Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1321 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 29.09.2008 - |15:54|

Dzisiaj w Empiku Junior widziałem 1. Sezon "Monka" i "Columbo" na 3 DVD. Niestety są to takie same wydania jak te gazetowe, polski lektor + napisy oraz czeski dubbing + napisy. Brak wersji oryginalnej audio, a wg sklepu Merlin jest, więc trochę wprowadzają w błąd.

To nie błąd; w "Columbo" jest oryginalna ścieżka dźwiękowa. Fakt, że nie ma jej wymienionej na pudełku, ale na płycie jest ona na 200%. Wiem, bo co dwa tygodnie oglądam "Columba" właśnie z oryginalną ścieżką i napisami :lol: W "Monku" jest chyba tak samo. Natomiast w reedycji "Poirot" oryginalna ścieżka będzie od 3 numeru. Poniżej zamieszczam cytat ze strony wydawnictwa Amercom, z opisem włączenia oryginalnej ścieżki:

"Informujemy, iż na płytach kolekcji "Columbo" jest zamieszczona również oryginalna wersja językowa, dostępna z polskimi napisami. Aby ją włączyć, należy wejść w menu główne, po czym wybrać w ustawieniach:polskie napisy. Spowoduje to automatyczne wyłączenie polskiego lektora oraz włączenie oryginalnej ścieżki dźwiękowej."
  • 0

#1322 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 29.09.2008 - |16:21|

No to Inuki jeśli tak to super. A teraz premiery polskich seriali na DVD przeniesione z Września na Październik. Sezony 1 "Rancza" i "Teraz Albo Nigdy" już 9 Października, a "39 I Pół" 16 Października. Każde wydanie jest 4-płytowe + dodatki specjalne. Najciekawsze jest to że wg Merlin.pl ceny Sezonu 1 "Rancza" i "39,5" to 45.99, a cena rynkowa 49.99. Za to "TAN" już za 73.99.

Linki: Ranczo, Teraz Albo Nigdy! i 39 I Pół.

Użytkownik boscorelli edytował ten post 29.09.2008 - |16:25|

• 0

#1323 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.09.2008 - |17:13|

Wygląda jednak ,że Chirurdzy s.2 będą mieli taka przerobiona okładkę i do tego jeszcze ta cena :( ---> http://merlin.pl/Chi...t/2,621324.html
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1324 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 29.09.2008 - |18:31|

No cenka Chirurgów z kosmosu... a nie tak dawno na amazonie w Gold Boxie można było nabyć sezony 1-3 i z przesyłką wychodziło coś koło 120 zł... powodzenia w sprzedaży :|
  • 0
Dołączona grafika

#1325 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 29.09.2008 - |20:28|

Wygląda jednak ,że Chirurdzy s.2 będą mieli taka przerobiona okładkę i do tego jeszcze ta cena :( ---> http://merlin.pl/Chi...t/2,621324.html

Okładka jak okładka; szkoda, że będzie przerobiona, ale jak dla mnie nie jest aż taka zła. Boję się tylko o to, że skoro przerabiają okładkę, to przerobią również zawartość płyt. Innymi słowy mam obawy, że menu będzie robione przez Imperial, tak jak "Buffy", no i że dodatków też nie będzie. No, ale mam nadzieję, że się mylę.

Użytkownik Inuki edytował ten post 29.09.2008 - |20:29|

• 0

#1326 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 29.09.2008 - |20:38|

Ja rozumiem, że odcinków więcej niż zwykle, ale bez przesady...

A nie wiem czy wiecie, ale Media Service zaczęło wydawać animizacje komiksow Marvela. Co miesiac maja sie ukazywac 3 tytuly - w tym miechu sa to:

Spider-Man (S1)
http://www.empik.com...m,prod2200096,p
Hulk (S1)
http://www.empik.com...m,prod2200095,p
Fantastic Four (S1)
http://www.empik.com...m,prod2200093,p

Po 44,90 za sezon, 13 odcinkow, 2 DVD.

Nie ma napisow, polski dubbing (swietny moim zdaniem), brak oryginalnej sciezki dzwiekowej, ale to przeciez bajki, nie?
Dzwiek 2.0, obraz 4:3, ale to raczej nie wina dystrybutora, gdyz bajki sa z lat 90-tych, wiec nie ma co liczyc na jakas przestrzennosc :D.

Ja tam kupilem Spider-Mana :D. Jeszcze za bachora pamietam jak to bodajze na FoxKids ogladalem, albo nawet na TVP :P.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#1327 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.09.2008 - |21:17|

A nie wiem czy wiecie, ale Media Service zaczęło wydawać animizacje komiksow Marvela. Co miesiac maja sie ukazywac 3 tytuly - w tym miechu sa to:

Wiecie, nawet wspominałem o tym chyba na poprzedniej stronie :P a ktoś inny jeszcze wcześniej.

Ja akurat mam zamiar kupić "Silver Surfera". :D
Czyli z tego co piszesz wygląda, że warto to kupić ? ? A jak jakość obrazu - kolory się nie rozjeżdżają ?

Poza tym ciekawi mnie bo mają to rozplanowane na 2 lata i co miesiąc po 3 tytuły każdy z inną "bajką" Marvela.
Co też oni tam jeszcze planują bo jakby nie było to dosyć sporo pozycji im wyjdzie.
No chyba ,że zaczną powtarzać postacie.

Boję się tylko o to, że skoro przerabiają okładkę, to przerobią również zawartość płyt.

Poczekamy zobaczymy, w każdym razie też się tego obawiam.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1328 M@rtinez

M@rtinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 29.09.2008 - |22:35|

witam ostatnio natrafiłem na zapowiedzi "Millennium" sezon 2
a właściwie oferty

http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/9546

lub
http://www.filmydvd....0-40510001.html

czy drugi sezon jest dostępny ??

może ktoś juz ma
  • 0

#1329 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 30.09.2008 - |12:44|

Wiecie, nawet wspominałem o tym chyba na poprzedniej stronie :P a ktoś inny jeszcze wcześniej.

Sorki, czasami nie mam czasu i tu nie zaglądam, a nie chce mi się nadrabiać potem :/.

Ja akurat mam zamiar kupić "Silver Surfera". :D
Czyli z tego co piszesz wygląda, że warto to kupić ? ? A jak jakość obrazu - kolory się nie rozjeżdżają ?

Jak dla mnie jest ok :D. Kolory są w porządku.

Poza tym ciekawi mnie bo mają to rozplanowane na 2 lata i co miesiąc po 3 tytuły każdy z inną "bajką" Marvela.
Co też oni tam jeszcze planują bo jakby nie było to dosyć sporo pozycji im wyjdzie.

No co miesiąc mają 3 wydania robic, ale niekoniecznie z ciagle nowymi postaciami. W koncu chce sie kiedys doczekac na kolejne sezony pajączka :D.

Ciekawi mnie jeszcze czy cene podniosa, bo w kolejnych seriach odcinkow jest 2x razy wiecej niz 13...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#1330 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 01.10.2008 - |07:52|

Dobija mnie mój zakład pracy. Najpierw empik.com w przedsprzedaży miał Archiwum X sezon 6. Już go nie ma w ogóle. Teraz ma sezon 7 w przedsprzedaży. W całej sieci brak Przystanku Alaska sezon 1 BOX, Monka sezon 1 też brak. Może są pojedyncze sztuki ale w systemie ich nie ma. Przykro patrzeć i pracować w firmie która leci po równi pochyłem z prędkością dźwięku.

Dowiedziałem się ze źródeł empikowych że będzie pierwszy sezon Dextera. Szczegółów brak.

DVDMax oferuje Powrót do Przyszłości 3DVD za 99. Pozbywają się zapasów przed premierą edycji 4DVD.

Użytkownik wergora edytował ten post 01.10.2008 - |07:52|

• 0

#1331 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.10.2008 - |11:19|

DVDMax oferuje Powrót do Przyszłości 3DVD za 99. Pozbywają się zapasów przed premierą edycji 4DVD.

drogo coś, ja trzy płytowe wydanie kupiłem ze dwa lata temu, za jakieś 70zł...

#1332 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 01.10.2008 - |12:01|

To wydanie ostatnio chodziło za 140-150.
Ciekawe po ile będzie to nowe 4DVD w MetalBOXie.
  • 0

#1333 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 01.10.2008 - |12:19|

Dowiedziałem się ze źródeł empikowych że będzie pierwszy sezon Dextera. Szczegółów brak.

Nawet nie wiesz jaki mi się banan na buźce zrobił, gdy to przeczytałem :lol: Już się bałem, że nikt nie zdecyduje się na wydanie tego serialu w naszym kraju; zgaduję, że to pewnie wyda Imperial. Pewnie przez TVN coś się ruszy, bo oglądalność jest podobno nawet całkiem, całkiem. No, jak dla mnie to chyba będzie najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia ;) Nawet "Gwiezdne wrota" sobie odpuszczę, ale "Dextera" kupić muszę :P

A co do "Przystanku Alaska" to na stronie empik.com znalazłem zapowiedź 1 i 2 sezonu
http://www.empik.com...m,prod4240035,p

Użytkownik Inuki edytował ten post 01.10.2008 - |12:25|

• 0

#1334 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.10.2008 - |13:19|

WIdziałem już w MM ALIAS sezon 2 dvd , dobre wydanie , opakowanie chyba niczym nie różni się od np. niemieckich poza tym żę jest spolszczone. Cena trochę za wysoka (ALIAS sezon 1 kosztowało i wciąż kosztuje 139 zł) aż 159 zł.

Trochę dziwne, bo zwykle w MM można kupić taniej.

Tak wyglądać będzie okładka polskiego wydania serialu PLOTKARA sezon 1 (5 DVD)
Dołączona grafika

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 01.10.2008 - |13:27|

• 0

#1335 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 01.10.2008 - |14:16|

To wydanie ostatnio chodziło za 140-150.
Ciekawe po ile będzie to nowe 4DVD w MetalBOXie.

Na dvdmania.pl jest za 108 zł, a już w punkt44.pl za 119, więc pewnie ceny będą kształtowały się w tych granicach.

#1336 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.10.2008 - |15:33|

Może są pojedyncze sztuki ale w systemie ich nie ma.

Pewnie ktoś się obijał i nie dodał tego jeszcze do systemu.

Cena trochę za wysoka (ALIAS sezon 1 kosztowało i wciąż kosztuje 139 zł) aż 159 zł.

W necie można sobie znaleźć po 149 zł a jak się do tego dołoży jakieś bonusy, punkty, promocje to i pewnie będzie jeszcze taniej.

Trochę dziwne, bo zwykle w MM można kupić taniej.

"Zwykle" - zwykle to dobre słowo :P co nie znaczy ,że zawsze.
Poza tym ostatnio zauważyłem, że i tak częściej i taniej można kupić w necie i do tego szybciej.

ps. przy okazji dzięki za info o PLOTKARA sezon 1. :) Jak tylko ceny nie wywalą w kosmos to pewnie sobie kupię.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.10.2008 - |15:54|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1337 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.10.2008 - |19:50|

Dowiedziałem się trochę o ALIAS na dvd (info od dystrybutora - Imperial):

"Do końca roku planujemy wydać 4 sezony. Piąty prawdopodobnie w styczniu 2009."

Ciekawe jak to będzie w praktyce?
  • 0

#1338 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.10.2008 - |20:02|

Ciekawe jak to będzie w praktyce?

Dokładnie. :unsure:
Dla mnie bombowa wiadomość, że o tym myślą byle jeszcze tylko nie walili takich zabójczych cen.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1339 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 02.10.2008 - |21:41|

No, Powrót do Przyszłości 4DVD w sprzedaży. W EMPiKu za 129 więc lepiej wysyłkowo, np. OceanDVD ma za 119.
  • 0

#1340 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.10.2008 - |22:09|

Flintstonowie sezon 1 5DVD i Flintstonowie sezon 2 5DVD za 49.00 zł.
http://www.oceandvd....e...ricemax=&p=
http://www.oceandvd....e...ricemax=&p=
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych