Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1221 hallass

hallass

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoOpole

Napisano 08.09.2008 - |14:12|

Mam nowe informacje odnośnie serialu Supernatural.
Dzwoniłem dzisiaj do "Galapagos" i pani w marketingu powiedziała mi taką rzecz:

Napisy polskie są wysyłane na płycie do stanów i tam dodawane do wydania. Ale były na miejscu jakieś problemy z tą płytą.
Dlatego zdecydowali sie na authoring tego serialu u nas w kraju.
Sezon drugi zostanie wydany w pierwszej połowie 2009 roku i raczej będzie to termin bliższy czerwca niż stycznia, ale jest też pocieszająca wiadomość. Odrazu z drugim sezonem zostanie wydany sezon trzeci w terminie około miesiąc późniejszym.

Aha i jeszcze jedno. Ponoć bardzo dużo osób dzwoni do Galapagosu w sprawie tego serialu, i to jest główną przyczyną podjęcia decyzji aby robić Authoring w Polsce. Bo gdyby mieli znowu wysyłać tą płytę do stanów to trzeba by było czekać dłużej na kolejne tłoczenie tego serialu.

Moja propozycja do wszystkich fanów róznych seriali.
Dzwońcie do dystrybutorów.

Użytkownik hallass edytował ten post 08.09.2008 - |14:13|

• 0

#1222 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 08.09.2008 - |15:50|

Hallas, niesamowita wiadomość!!! Dzięki ci wielkie za to!
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#1223 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.09.2008 - |18:21|

Napisy polskie są wysyłane na płycie do stanów i tam dodawane do wydania. Ale były na miejscu jakieś problemy z tą płytą.
Dlatego zdecydowali sie na authoring tego serialu u nas w kraju.
Sezon drugi zostanie wydany w pierwszej połowie 2009 roku i raczej będzie to termin bliższy czerwca niż stycznia,..............
..... i to jest główną przyczyną podjęcia decyzji aby robić Authoring w Polsce. Bo gdyby mieli znowu wysyłać tą płytę do stanów to trzeba by było czekać dłużej na kolejne tłoczenie tego serialu.

Srututu już to widzę płyty tłoczą w USA aby je sprzedawać w Polsce.
Co do authoringu to się zgodzę, że mogą go tam robić na oryginalnym materiale.

Powiem złośliwie problemy z płyta w USA pewnie mieli bo nasi używali pirackich programów do przygotowania tej płyty.
A już poważnie znowu prawie rok chcą robić jeden/dwa sezon/y? :blink:

Może podesłać im jakiego tutoriala do robienia polskiej wersji to zrobią może szybciej w pół roku. LOL

No nie powiem cieszy mnie BARDZO ta wiadomość ,że mają wydać 2 i 3 sezon Supernaturala ale kurcze ile można czekać.
Ile razy słyszeliśmy już już i co nadal nic a za rok usłyszymy, że tłocznia skopała cały nakład i znowu przesuną termin.

Po tak długim okresie czekania nie skaczę z radości tylko powiem W KOŃCU. :angry:

Użytkownik biku1 edytował ten post 08.09.2008 - |19:30|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1224 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 08.09.2008 - |18:34|

Ja juz nawet nie chce myśleć o kolejnych sezonach Smallvile ....

Mam tylko nadzieje ze nie będę sobie próbowali odbić tych strat po przez podniesienie ceny za sezon ...
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#1225 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 08.09.2008 - |18:44|

a ja powiem szkoda czasu... importować z zachodu, albo wycieczka do Czech...

#1226 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 08.09.2008 - |18:59|

Ja juz nawet nie chce myśleć o kolejnych sezonach Smallvile ....

Ja tam raczej uważam, że o Smallville w Polsce można zapomnieć...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#1227 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 09.09.2008 - |11:25|

Już wkrótce, bo 25.09.2008 ukaże się u nas kolejny serial BBC. Tym razem to STATYŚCI - seria 1 (część I odc.1-6 ukaże się na 1 płycie dvd, kolejne odcinki wkrótce).
http://www.empik.com...m,prod3570002,p
http://www.filmydvd....4-40510001.html

Na 16.09.2008 IMPERIAL oprócz ALIAS i UGLY BETTY zapowiedział premierę FUTURAMA sezon 2

Natomiast BUFFY sezon 3 premiera obecnie została przesunięta na 15.10.2008. Ale jak zwykle u nas z tytułami Foxa nic na pewno nie wiadomo.

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 09.09.2008 - |11:36|

• 0

#1228 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 09.09.2008 - |14:08|

Na 16.09.2008 IMPERIAL oprócz ALIAS i UGLY BETTY zapowiedział premierę FUTURAMA sezon 2

Myślałem, że nie zdecydują się na kontynuowanie Futuramy. Cena pierwszego sezonu była i w dalszym ciągu jest zabójcza. Niewiele więcej w US kosztuje cały komplet. ;)

#1229 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 10.09.2008 - |13:34|

Na empik.com jest promocja oferty serialowej Warner/GALAPAGOS (oferta specjalna).
Supernatural sezon 1 można kupić za 75,99 zł
http://www.empik.com...-film,3057666,p

U naszych czeskich sąsiadów kolejny serialowa pozycja na dvd. 22.10.2008 premierę tam będzie miał Terminator: The Sarah Connor Chronicles sezon 1 (3 dvd).
Można więc wnioskować, że i u nas w najbliższym czasie pojawi się taka zapowiedź.
http://www.filmcity....emplatesDir=dvd

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 10.09.2008 - |13:55|

• 0

#1230 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 10.09.2008 - |13:52|

Super wiadomość. Nareszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i nawet cena rynkowa zaczęła spadać, więc w końcu można nabyć tę pozycję. :)

#1231 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 10.09.2008 - |14:03|

W Czechach zapowiadana jest też premiera Nip/Tuck (Bez skazy) sezon 5 - 29.10.2008. U nas o tym dystrybutor milczy, więc zainteresowani będą musieli jeszcze poczekać.
http://www.dvdobchod...rie-5-dvd-21538
  • 0

#1232 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 10.09.2008 - |15:09|

Wczoraj widziałem w częstochowskim MM pierwszy sezon "Rodziny Soprano". Niestety, nie wiem czy jest to nowe 4-płytowe wydanie, bo nikt ze sprzedawców nie miał klucza do gabloty za którą stał serial :blink: Tak więc zostawię to bez komentarza. W gablotce było 5 sztuk, tego sezonu. W każdym razie pudełko jest nowe, takie jak w sezonach 2-6. Gdyby ktoś wiedział coś więcej, to byłoby fajnie gdyby o tym napisał ;)
  • 0

#1233 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.09.2008 - |16:05|

W Czechach zapowiadana jest też premiera Nip/Tuck (Bez skazy) sezon 5 - 29.10.2008. U nas o tym dystrybutor milczy, więc zainteresowani będą musieli jeszcze poczekać.

Super może w końcu się coś ruszy z Nip/Tuck.
Jednak ja bym się nie pogniewał jakby mi najpierw wydali sezon 4.
Bo w tej chwili 3 pierwsze sezony na mojej półce zaczynają się czuć samotne. ;)

Swoją droga widzę, że i z "Rzymem" zeszli do 167zł z tej absurdalnej dotychczasowej ceny---> http://www.empik.com...y...rt=31&sort=

Użytkownik biku1 edytował ten post 10.09.2008 - |16:12|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1234 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.09.2008 - |16:59|

biku rzym nadal jest w absurdalnej cenie, poczekam, aż podwójne wydanie będzie w takiej cenie...

#1235 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.09.2008 - |17:04|

Mnie akurat "Rzym" nie interesuje ale wcześniej to cena była absurdalna ponad 200 zł teraz to jest wysoka. :P
I wątpię aby udało się za 160zł kupić oba sezony, może kiedyś jak wydadzą na Blu-rayu i będą się pozbywać wydań dvd za "bezcen".

Swoją droga u Czechów wciąż można kupić 1 sezon 4400 z pl subami ----> http://www.dvdobchod...ona-2-dvd--4237

Tyle, że widzę przy rejestracji jest opcja tylko Czeska Republika i Słowacja więc nie da się tam kupić spoza tych krajów. :(

Użytkownik biku1 edytował ten post 10.09.2008 - |17:17|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1236 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.09.2008 - |17:13|

I wątpię aby udało się za 160zł kupić oba sezony, może kiedyś jak wydadzą na Blu-rayu i będą się pozbywać wydań dvd za "bezcen".

cierpliwy jestem ja, poczekam ja :)

#1237 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 11.09.2008 - |17:28|

Jeśli chodzi o Supernaturala na empik.com, to już jest "produkt niedostępny". Wczoraj było "wysyłamy w 24 godziny", ale dzisiaj i tak dostałem maila, że realizacja zamówienia opóźni się. ;)

#1238 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.09.2008 - |17:58|

To ja Ci powiem lepszy motyw i oby się tak u Ciebie nie skończyło.
Empik przysłał w końcu maila, że moje zamówienie na SG: Continuum zostało anulowane z powodu braku towaru u dostawcy.
Normalnie LOL to co Imperial wypuścił na Polskę tylko 100 sztuk ,że są z tym takie problemy. :angry:

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1239 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 11.09.2008 - |18:51|

Raz już tak miałem z boxem Indiana Jones. Na głównej długo wisiał box w niższej cenie, ale w tym czasie co jakiś tydzień wysyłali mi maila z informacją o opóźnieniu realizacji zamówienia, jednak konsekwentnie wybierałem opcję, że czekam na towar i po jakimś miesiącu dostałem go. Z Supernaturalem mi się nie spieszy, zresztą na vivid.pl cena spadła do 79,50, więc pewnie kwestią czasu jest, kiedy stanieje w innych sklepach.

A co do SG: C, w punkcie44 mają czas oczekiwania 30 dni, więc chyba Imperial serio sobie w kuli poleciał z tą pozycją. Może nie spodziewali się takiego zainteresowania.

#1240 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 11.09.2008 - |19:09|

To ja Ci powiem lepszy motyw i oby się tak u Ciebie nie skończyło.
Empik przysłał w końcu maila, że moje zamówienie na SG: Continuum zostało anulowane z powodu braku towaru u dostawcy.
Normalnie LOL to co Imperial wypuścił na Polskę tylko 100 sztuk ,że są z tym takie problemy. :angry:

Zamów sobie w oceandvd.pl. Kumpel zamówił w niedzielę a wczoraj dostał, tak więc tam mają na 99% ;) wiem, że tam nie jest za 28zł, ale to chyba jedyny sklep w którym nadal realizują zamówienia. No i z tego co mi wiadomo, to Imperial faktycznie nie spodziewał sie takiego zainteresowania; "mądry polak po szkodzie" :P

A w sobotę w poznańskim Saturnie chyba z 50 sztuk było :lol:

Użytkownik Inuki edytował ten post 11.09.2008 - |19:09|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych