SPORT
Napisano 08.07.2007 - |22:39|
bedzie wstyd.
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 09.07.2007 - |20:02|
Legia raczej na pewno jest juz skonczona. zostanie zdyskwalifikowana z europejskich pucharow na co najmniej dwa lata. ITI sie wycofa i co zostanie z Legii?? nic. Niestety. A byl to jeden z najlepszych polskich klubow.Wisła 9 lat temu za jednego idiotę dostała 5 lat wykluczenia złagodzone na rok. Ile dostanie Legia za kilka set takich idiotów?? Raczej na kilka lat pożegna się z pucharami. Władze Legii miały dużo sygnałów i czasu by zrobić porządek, ale bały się podjąć radykalnych kroków. A najgorsze jest to, że Legia nie jest jedynym takim klubem w Polsce :|
PS Już widzę Włochów (którzy sami mają niezłe szambo), jak mówią, że z naszego podwórka nieźle śmierdzi. (chodzi o podkopywanie przez Włochów naszych ME 2012)
Napisano 10.07.2007 - |17:52|
Władze Legii i tak dość mocno walczyły z debilami, bandytami czy jak ich tam nazwiemy. Efekty też widać choćby na samym stadionie Legii gdzie na pewno jest bezpiecznie. Nie są to jeszcze angielskie standardy ale zawsze. Niestety z takim prawem jakie mamy nic więcej i tak nie mogli zrobić.
Może te wydarzenia z Wilna spowodują że wreszcie się coś zmieni w tej kwestii.
Na razie ITI mówiło że nie zamierza odchodzić z Legii przez grupkę debili. Stadion także ma być budowany, ale tutaj dopóki nie wjadą buldożery to nic nie wiadomo, w końcu w 2006 roku już mieliśmy mieć nowy stadion zbudowany
Napisano 29.07.2007 - |00:12|
Napisano 29.07.2007 - |09:18|
Napisano 08.06.2008 - |23:40|
Przede wszystkim chciałbym podziękować polskim piłkarzom,za wspaniałe emocje.
Co do meczu.Polacy oddali 14 strzałów ! Przebiegli pół km mniej metrów od szwabów ! W posiadaniu piłki ustąpiliśmy im o jedną minutę.Przegraliśmy za to 0-2.Czy widać różnicę pomiędzy meczem dzisiejszym,a tym dwa lata temu ? Ogromną...to się nazywa postęp.Polacy grali.Mieli multum sytuacji,których niestety nie wykorzystali.Przegraliśmy na papierze i na boisku.Trudno,ale dziękuje im za grę.
Plusy +
-Roger Guerreiro(mój kochany LEGIONISTA)-rozegrał fantastyczną połowę,bez żadnych kompleksów.Zagrywał takie piły,jakich nie zagra Garguła czy Murawski.Leo potwierdził iż wie co robi,a będąc kibicem (L) zapewniam Was,że nie widziałem w takiej formie Rogera w meczach polskiej ligi :|
-Mariusz Lewandowski-widać,że chciał.Nie odstawiał nogi...kiedyś się z niego nabijano.Była taka magiczna trójca za Janasa(Kukielkassson,Rasialdo i własnie Levandinho).Dzisiaj nie wyobrażam sobie bez niego repry.
-Polscy kibice-po prostu fantastyczni !
-Lukas Podolski-za tłumienie radości.Dzięki !
Minusy -
-Brak skuteczności !
-Linia obrony-Byłoby dobrze,ale gdyby chłopaki grali ze sobą częściej w tym samy ustawieniu.Przy bramce na 1-0 nie mam do nich pretensji.Próbowali pułapki ofsajdowej,ale nie wyszło.Jednak druga bramka to ewidentny nasz błąd.Trzeba było od razu podawać do Boruca lub wybijać ją na aut.
Nadzieje ?
-Gra Rogera !
-Wiara w LEO ! On na pewno ma już plan w głowie ! Po nocach pewnie mi się będzie śnił obrazek,kiedy Polacy przycisneli Niemców w drugiej połowie,a Leo grzał naszych do gry Come on ! Come on !
-KIBICE !!!!!!
Ogólnie jestem w dobrym nastroju.Nie broniliśmy się,walczyliśmy.Mieliśmy sytuację.To nie jest już reprezentacja Janasa,która dwa lata temu broniła Częstochowy ! Naprawdę to był fajny mecz i jak na razie najlepszy na tych ME.Posmutniałem jedynie w momencie,kiedy pokazywali Leo
W GóRę SERCA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano 09.06.2008 - |10:39|
Nasi grali naprawde niezle, niestety nieskutecznie. Ale to nie dziwne, skoro mamy TAKICH napastnikow:
- Smiolarek wlasciwie nie istnial. Ebi to taki pilkarz ktory w calym meczu potrafi nie zrobic NIC, ale rowniez strzelic 3 bramki. Szkoda ze nie mial swojego dnia... no i nie dziwie sie teraz, ze gra "ogony" w Racingu.
- Żuraw jakto Żuraw, trzecie mistrzostwa na ktorych gra bezbarwnie... oby sie rozkrecil!
- Roger byl swietny - kiwał niemów jak chcial, az mi sie czasem smiac z nich chcialo
- Podolski to fajny facet, potrafil sie zachowac z klasą. Podobalo mi sie, ze mial taka "struta mine" po zdobyciu bramki (był bardziej przerażony niż zadowolony), potem wymienil sie z "Lewym" koszulka i ja założył (jako jedyny!), udzielil wywiadu TV w jezyku polskim... A ze go nasz kochany PZNP nie chcial... no coz...
Użytkownik DanielP edytował ten post 09.06.2008 - |10:41|
Napisano 09.06.2008 - |11:55|
Napisano 10.06.2008 - |09:32|
Szkoda tylko że teraz Roger na pewno odejdzie z Legii
Dokladnie, Legia i tak ma kiepski sklad, bo oszczedzaja juz chyba nawet na "solonych paluszkach".
Jak oni chca sobie w pucharach poradzic, znowu przegraja z kretesem z takim wymiataczem europejskich stadionow jak Austria Wieden
A Rogera sprzedadza napewno, bo mecz ogladali przeciez wszyscy niemieccy managerowie i juz komus "wpadl w oko".
A zmieniajac temat...
No to po kapitanie - Zuraw znowu zawiódl !
Po co oni tego kolesia wogole biora na imprezy, skoro za kazdym razem jest to samo!
Panience sie teraz jakis siniak zrobil (wersja oficjalna), a tak naprawde to on jest po prostu słaby.
Ciekawe czemu tak naprawde odeszli Błaszczu i Kuszczak.
Bo nie przez kontuzje! W kadrze robi sie jakis smród...
A co do innych meczy to jestem pod wrazeniem Pomananczowych!
Ale "skopali tylki" włoskim bufonom (i to nie tylko Gianluigi, haha).
Nie cierpie wloskiej pilki i tego calego catanacio (czyli murowania wlasnej bramki), symulowania fauli, wymuszania karnych.
Bardzo dobrze tak makaronom
Użytkownik DanielP edytował ten post 10.06.2008 - |09:34|
Napisano 10.06.2008 - |09:41|
wkurzające jest to, że jak tylko obcokrajowiec dostanie polskie obywatelstwo na mistrzostwa, to po miesiącu już nie gra w Polsce ;P nie chcę wyjśc na jakąś ksenofobkę, ale takie szafowanie obywatelstwem jest nie w porządku - powinno się je dawać osobom, które naprawdę czują się związane z danym krajem, znającym język i kulturę, a nie wtedy, gdy jest to wygodne.A Rogera sprzedadza napewno, bo mecz ogladali przeciez wszyscy niemieccy managerowie i juz komus "wpadl w oko".
ich kontuzje musiał stwierdzić lekarz UEFA i on to potwierdził... nie mogli ich wywalić ot tak.Ciekawe czemu tak naprawde odeszli Błaszczu i Kuszczak.
Bo nie przez kontuzje! W kadrze robi sie jakis smród...
mecz był wyśmienity, to fakt, tylko ja kibicowałam Azzuri:) ale 0:3 to nie przypadek, chyba z formą cienko. ciekawe, czy Francja będzie miała "włoski kompleks", i czy nie podejdą do tego meczu zdenerwowani.A co do innych meczy to jestem pod wrazeniem Pomananczowych!
Ale "skopali tylki" włoskim bufonom (i to nie tylko Gianluigi, haha).
Nie cierpie wloskiej pilki i tego calego catanacio (czyli murowania wlasnej bramki), symulowania fauli, wymuszania karnych.
Bardzo dobrze tak makaronom :) Oby Francja tez im dowalila i wtedy "ciao italia!" :)
jeszcze dużo przed nami:)
- I think you're hugging wrong.
Napisano 10.06.2008 - |09:45|
Normalna sprawa. Gdyby powiedzmy Garguła się wyróżnił w meczu z Niemcami to też zaraz by odszedł z Bełchatowa za granicę. To nie ma nic wspólnego z tym czy czuje się on Polakiem czy nie. Mamy taką ligę a nie inną i każdy wyrózniający się gracz w reprezentacji (zwłaszcza na takiej imprezie jak Mistrzostwa Europy czy Świata) zaraz odchodzi zagranicę.wkurzające jest to, że jak tylko obcokrajowiec dostanie polskie obywatelstwo na mistrzostwa, to po miesiącu już nie gra w Polsce ;P
Napisano 10.06.2008 - |11:13|
wkurzające jest to, że jak tylko obcokrajowiec dostanie polskie obywatelstwo na mistrzostwa, to po miesiącu już nie gra w Polsce ;P nie chcę wyjśc na jakąś ksenofobkę, ale takie szafowanie obywatelstwem jest nie w porządku - powinno się je dawać osobom, które naprawdę czują się związane z danym krajem, znającym język i kulturę, a nie wtedy, gdy jest to wygodne.
A po co maja siedziec w Polsce, aby grac w takim syfie, jakim jest orange extrakasa?
Co najlepsze zespoly przez 10 lat nie potrafia awansowac nawet do pucharu UEFA (o lidze mistrzow nie wspominajac).
Chyba Amice sie 1 raz udalo... i nie wygrala potem zadnego meczu, przegrywajac po 5:0
ich kontuzje musiał stwierdzić lekarz UEFA i on to potwierdził... nie mogli ich wywalić ot tak.
Dziwne, ze sam Blaszczykowski twierdzi, ze nie ma kontuzji.
Moze mial jakis maly uraz, albo zasymulowal...
W kazdym razie cos tu nie gra.
mecz był wyśmienity, to fakt, tylko ja kibicowałam Azzuri:) ale 0:3 to nie przypadek, chyba z formą cienko. ciekawe, czy Francja będzie miała "włoski kompleks", i czy nie podejdą do tego meczu zdenerwowani.
jeszcze dużo przed nami:)
Akurat Francja nie musi miec kompleksow, bo to najbardziej utytulowana druzyna ostatniego 15 lecia.
Za co maja miec kompleks, ze Materazzi zrobil taka szopke z Zidanem?
Za to napewno beda palac zadza zemsty i wcale im sie nie dziwie.
Napisano 10.06.2008 - |11:59|
Błaszczykowski stwierdził, że nie odnowiła mu się kontuzja, jak na początku podały media, ale nie powiedział też, że jest w 100% zdrowy. Uważam, że, wobec braku alternatywy dla wracającego po urazie Łobodzińskiego (który nie jest w stanie sprostać trudom rozegrania całego spotkania), Leo podjął jedyną słuszną decyzję. Nie wiadomo, czy Kuba byłby w ogóle gotów chociaż na mecz z Chorwacją, więc nie można było zmniejszać sobie pola manewru (nie jesteśmy Francją, żebyśmy mogli sobie pozwolić na trzymanie kontuzjowanego Vieiry z nadzieją, że uda mu się wykurować na jakiś mecz). Reszta to spekulacje i sztuczne szukanie afer przez polską prasę. Takie działanie na pewno nie pomaga, a wręcz szkodzi, polskiej kadrze.Dziwne, ze sam Blaszczykowski twierdzi, ze nie ma kontuzji.
Moze mial jakis maly uraz, albo zasymulowal...
W kazdym razie cos tu nie gra.
Użytkownik johnass edytował ten post 10.06.2008 - |12:23|
Napisano 10.06.2008 - |16:02|
A po co maja siedziec w Polsce, aby grac w takim syfie, jakim jest orange extrakasa?
chodzi mi o wagę obywatelstwa - deportuje się ludzi, którzy spędzili tu większość życia i znają tylko język polski, a wystarczy być "nadzieją" piłkarską, nie znać języka, a ma się obywatelstwo z dostawą do domu. i nie caluję tu w obcokrajowców, tylko w urzędników, którzy tak łatwo tym szafują.
pisząć >kompleks< nie miałam na myśli strachu przed tą drużyną, ale właśnie złość. ciekawe, czy Materazzi wyjdzie w pierwszym składzie na ten mecz:)Akurat Francja nie musi miec kompleksow, bo to najbardziej utytulowana druzyna ostatniego 15 lecia.
Za co maja miec kompleks, ze Materazzi zrobil taka szopke z Zidanem?
Za to napewno beda palac zadza zemsty i wcale im sie nie dziwie.
Napisano 10.06.2008 - |23:10|
Roger bardziej niż Olisadebe kuma po polsku, podobno nawet próbuje rozmawiać i odnoszę wrażenie, że jak do tej pory podchodzi do tego serio. Nie jest to też wina urzędników, tylko ludzi "z góry". Przecież, żeby zacząć w ogóle ubiegać się o polskie obywatelstwo, należy przebywać w Polsce minimum 5 lat, a ani Oli, ani Roger nie spełniali tego wymogu... Wiadomo, że takie postępowanie budzi kontrowersje i lepiej byłoby w porę zwerbować Podolskich i Klose, ale taki proceder jest coraz bardziej powszechny na świecie i chyba należy się z tym oswoić. W tej chwili zbyt duże pieniądze związane są ze sportem, żeby zaprzestać poszukiwania drogi do sukcesu każdym możliwym sposobem...chodzi mi o wagę obywatelstwa - deportuje się ludzi, którzy spędzili tu większość życia i znają tylko język polski, a wystarczy być "nadzieją" piłkarską, nie znać języka, a ma się obywatelstwo z dostawą do domu. i nie caluję tu w obcokrajowców, tylko w urzędników, którzy tak łatwo tym szafują.
Napisano 11.06.2008 - |08:03|
Napisano 11.06.2008 - |10:46|
W latach 80tych, za czasow Michela Platiniego, w druzynie mieli jednego czarnego - Jeana Tigana.
A teraz 90% skladu to murzyni (z wyjatkiem bramkarza). Ale o tym, ze Francja sciaga pilkarzy z bylych kolonii francuskich w Afryce i oni wybieraja "żabojadów", a nie wlasny kraj, to wszystko spoko i ok. Nasz Henryk Kasperczak zapraszal do repry Senegalu ktorego z pilkarzy, to ten mu odmowil, aby za pol roku pojawic sie w reprezentacji "trojkolorowych".
Dla porownania w Anglii tez jest duzo kolorowych, ale gdyby Anglia wystawila "czarna" reprezentacje, to dla kibicow bylo by nie do zaakceprowania. Oczywiscie tez sa tam swietni czarni pilkarze, ale jednak trzon kadry to prawdziwi Anglicy, a nie jacys sprowadzani z Afryki...
Napisano 11.06.2008 - |12:56|
Zresztą we Francji sytuacja wygląda inaczej niż w Polsce. Spora część piłkarzy z byłych kolonii francuskich mieszka tam na stałe, gdyż np. ich rodzice przenieśli się do Francji w poszukiwaniu lepszego życia, gdy byli mali albo jeszcze przed ich narodzinami. I tylko dlatego, że mają inny kolor skóry, nie powinni grać dla Francji?
Napisano 11.06.2008 - |20:09|
I tylko dlatego, że mają inny kolor skóry, nie powinni grać dla Francji?
Nie przekręcaj moich słow, bo nie o to mi chodziło.
Dziwie sie, ze obecnie wlasciwie prawie zaden bialy Francuz nie "łapie" się do ich repry.
Czy rodowici Francuzi z Francji sa az tak kiepscy, czy przestali grac w piłkę ?
A czy "mniej czarni" tez przyjechali z Afryki, to juz tego az tak nie widac na pierwszy rzut oka
Owszem, Zidane tez jest z tego kontynentu (co potwierdza moja "teorie").
Czy tam wogole jest jakis 100% rodowity Francuz? Ta repra to jakas zbieranina...
Użytkownik DanielP edytował ten post 11.06.2008 - |20:12|
Napisano 11.06.2008 - |20:57|
jest taki żart, że czarny w afryce to afrykańczyk, czarny w USA to afroamerykanin, a czarny w Europie to francuz. taki jż jest skład etniczny tego państwa, które przez wiele lat sprowadzało sobie tanią siłę roboczą z byłych kolonii, z którymi jest do tej pory mocno związane. dla młodych ludzi z niższych klas społecznych sport jest często jedyną drogą awansu społecznego (przy braku równych szans w edukacji czy innych perspektyw). a że niższe klasy społczne we Francji to przeważnie czarni, to masz odpowiedź.
można też zastosować tu teorię biologiczną (ale ona śmierdzi trochę faszyzmem;) -> ludzie rasy negroidalnej są silniejsi i wytrzymalsi (chodzi o większą gęstość tkanek) - vide lekka atletyka - wszystkie biegi długodystansowe są zdominowane przez afrykańczyków. z tego samego powodu biali dominują w pływaniu.
jeżeli chodzi o Francję to jest jeszcze jeden powód - historycznie dla nich francuzem jest nie ten, co urodził się we Francji i jest francuzem z dziada pradziada, ale kto ma francuskie obywatelstwo automatycznie staje się "czystym" francuzem. dlatego u nich nie ma takich zagrań jak u nas - np. ksenofobiczne "Roger nigdy nie będziesz polakiem"
ale się rozgadałam :D
edit: żartowałam dzisiaj z tatą, że my to mamy kiepsko - bo w reprezentacjach krajów zachodniej europy grają lepsiejsi brazylijczycy niż u nas - vide Deco. oczywiście nic do naszego nie mam:)
Użytkownik dr Danielle Jackson edytował ten post 11.06.2008 - |21:01|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »