Skocz do zawartości

Zdjęcie

NEO +

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
448 odpowiedzi w tym temacie

#121 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 17.10.2003 - |22:18|

Możesz cos wiecej napisać na temat tego modemu?

Jest to Modem ADSL model Speed Touch 330 USB firmy Thomson. Poza danymi o modelu nie moge zbyt wiele powiedziec :D poszukajcie w necie :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#122 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.10.2003 - |15:40|

Ciekaw jestem tylko jak jest z tym abonamentem 149 zł. To tylko dla nowych abonentów, czy wszystkich. Dowiem sie na koniec września jak przyjdzie rachunek za telefon. <_<

Oficjalne info:

Od 1 pazdziernika 2003 roku Telekomunikacja Polska wprowadza obnizke oplaty abonamentowej równiez w usludze Neostrada Plus w opcji "Umowa na czas okreslony (12 miesiecy)" z obecnych 179,00 zl netto (191,53 brutto) na kwote 149,00 zl brutto.
Obnizka zostana automatycznie objeci wszyscy uzytkownicy uslugi Neostrada Plus, którzy maja podpisana umowe na czas okreslony 12 miesiecy. Pozostale warunki swiadczenia uslugi Neostrada Plus pozostaja bez zmian.

Jednoczesnie abonenci uslugi Neostrada Plus posiadajacy umowe na czas nieokreslony (oplata abonamentowa 199 zl brutto) beda mogli od dnia 15.09.2003r. skorzystac z oferty 149 zl brutto (umowa na 12 miesiecy) podpisujac aneks do obowiazujacej umowy. Zmiana warunków umowy bedzie obowiazywac od poczatku miesiaca rozliczeniowego nastepujacego po miesiacu, w którym zostala dokonana.

Nalezy pamietac, iz zgodnie z regulaminem uslugi Neostrada Plus, przed uplywem umowy na czas okreslony nalezy ja przedluzyc na kolejny okres 12 miesiecy, gdyz w przeciwnym razie bedzie ona uwazana za przedluzona na czas nieokreslony (oplata abonamentowa 199 zl brutto). Po przedluzeniu umowy na kolejny rok abonament za usluge bedzie wynosil 149 zl brutto.

No to dostaem rachunek za październik i d....
Mam umowę na 12 miesięcy (od maja), ale o żadnej automatycznej obniżce nie ma mowy. Chamy wiedzą, ze nie mogę zerwać umowy przed czasem, bo bedę bulić więc nie obięli mnie obnizką.
:angry:
Może ktoś wie jak to jest ? Czy starzy użytkownicy (którzy zostali klientami gdy jeszcze nie było zadnej promocji) mają szansę na niższy abonament? Tak jak nowi, których skusiły promocje.
  • 0

#123 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 18.10.2003 - |19:16|

Mnie spotkało w związku z neostradą coś bardzo ciekawego i zarazem wnerwiającego :angry:
Na stronie neostrady jest mozliwość sprawdzenia czy centralka do której jest sie podłączonym ma możliwość instalcji neostrady.
We wrześniu sprawdzałem swój numer telefonu i wszystko było w porządku tzn. centrala miała mozliwość instalcji neostrady.
Jakie było moje zdziwienie kiedy kilka dni temu po sprawdzeniu jeszcze raz okazało się że wyskakuje mi następujący komunikat:

Niestety, Twoja centrala nie oferuje jeszcze usługi Neostrada.
Jeżeli chcesz być w przyszłości powiadomiony o możliwości zainstalowania Neostrady podaj nam swoje dane.

Ciekawa sprawa w 2 tygodnie straciłem mozliwość instalacji neostrady.
Kiedy próbowałem to wyjaśnić w telepunkcie i złozyć zamówienie na testowanie promocyjne, pani po sprawdzeniu mojego numeru na tej stronie powiedziała że nie mam mozliwość instalacji neo.
Nie pomogły moje prosby by sprawdzila mozliwości mojej centralki w inny sposób niż na stronie internetowej.
Uzyskałem odpowiedż że strona jest często aktualizowana i napewno się nie myli.
Co miałem robić wyszedłem z telepunktu z brzydkimi myślami na temat tpsa.

Ale największe zdziwienie osiągnołem kiedy w domu sprawdziłem telefony 5 znajomych którzy mają neostradę już conajmniej od kilku miesięcy.
I jakie było moje zdziwienie kiedy okazało się że czworo z nich nie ma możliwości instalcji neostrady.

W tym momencie nie wiem w jakiej rzeczywistości ja żyję.
Może wy potraficie wytłumaczyć ten fenomen korzystania z neostrady mimo braku możliwości centrali telefonicznej do jej zainstalowania.

Pzd :D

Użytkownik Maxim edytował ten post 18.10.2003 - |19:17|

• 0

#124 stilo

stilo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 18.10.2003 - |19:34|

Mnie spotkało w związku z neostradą coś bardzo ciekawego i zarazem wnerwiającego  :angry:
Na stronie neostrady jest mozliwość sprawdzenia czy centralka do której jest sie podłączonym ma możliwość instalcji neostrady.
We wrześniu sprawdzałem swój numer telefonu i wszystko było w porządku tzn. centrala miała mozliwość instalcji neostrady.
Jakie było moje zdziwienie kiedy kilka dni temu po sprawdzeniu jeszcze raz okazało się że wyskakuje mi następujący komunikat:

Niestety, Twoja centrala nie oferuje jeszcze usługi Neostrada.
Jeżeli chcesz być w przyszłości powiadomiony o możliwości zainstalowania Neostrady podaj nam swoje dane.

Ciekawa sprawa w  2 tygodnie straciłem mozliwość instalacji neostrady.
Kiedy próbowałem to wyjaśnić w telepunkcie i złozyć zamówienie na testowanie promocyjne, pani po sprawdzeniu mojego numeru na tej stronie powiedziała że nie mam mozliwość instalacji neo.
Nie pomogły moje prosby by sprawdzila mozliwości mojej centralki w inny sposób niż na stronie internetowej.

Ale największe zdziwienie osiągnołem kiedy w domu sprawdziłem telefony 5 znajomych którzy mają neostradę już conajmniej od kilku miesięcy.
I jakie było moje zdziwienie kiedy okazało się że czworo z nich nie ma możliwości instalcji neostrady.

Może wy potraficie wytłumaczyć ten fenomen korzystania z neostrady mimo braku możliwości centrali telefonicznej do jej zainstalowania.

Usmialem sie czytajac Twojego posta.Nie nie z ciebie.To co piszesz to stary numer TPSY.Jak pisalem wczesniej Neo mam od roku.Na poczatku jak wchodzila Neostrada byla oczywiscie promocyjna cena cos ok 70zł.Zlozylem oczywiscie wniosek i okazalo sie ze na mojej centrali nie ma mozliwosci podlaczenia Neostrady.Pomyslalem trudno poczekam.Promocja trwala chyba ok.3 miesiecy.Gdy sie skonczyla doslownie pare dni po okazalo sie ze juz sa mozliwosci podlaczenia Neostrady na mojej centrali po "cenie popromocyjnej"800 zł.Wzialem bo bylem podpalony.Dopiero pozniej dotarlo do mnie jaki numer ze mna wycieli(chodzilem i dzwonilem w miedzyczasie upominac sie o mozliwosci podlaczenia).
  • 0

#125 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 22.10.2003 - |11:46|

No to ja powiem cos o neo i mojej przygodzie

Zaczelo sie tak
Mam kolega z sasiedztwa co pracuje na info lini 0800 102 102 i byl tak grzeczny ze zamowil mi neo tzn zlozyl zamowienie. Na weryfikacje czekalem tylko 2 h po czym na skrosowanie lini do wieczora ( zamowienie skladal o 10 rano)
nastepnego dnia mogelem juz odebrac zestawinstalacjny ale se troche popilem i dopiero dzien puzniej zjawilem sie w BOKu.
po odebraniu zestawu ( 1.5 czekania w klejce) udalem sie do domu aby zainstalowac usluge pt neostrada+. I tu sie zaczelo - wszystko podlaczylem, zaczynam rejestracje i w momencie jak ma wyswietlic sie strona z loginem i haslem to jest blad zadnana strona nie moze byc wyswietlona. No to jeszcze raz prubuje rejestracje zrobic a tu mi pisze ze juz jestem zarejestrowany - tylko ze nie mam loginu i hasla wiec sie nie polacze z netem. Z pomoca przyszedl kolega bo mam do niego numer na komure. Kles mi powiedzial ze jak bedzie w pracy ( mial na 15 :00 to mi to sprrawdzi) po 3 h czekania koelga byl w pracy i podal mi login i haslo( okazalo sie ze cos u nich nawala i rozlancza polaczene przy rejestracji)
Zadowolony z tego ze juz neo dziala zaczelem buszowac po necie i tak 5 dni kom bez restarttu bym i nagle off neostrada, proba ponownego polaczenia nic nie dala
okazalo sie ze cos u nich padlo
po 5 h bylo wszystko ok i dadal lecial transferek po 69 KB do czasu az znowu mnie rozlaczylo tylko teraz blad 721 i kupa nic nie mozna zrobic. I tu pomocny kolega :)
po paru godzinach znowuy wszystko dziala. problemu nie bylo przez 2 tygodnie az znawu cos pierdyknelo. Jako ze wzielem neo na 30 dni testu a zostalo mi nieco ponad 10 dni to korzystalem do kiedy sie dalo. Ale tu bylo roznie w nocy transfer 65-69 KB a w dzien do 40 nie dochodzi i tak przez te ostatnie 10 dni sie meczylem
oddalem neo 29 dnia bez problemu ( 1h czekania w kolejce) i koniec
Wrucilem do starego LANu za 20-30 zł mesiecznie z transferem 16-20 KB
No chyba ze przechytrze czasem admina i na proxy sie wepne to leci do 65 KB :)

A dodam jeszcze cos NA NEO UDALO MI SIE SCIAGNAC 144.56 GB danych przez te 29 dni testu :)
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

#126 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 22.10.2003 - |12:17|

Ja jestem zadowolona z Neo+, mam od początku października mniej więcej. Był problem z zamówieniem, bo w Tepsie mają straszny bałagan, ale teraz jest oki.
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#127 TransX

TransX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoChełm

Napisano 23.10.2003 - |10:56|

Ciekawa sprawa w  2 tygodnie straciłem mozliwość instalacji neostrady.

Odpowiadając na Twoje pytania, muszę powiedzieć, że sprawa jest nieco bardziej złożona. Miałem trochę z tym do czynienia, ponieważ swego czasu pracowałem w Telekomunie (nawet całkiem niedawno).

1. Współczynnik wiedzy technicznej pracowników Telepunktów, jest dość niski, z wyjątkiem ludzi, którzy przenieśli się tam z komórek technicznych. Zdarzają się jednak prawdziwi fachowcy.

2. Neostrada jako usługa pracująca na częstotliwościach wyższych niż pasmo telefoniczne wymaga dobrych parametrów kabli między centralą a abonentem. Z uwagi na ten fakt, ogranicza to odległość od centrali. "Pewna" odległość przy której neo+ pracuje poprawnie to ok. 3 km. Zdarzają się przypadki, że pracuje na 5 czy 6 km ale nie należy traktować tego jako reguły. Były przypadki, że nie można było poprawnie zainstalować neo+ na odcinku 1km.

3.Dane paszportyzacyjne w TP SA są aktualizowane, co powoduje zmianę przypisania możliwości instalacji usługi. Nie są to, często, parametry zmierzone indywidualnej linii telefonicznej, lecz dane liczbowe wpisane jako uśrednione dla pewnej grupy abonentów z centrali.

4.Możliwości fizycznej instalacji sprzętu są ograniczone pojemnością odpowiedniego modułu. Może po prostu zabrakło miejsca?

5.Najlepszą metodą sprawdzenia rzeczywistości jest znalezienie dojścia do człowieka, który fizycznie zajmuje się instalacjami tego typu usług (a raczej zajmował), bo TP SA zrezygnowała z utrzymywania własnych pracowników i korzysta z firm zewnętrznych, ale często są to Ci sami ludzie, którzy pracowali w TP SA (jeśli oczywiście bardzo Ci na tym zależy).

5. Niech się nie zdziwią Ci, którzy posiadają SDI i chcą przejść na neo+, bo istnieją możliwości na centrali. Może to się nie udać.
Fakt jest taki, że SDI może pracować przy gorszych parametrach kabli i na odległościach dwukrotnie większych.

Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłem problem. Zapytasz, dlaczego ty masz cierpieć z tego powodu, przecież chcesz być klientem, płacić? Cóż mogę odpowiedzieć, życie jest ciężkie! A przy takim monopolu można sobie pozwolić na takie załatwianie sprawy!
  • 0

#128 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 31.10.2003 - |15:08|

Jesli ktos mi powie choc raz ze TPSA nie jest slowna to jak mi Bog mily ubije jak psa!!!!! :P Powiedzieli ze na skrosowanie maja 14 dni - no i skrosowali w 14 dniu w samo poludnie :D Neo+ mi smiga - jak na razie nie zaczalem jeszcze smigac na maxa :D

A no i jeszcze jedna informacja dla chetnych na zalozenie sobie tej uslugi :D

Przedłużona promocja Neostrady - aktywacja i test za 1,07 zł z VAT!
poniedziałek 01.09.2003 07:00
Telekomunikacja Polska obniżyła miesięczną opłatę abonamentową za korzystanie z usługi Neostrada do 149 zł brutto! Dodatkowo Ci, którzy zamówią Neostradę w listopadzie lub grudniu, będą mogli przez 30 dni testować usługę za symboliczną złotówkę. Po miesiącu możesz zrezygnować z usługi nie ponosząc dodatkowych kosztów. Jeśli zdecydujesz się nadal korzystać z Neostrady, możesz wybrać tańszą opcję abonamentową (149 zł brutto), podpisując umowę na 12 miesięcy.

LiNk :D

#129 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 31.10.2003 - |15:35|

No tepsa od jakiegos czasu sie stara przynajmniej umnie tylko ostatnio cos na centrali majstruja bo sie rozlacza czasami ale ogolnie rzecz biorac sie staraja

P.S ostatnio czytalem i slyszalem z 2 roznych zrodel ze na poczatkui 2004 tepsa ma jeszcze bardziej obnizyc abonament okolo 100 PLN ale to nie jest pewne
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#130 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 31.10.2003 - |16:27|

A teraz coś z obozu konkurencyjnego

Od 01.11.2003 w Regionach Wrocław, Legnica, Zielona Góra, Łódź, Dialog
będzie swiadczyć usługi szerokopasmowego dostępu do internetu ADSL (dostęp
asymetryczny) i SHDSL (dostęp symetryczny). W pozostałych regionach naszego
działania usługa będzie wprowadzona do końca tego roku.

Oferta dla Klientów indywidualnych oraz instytucjonalnych:

DIALOSTRADA 1: dostęp asymetryczny o przepływności 1 Mb/s (maksymalna
przepustowść do użytkownika), 256 kb/s (maksymalna przepustowość od
użytkownika) ; opłata jednorazowa: 400 zł netto, abonament: 149 zł netto

DIALOSTRADA 2: dostęp asymetryczny o przepływności 2 Mb/s ( maksymalna
przepustowść do użytkownika ), 512 kb/s (maksymalna przepustowść od
użytkownika), opłata jednorazowa: 400 zł netto, abonament: 249 zł netto

Abonent otrzymuje 1 stały adres IP z puli Dialogu oraz możliwość wykupienia
dodatkowych opcji.

Oferta wyłącznie dla Klientów instytucjonalnych:

DialNet DSL 1: dostęp symetryczny o przepływności 1 Mb/s (maksymalna
przepustowść łącza do i od użytkownika); opłata jednorazowa: 800 zł netto,
abonament: 1150 zl netto

DialNet DSL 2: dostęp symetryczny o przepływności 2 Mb/s (maksymalna
przepustowść łącza do i od użytkownika) ; opłata jednorazowa: 800 zł netto,
abonament: 1950 zl netto

Abonent otrzymuje:
- czteroadresową podsieć IP (numeracja z puli DIALOGU).
- wpis i utrzymanie jednej domeny oraz jej domeny odwrotnej na serwerach DNS
(Prim. I Sec.) i REVDNS należących do DIALOGU dla przydzielonej adresacji IP,
- możliwość wykupienia dodatkowych opcji.

Dla wszystkich rodzajów dostępów można także wykupić dodatkowe opcje:
Podsieć IP 4
Podsieć IP 8
Funkcjonalność Routera
Translacja Adresów NAT/PAT

Dla mnie jest to całkowity nokaut TePsy przez operatora konkurencyjnego

Aż boje się pomyśleć co to będzie się działo w przyszłym roku :rolleyes:

• 0

#131 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.10.2003 - |18:06|

No i o to właśnie chodzi! Będzie konkurencja, będą walczyć o klienta. I cenowo i szybkościami łączy. Miodzio! To mi się podoba :lol:
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#132 stilo

stilo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 31.10.2003 - |19:51|

Jestem z miasta gdzie Dialog zaczynal.I najwiekszy bol w tym ze na moje osiedle Dialog doszedł do budynku obok 2 lata temu,a do mojego juz nie.I teraz ból po tym co tutaj przeczytalem.Szybkie łacza ceny rozsadne.Lepiej mi było tego nie czytac.
  • 0

#133 Fubu^^

Fubu^^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 31.10.2003 - |21:32|

DIALOSTRADA 1: dostęp asymetryczny o przepływności 1 Mb/s (maksymalna
użytkownika) ; opłata jednorazowa: 400 zł netto, abonament: 149 zł netto

:blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:
Takie łącza za takie ceny
:blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:
To Tepsa ma teraz ciężki orzech do zgryzienia... Szkoda tylko, że narazie obszar na jakim dostępny jest Dialog jest taki niewielki. Oby szybko urośli w siłę! Albo po prostu przeprowadzę się do Wrocka :D :D :D

W pozostałych regionach naszego działania usługa będzie wprowadzona do końca tego roku.

Mógłby mi ktoś przybliżyć te pozostałe regiony działania?
  • 0

#134 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 01.11.2003 - |01:56|

Lacze w sam raz dlamnie nawet moge placic te 270 zl co miech na imprezy mniej wydam :P ale bede mial wreszcie porzadne lacze do netu :D

Niestety to tylko marzenia :( :angry: dialogu nie ma umnie i pewnie dlugo nie bedzie :angry:
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#135 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 01.11.2003 - |07:10|

Kurna 270 zł za 2 Mbit a pomyslec ze u nas siec jest na DSL 512 za tyle samo bo od TPSA
Jest jedno rozwiazanie
Skarzenie i narzekanie jak bedzie tak duzo skarg i zazalen to Tpsa cos w koncu zrobic musi bo straci duzo klientow
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

#136 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 01.11.2003 - |09:47|

Maxim, jaka konkurencja? Maleńka firma działająca na niewielkim procencie populacji? To da tylko to, że trochę ludzi szlag trafi, że można inaczej, ale monopol nie pozwala.

Do Katharna - tak TPSA jest firmą tak dużą, że mają w głębokim poważaniu indywidualnego użytkownika. Ty miałeś szczęście. Ja od miesiąca nie mogę dostać neostrady, bo ten moloch nie wie, kto w firmiejest za co odpowiedzialny, a szaraczki jak ja, tylko im przeszkadzają w pracy, pierdzeniu w stołki.
TPSA jest firmą która nie wie co to znaczy terminowość, fachowość, uprzejmość. Nie potrafią zastosować się do własnych regulaminów, skonstruowanych tak ciekawie, że kary dla ich klientów są ustalone, kary dla TPSA w regulaminie nie ma.

gulus zmuszony do usług TPSA jak galernik do wiosłowania
  • 0

#137 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 01.11.2003 - |12:32|

Do Katharna - tak TPSA jest firmą tak dużą, że mają w głębokim poważaniu indywidualnego użytkownika. Ty miałeś szczęście. Ja od miesiąca nie mogę dostać neostrady, bo ten moloch nie wie, kto w firmiejest za co odpowiedzialny, a szaraczki jak ja, tylko im przeszkadzają w pracy, pierdzeniu w stołki.

Tez czekalem w sumie od zgloszenia prawie miesiac :D - najpierw 4 dni weryfikacji (pomimo ze sobie sami na to dali 2), potem 7 dni czekania na modem (ktory powinienem zgodnie z ich zalozeniami dostac natychmiast po weryfikacji danych) i w koncu 14 na skrosowanie (to tez perelka - kobieta w telepunkcie podczas odbierania modemu rzekla mi iz najpozniej na 4 dzien od podpisania mi wszystko wlacza :D - dodala ze tak dlugo trzeba czekac bo to byl piatek :D) = 25 dni :D - o dotrzymywaniu terminow pisalem z ironia :D

Użytkownik Katharn edytował ten post 01.11.2003 - |12:35|

#138 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.11.2003 - |14:26|

/.../ DIALOSTRADA 1: dostęp asymetryczny o przepływności 1 Mb/s (maksymalna
użytkownika) ; opłata jednorazowa: 400 zł netto, abonament: 149 zł netto /.../

To co opisałes wyglada rzeczywiście imponująco i smakowicie. Zastanawia mnie jednak czy nie jest to chwyt reklamowy tej sieci. Czy przypadkiem nie jest to tak, jak z warszawską Aster (dawną Asrer City ). Oni też oferują bardzo atrakcyjne łącza. Może nie cenowo, bo ostatnio trochę odstają z cenami od konkurencji ( w sumie nie wiem dlaczego. Byli protoplastami na warszawskim rynku z szerokopasmowym dostępem do internetu. Teraz troszkę zaczynają odstawać od pozostałych konkurentów). Konkretnie. To ich oferta. Taki pakiet "TwójŚwiat". Łącze 1 Mb/s do i 128 kb/s do klienta, bez limitów za 179 złotych wraz z opłata za telewizję kablową. Wygląda to pieknie na pierwszu rzut oka. Ale to pozory, bo są to prędkości maksymalne łącza wewnątrz sieci! Już przy wyjściu jest zupełnie inaczej. Przy połączeniach poza siecia łacze ma parametry 256/128 za te same pieniądze a to już jest kicha.
Nie wiem czy w Dialogu przypadkiem nie jest tak samo. Oby nie, ale lepiej dokłądnie poczytać ofertę aby potem nie było rozczarowań.
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#139 gizmolus

gizmolus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06.11.2003 - |01:12|

AtroN Aster robi klintow w konia.Mi dwa lata temu powiedzieli ze w tym roku bede mial lacze i co i g.....teraz znowu mowia ze za dwa lata.Brak swiatlowodu w budynku do sygnalu zwrotngo,tak sie mi tlumacza.Krew mnie zalewa :angry:Sporo sie tu zmienilo, jak czytam niekture posty to mnie :blink: :D nic dodac
  • 0

#140 Gość_banano_*

Gość_banano_*
  • Gość

Napisano 07.11.2003 - |14:51|

U mnie bardzo dużo osób (chyba wszyscy znajomi co mieszkają w Bydgoszczy i mają komputer) założyło Neo za 1.07 zł czyli na okres 1 miesiąca.
Jestem ciekaw czy nie robią ich w bambuko :ph34r:
Coś wydaje mi się dziwnego w tej umowie... net na miesiąc za 1 zł? Coś nie gra! TPSA? taka ugoda z jej strony?

Ja pozostaje dalej przy tym moim stałym złączu, chodzi mi dobrze, szybciej niż neostrada a płace 3 razy mniej. Dobrze trafiłem z mieszkaniem. Jestem bezpośrednio połączony do serera i jest ok :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych