Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Big Bang Theory

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
136 odpowiedzi w tym temacie

#121 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 20.06.2011 - |20:56|

IV sezon bardzo nierówny, kilka dobrych odcinków, można wyciągnąć kilkanaście dobrych kwestii, ale jako całość zrobiło się miałko i nieśmiesznie. Słabe postaci Amy, Priyi, Bernadette, stłamszenie Penny, która poprzez związek z Leonardem ciągnęła serial przez pierwsze 2 sezony i połowę trzeciego.
W sumie niewiele mi z tego czwartego sezonu utkwiło - Penny jako Wonder Woman, pięknie wyglądała i Penny z ostatniego odcinka 4x24 w łóżku z ....
Sheldon strasznie ciotowaty się zrobił, ogólnie wydaje mi się, że serial się wypalił i zmierza do nicości - 5,5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#122 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 21.09.2011 - |04:26|

Ja odnosze inne wrazenie, osobiscie iv sezon podobal mi sie bardziej niz iii. Najlepszy to imo ii.
Co do ilosci gdzies czytalem ze 6 i 7 sezon juz zamowiony, ale nie pamietam gdzie.

Premiera V juz w piatek, dwa odcinki, a sobota Fringe... can't wait :)

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 21.09.2011 - |04:27|

• 0

#123 Antares

Antares

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 08.10.2011 - |20:28|

Ogląda ktoś 5-ty sezon? 4 odcinki już wyszły i przyznam, że całkiem niezłe były. Póki co podoba mi się bardziej niż poprzedni sezon.

Co do sezonów nr. 6 i 7 - tak, są już zaklepane. Ciekawe tylko czy uda im się jako taki poziom utrzymać.
  • 0

#124 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 09.10.2011 - |10:41|

Jak zwykle jest bardzo dobrze. Ale 1 i 4 odcinek był dla mnie średni. Powoli przestaje mnie irytować Amy a zaczyna Raj z tym swoim szukaniem dziewczyny na siłę. Chyba scenarzyści nie mają na niego pomysłu bo widzę, że coraz więcej pije, żeby gadać bo pomysł z mutyzmem się powoli wyczerpuje.

O jakość zbytnio bym się nie martwił bo TBBT miewał lepsza, czasem gorsze odcinki, ale zawsze trzymali się pewnego dobrego poziomu.
  • 1

...:::Son of Anarchy:::...

#125 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 10.10.2011 - |18:45|

Mnie sie nadal ten serial podoba. Chodz widac ze sie temat juz troche wyczerpal ale wedlog mnie jest nadal lepszy niz "How i Met Your Mother".

A w najnowszym odcinku komentarz nt. braku dziewczyny i upadku "Dungeons and Dragons" to byl prawdziwy smaczek :D
  • 0

#126 Antares

Antares

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 15.10.2011 - |19:00|

Piąty odcinek bardzo dobry, w końcu odstawili nieco dziewczyny na bok i wrócili do tego, co w serialu najlepsze. Świetne scenki w sklepie z komiksami, ze stacją dyskietek 5,25 i na imprezce u Wila. Oby dalej trzymali w tym tonie.
  • 0

#127 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 18.10.2011 - |20:20|

tak ostatni odcinek z Data rewelacja. 9.2/10
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#128 Jax

Jax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 13.04.2012 - |19:42|

Najlepsze odcinki TBBT to z udziałem gdzie występuje Wil. Niestety chyba nastała zgoda między Sheldonem i i więcej Wheaton się nie pojawi ( mam nadzieje że się mylę). Ostatni tekst który mnie rozwalił na łopatki to nazwanie przez Sheldona MIT "szkołą kupiecką" :D. Jak już ktoś wyżej wspomniał, lepsze odcinki przeplatają się z gorszymi, mimo to TBBT ma swój stały poziom. Jedyne co mnie drażni to na siłę parowanie Penny i Leonarda, co sezon to samo i te same nudne podchody.
  • 0

#129 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.04.2012 - |23:08|

Spoko loko, na koniec i tak Penny będzie z Sheldonem.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#130 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 15.04.2012 - |10:52|

Nie oszukujmy się Leonard jest najsłabszą (najnudniejszą) postacią z głównej obsady.
  • 0

#131 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 30.09.2012 - |12:36|

Nowy, szósty już sezon TBBT zaczął się na bardzo średnim poziomie. Dalej uważam, że Amy niszczy tak fantastycznie budowaną przez wiele sezonów postać Sheldona. Dalej też nie jest lepiej, ponieważ twórcy nie wykazali się żądną inwencją twórczą i dostaliśmy to co już wcześniej było, czyli: Howard i jego problemy matka-żona, zaangażowanie Leonarda i jego brak po stronie Penny, samotność Raja (niebezpiecznie zbliżamy się do wątku homo). Nie mówię, że nie bawiło mnie to przez poprzednie sezony, ale w tym - jak na razie - było mało do śmiechu. Odcinek ratuje tak naprawdę tylko Rosjanin i nawiązanie do Spidey`go.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#132 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 30.09.2012 - |19:05|

Znajac serial bedzie lepiej. :P
  • 0

#133 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 30.09.2012 - |21:28|

Nowy, szósty już sezon TBBT zaczął się na bardzo średnim poziomie. Dalej uważam, że Amy niszczy tak fantastycznie budowaną przez wiele sezonów postać Sheldona.

Zgadzam się ze wszystkim tylko nie z tym. Mi sie bardziej wydaje że twórcy próbują rozbudować postać Sheldona o nowe sytuacje. Wydaje mi sie, że chyba nie ma lepszej nowej sytuacji dla Geek'a niż poznania kobiety.
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#134 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 21.10.2012 - |13:58|

Howard powrócił na Ziemie i od razu mamy lepszy odcinek.
Ekipa jest już w komplecie + Stuart i to powinno skutkować coraz zabawniejszymi odcinkami.
Co ciekawe nawet Leonard nie denerwował mnie w tym odcinku.
  • 0

#135 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 24.05.2015 - |12:58|

Serial jest zabawny przez pierwsze 4 sezony, następne dwa miewają sporo śmiesznawych przebłysków, natomiast 7, 8 i 9 to już pchanie na siłę, nie da rady śmiać się ciągle z tego samego. W porównaniu do "The Last Man on Earth", który rozłożył mnie na łopatki, te ostatnie sezony TBBT to niemal dramat.

• 0

#136 Moadorek44

Moadorek44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 26.08.2022 - |14:06|

moim zdaniem tak czy siak to jeden z najlepszych seriali

Warszawa- rolety idealne do biura

Użytkownik Moadorek44 edytował ten post 07.09.2022 - |07:56|

• 0

#137 kajkasz