Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2652 odpowiedzi w tym temacie

#1201 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 07.07.2006 - |18:29|

Kilka ciekawostek z thetailsection:

- What happened to Desmond, Eko, and Locke is directly tied to Kate, Jack, and Sawyer's situation with the others.
- To co stało się Desmondowi, Eko i Lockowi jest ściśle powiązane z sytuacją Kate, Jacka i Sawyera z innymi.
- Henry Ian Cusick did infact sign on as a "guest star", as did the actress playing "Penelope".
Henry Ian Cusick [Desmond] podpisał kontrakt jako "gwiazda specjalna", tak samo jak aktorka, która gra Penelope.
- The "failsafe" made some interesting physical changes to the island.
Naciśnięcie guzika zabezpieczającego przez Desmonda dokonało ciekawych zmian w psychice mieszkańców.

pozostałe, mniej ciekawe, znajdują się na tej stronie: http://www.thetailse...ee_lea.php#more

Na pewno jest tak jak napisał Jonasz w poście niżej :D Moja pomyłka, sorry :D

Użytkownik boone edytował ten post 07.07.2006 - |20:07|

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#1202 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.07.2006 - |19:37|

- The "failsafe" made some interesting physical changes to the island.
Naciśnięcie guzika zabezpieczającego przez Desmonda dokonało ciekawych zmian w psychice mieszkańców.

pozostałe, mniej ciekawe, znajdują się na tej stronie: http://www.thetailse...ee_lea.php#more

Naciśnięcie guzika zabezpieczającego przez Desmonda dokonało ciekawych zmian w naturze wyspy.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#1203 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 15.07.2006 - |09:59|

Umieszczanie tłumaczenia jest obowiązkowe, natomiast tekstu jedynie w obcym języku niezgodne z regulaminem.
Proszę stosować się do powyższych zasad.

• 0

#1204 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 15.07.2006 - |14:14|

Jedną z nowych bohaterek jest Juliet - 30 letnia kobieta. Juliet jest urodzonym liderem i mądrą, niezależną kobietą. W jednym z jej flaszbaków poznamy jej matkę Amelię. Podczas tego flaszbaka kobiety będą omawiać związek uczuciowy Julie. Wydaje się, że Julie należy do "Innych".
Jack jest trzymany w pokoju i Julie patrzy się na niego poprzez szklaną ścianę. Jack próbuje uwolnić się z łańcuchów, które go trzymają. Juliet stara się przekonać wkurzonego Jacka, żeby jej zaufał.

S: chaotic.blox.pl

Nareszcie jakiś spoiler!!! :P MAm nadzieje ze ta scena w pokoju okaze sie prawda - bardzo bym sie cieszyl gdyby tak wygladal trzeci sezon :P
  • 0

#1205 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 19.07.2006 - |15:22|

Jack jest trzymany w pokoju i Julie patrzy się na niego poprzez szklaną ścianę. Jack próbuje uwolnić się z łańcuchów, które go trzymają. Juliet stara się przekonać wkurzonego Jacka, żeby jej zaufał.

jeżeli naprawde tak będzie jak piszą może byc naprawde ciekawie. Moim zdaniem byłoby to super rozwiązanie, ale czas pokarze ile w tym prawdy było.
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#1206 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 20.07.2006 - |06:35|

Moim zdaniem byłoby to super rozwiązanie, ale czas pokarze ile w tym prawdy było.

Pokarze to czas twórców LOST za spowalnianie akcji. A czas pokaŻe.

Naciśnięcie guzika zabezpieczającego przez Desmonda dokonało ciekawych zmian w naturze wyspy.

Wyspa zacznie emitować promieniowanie, na skutek którego wszystkim odpadnie po jednym palcu u stopy.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#1207 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 21.07.2006 - |08:29|

Raport Michaela Ausiello :)
Ważniejsze rzeczy z raportu:
- podział odcinków - 6 i 16 (w sumie 22) to już było wiadomo
- dowiemy się więcej o przeszłości Libby
- premiera sezonu 3 - 4.10 to już było wiadomo
- w odcinku premierowym zostanie mocno potraktowana sprawa pojamnia Jacka, Kate i Sawyera
- za tydzień zostaną podane informacje o 3 nowych postaciach
- w tym sezonie dowiemy się więcej o Innych, ich społeczności i historii
- w tym sezonie będzie kilka romansów
- Locke będzie zupełnie inną osobą w sezonie 3
- Penny będzie ważna postacią sezonu 3
- związek pomiędzy wyspą, a światem zewnętrznym będzie częścią wydarzeń sezonu 3
- potwór i miś polarny pojawią się w sezonie 3
- "czarny dymek" i potwór to jedno i to samo
- Walt i Michael nie zniknęli na zawsze
- scenariusz do premierowego odcinka napiszą JJ i Damon

Z wywiadu JJ z Shawną Malcom (TV Guide) wiemy, że:
Desmond żyje i na pewno się pojawi w sezonie 3.
  • 0
Master of possimpible ;)

#1208 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 22.07.2006 - |01:55|

Edit:

mam coś co może też was zainteresowac... byc może okaże sie to Spoilerem ale http://www.scrutz.co...-park-movie.gif
zobaczcie, dlaczego nad głową Eko i Rose jest aureola jak u shannon i boone ?? :|

Tutaj szczegółowy wywiad o którym wspomniał Kwiatek :

Co możesz powiedzieć mi o pierwszych 6 odcinkach?
Carlton Cuse: Damon i ja zaprojektowaliśmy je jako mini sezon. Widzimy te odcinki jako mini serial. Odpowiemy na pytania, które zadaliśmy w finale sezonu. Oczywiście odpowiemy co stało się z Locke, Desmondem i Eko, i pogodziliśmy się z tym, że Sawyer, Kate i Jack są w niewoli. Naprawdę podoba nam się pomysł 6-odcinkowego mini sezonu. Mamy całą zamknięta fabułę i "cliff-hanger", który zatrzyma widzów w niepewności i podekscytowaniu do stycznia, kiedy serial powróci na dłuższą emisję.

Czy Cynthia Watros (Libby) powróci we flaszbaku?
Cuse: Bardzo chcielibyśmy opowiedzieć więcej historii z życia Libby, w ten sam sposób jak było to z ojcem Jacka. Postać umarła, ale nie oznacza to, że nie mogliśmy oglądać jego historii. Z przyjemnością dokończymy historię z Cynthią, ale nie będę nic mówił, bo popsuję przyjemność z oglądania.

Jak przebiega casting do nowych postaci?
Cuse: Jesteśmy właśnie w środku castingu. Mamy nadzieję, że ogłosimy to w przyszłym tygodniu. Obsadzamy dwie kobiece role i jedną męską. Nie mogę powiedzieć Ci skąd wywodzą się te postacie, ale oczywiście jedną z rzeczy, które robimy w tym sezonie to dowiedzenie się więcej o Innych - ich społeczeństwie i historii. Więc mogę powiedzieć, że dowiemy się więcej o postaciach, które są wśród "Innych".

Słyszałem, że w tym sezonie zobaczymy więcej romansu. Czy to sezon seksu?
Cuse: W końcu. Nie nazwałbym tego sezonem seksu, ale romans będzie stanowił większą część serialu w tym roku. W zeszłym roku nie udało nam się to, więc w tym będzie to oczywiście nasz cel.

Mówimy o Jacku i Kate?
Cuse: Właściwie to jedna z nowych kobiecych postaci będzie zainteresowania Jackiem.

Czy John Locke się zmieni?
Cuse: John Locke bardzo się zmieni w 3 sezonie. Wszystkie jego pytania, jego wątpliwości zostały wyjaśnione. W rzeczywistości przycisk coś znaczył. To przyniesie zmianę w jego postaci.

Jak dużą rolę będzie miała Penny?
Cuse: Penny to ważna postać w mitologii serialu. Za dużo nie powiem jaką role będzie miała w 3 sezonie.

Czy świat zewnętrzny będzie miał szczególne znaczenie w tym sezonie?
Cuse: Tak. Związek pomiędzy światem zewnętrznym a wyspą będzie częścią 3 sezonu.

A potwór?
Cuse: Tak, potwór też będzie częścią 3 sezonu, tak samo jak niedźwiedź polarny. Ludzie pytają co stało się z niedźwiedziem polarnym, więc opowiemy kilka historii o nim.

Ludzie chcą też wiedzieć co stało się z tym czymś co zjadło pilota.
Cuse: To był potwór. On nie został zjedzony. Widzieliśmy Grega Grunberga (aktora) leżącego na gałęziach drzewa 70 stóp nad ziemią. Był martwy. Potwór "dym" i potwór to to samo.

Czy Walt i Michael znikną na zawsze?
Cuse: Niekoniecznie. Nadal będą częścią fabuły serialu. Ale nie wrócimy od razu do historii Michaela.

A co z Cindy - zaginioną stewardesą?
Cuse: To Twoja ulubienica, prawda? Mam nadzieję, że Cindy pojawi się w pewnym momencie. Powiem tak, że mamy w serialu wielu aktorów i ona nie jest na szczycie listy, tych, których chcemy wykorzystać w tej chwili.

Jakieś plany dla J.J. Abramsa?
Cuse: J.J. napisze premierę 3 sezonu z Damonem i mamy nadzieję, że wyreżyseruje 7 odcinek.

Wkurzyliście się na nominacje do Emmy?
Cuse: Oczywiście byliśmy zawiedzeni. Czuliśmy się, że robimy naprawdę dobry sezon. Z większej perspektywy Damon i ja byliśmy przygniecieni przez sukces serialu. Po prostu to nie był nasz rok.

Użytkownik martha edytował ten post 29.05.2007 - |09:55|

• 0

#1209 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 22.07.2006 - |22:33|

Oto porcja informacji o 3 sezonie - warto przeczytać!

3 sezon będzie powrotem do korzeni, do tego co było w sezonie 1. To dobrze, bo nie wiem jak Wam ale mi sie historia z bunkrami niezbyt podobała. Pierwsze 6 odcinków skupi się na Jacku, Kate i Sawyerze - będzie to mini serial zakończony cliffhangerem, który przetrzyma nas w niepewności do stycznia 2007 roku. W owym minisezonie poznamy min. historię Alexandry Rousseau. JJ wyreżyseruje pierwszy odcinek - The Tale of Two Cities oraz siódmy. Dowiemy się też co stało się z Lockiem, Desmondem i Eko, poznamy historię Libby (czyjeś flashbacki), będą sceny ze świata zewnętrznego rozgrywające się równolegle z tymi z wyspy. Penelope Widmore będzie jedną z głownych postaci 3 sezonu. Powiedziano też że dowiemy się jaka jest przyczyna medycznych cudów na wyspie i czym jest potwór (nie jest robotem).

Co mnie najbardziej cieszy - tytuł pierwszego odcinka - "Historia Dwóch Miast". To, połączone z 4 palczastą statuą, ruinami, domem Innych i obietnicą, że 3 sezon bedzie przypomnial 1 jest baaaardzo ciekawe.
  • 0

#1210 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 23.07.2006 - |00:44|

Wiemy już jaki będzie tytuł premierowego epizodu tego sezonu, a mianowicie "A Tale Of Two Cities" ("Opowieść o Dwóch Miastach").

W tym sezonie dowiemy się także więcej Desomondzie i Penny, czemu Locke został sparaliżowany, jak Libby trafiła do zakładu psychiatrycznego oraz czemu wyspa ma lecznicze działanie.

Także Kate będzie musiała dokonać wyboru pomiędzy Jackiem a Sawyerem w pierszych 6 epizodach 3 Sezonu.
Prawdopodbnie w tym sezonie zostanie odkryty podwodny bunkier, który istnieje naprawdę.
Hieroglify na zegarze, które się ukazały oznaczają w przekładzie "underworld", czyli "zaświaty" lub "świat podziemi".
  • 0

#1211 Mr.UnFriendly

Mr.UnFriendly

Starszy szeregowy

• Email
  • 122 postów

Napisano 23.07.2006 - |10:05|

Co sądzicie o tytule pierwszego odcinka? Jakies teorie?

Dwa miasta- być może dowiemy się czegoś o cywilizacji zamieszkującej wyspę w dawnych czasach.

Możesz podać źródło informacji nt. pierwszego odcinka. Bo takie info trzeba traktować z ostrożnością :)
  • 0

#1212 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.07.2006 - |19:44|

rosna szanse na to ze zobaczymy podwodny bunkier, wspomnieli o tym producenci na comic-con, dodatkowo na plan sciagniety zostal sprzet do krecenia pod woda.

Zródło: LOST
  • 0

#1213 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 23.07.2006 - |20:51|

Możesz podać źródło informacji nt. pierwszego odcinka. Bo takie info trzeba traktować z ostrożnością

cóż... wystarczy wejść chociażby na spoilerfix http://www.spoilerfix.com/lost.php
  • 0

#1214 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 24.07.2006 - |15:33|

Na portalu www.filmweb.pl jest informacja, że w 3 sezonie Zagubionych zostanie wyjaśnionych wiele zagadek z czego niektóre bardzo szybko ... informacja ukazała się dziś ...
  • 0

#1215 Dawid18

Dawid18

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 24.07.2006 - |20:30|

Na portalu www.filmweb.pl jest informacja, że w 3 sezonie Zagubionych zostanie wyjaśnionych wiele zagadek z czego niektóre bardzo szybko ... informacja ukazała się dziś ...

No to bardzo dobrze bo chyba za dużo jest tych zagadek.Można się bardzo łatwo pogubić.Na początku to bylo dla mnie zaletą,ale to chyba już przesada :D
  • 0

#1216 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 24.07.2006 - |20:34|

Oto porcja informacji o 3 sezonie - warto przeczytać!

3 sezon będzie powrotem do korzeni, do tego co było w sezonie 1. To dobrze, bo nie wiem jak Wam ale mi sie historia z bunkrami niezbyt podobała. Pierwsze 6 odcinków skupi się na Jacku, Kate i Sawyerze - będzie to mini serial zakończony cliffhangerem, który przetrzyma nas w niepewności do stycznia 2007 roku. W owym minisezonie poznamy min. historię Alexandry Rousseau. JJ wyreżyseruje pierwszy odcinek - The Tale of Two Cities oraz siódmy. Dowiemy się też co stało się z Lockiem, Desmondem i Eko, poznamy historię Libby (czyjeś flashbacki), będą sceny ze świata zewnętrznego rozgrywające się równolegle z tymi z wyspy. Penelope Widmore będzie jedną z głownych postaci 3 sezonu. Powiedziano też że dowiemy się jaka jest przyczyna medycznych cudów na wyspie i czym jest potwór (nie jest robotem).

Co mnie najbardziej cieszy - tytuł pierwszego odcinka - "Historia Dwóch Miast". To, połączone z 4 palczastą statuą, ruinami, domem Innych i obietnicą, że 3 sezon bedzie przypomnial 1 jest baaaardzo ciekawe.

A ja oglądałem Lost głównie ze względu na bunkry i eksperymenty, dziś kilka godzin przeglądałem moje "LOST'y" sprawdzając czy othersi nie mają 4 palców, ale albo mam kiepską jakość albo nie wiem... kilka razy wydawało mi się że mają po 5 palców a jeden ma 6... potem to 6 widziałem jako 4 palce, zależy od ujęcia... Chyba jednak mają po 5 ciężko z tą jakością zobaczyć... jak będzie w TVP to zobacze na wielkim ekranie. A co do 2 miast to za mało info! Jakie 2 miasta? W Ameryce? Gdzie? Na wyspie? Miasto Othersów i miasto rozbitków? Za mało info, żeby teorie pisać. Co do aureoli to zgadzam się, że to od świętości może zależeć. Bardzo mnie też ciekawi dlaczego uleczyło Rose, Lock'a, Jina (z bezpłodności) i chyba też w jakiś sposób Charliego. Mam na ten temat teorię, ale nie będę jej narazie ujawniał. Pozdro
  • 0
Drugs are bad. Mkay...?

#1217 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.07.2006 - |01:26|

Bardzo mnie też ciekawi dlaczego uleczyło Rose, Lock'a, Jina (z bezpłodności)

Wcale nie jest powiedziane ze Jin zostal uleczony i ze to jego dziecko, choc rzeczywiscie to wyjscie jest najbardziej prawdopodobne. Z tego co mowila aktorka grajaca Sun to nawet ona nie wie czyje jest dziecko. Kazano jej nakrecic 3 rozne wersje jej rozmowy z Jinem. Caly wywiad byl jakis czas temu na LOST w newsach. Gorzej jak sie okaze ze dziecko jest czarnoskore... a micheal juz odplynal :D bedzie niezla jazda na Wyspie.
  • 0

#1218 acwo

acwo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 25.07.2006 - |09:35|

...Co sądzicie o tytule pierwszego odcinka? Jakies teorie?

The Tale of Two Cities"
Znając tytuł pierwszego odcinka 3 sezonu "The Tale of Two Cities" zastanówmy się chwilkę nad tym. Czy jest to kolejna wskazówka?

Kilka tropów:

- "The Tale of Two Cities" ("Opowieść o dwóch miastach") - powieść Karola Dickensa, wydana w 1859 r. Dickens już raz pojawił się w serialu. Desmond posiadał w swojej biblioteczce książkę "Our Mutual Friend", w której trzymał list od Penny. Czyżby Dickens był jakąś wskazówką do tego wszystkiego?
Jest to historia dwóch, bardzo różniących się od siebie mężczyzn, zakochanych w tej samej kobiecie. Tytułowymi miastami są u Dickensa: Paryż i Londyn, a akcja dzieje się podczas rewolucji francuskiej.

- Być może te dwa miasta odnoszą się do czyjś flaszbaków.

- Dwa miasta: obóz rozbitków i obóz Innych?

- A może jest to nawiązanie do mitologii. Widzowie finału 2 sezonu widzieli ruiny na wyspie, a właściwie gigantyczną stopę z 4 palcami. Kilka razy twórcy serialu przyznawali, że historia wyspy może być dużo starsza niż się nam wydaje.

zrodlo: chaotic.blox.pl
  • 0

#1219 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 25.07.2006 - |11:26|

A mnie ciekawi jak oni odkryją ten podwodny bunkier? Bo chyba nie odkryje go Locke, który wybrał się na polowanie na rekiny :D Może Others zabiorą tam Jacka,Kate i Sawyera? ;-)
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#1220 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 25.07.2006 - |13:49|

Mam 2 pomysły:
- albo tytuł odnosi się do powieści Dickensa - chodzi o trójkąt miłosny Jack - Kate - Sawyer
- odnosi się to naprawdę do 2 miast - jak dla mnie wyglądałoby to tak, że poznajemy trochę historii wyspy... Bylo tam kiedyś miasto i jest pokazane jak to miasto wygląda teraz, kto je zamieszkuje itp...

Jestem jednak skłonny przypuszczać, że obie teorie - zarówno o miłości, jak i dosłownie zawarta w tytule odcinka jest prawdziwa...
  • 0
The memory remains.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych