Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2652 odpowiedzi w tym temacie

#1221 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 25.07.2006 - |16:31|

Wcale nie jest powiedziane ze Jin zostal uleczony i ze to jego dziecko, choc rzeczywiscie to wyjscie jest najbardziej prawdopodobne. Z tego co mowila aktorka grajaca Sun to nawet ona nie wie czyje jest dziecko. Kazano jej nakrecic 3 rozne wersje jej rozmowy z Jinem. Caly wywiad byl jakis czas temu na LOST w newsach. Gorzej jak sie okaze ze dziecko jest czarnoskore... a micheal juz odplynal :D bedzie niezla jazda na Wyspie.

Ale Sun mu przyrzekała, że go z nikim nie zdradzała.
A tu czarne dziecko :D hehehehehehe :D

Użytkownik Mivan edytował ten post 25.07.2006 - |16:31|

• 0
Drugs are bad. Mkay...?

#1222 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 25.07.2006 - |23:10|

Aktorzy grający nowe postacie w 3 sezonie to Rodrigo Santoro i Natasha Henstridge
  • 0

#1223 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 27.07.2006 - |00:38|

Wiemy już jaki będzie tytuł premierowego epizodu trzeciego sezonu, a mianowicie "A Tale Of Two Cities" ("Opowieść o Dwóch Miastach").

W tym sezonie dowiemy się także więcej o Desmondzie i Penny, dlaczego Locke został sparaliżowany, jak Libby trafiła do zakładu psychiatrycznego oraz czemu Wyspa ma lecznicze działanie.

Także Kate będzie musiała dokonać wyboru pomiędzy Jackiem a Sawyerem w pierszych 6 epizodach 3 sezonu. Prawdopodobnie w tym sezonie zostanie odkryty podwodny bunkier, który może istnieć naprawdę ("Jest kilka możliwości. Jest kabel prowadzący pod wodę i rekin, więc mamy plan."- mówi Cuse). Tę wersję zdaje się potwierdzać fakt, że na plan ściągnięto specjalny sprzęt do filmowania pod wodą. Hieroglify na zegarze, które się ukazały oznaczają w przekładzie "underworld", czyli "zaświaty" lub "świat podziemi".

Ogólnie rzecz biorąc fabuła sezonu ma się skoncentrować na akcji i różnego rodzaju przygodach.

ABC ogłosiło dziś, że przy pomocy gry "The Lost Experience" wyjawi znaczenie tajemniczych liczb, które są znaczącą częścią fabuły!

Te przeklęte liczby to zbiór cyfr i liczb, które występują w serialu niemal bez przerwy. Liczby te stały się ważnym elementem fabuły i kojarzone są z nadprzyrodzonymi mocami. Mowa o 4, 8, 15, 16, 23, 42, które rozbitkowe muszą wpisywać do komputera co 108 minut (4 + 8 + 15 + 16 + 23 + 42 = 108). Wg różnych teorii mogą to być na przykład współrzędne Wyspy, na której znajdują się rozbitkowie. Wcześniej jeden z producentów zapowiedział, że nie mają one żadnego znaczenia i zostały wplecione do fabuły serialu dla żartu.

Jak jest naprawdę? Okaże się już niedługo, gdyż poznanie tajemnicy liczb jest nagrodą za ukończenie 3 etapu gry.
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#1224 leszeq

leszeq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 27.07.2006 - |01:17|

Jest to historia dwóch, bardzo różniących się od siebie mężczyzn, zakochanych w tej samej kobiecie. Tytułowymi miastami są u Dickensa: Paryż i Londyn, a akcja dzieje się podczas rewolucji francuskiej.

W ktoryms ze spoilerow tworcy zdradzili ze Kate bedzie msuiala dokonac wyboru miedzy Jackiem a Sawyerem. czyli czesc mamy z glowy. Ale jestem prawie pewien ze odnosi sie to takze wlasnie do 2 miast (osad/obozow?). Sadze ze odcinek bedzie sie skupial na obozie rozbitkow i innych. Slow "opowiesc" i "miasto" raczej nie warto brac doslownie bo jest to tytul ksiazki dopasowany jako tako do tresci odcinka.
  • 0

#1225 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 27.07.2006 - |09:58|

Aktor Henry Ian Cusick (Desmond) widnieje już na oficjalnej liście "regular cast" w trzecim sezonie.

Link: http://abcmedianet.c...ml?id=072606_01
  • 0
Everything happens for a reason!

#1226 Mr.UnFriendly

Mr.UnFriendly

Starszy szeregowy

• Email
  • 122 postów

Napisano 28.07.2006 - |10:47|

Obsada całkiem niezła (z wyglądu :P)

Mam nadzieję, że wynajęcie brazylijskiej gwiazdy nie zapowiada tego, że LOST stanie się równie ciekawy co telenowela :P

odcinek 3x15

Jack mówi Sawyerowi, że wciąż kocha Kate. Alex wyjaśnia zdumionemu Tomowi, że znacznie lepiej będzie mu z Miss Clue... Nieznajomy Latynos próbuje za wszelką cenę odbić Claire. Wściekły Charlie obmyśla zemstę...

A co do tytułu być może rzeczywiście może chodzić o wybór między Sawyerem a Jackiem. Właśnie o to może chodzić twórcom serialu. Tytułów odcinków Losta nie można traktować dosłownie: "Two for the Road" "Fire & Water" "Live Together, Die Alone"
  • 0

#1227 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 28.07.2006 - |11:43|

A właśnie - o co chodziło z "Live Together, Die Alone"? Bo do dzisiaj nie wiem do czego ten tytuł się odnosił :P W odcinku tylko jedna osoba "die". I to przypadkowa... I jak umierała nie była w dodatku "Alone":P

Elizabeth Mitchell - kolejna nowa aktorka. Zagra najprawdopodobniej juliet. Udzial natashy henstridge wciaż nie został potwierdzony. Mowila ze zaczyna zdjęcia od września, więc może pojawi się dopiero w późniejszych odcinkach.
  • 0

#1228 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 28.07.2006 - |12:33|

A właśnie - o co chodziło z "Live Together, Die Alone"? Bo do dzisiaj nie wiem do czego ten tytuł się odnosił jezyk.gif W odcinku tylko jedna osoba "die". I to przypadkowa... I jak umierała nie była w dodatku "Alone":P

Czasami nazwy odcinków w serialach trochę wprowadzają w błąd zeby widz oczekiwal czegos innego a potem byl zaskoczony jak jest inaczej. Tak samo jest z Prison Break 1x22 "Flight".
  • 0

Dołączona grafika

#1229 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 28.07.2006 - |16:48|

A właśnie - o co chodziło z "Live Together, Die Alone"? Bo do dzisiaj nie wiem do czego ten tytuł się odnosił :P W odcinku tylko jedna osoba "die". I to przypadkowa... I jak umierała nie była w dodatku "Alone":P

Żyć razem, umierać w samotności. Te słowa mówi Jack do Michela gdy ten dziękuje mu za pomoc w ratowaniu Walta. W napisach zdaje się było to przetłumaczone jako "Trzymamy się razem" czy coś w tym stylu. Ogólnie to chyba takie powiedzonko, którego nie należy raczej rozumieć dosłownie. Oznacza mniej więcej tyle, że w życiu możemy liczyć na pomoc przyjaciół (live together) a jeśli nie będziemy tak postępować zostaniemy sami (die alone). Przynajmniej ja to tak rozumiem.

BTW. Te słowa padają w serialu jeszcze 2 razy. W odcinku 1x05 (gdy Jack broni Boone'a po tym jak ukradł wodę) oraz w 1x06 (gdy Sayid mówi Jackowi dlaczego nie wszyscy chcą się przenieść do jaskiń)

Czasami nazwy odcinków w serialach trochę wprowadzają w błąd zeby widz oczekiwal czegos innego a potem byl zaskoczony jak jest inaczej. Tak samo jest z Prison Break 1x22 "Flight".

Nie widzę tu nic mylącego. Flight można tłumaczyć jako "ucieczka" a jak wiadomo bohaterowie w tym odcinku uciekali.

Użytkownik baku edytował ten post 28.07.2006 - |16:49|

• 0

#1230 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 28.07.2006 - |22:16|

"Wiemy już kto dostaje pierwsze flaszbaki w 3 sezonie. Informacje o nich są troszkę mylące, więc trudno podać więcej konkretów, ale to co do tej pory udało się ustalić.

Lost 3x01 "The Tale of Two Cities"

Flaszbaki: Kate!

Rozpoczęcie zdjęć do odcinka: 7 sierpnia, koniec: 18 sierpnia.

A co we flaszbakach?: Będzie to odcinek Kate-centryczny, a w jej flaszbakach pojawią się dwie nowe postacie, które potem znowu wystąpią gościnnie! Amelia - lat 60, oraz Karl - przystojny 20-latek.

Źródło: secretagentman z forum TWOP. Jego spoilery zgadzały się wcześniej w 100%.

Hmmm... Postać Amelii pojawiła się już w spoilerze dotyczącym Juliet - jako jej matka (news z 15 lipca). Co ona zatem robi w odcinku Kate i kim ona dla niej w ogóle jest? Oznacza to chyba więcej powiązań pomiędzy bohaterami. I kim jest Karl??? Bardzo to wszystko pogmatwane :)

Więcej technicznych informacji o odcinku na:

http://www.starzcasting.com/

--------

Z innych informacji: Michael Emerson (Henry Gale) i Henry ian Cusick (Desmond) w ogłoszeniu prasowym ABC uznawani są jako "series regular" czyli aktorzy stale pojawiający się w serialu, a nie gościnnie. "
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#1231 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 28.07.2006 - |22:34|

Najgorsza informacja od zakończenia 2 sezonu :/ A ja sie cieszyłem na mitologie, lol. Teraz jasne jest ze tytuł "A Tale Of Two Cities" odnosi sie do ksiażki Hemingwaya, że nie będzie żadnych miast na wyspie, że we flashbackach będzie o miłości Kate co w odniesieniu wyspy oznacza Jacka i Sawyera... Jednym słowem - telenowela. Telenowela i shit.

:/
:/
:///
  • 0

#1232 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 28.07.2006 - |23:10|

Mnie też ta informacja zmartwiła. Liczyłem na flashbacki Henry'ego, Tom'a, Alex, Danielle lub ewentualnie Locke'a. Szkoda, ale mówi się trudno może nie będzie tak źle chociaż chyba o Kate nie da się już za wiele ciekawego powiedzieć.
Niby postać fajna, ale na rozpoczęcie sezonu przydałoby się coś mocnego a nie jakieś "love story".

Z drugiej strony jedyny odcinek w 2 sezonie o niej to 2x09 więc było to raczej dawno. Pożyjemy zobaczymy.
  • 0

#1233 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 29.07.2006 - |08:24|

Nie przekreślajmy z góry szans tego odcinka. Twórcy już pokazali, że umieją robić świetne flashbacki. Tak jak to wyżej napisano - we flashbackach ma się pojawić Amelia, która to miała być matką nowej postaci... Poczekamy, zobaczymy.
  • 0
The memory remains.

#1234 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 29.07.2006 - |11:39|

Dla mnie też shit. Liczyłem na coś mocnego, a tu ta płaksa. O niej już wszystko powiedziano :( Ostatnio mało nawet grała. A teraz pierwszy odcinek dla niej :( Fakt, że ten sezon jest na przeciągnięcie. Więc przeciągają. Flashbacki Henrego zobaczymy pewnie w piątym sezonie.

Od połowy drugiego sezony twórcy pokazuję, że NIE umieją robic flasbacków. Były one nudne, bezsensowne i nic nie wnoszące do fabuły.

Drugi odcinek będzie pewnie o Jack'u i zobaczymy jak szuka on obrączki. Ten flashback został już zapowiedziany, w którymś z nudnych odcinków o nim.

Trzeci odcinek o Lock'u i zobaczymy jak zatrudnia sie w fabryce pudełek. Zawsze mnie interesowało, czy znalazł tą pracę przez ogłoszenie w necie, czy w gazecie, a może przez znajomego.

Czwarty odcinek o Charlim, zobaczymy jego narodziny i pierwszy rok życia. Dowiemy się wreszcie jakiego koloru grzechotki używał.

Twórcy powinni zaakceptować, że o swoich postaciach powiedzieli juz wszystko (to jak Lock stracił władze w nogach i skąd Jack ma tatuaże zostanie pewnie ujawnione w 5 sezonie). Postacie były ciekawe, ale już sie wypaliły. Dalej będą już o nich smuty, jak Fire+Water, lub Ten odcinek z Hurleyem, co jeździł z kumpelm po mieście. Nie wiem jak oni chcą to ciągnąć przez 3 sezony. Jak nic będą musieli sprowadzić na wyspę kolejny samolot. Albo dokoptować nowych rozbitków, z tych co sa, a stare postacie pozabijać.

Użytkownik Jellyeater edytował ten post 29.07.2006 - |11:48|

• 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#1235 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 29.07.2006 - |14:06|

Dla mnie też shit. Liczyłem na coś mocnego, a tu ta płaksa. O niej już wszystko powiedziano :( Ostatnio mało nawet grała. A teraz pierwszy odcinek dla niej :( Fakt, że ten sezon jest na przeciągnięcie. Więc przeciągają. Flashbacki Henrego zobaczymy pewnie w piątym sezonie.

Od połowy drugiego sezony twórcy pokazuję, że NIE umieją robic flasbacków. Były one nudne, bezsensowne i nic nie wnoszące do fabuły.

Drugi odcinek będzie pewnie o Jack'u i zobaczymy jak szuka on obrączki. Ten flashback został już zapowiedziany, w którymś z nudnych odcinków o nim.

Trzeci odcinek o Lock'u i zobaczymy jak zatrudnia sie w fabryce pudełek. Zawsze mnie interesowało, czy znalazł tą pracę przez ogłoszenie w necie, czy w gazecie, a może przez znajomego.

Czwarty odcinek o Charlim, zobaczymy jego narodziny i pierwszy rok życia. Dowiemy się wreszcie jakiego koloru grzechotki używał.

Twórcy powinni zaakceptować, że o swoich postaciach powiedzieli juz wszystko (to jak Lock stracił władze w nogach i skąd Jack ma tatuaże zostanie pewnie ujawnione w 5 sezonie). Postacie były ciekawe, ale już sie wypaliły. Dalej będą już o nich smuty, jak Fire+Water, lub Ten odcinek z Hurleyem, co jeździł z kumpelm po mieście. Nie wiem jak oni chcą to ciągnąć przez 3 sezony. Jak nic będą musieli sprowadzić na wyspę kolejny samolot. Albo dokoptować nowych rozbitków, z tych co sa, a stare postacie pozabijać.

ja juz z niecierpliwieniem czekam na trzeci odcinek o tym jak zdobyl ta prace dreczy mnie to od kilku odcinkow i pewnie w kolejnym odcinku dowiemy sie o imionach kolejnych others(bo wiadomo tylko o czterech jak sie nie myle) i o tym bedzie caly odcinek i na tym sie zakonczy mini serial w listopadzie i bedziemy czekac do lutego
  • 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#1236 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 29.07.2006 - |14:41|

A w lutym pokażą, jak Hurley wlazł na kładkę... Dzięki temu odcinkowi poznamy jakie chipsy wtedy jadł w drodze na niego. Będzie to miało poważny związek z mitologią wyspy, ponieważ okaże się, że jadł chipsy cebulowe, a czteropalczaści mieszkańcy wyspy uprawiali cebulę.

Ostatni odcinek 3 sezonu zostanie poświęcony They Took My Son. Będzie to sensacja, ponieważ nikt nie spodziewa się powrotu tej wrzeszczącej mordy. W jego flashbackach pokażą jego życie w getcie i to jak poznał żonę. Będzie to dwógodzinny melogramat. Wprawdzie znamy jego zakończenie, ale i tak będziemy ze wzruszeniem śledzić losy pary kochanków. Jakie oni mieli problemy...

BTW to przecież chłopaka Kate widzieliśmy, słyszeliśmy ich nagranie. Po co oni tym jeszcze zapychają czas?

Jakie jest główne forum LOST? Takie po angielsku? To które ponoć czytają twórcy... Bo chętnie je odwiedzę. To może chociaż zrezygnują z piątego sezonu... Albo skorzystają z pomysłów i zrobią 10 sezonów.

Mam fajne rozwiązanie jak Lock stracił władzę w nogach. Wlazł na krzesło obrotowe i spadł z niego i złamał kręgosłup. Było by to bardzo dydaktyczne i zabawne... Kupił bym to. (BTW pierwszy flashback Locka był fantastyczny, jak go na koniec pokazali na tym wózku).

Użytkownik Jellyeater edytował ten post 29.07.2006 - |14:47|

• 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#1237 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 29.07.2006 - |15:28|

Wyraziłem negatywny stosunek co do postaci o której będzie pierwszy odcinek bo uważam, że po tak długim oczekiwaniu widzą należy się coś świeżego. Zawsze też może być tak, że w związku z Kate czymś nas zaskoczą więc nie przesądzajmy sprawy. Moim zdaniem tytuł odcinka nijak się ma do jej flashbacków. Według mnie dotyczy czegoś co stanie się na wyspie. Być może jest tak jak już ktoś powiedział te "dwa miasta" to obóz innych i naszych rozbitków. To na razie najbardziej sensowne wytłumaczenie.

Ja także z niecierpliwością czekam na 3 sezon. Wierzę w to, że zacznie sie naprawdę ciekawie.

@Jellyeater Ty masz jakąś tendencję do przesadzania albo po prostu jesteś urodzonym malkontentem. Ponarzekać czasem można, ale Ty tylko narzekasz. Trochę więcej optymizmu człowieku!
  • 0

#1238 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 29.07.2006 - |16:02|

baku - ale mnie za przeproszeniem [beeep] obchodzi życie Kate i jej rozterki miłosne. Pierwszy odcinek powinien wprowadzić widza w trzeci sezon tak jak zrobił to 1x01 i 1x02 a nie rozwodzić się nad tym kogo wybierze Kate :/ Ja chce akcji, Innych, mitologii - nic mnie nie obchodzi to czy tworcy mnie zaskocza czyms w tych flashbackach, bo pewnie będzie chodzilo o amelie i fani sie przez 3 miesiace będa podniecać ze amelia była we flashbackach kate... Jedyne co mnie jest w stanie usatysfakcjonowac to to ze Kate ma zwiazek z Innymi. Co jest oczywiscie nielogiczne i niemozliwe.

A producenci i tak zapowiedzieli ze nie wszystko wyjasni sie w 1 odcinku czyli przez 3 pierwsze odcinki będziemy oglądali jak Inni prowadzą wiezniow do swojego obozu, jak hurley wraca przez las do innych rozbitkow i jak locke wychodzi z bunkra...
  • 0

#1239 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 29.07.2006 - |17:02|

@Jellyeater nie czytałem i nie przeczytam skoro mówisz, że to romans. Mam też nadzieję, że ten odcinek taki nie będzie.

@Seher zgadzam się też bym wolał dużo akcji itp. ale przecież jeszcze do końca nie wiadomo o czym będzie epizod. To tylko nasze domysły.

Załóżmy jednak, że główny wątek jest o romansie Kate. A co jeśli na końcu odcinka okaże się, że ten z kim miała romans to jeden z innych? Niby teoria naciągana, ale tak naprawdę nie wiemy kim są others i od kiedy przebywają na wyspie.
  • 0

#1240 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 29.07.2006 - |19:48|

Mogą jeszcze powiedzieć o tym jak Kate była mężatką - mówiła o tym Sawyerowi w 1 sezonie... I bez kitu nie mówcie wszyscy tak, jakbyście wiezieli dokładnie o czym bedzie odcinek... Bo wątpie żeby główna akcja dotyczyła miłosnych wyznani tej 3 skoro zostali porwani przez Othersów.
  • 0
The memory remains.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych