Skocz do zawartości

Zdjęcie

Śmierć

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
132 odpowiedzi w tym temacie

#101 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.09.2006 - |15:32|

Wielu z nas go znało z programów Animal Planet -
Nie żyje słynny australijski łowca krokodyli, Steve Irwin. Zginął uderzony kolcem jadowym płaszczki.
Do wypadku doszło u północno-wschodnich wybrzeży Australii.
Świat stracił wielkiego pasjonata dzikiej przyrody - powiedział John Stainton - przyjaciel i producent programu Irwina. - Zmarł robiąc to, co najbardziej kochał i odszedł spokojny i szczęśliwy - dodał Stainton.

Steve Irwin był żonaty i miał dwoje dzieci: 8-letnią córkę i 3-letniego syna.

Użytkownik biku1 edytował ten post 04.09.2006 - |15:46|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#102 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 04.09.2006 - |15:50|

Potwierdzam. O tym mówi już m.in. portal Interii. Szkoda gościa, bo był naprawdę ciekawym facetem. Jego programy ciekawie się oglądało.
Mój znajomy Nowozelandczyk, który znał tego gościa, stwierdził kiedyś, że facet robi fajną robotę, ale za żadne skarby by się z nim nie zamienił.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#103 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 04.09.2006 - |16:28|

Bodajze 2 dni temu ogladałem jego program, tyle ze ten skupiał się na jego córce, ktora podczas krecenia miala góra 4 latka. Widac było ze rodzice zarazili ja swoja pasją, bo bardzo chciała robic to co oni. Nie bała sie zwierząt przy ktorych normalnie dzici uciekały by do rodzicow. Kiedys pewnie zajmie jego miejsce bo powiedziała(miała góra 4 lata!): "Zapamietajcie mnie bo kiedys to ja bede szefem tego zoo".
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#104 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 04.09.2006 - |19:50|

Nie znam gościa, ale on sam pchał się w paszczę lwa, chciał okiełznać dziką przyrodę, ale przegrał.
  • 0

#105 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 04.09.2006 - |20:36|

[*] [*]

Facet był piekielnie dobrym przyrodnikiem, lubił obcować z naturą. Podziwiałem go i lubiłem jego programy... Świat stracił największego badacza przyrody :(

Zginął śmiercią jakiej pragnął...
  • 0

Dołączona grafika

#106 Dawid18

Dawid18

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 05.09.2006 - |21:17|

Nistety,ale mozna się było tego spodziewać :( Lubiałem jego programy.Zawsze oglądałem go na Animal planet.Szkoda,że odszedł.[*] Heh w TV mówili,że jego następnym marzeniem jest zmierzenie się z niedźwiedźiami polarnymi...
  • 0

#107 Vasco

Vasco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 17.11.2006 - |13:48|

W wieku 79 lat zmarł Ferenc Puskas znaja go głównie ci którzy interesują się piłką nożną.
Puskas od sześciu lat zmagał się z choroba Alzheimera. Do szpitala - na oddział intensywnej terapii - trafił w połowie września.

[*][*][*][*]
  • 0

#108 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 17.11.2006 - |15:37|

Nie znam gościa pierwszy raz słyszę to nazwisko, ale mimo wszystko szkoda go jako człowieka.
  • 0

#109 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.11.2006 - |21:29|

W środę po południu w Warszawie zmarł aktor Leon Niemczyk, poinformował PAP przyjaciel aktora, Krzysztof Wróblewski. Miał 83 lata.

Wszyscy go znają nie będę opisywał.

Dołączona grafika
  • 0
AVATAR ->Po lewej Leonek 1 rok 9 miesięcy, po prawej Pawełek 5 lat 4 miesiące.

#110 Ciri

Ciri

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 29.11.2006 - |23:09|

szkoda... lubilam go jako aktora
  • 0
"If you don't make it...can I have your stereo?"

O'Neill, about religion on Earth: "Let's just say nobody believes in anyone with glowing eyes and a snake in his head."

John : Mogłbys miec choc troche odrobiny Ambicji Garfield...
Garfield : Czy to podają z frytkami? :D

#111 Vasco

Vasco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 30.11.2006 - |20:26|

[*][*][*][*][*][*][*]

O ile sie nie myle to zmarł na raka??
  • 0

#112 McPangrys

McPangrys

Wielki Organizator

• VIP
  • 205 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.12.2006 - |08:31|

Peter Boyle nie żyje

Boyle zmarł w New York Presbyterian Hospital. Przyczyną zgonu były nowotwór szpiku kostnego oraz kłopoty z sercem.

Aktorska kariera Boyle'a rozpoczęła się na dobre w latach 70., od roli w filmie "Joe". W 1974 roku zagrał on w "Młodym Frankensteinie" Mela Brooksa. Wielką popularność przyniósł aktorowi udział w sitcomie "Everybody Loves Raymond", w którym grał przez 10 lat.

W 1996 roku Boyle otrzymał nagrodę Emmy za gościnny występ w serialu "Z Archiwum X". Kilkakrotnie był nominowany do tego wyróżnienia, m.in. za kreację senatora Josepha McCarthy'ego w filmie "Tail Gunner Joe". Był bliskim przyjacielem Johna Lennona i Yoko Ono.

http://film.onet.pl/...wiadomosci.html
  • 0
Pereant qui ante nos nostra dixerunt

#113 Ciri

Ciri

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 20.12.2006 - |07:00|

W Warszawie zmarła piosenkarka Danuta Rinn. Miała 70 lat. Dziennikarka muzyczna Maria Szabłowska, wspominając artystkę, podkreśliła jej wielki talent.
Przypomniała też, że teksty pisali dla Danuty Rinn najwybitniejsi twórcy, między innymi Wojciech Młynarski czy też Jan Pietrzak, który napisał dla niej pamiętny utwór "Gdzie ci mężczyźni". W stanie wojennym zaangażowała się w śpiewanie piosenek patriotycznych.

Maria Szabłowska przypomniała, że Danuta Rinn była też aktorką, ale w młodości zdecydowała się pójść w kierunku śpiewu. Szabłowska dodała, że wiele osób na pewno pamięta ją jeszcze z duetu Rinn-Czyżewski. Bogdan Czyżewski był mężem artystki. Śpiewała z nim piosenki z raczej lekkiego repertuaru, dopiero po rozstaniu zmieniła repertuar. Maria Szabłowska przypomniała, że Danuta Rinn była osobą o niezwykłej energii.

W ostatnich latach, Danuta Rinn mieszkała w Domu Aktora w Skolimowie. Choć była już bardzo chora, wciąż myślała o zorganizowaniu kolejnych koncertów.

[*]

Zmarł Stanisław Dulz, autor "Bolka i Lolka"
(Dziennik, Daga/19 grudnia 2006 06:40)

W wieku 79 lat zmarł rysownik i reżyser Stanisław Dulz, współtwórca największych polskich kreskówek, w tym przygód "Bolka i Lolka na Dzikim Zachodzie" oraz "Awantury Arabskiej Koziołka Matołka", a także Baltazara Gąbki.

Stanisław Dulz filmowcem został nieco przez przypadek. Planował pracę górnika. Jednak w trakcie służby w armii zauważono jego talent rysowniczy. Po odbyciu służby trafił do Studia Filmów Fabularnych, a w 1961 cała Polska zachwyciła się jego rysunkami i talentem reżyserskim w "Awanturach Arabskich Koziołka Matołka".

Warto zwrócić uwagę, iż Dulz razem z twórcą Bolka i Lolka Władysławem Nehrebeckim byli pierwszymi, którzy odważyli się zrobić pełnometrażowy polski film rysunkowy - "Wielką Podróż Bolka i Lolka" (1977).

Dulz zrealizował 55 filmów.
  • 0
"If you don't make it...can I have your stereo?"

O'Neill, about religion on Earth: "Let's just say nobody believes in anyone with glowing eyes and a snake in his head."

John : Mogłbys miec choc troche odrobiny Ambicji Garfield...
Garfield : Czy to podają z frytkami? :D

#114 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.12.2006 - |19:40|

Zmarł "ojciec chrzestny" soulu

Amerykański piosenkarz i kompozytor James Brown, uważany za prekursora muzyki rhythm and blues i funky, nazywany "ojcem chrzestnym" soulu, zmarł w poniedziałek w Atlancie. Miał 73 lata.

Dołączona grafika
  • 0
AVATAR ->Po lewej Leonek 1 rok 9 miesięcy, po prawej Pawełek 5 lat 4 miesiące.

#115 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.01.2007 - |22:56|

Ryszard Kapuściński nie żyje!
Ryszard Kapuściński, legenda polskiego i światowego reportażu, często określany jest jako "człowiek obdarzony absolutnym wyczuciem informacji, klimatu i wydarzeń", nie żyje!

Wybitny dziennikarz i pisarz, Ryszard Kapuściński zmarł na oddziale chirurgii szpitala im. Banacha w Warszawie.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#116 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 24.01.2007 - |00:33|

[`]
Potrafil jak malo kto tak rewelacyjnie przedstawic mentalnosc ludzi z innych krajow w swoich ksiazkach...
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#117 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 24.01.2007 - |07:44|

['][']['][']['][']

i to wzystko bo reszte sam juz napisal
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#118 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.04.2007 - |13:30|

W wieku 84 lat zmarł Kurt Vonnegut, jeden z gigantów współczesnej literatury amerykańskiej. W jakimś sesie mozna go uznać, za pisarza SF. Czy czytaliście jego dzieła? Jakies impresje na temat jego twórczości?
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#119 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 12.04.2007 - |16:30|

coz mozna powiedziec
wielki autor
jego ksiazki czytalem jak zaczynalem swoja przygode z literatura SF

ale kiedys wszyscy odchodza
polecam ksiazki
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#120 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 16.02.2008 - |09:30|

13 lutego 2008 roku w rejonie Wielkiego Szczytu Mięguszowieckiego w Tatrach Wysokich znaleziono ciało Piotra Amsterdamskiego, astronoma i fizyka, tłumacza, alpinisty, działacza opozycyjnego.

Amsterdamski w pracy naukowej zajmował się między innymi kosmologią kwantową, był również jednym z najlepszych w Polsce tłumaczy. Przełożył na polski dwa bestsellery słynnego angielskiego astrofizyka Stephena Hawkinga - "Krótką historię czasu" i "Wszechświat w skorupce orzecha".

Piotr Amsterdamski zginął podczas samotnej wspinaczki na Filarze Szczytu Mięguszowieckiego, którą rozpoczął we wtorek, 12 lutego. Miał lat 52. Jego ciało zostało znalezione w tak zwanym Dolnym Kominie przez zespół ratowników TOPR, który szedł tą samą drogę.

W pracy naukowej Amsterdamski zajmował się między innymi kosmologią kwantową i teorią nadprzewodzących strun. Ostatnio wykładał także fizykę dla studentów astronomii Uniwersytetu Zielonogórskiego. W latach osiemdziesiątych był pracownikiem Centrum Astronomicznego im. Mikołaja Kopernika w Warszawie, jednak w związki z działalnością opozycyjną musiał opuścić kraj i doktorat zrobił już na emigracji, w Stanach Zjednoczonych. Jego promotorem był James B. Hartle, kosmolog z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Santa Barbara. Okres podoktorski astronom spędził na Uniwersytecie Teksańskim w Austin.

::. GRUPA TARDIS .::

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych