tym, jesli rakieta miala pokonac 40 kilometrow w 27 sekund to musiala by leciec z predkoscia srednia 5328 k/h. Sprawdzilem przed chwila, Regina podawala Danielowi kilometry do celu, a nie sekundy

podawała kilometry ale kazdy umiał policzyć ile to trwało.A z tym zegarkiem prosił bym o screeny.Bo bądz co bądz jezeli było ok 15:30 na jego zegarku to skąd na tym waasym zegarku(nie stoperze) była gdzies 2:40?A co do dyletacji czasu wystepuje przy dużych prędkościach ale nie wiem czy wiesz to nie jest serial naukowy i tu co innego powoduje widać dyletacje.

Użytkownik Lobo edytował ten post 16.02.2008 - |22:18|

• 0

#122 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 16.02.2008 - |22:22|

Do wszystkich twierdzących jakoby ostatnia scena odcinka miała mieć miejsce na wyspie... W korytarzu rzekomej przychodni weterynaryjnej są niemieckie plakaty i napisy. Za drzwiami przez które wchodzi Sayid jest plakat z białym pieskiem i napis "Lassen sie uns...", przy wejściu na salę operacyjną jest napisane "OPERATIONSSAAL", a w sali wisi plakat z napisem "Wenn **** Auch Die Gesundheit Ihrer Familie Bedrohen".

Użytkownik Andy edytował ten post 16.02.2008 - |22:26|

• 0

#123 lukasz9186

lukasz9186

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 16.02.2008 - |22:34|

Ja mam teorie odnosnie Oceanic 6. A mianowicie w tej grupie znajda sie:
1.Jack
2.Kate
3.Hugo
4.Sayid
5.Sun
6.-
Cała grupe z wyspy wypusci Ben lub jego organizacja w ktorej ma on oparcie finansowe(bardzo duze jak sie wydaje gdyz ma kase na zorganizowanie badan nad płodnościa;odcinek w ktorym Juliet przybywa do jakiegos osrodka chronionego ponad miare zdaje sie potwierdzac moje domysly odnosnie mozliwosci finansowych "Bena")
Aby chronic osoby pozostajace na wyspie maja oni zakaz opowiadania o tym co dzialo sie na wyspie(Hugo klamie w sprawie Any).Abidal(chociaz inni nazywaja go Abadonem-nie wiem dlaczego?)jest mocodawca Naomi i gdy ona wraz z zaloga nie wraca stara sie dowiedziec czegos na ich temat od Hugo.
Nasowa sie pytanie dlaczego akurat ta 6 opusicila wyspa,ja mysle ze dlatego:
Jack- Ben mu to obiecal za przeprowadzenie operacji,a kiedys powiedzial ze dotrzymuje slowa
Kate i Sun i tu powstaje zakrecona teoria ze...obie sa w ciazy i nasi Lostowicze staraja sie je uratowac,na co Ben przystaje pod warunkiem ze Sayid tez opusci wyspe i bedzie dla niego pracowal (tekst Bena ze Sayid dal sie zwerbowac bo myslal sercem).
Hugo- tu jest problem,ale przed sezonem rozwiazali go scenarzysci mowiac ze odegra on czolowa role w 4 sezonie wiec mysle ze jeszcze zasluzy na bilet do domu
Ostatnia osoba bedzie Michael jesli to on jest szpiegiem to Ben go odesle do domu lub...Locke gdyz Ben bedzie chcial sie go pozbyc z wyspy.
Ale zagmatwalem ale mniej wiecej mam taka teorie.
  • 0

#124 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 16.02.2008 - |22:56|

Abidal(chociaz inni nazywaja go Abadonem-nie wiem dlaczego?)jest mocodawca Naomi i gdy ona

Bo to jest Abbadon.Tobie sie coś pomyliło a nie innym. Przejrzyj jeszcze raz odcinek 4x01 i scenę w której sie przedstawia. Poza tym look http://pl.lostpedia....Matthew_Abbadon
  • 0

#125 eXecuTe

eXecuTe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 16.02.2008 - |23:33|

3. W knajpie w Niemczech Sayid rozgląda się za Elsą, ale (czas 6:31-6:34 wersja xor) zatrzymuje się i ogląda za siebie. Wtedy słychać szepty po francusku, które zdecydowanie odróżniają się od rozmów innych klientów.

Nie wiem czy śmiać się czy płakać. Kilka osób niby dosłyszało tam jakieś szepty. Owszem coś tam słychać ale trzeba być naprawdę głuchym żeby nie zauważyć, że w kawiarence leci jakaś francuska pioseneczka.
  • 0

#126 Fabiola

Fabiola

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 17.02.2008 - |00:04|

Witam w moim pierwszym poście :) (Dziękuję Strawberry, że mnie zmobilizowałaś ;) ).

Czy mi sie wydaje i tylko ja slysze dziwne szepty w scenie kiedy Sayid wchodzi do kawiarni i rozglada sie za stolikiem?
W wersji Lost.S04E03.HDTV.XviD-XOR.[VTV].avi czas filmu to: 0:06:32.
Co dziwniejsze.. wydaje sie to brzmiec jak francuski:>

Tak, to jest francuski - szept wyraźnie wychodzi ponad to muzyczne tło.
Kobiecy głos mówi "claire" - fonetycznie [kler], czyli "jasny/a".
Może głos naprowadza na paniusię-kilusię, która jest jasnowłosa ?
Trochę naciągane, ale by się zgadzało.

W minucie 04:07 gość mówi jak najbardziej po włosku.
  • 0

#127 krtekkk

krtekkk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • Miastogorlice

Napisano 17.02.2008 - |00:53|

Witam!
Moja ocena 7/10. Odcinek miejscami nudny, jednak znalazło się w nim parę intrygujących momentów- na szczęście. Zobaczymy co scenarzyści zafundowali nam w następym odcinku...
  • 0

#128 Aza

Aza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 17.02.2008 - |01:23|

Po o tym odcinku jeszcze wiecej pytan, kogo sciga Sayid z Benem, kogo chce chronic Sayid?

Jak Ben wydostal sie z wyspy ?

coraz wiecej pytan, tylko tym razem odnosza sie do przyszlosci

Faraday rozwija watek naukowy serialu :P
  • 0
And have you found it?-Hurley
No, It found me(The Island)-Locke

Dołączona grafika
1.Lost
2.The L word

#129 DHARMA Soldier

DHARMA Soldier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 17.02.2008 - |02:19|

Też mi się wydaje, że pan Faraday został wrzucony do serialu, by wyjaśnić wszystkie, lub chociaż większość wątków naukowych odnośnie wyspy. W końcu to jeden z priorytetowych elementów w całej tajemnicy Wyspy.
  • 0

#130 Wicuch

Wicuch

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów
  • MiastoWrocLOVE

Napisano 17.02.2008 - |06:25|

1. "ostatnia scena dzieje się na wyspie" - nie wiem jaki jest sens przebywania na wyspie jako weterynarz.

2. "wyspa znajduje się niedaleko Berlina" - jasna sprawa, to przecież na bornholmie się wszystko dzieje, ten klimat zwrotnikowy (równikowy), rafa koralowa... 100%

3. "flash forwardy to alternatywna rzeczywistość" - jeśli ma się na myśli rzeczywistość wyspy i tą rzeczywistość znaną nam wszystkim to zgoda. wyspa i cywilizacja to dwie alternatywne rzeczywistości.

4. jak dla mnie na 100% inicjały na bransoletce to R.C.

5. 31 minut - to chyba "nowa" liczba w serialu...?

6. współpraca Sayida z Benem mogła rozpocząć się już w tej świetlicy gdy obydwaj byli uwięzieni przez ekipę locka.

pozdro :)
  • 0

#131 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 17.02.2008 - |09:29|

1. "ostatnia scena dzieje się na wyspie" - nie wiem jaki jest sens przebywania na wyspie jako weterynarz.

teoretycznie ma, chciażby do pracy w hydrze

ciekawe czy wet to wyuczony zawód bena??? :lol: :lol: :lol:

Dla mnie R.G.

5. 31 minut - to chyba "nowa" liczba w serialu...?

6. współpraca Sayida z Benem mogła rozpocząć się już w tej świetlicy gdy obydwaj byli uwięzieni przez ekipę locka.

Też o tym pomyślałam ;)
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#132 Black Smoke

Black Smoke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 17.02.2008 - |10:35|

Chyba jednak te 31 faktycznie ma znaczenie.

Wg serwisu zagubieni. pl w wersji odcinka dla dziennikarzy różnica czasu wynosiła 31 sekund, nie minut.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 17.02.2008 - |10:50|

• 0

#133 Axtezim

Axtezim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 17.02.2008 - |12:48|

Ogólnie odcinek bardzo fajny, może klasą trochę odstępuje od poprzednich ale ciągle trzyma wysoki poziom :)

Mnie tylko jedno interesuje, na końcu gdy Sayid rozmawia z Benem, to na początku Ben ma zupełnie inny głos, dopiero jak go widzimy to ma normalny? Taka nic nie znacząca błahostka ale mnie zadziwia ;p
  • 0

#134 ris

ris

Starszy szeregowy

• LAMER
  • 93 postów

Napisano 17.02.2008 - |13:03|

Mnie tylko jedno interesuje, na końcu gdy Sayid rozmawia z Benem, to na początku Ben ma zupełnie inny głos, dopiero jak go widzimy to ma normalny? Taka nic nie znacząca błahostka ale mnie zadziwia ;p

Ja tam od razu zorientowałem się, że to Ben tam jest. Głos tylko mnie utrwalił w tym przekonaniu. Pierwsza końcówka, która mnie nie zaskoczyła, której się domyśliłem.
  • 0

#135 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 17.02.2008 - |13:05|

Dla mnie R.G.

Dla was to twórcy powinni robić podpisy typu: "Tutaj jest napisane R.G!!!", "Tutaj nikt nie szepcze do uszka Sayidowi" etc. :P
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#136 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 17.02.2008 - |13:55|

Nie wiem czy bylo ale w ostatniej scenie sa trzy rozne glosy.
Pierwszy jest big bossa - moze jacoba(niech ktos porowna jak ma dostep do odcinka w ktorym lock sie z nim spotkal), pozniej drugi glos pytajacy dlaczego placze, a na koncu Ben

Użytkownik Blah edytował ten post 17.02.2008 - |13:58|

• 0

#137 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.02.2008 - |14:07|

Pierwszy jest big bossa - moze jacoba(niech ktos porowna jak ma dostep do odcinka w ktorym lock sie z nim spotkal), pozniej drugi glos pytajacy dlaczego placze, a na koncu Ben

To wszytsko jest glos tego samego Bena. Po prostu stopniowano dramatyzm. Nie chciana bysmy od razu sie domyslili z kim mamy do czynienia.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#138 Axtezim

Axtezim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 17.02.2008 - |14:56|

to sa wszystko glosy bena, bo sayid ciagle sie do niego zwraca, tylko po prostu inaczej brzmiace
  • 0

#139 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 17.02.2008 - |15:54|

podawała kilometry ale kazdy umiał policzyć ile to trwało.A z tym zegarkiem prosił bym o screeny.Bo bądz co bądz jezeli było ok 15:30 na jego zegarku to skąd na tym waasym zegarku(nie stoperze) była gdzies 2:40?A co do dyletacji czasu wystepuje przy dużych prędkościach ale nie wiem czy wiesz to nie jest serial naukowy i tu co innego powoduje widać dyletacje.

Dołączona grafika Dołączona grafika
  • 0

#140 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 17.02.2008 - |16:01|

powiedz mi widzisz różnice pomiędzy jego zegarkiem na ręce a tymi dwoma zegarkami(stoperami).Nie jestem ślepy jak byk widać co na nich jest .Pokaż mi ss z czasem na jego łapie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych