Skocz do zawartości

Zdjęcie

Weeds

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
162 odpowiedzi w tym temacie

#121 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 01.08.2011 - |08:57|

07x05
Ten sezon jest naprawdę niezły. W każdym odcinku jest jakaś jedna scena, która rozkłada mnie na łopatki. Tym razem to była scena "masażu" z udziałem Douga i jego szefa - MISTRZOSTWO, warto oglądać nawet dla czegoś takiego.
No i faktycznie Heylia wróciła, ciekawe na jak długo i czy dołączy do niej reszta zwariowanej rodzinki. Trochę zaspoilerowali ten powrót dając jej nazwisko w napisach początkowych więc w sumie czekałem kiedy się pojawi i końcówka nie była dla mnie jakimś większym "szokiem".
A więc biznes narkotykowy powinien nam się teraz mocno rozkręcić.

Napisano 09.08.2011 - |11:46|

07x06
W poprzednim odcinku wróciła Heylia, a w tym mamy powrót Deana, ze świetną opowieścią na temat wszelkiego rodzaju chorób wenerycznych, które przechodził w młodości :D
Plantacja Mamy wzbudza szacun. No i w końcu ten serial zaczyna nawiązywać do swojego tytułu jak to było na początku.

Użytkownik johnass edytował ten post 25.09.2011 - |15:04|

• 0

#122 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 13.08.2011 - |21:23|

No to się w końcu zebrałem i "wciągnąłem" pierwszy sezon na jedno posiedzenie. Muszę przyznać że "gites majonez i big cojones" :rolleyes:
Lecę dalej aż mi się łącze grzeje ;)

Kończę piąty sezon. Zastanawiam się nad hodowlą trawy - mam dużą piwnicę :lol:
Teksty w stylu: "Przecież generał Ulysses S. Grant wygrywając I Wojnę Światową nie był najarany" rozkładają mnie na dywanie :D

Użytkownik Mdeem edytował ten post 16.08.2011 - |21:05|

• 0

#123 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.08.2011 - |12:21|

07x07
Świetny odcinek, najlepszy chyba od zakończenia 3 sezonu. Wszystko się super komplikuje i za to uwielbiam ten serial tam nigdy nic nie kończy się tak jak byśmy się tego spodziewali. Ogólnie ten sezon jest bardzo dobry i jeśli o mnie chodzi to proszę o kolejne.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 22.08.2011 - |08:24|

• 0

#124 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 21.08.2011 - |21:32|

6 sezon dobry, 7x01-08 trochę nie wiem do czego przykleić, faktycznie powinno to zmierzać do jakiegoś "mocnego" zakończenia bo na dłuższą metę to już chyba brak pomysłu i faktycznie serial powinien "odejść" w chwale.
  • 0

#125 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 24.08.2011 - |09:39|

07x08
Troszkę słabszy odcinek niż dotychczasowe w tym sezonie, ale za to końcówka mocna. Poplątanie z pogmatwanie, czyli znak firmowy Weeds.
Wątek Andiego jakiś taki słaby w tym sezonie, nie błyszczy tekstami jak to było dotychczas. Podobnie sprawa ma się z Dougiem. Czasami zdarzy im się wystrzelić z jakimś dobrym tekstem, ale to nie to samo co było do tej pory.
Shane współpracujący z tym policjantem też jakoś bez polotu.
Wszystko nadrabia Nancy, która jest po prostu bezbłędna, a jej perypetie w tym sezonie podobają mi się i to bardzo. Chociaż ostatnio trochę pomijają jej najmłodszego syna, który jest pod opieką jej siostry. Mam nadzieję, że twórcy o tym nie zapomnieli.
  • 0

#126 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 31.08.2011 - |21:12|

7x09-10
Akcja maestra Doug'a z urzędasami - niezły ubaw, Shane zdecydowanie ma potencjał na Big Bossa :rolleyes:
Fajnie, tylko czas chyba kogoś sprzątnąć - dla urozmaicenia :lol:

Tak się zastanawiam, przez cały serial Nancy biega z jakimiś popłuczynami na dnie kubków ze słomką - to chyba sama ślina - OHYDA!!! :angry:
  • 0

#127 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.09.2011 - |10:02|

07x09
W końcu odcinek, w którym błysnął Doug, no i wyrwał Nancy z tarapatów. Ciekawe tylko na jak długo.
Silas za bardzo zadzierał nosa i został skarcony i to przez dziewczynę :) Przy okazji fajnie przemeblowali sklep Andiemu, który btw jakoś niebłyszczy w tym sezonie.
Dobrze że pozbyli się Zoyiczki bo zaczynała mi już ostro działać na nerwy.
No i ciekawe jak Shane wyrwie się z tego w co się znowu wpakował.

Napisano 19.09.2011 - |12:35|

07x10
Słabiej było niż w poprzednim. Andy irytował mnie przez cały odcinek. Jedynie zakończenie, pokręcone jak zwykle, wróży niezły kolejny odcinek. No i jak dla mnie strasznie łatwo wszyscy wychodzą z rozmaitych kłopotów, które w normalnym życiu potoczyłyby się w bardziej skomplikowany sposób.

Napisano 21.09.2011 - |10:48|

07x11
Niby finał tuż tuż, a nie za bardzo widzę dokąd to zmierza. Pewnie jak to w Weeds bywa zamieszają w finale sezonu na maksa i zostawią nas tak na kolejny bo mam nadzieję, że to jednak jeszcze nie koniec. Oglądam ten serial z wielką przyjemnością już od kilku lat i nie chcę się z nim rozstawać bo to jednak bardzo miły przerywnik.
No i w końcu Andy coś tam błysnął.

Użytkownik johnass edytował ten post 25.09.2011 - |15:05|

• 0

#128 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 24.09.2011 - |23:04|

Po zakończeniu 07x11 odniosłem wrażenie, że chyba planowany jest kolejny sezon. I nie bardzo mi się ten pomysł podoba, bo wcześni Jenji twierdził, że siódmy będzie ostatnim i ma dwa pomysły na zakończenie serialu. A tymczasem wątki wydają się być tak rozgrzebane, że nie ma siły, by to wszystko poukładać w finale.

Siódmy sezon jest zdecydowanie lepszy niż dwa-trzy ostatnie, i gdyby serial zakończył się teraz - pozostawiłby dobre wrażenie. Jak będzie ósmy, to może się to schrzanić, tak jak schrzaniono serial House...
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#129 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 25.09.2011 - |15:03|

Po 7x12 jestem pod wrażeniem pomysłów twórcy! Odcinek genialny a końcówka wbija w fotel! Super zamieszanie i nie wiadomo jak to się wszystko potoczy... Za to lubię ten serial.

Jaki będzie finał?!
Czy 7x13 będzie ostatnim odcinkiem serialu?
Będzie 8 sezon?
Już nie mogę się doczekać finału!
  • 0

#130 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 26.09.2011 - |09:27|

07x12
Nie było źle, ale były już lepsze odcinki. Ten pojedynek Nancy kontra Silas jakoś średnio wyszedł.
Zbudowali akcję pod finał i teraz czekam co z tego wyjdzie. Zakończyć tego nie zakończą w tym sezonie na 100% bo jest tyle otwartych wątków, że musieliby chyba z 1,5h odcinek nakręcić żeby to składnie pozamykać. Wszyscy główni bohaterowie zjechali się w jedno miejsce i musi z tego wyniknąć coś ciekawego.
A więc czekam na finał.
  • 0

#131 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 27.09.2011 - |19:35|

Taki sobie ten finał.
Spoiler

#132 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 27.09.2011 - |20:27|

Tak się zastanawiałem jak to zakończą, bo to miał być koniec.
Spoiler

Ciężko to było jakoś zakończyć, mogło być lepiej, a mogło być dużo gorzej.
  • 0

#133 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 27.09.2011 - |20:30|

Showtime podobno nie chce kończyć z Trawką, ale oficjalnej decyzji jeszcze nie ma.

#134 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 28.09.2011 - |18:58|

Dobry finał. Dużo się działo. Zakończenie w sumie jest. Jak Showtime będzie chciało 8 sezon serialu to będzie. Jak nie to taki koniec jest dobry. Miło i fajnie.

Za sezon, jako nie ostatni: 8.5/10. Jako ostatni: 9/10.
Powrót serialu do korzeni, i bardzo wyszło mu to na dobre.
  • 0

#135 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.10.2011 - |23:54|

Niesamowita muzyka pod koniec ostatniej sceny. Orientuje się ktoś może, co to leciało?

Ostatni odcinek - dobry, chociaż nieco słabszy niż finał sezonu 6. Jak zobaczyłem trumnę na początku, to coś czułem w kościach, że może wydarzyć się coś tragicznego. Największe wrażenie zrobił ma mnie Michael Harney, grający rolę detektywa Mitcha, scena rozmowy z Shane'm była chyba najlepszą sceną w całym finałowym odcinku. No i końcówka oczywiście.

Nie rozumiem tego. Jeśli faktycznie jest to koniec serialu, to od mojej oceny finałowego odcinka, jak i tego sezonu odejmijcie z 1-2 punkty. Bo tak kończyć się nie godzi. Nawet jeśli tragicznie miałoby to się zakończyć, to niech nie pozostawiają widza z wątpliwościami. Jeśli jednak to nie był koniec... No cóż, chyba i tak źle, bo Weeds naprawdę zasługiwał teraz na zwieńczenie. Siódmy sezon to powrót do korzeni, jak już wszyscy zauważyli, i dobrze było by zakończyć serial w takiej formie. Ale przecież się nie pozabijamy o finałową ocenę serialu. ;)

Odcinek finałowy: 9/10
Sezon: 8/10 (końcówka nieco słabsza, mimo to i tak lepiej niż w 6 czy 5 sezonie)

Jeśli to koniec serialu, to jak dla mnie całość: 8/10 :)
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#136 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 04.10.2011 - |20:06|

Żartujecie? Słabiutki ten sezon.
  • 0

#137 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 06.10.2011 - |21:23|

No i mamy koniec - w sumie nareszcie, odniosłem wrażenie że te ostatnie epizody "wpychali" tak na siłę, byle do października. Faktycznie ostatni sezon najsłabszy. Dla mnie "wystrzał" kończy przygodę z serialem - bo kontynuacja to niby o czyn?
  • 0

#138 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.10.2011 - |08:59|

07x13
Najsłabszy finał chyba z dotychczasowych. Praktycznie za wiele się nie działo i dopiero ostatnia scena robi wrażenie.
Jeśli o mnie chodzi to uwielbiam ten serial, a w szczególności Nancy i jeśli mają kręcić dalej to ja się na to piszę. No a jeśli twórcy zdecydują, że to już koniec to trzeba się z tym pogodzić, chociaż wtedy powinni dać definitywne zakończenie albo w lewo albo w prawo. Albo happy end albo smutny koniec Nancy.
Co do całości tego sezonu to standardowo miło się oglądało, ale początek zdecydowanie lepszy niż kilka ostatnich odcinków z finałem włącznie.
  • 0

#139 TomHaverford

TomHaverford

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoTarnowskie Góry

Napisano 01.11.2011 - |00:49|

Coś tam kiedyś słyszałem o serialu ale nigdy nie zacząłem. No ale dzisiaj zacząłem oglądać Weeds i muszę przyznać - jest moc. Główna bohaterka mniam. Jej synowie niezłe zakapiory (szczególnie Sean). Pozostali bohaterowie też bardzo fajni (murzyńskie trio, Doug, Andy). No i oczywiście Celia :P Niby zimna, twarda kobieta ale strasznie apetyczna :P

Tak czy siak - sporo jest pikantnych, ciętych dialogów; motyw przewodni także fajny, gra aktorska bez zarzutu. Mi się podoba :D
  • 0

#140 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 11.11.2011 - |08:25|

Weeds dostało 13 odcinkowy 8 sezon.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych