Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Lord of the Rings Trilogy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
198 odpowiedzi w tym temacie

#101 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 10.12.2003 - |19:31|

OK. Możesz się ze mnie śmiać, ale nie wiem co to  O.S.T.? Czy to główny utwór reklamujący film (jak np. Gollum's Song, czy May It Be).

Słyszeliście, że film trwa prawie cztery godzinki? Jak zamierzacie je spędzić? Macie już ustalone racje żywnościowe coli i popcornu, tak aby w czasie filmu,nie trzeba było lecieć do WC?

O.S.T. = Original Soundtrack

Jak spędzić 4 godziny? Nie jeść nic na dwie godziny przed seansem, popcorn zacząć po 90 minutach, colę po 150 minutach. Gwarancja, że do kibla nie pobiegniesz. :D
  • 0

#102 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 10.12.2003 - |21:08|

Płyta świetna, chyba najbardziej podobała mi się z wszystkich trzech części. Warto posłuchać, a może dla tych co nie mają znajdzie się na krótko miejsce na flagowcu, naprawdę warto. :o
  • 0

#103 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 11.12.2003 - |14:14|

Fani Tolkiena POMOCY!

Przy Niezapomince powstało tolkienowskie forum dyskusyjne, jednak kończy nam się miejsce w bazie danych (na darmowym serwerze jest tylko 500 KB) - czy ktoś może nam jakoś pomóc w znalezieniu nowego serwera? :(
  • 0

#104 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 13.12.2003 - |11:43|

Płyta świetna, chyba najbardziej podobała mi się z wszystkich trzech części. Warto posłuchać, a może dla tych co nie mają znajdzie się na krótko miejsce na flagowcu, naprawdę warto. 

Te 100MB na taki fajną muzę to chyba można poświęcić.

Może ma ktoś linka do BT? Ja szukałem i niestety nie mogłem znaleźć. :(
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#105 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 15.12.2003 - |19:14|

Nie wiem czy wszyscy fani wiedza - ale pojawil sie juz O.S.T z RotK - wyszedl 24 listopada.

Posted Image

Jesli ktos ma na niego chetke :D to oswiadczam iz dysponuje nim w jakosci 192kbps - jest release:
Encoder........: Lame
Street.........: Dec-05-2003     
Release........: Nov-24-2003
Genre..........: Soundtrack
Quality........: 192kbps Stereo
Source.........: CDDA
Ripper.........: TEAM pH!
Type...........: Soundtrack

Chetnie sie podziele :D - tylko rzeknijcie gdzie mam wrzucac :D

Plytka zostala wrzycona w wiadome miejsce i tylko od adminow zalezy kiedy pojawi sie w dziale download :D - nie wiem czy wrzucila sie bezblednie - jesli nie prosze o kontakt - wrzuce ponownie :D

Pozdrawiam
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#106 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 15.12.2003 - |19:21|

Skoro jest dostęp do płyt kompaktowych, muzycznych, to może by wrzucać w którymś z formatów bezstratnych, np ape?

gulus
  • 0

#107 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 15.12.2003 - |19:26|

Skoro jest dostęp do płyt kompaktowych, muzycznych, to może by wrzucać w którymś z formatów bezstratnych, np ape?

gulus

Zeby nie bylo nieporozumien - fizycznie to ja tej plyty nie mam :D (no i wydalo sie :D) - release jest z neta zdobyty :D - jesli ktos posiada soundtracki oryginalne - to jestem jak najbardziej za tym aby zrippowal to w jakims bezstratnym formacie i zamiescil :D Powiem wiecej - bede po rekach calowal :D

#108 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 15.12.2003 - |19:32|

Szkoda, że nie wiedziałem kilkanaście dni wcześniej, miałem dostęp do zgranego w ape i spakowanego od razu w rary. Niestety muzyka z pierwszej części mnie nie wciągnęła i darowałem sobie następne płyty.

gulus
  • 0

#109 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 17.12.2003 - |20:58|

A mnie się muza podoba. Dobrze oddaje nastrój każdej z kolejnych części.

Właśnie dorwałem O.S.T. (jak miło poużywać tego skrótu :D) i podoba mi się. Ale muszę przesłuchać wszystko, aby powiedzieć więcej. Oczywiście mam kompreska, ale nie jestem, aż takim melomanem, aby to przeszkadzało mi w jakikolwiek sposób.

Tutaj jest link do BT, skąd ściągnąłem O.S.T. (ale fajnie :P): (Supernova is back :) )
http://69.93.27.190/...3-pH(1).torrent

Jest dużo seedów, między innymi ja :), więc nie powinno być problemu ze ściąganiem. Pamiętajcie, aby zostawić klienta włączonego, jeszcze jakiś czas. ;)
  • 0

#110 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 22.12.2003 - |22:27|

Napiszcie kiedy wybieracie się do kina :D
Ja w noc sylwestrową, dokładnie pół godziny po północy rozpocznie się projekcja... B)
  • 0

#111 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 22.12.2003 - |23:01|

Heretyk w sylwestra do kina isc :P

Chyba mu kropelki potrzebne (rexus ci moze pozyczy swoje :P)
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#112 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 23.12.2003 - |09:09|

Ja pójdę (chyba) w dzień po premierze. Mama mnie w nocy nie puści do kina. Taki los nieletnich.
  • 0

#113 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 23.12.2003 - |10:22|

Ja mam z tym święty spokój, kino w mojej miejscowości jest słabe. Czekam na wydania DVD. Chyba że w okolicach premiery zawędruję do jakiegoś miasta z dobrym kinem, ale jest to rzadkość.

gulus
  • 0

#114 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.12.2003 - |10:29|

Ja mam z tym święty spokój, kino w mojej miejscowości jest słabe. Czekam na wydania DVD. Chyba że w okolicach premiery zawędruję do jakiegoś miasta z dobrym kinem, ale jest to rzadkość.

gulus

To zapraszamy na 2 stycznia do Warszawy. Robimy wypad do kina na ponad 60 osób:) Jeszcze jedno miejsce się znajdzie:)
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#115 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 30.12.2003 - |21:55|

Dzis zakupilem sobie bileciki na 2 stycznia na godzine 16:00 :D

Jak tylko wroce do domu podziele sie z wami moimi wrazeniami i odczuciami na temat ostatniego fragmentu ekranizacji dziela Mistrza :D

#116 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.12.2003 - |22:13|

Dzis zakupilem sobie bileciki na 2 stycznia na godzine 16:00 :D

Jak tylko wroce do domu podziele sie z wami moimi wrazeniami i odczuciami na temat ostatniego fragmentu ekranizacji dziela Mistrza :D

Ja będe szybszy!!!!1 Stycznia w Silver Screen na godzinę 15:00 :D
Film 3,5 godziny,oj będzie się działo !!! Szkoda,że będe na kacu i nie obejrzę Małysza w akcji :(
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#117 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 30.12.2003 - |23:23|

To juz za 24h :lol: postaram sie skreslic pare zdan zaraz po powrocie... uff, tylko czy bede w stanie? Na razie wszystkie recenzje w sieci sa tak entuzjastyczne, ze az sie boje oczekiwac tego co zobacze. :rolleyes:
Jakby tego bylo malo - podobno PJ wycial z kinowej wersji ok. 1h materialu glownie z Aragornem i obiecal, ze na rozszerzonym DVD da z tego tyle ile sie zmiesci, uff...

PS
Sfinksik mnie nazywa heretykiem :lol: Ciekawe co by powiedzial na to, ze dwa lata temu pojechalem do kina do Ostrawy tylko po to zeby zobaczyc "Druzyne Pierscienia" na miesiac przed polska premiera. :P
  • 0

#118 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 01.01.2004 - |12:27|

Podróż dobiegła końca... i warto było czekać!
Dopiero teraz wszystkie trzy filmy Jacksona łączą się we wspaniałą całość, najwspanialszy epicki fresk w historii kina. W dodatkach do "Dwóch Wież" PJ mówił widzom, że "Powrót Króla" będzie najwspanialszy ze wszystkich części i choć zabrzmiało to wówczas bardziej jak slogan reklamowy to okazuje się, że wypełnił swoją obietnicę w 100%. Film kończy wszystkie wątki rozpoczęte w poprzednich częściach i to w sposób mistrzowski, szacunek do powieści, a przede wszystkim do jej przesłania bije z każdej minuty "Powrotu Króla". Przepiękne zdjęcia, muzyka, rewelacyjna gra aktorów i mistrzowskie efekty wizualne czynią ten spektakl jedynym w swoim rodzaju. Co ciekawe, cały ten rozmach filmu znajduje wspaniałe ujście w kameralnym zakończeniu, którego wszyscy spodziewaliśmy się i w które wszyscy wierzyliśmy.
Każda saga ma swój początek, każda saga ma swój koniec...
Dziękuję, że jest to tak wspaniały koniec!
  • 0

#119 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 01.01.2004 - |17:02|

Ja się wybieram juto. Już nie mogę się doczekać. Idę rano, ale na wszelki wypadek zarezerwuję sobie miejsce. Współczuję wszystkim, którzy nie będą mogli zobaczyć filmu w kinie, bo zapowiada się na prawdę świetne widowisko.
  • 0

#120 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 01.01.2004 - |23:53|

UWAGA!!! CI CO NIE OGLADALI JESZCZE Z DALA OMIJAĆ MOJE SPOILERY!!!

Właśnie wróciłem z kina. I muszę powiedzieć, że ....ale zaraz, zacznijmy od początku. Wiec na początku zostałem mile zaskoczony pewną retrospekcją, czy czymś takim co odwołuje się do przeszłości. [spoiler]Możemy bowiem zobaczyć Smeagola podczas znalezienia pierścienia, a raczej jego kradzieży i zabójstwa jego brata, chyba[spoiler] Potem akcja toczy się dalej. Wtedy miałem lekki kryzys. Tak jak w poprzednich częściach jest trochę nudnawo i człowiek zaczyna się zastanawiać, czemu ten film cieszy się taką popularnością. A cieszy się, bo co potem widzimy przechodzi najśmielsze oczekiwania. Bitwa o Śródziemie. Czegoś takiego jeszcze w żadnym filmie nie widziałem. Ci co nie pójdą do kina stracą bardzo wiele. Przez ponad 2 godziny z przerwami jest się po prostu wbitym w fotelik. Tak jak w TTT była jedna bitwa, tak w RotK mamy ich kilka!!! To jest coś niesamowitego. Jeszcze ta muzyka. Słuchać ja ot tak z płyty nie daje tego co podczas oglądania filmu. Czasami po prostu ciarki mi po plecach przechodziły, w pozytywnym znaczeniu oczywiście. Krajobrazy i ogólnie to co przedstawiane było z pomocą komputerów zapierało dosłownie dech w piersiach. Bitwy, armie[spoiler]przede wszystkim armia Umarłych[spoiler], Mordor były po prostu imponujace. Napięcie, przyjemne napięcie rozładowywane często jest jakimiś śmiesznymi sytuacjami[spoiler]1) Gimli mówi coś takiego: Rozpocznie się niedługo straszna bitwa..... nasze szansę są takie małe(tu pokazuje palcami)...czeka nas pewna śmierć.... No więc na co czekamy? 2) Legolas i Gimli tak jak w TTT liczą ile orków już zabili. W pewnym momencie Legolas wskakuje na takiego WIELKIGO Słonia(nie wiem jak to się nazywa) i stacza na jego grzbiecie minutową walkę. W końcu powala martwe zwierze na ziemię. Podchodzi Gimli i mówi: Jak by co , to to się liczy jako jeden :D [spoiler]Teraz najprzyjemniejsze momenty filmu, to te w których się wzruszałem. Tak ja 18 letni chłop. Nie wiem jak to opisać, po prostu w pewnych sytuacjach łzy same szły mi z oczu. Jeszcze żaden film mnie tak nie wzruszył. Jest to chyba nie wątpliwe jeden z najważniejszych plusów tej części. Dla mnie najbardziej wzruszającym momentem było[spoiler]wypowiedzenie przez Aragorna słów: Nie wy musicie klękać[spoiler]Ci co obejrzą zrozumieją mnie. Nie wątpliwe jest to najlepsza cześć trylogii. Jedynym zauważonym przeze mnie minusem jest to ze w sytuacjach kiedy Hobbici i ludzie stali obok siebie, lub w jakiś sposób oddziaływali na siebie, widać było wyraźnie, że Hobbici są podstawieni przez dzieci. W poprzednich częściach tego aż tak nie było widać.

Podsumowując, film ten najlepszym jakim kiedykolwiek w życiu widziałem. Nie czytałem jeszcze książki(taki wstyd :ph34r: , tak wiem) dlatego oglądając nie miałem pojęcia co się wydarzy i jak to się wszystko skończy. Dlatego ROZKAZUJĘ obejrzeć film w kinie, tym co oglądali poprzednie części. Tych co nie oglądali(są tacy w ogóle? :blink: ) i tak nie przekonam.
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych