PYTANKA TECHNICZNE!!!
Napisano 25.08.2007 - |11:19|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 25.08.2007 - |12:38|
Sam zestaw filtrów tobie nic nie da do odtwarzania filmów. Potrzeby jest właśnie i tylko jeden codek który tym zarządza. I to nie prawda że może tylko dekodować bo służy też jako niezły encoder np w "Super". A więc jak najbardziej jest kodekiem. I nadal utrzymuję się w stwierdzeniu że codekpacki to komplikacja życia systemu.FFDshow nie jest "jednym kodekiem" tylko zestawem filtrów, przez który przepuszczane są materiały multimedialne. Może on jedynie dekodować czyli odtwarzać, wiec niewiele ma to wspólnego z kodekiem. Ale też polecam, choc nie zgadzam się z twierdzeniem jakoby klc robił syf. Owszem zrobi syf ale jeśli przed instalacją posiadało się jakieś kodeki. A instalując tylko i wyłącznie klc nie będzie z niczym problemu.
Generalnie nie chcę nikogo zmuszać do zmiany codeków. Jeżeli komuś pasują to ok. Poprostu polecam bardziej logiczny i efektywny wybór. Jeden do Mnóstwo lub Mnóstwo do Mnóstwo
Użytkownik Harpun edytował ten post 25.08.2007 - |12:42|
Napisano 02.09.2007 - |12:57|
Użytkownik seven of nine edytował ten post 02.09.2007 - |12:58|
Napisano 02.09.2007 - |13:49|
Jak by można było to potrzebuję więcej informacji o problemie:
Adres chata?
O jakie obrazki chodzi?
Wersja javy itd.
Wtedy może bedę móg pomóc
Napisano 02.09.2007 - |15:31|
To miejsce, z ktorego pobralam Jave. Moge w tej chwili czatowac, grac w gry,ale niestety niektore obrazki na stronach internetowych nadal sie nie ukazuja.
PS. Ktos mi cos kiedys powiedzial,ze dzieki javie mozna wysylac zdjecia.O co chodzi ?
Napisano 02.09.2007 - |19:05|
Napisano 03.09.2007 - |09:55|
Napisano 03.09.2007 - |11:58|
A masz Flash Player i Shockwave?
A to też bardzo dobre pytanie
I jeżeli nie masz Flasha to możesz spodziewać braku niektórych animacji, obrazków na stronach www.
Stąd pobierzesz Flasha.
Przyczyną braku niektórych animacji obrazków mogą być także ustawienia bezpieczeństwa w IE lub Firefox.
Ale najpierw sprawdź co się stanie jak zainstalujesz flasha
Potem pomyślimy co dalej jak problem się nie rozwiąże.
Napisano 03.09.2007 - |14:57|
Mam kłopot z SubEdit.
Gdy mam jakiś film z fps 23 SubEdit odtwarza mi go jako 25(w prawym dolnym rogu na czerwono mam napisane że jest to fps 25)
Potem mam kłopot z napisami bo nie pasują do filmu. Ale nie jest kłopot zmienić fps napisów. Kłopot jest w tym że jak komuś potem dam ten film lub otworzę w innym programie(Windoms Media Player Classic czy jakoś tak) to mam z fps 23.
Czy ktoś ma pomysł czemu SubEdit odtwarza je jako 25?
Edit1:
Ej nikt nie pomoże?
Hmm ja też mam coś namieszane czasami SE odpala film w FPSie 41,777 czy coś koło tego.
Napisy wtedy nie smigaja ale wystarczy zmienic jednym kliknieciem FPS napisów na to co proponuje SE i śmiga.
Problemu nie rozwiazałem nie chce mi się grzebać. Ale to jest albo wina kodeków a mam tylko xvida i nic wiecej lub SE ma coś w nowej wersji zwalone.
PEACE
Napisano 25.09.2007 - |17:19|
Chciałbym też spytać o doradztwo w sprawie owej karty graficznej. Jest to Saphire X1950 pro na AGP. Zainstalowałem Catalysta i niby niezbędnego do nich .NET 2.0. Jednak stery się sypały, nie działał żaden control panel ani nic w tym stylu. Narazie zainstalowałem omegi, ale znalazłem w necie jeszcze dwa typy nieoficjalnych sterów dla radeona i właśnie chciałbym wiedzieć, które są najfajniejsze tzn. nie chodzi mi o ten 1% wzrostu wydajności w grach. Chciałbym by panel kontrolny był intuicyjny i miał duże mozliwości (za dużo nVidii używałem chyba ). Nie chce mi sie już deinstalować, instalować i restartować po raz n-ty, więc moze ktoś już znający radeony od podszewki by się wypowiedział.
Napisano 13.10.2007 - |11:02|
W kwestii subedita - dlaczego może ciąć?
Używa wyjątkowego systemu renderowania napisów jako nakładki. MediaPlayer Classic wbudowuje napisy w film przed wyrenderowaniem, potem puszcza wszystko na ekran jako całość. To naprawdę dziwne zjawisko że twoja karta muli przy tak prostej operacji ale zgaduję że chodzi o sterowniki.
Rozwiązaniem tymczasowanym może być renderowanie napisów przez kodek i wyłączenie ich w subedicie. Wiem że taką funkcję posiada FFDShow bo sam z niej korzystam. Tylko najlepiej odinstaluj Klcodecpack i zainstaluj samego FFDShow.
Co do nieoficjalnych wersji sterowników, lepiej się w to nie bawić. Używaj oficjalnych - karta jest i tak wystarczająco silna. Najlepiej ściągnij okrojoną wersję strowników z tej strony. Okrojona tzn. bez panelu kontrolnego. Wyczyść system z poprzednich sterowników. Powinieneś jeszcze się upewnić na jakim AGP twoja karta aktualnie pracuje: x2, x4, x8, pci. Jeżeli na pci to znaczy że źle i trzeba coś z tym zrobić.
http://www.cpuid.com/cpuz.php - ten program pozwili tobie na sprawdzenie AGP. I to chyba wszystko. Napisz jak to tam wszystko wychodzi z tą kartą bo jestem ciekaw
Napisano 13.10.2007 - |17:10|
Napisano 17.10.2007 - |23:38|
na lapku mam na razie wingrozę
jaki odtwarzacz poza subeditem polecicie?
Subedita nie mogę używać, gdyż nie mam WMP i nie planuję mieć
z góry mówię, że MPlayer 1.0rc1 też odpada, gdyż mam ekran panoramiczny, a program ten niepoprawnie dopasowuje AR.
Napisano 25.10.2007 - |10:38|
Koala Player - Kiedyś go używałem gdy nie wiedziałem o Subedit
Subedita nie mogę używać, gdyż nie mam WMP i nie planuję mieć
Nie rozumiem za bardzo czemu nie możesz zainstalować sobie Subedita. Windows Media Player to osobna aplikacja z której Subedit nie korzysta
Użytkownik Harpun edytował ten post 25.10.2007 - |10:48|
Napisano 25.10.2007 - |14:05|
Nie rozumiem za bardzo czemu nie możesz zainstalować sobie Subedita. Windows Media Player to osobna aplikacja z której Subedit nie korzysta
ehh, doradzam doczytać informacje o programie:
SubEdit wykorzystuje WMP do wyświetlania obrazu, nie ma WMP to SubEdit nie działa...Program wykorzystuje systemowego Media Player'a w wersji 6.4 lub nowszej.
Napisano 27.10.2007 - |09:02|
Napisano 29.11.2007 - |20:31|
Objaw: Mój monitor migocze jak w przypadku niskiego tempa odświeżania- wiadomo strasznie denerwujące, zwalczam to ustawiając odświeżanie na 100Hz- niestety mam dość stary sprzęt i to ogranicza mnie do rozdzielczości 800x600 co czasami jest zbyt mało.
Teraz najlepsze, czyli przyczyna:
Po dłuższym dochodzeniu przyczyną okazał się zewnętrzny modem do internetu. Stałe łącze podłączane przez USB. Teraz tak ustawiam dajmy odświeżanie 60HZ- obraz lata jak szalony, trudno wytrzymać patrzenie przez kilka sekund. Wystarczy jednak, że wyciągnę kabel USB lub kabel z sygnałem z modemu i wszystko ustaje, obraz klarowny żadnego migotania. Nie ruszam nic w ustawieniach, ot po prostu wyciągam kabelek. Tutaj mała wada bo tracę neta.
Jakieś pomysły?
Problem to juz nie nowy i da się z nim żyć, ale co pewien czas mam potrzebę załatwienie tego, bezskutecznie. Sprawa oprogramowania raczej odpada- sprawdzałem kilkakrotnie.
Napisano 29.11.2007 - |21:52|
edit: albo lepiej zaizoluj kable?
Użytkownik Toudi edytował ten post 29.11.2007 - |21:53|
Napisano 29.11.2007 - |22:11|
Ale stawiałbym raczej na marne ekranowanie kabli.
Użytkownik biku1 edytował ten post 29.11.2007 - |22:12|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 08.12.2007 - |23:10|
Szukam jakiegos ftp, gdzie moglbym trzymac sobie roznego rodzaju pliki. Najlepiej bez ograniczenia wielkosci na jeden plik, z minimalna przestrzenia dyskowa 1GB. Moze byc platny. Nie interesuje mnie www, poczta, itp.
Szukam cos w stylu... np. tworze sobie na ftp katalog xxx gdzie wrzucam jakies pliki. Znajomej osobie podaje pozniej adres ftp://nazwa_hosta.pl/xxx/ i on sobie przeglada te pliki i pobiera co mu sie podoba.
Wiem ze to spore wymagania, ale moze istnieja takie ftp? Jesli nie to chyba najblizsze temu rozwiazanie to np rapidshare, filefactory, etc.
UPDATE: Znalazlem taki oto LINK, sporo tego. Ja osobiscie wybralem DriveHQ.com
Użytkownik Cholek edytował ten post 09.12.2007 - |16:29|
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England
Member of SG-NORTH TEAM?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych