Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#101 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 13.09.2007 - |22:32|

http://allegro.pl/it...0_dvd_1_cd.html - takie coś znalazłem na Allegro, tylko czy to nie jest jakaś ściema? Bo cena jest bardzo atrakcyjna, aż podejrzanie atrakcyjna...
  • 0

#102 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 13.09.2007 - |23:13|

Powiem ci z doświadczenia ze albo to wydanie chińskie albo wynoszone z fabryki bo wszytko na europe jest tłoczone w Polsce
jeśli to opcja 1 można kupic do 2 nikt sie nie przyzna ale jak by wpadł ten co sprzedaje masz paserkę tak to wygląda :(
Juz nie raz zgrzytałem zębami bo były fajne rzeczy na allegro jest tam parę osób co sprzedaje oki sam znam 1 sprowadzają legalnie
Nie wiem czy to nie jest ten nowy pakiet co wydali za 200 $ ale to za kiepsko coś wygląda. Może być wydani azjatyckie
To tyle na temat decyzje podejmujesz sam :)
PS Przyjrzałem się i na dole płyt widać jakieś chińskie znaczki chyba wygląda to na wydanie azjatyckie cena jak najbardziej realna
co do legalności raczej też choć nie udało mi się swego czasu uzyskać jednoznacznej odpowiedzi :D

Użytkownik Raptorek edytował ten post 13.09.2007 - |23:16|

• 0

#103 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 13.09.2007 - |23:35|

http://allegro.pl/it...0_dvd_1_cd.html - takie coś znalazłem na Allegro, tylko czy to nie jest jakaś ściema? Bo cena jest bardzo atrakcyjna, aż podejrzanie atrakcyjna...

Jak dla mnie to wersja od chinoli. Ich wersję są właśnie w takich segregatorach z foliami, a w nich płyty. Z chińskimi wersjami to jest ryzyko... kiedyś czytałem recenzję chińskiej wersji star treka i było kiepsko. Obraz porównywalny z ripem, ucinane końcówki i czołówki itp. Może teraz się bardziej starają.

Jak dla mnie te chińskie wersję to po prostu piraty z Chin, do których w Polsce nikt się nie ma jak przyczepić. Lepiej zainwestować jeszcze 200zł i kupić na Amazon.com oryginał :] (link kilka postów wyżej).

PS Jakbyś jednak kupił to wrzuć jakąś recenzję ;)

Użytkownik VeeDee edytował ten post 13.09.2007 - |23:40|

• 0
VeeDee

#104 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.09.2007 - |04:54|

Nie wiem czy to nie jest ten nowy pakiet co wydali za 200 $ ale to za kiepsko coś wygląda. Może być wydani azjatyckie

To wydanie made in usa [poniżej] za 230$ akurat wygląda "trochę inaczej" ;) więc jest to raczej to co piszecie edycja azjatycka.

Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.09.2007 - |16:29|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#105 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 14.09.2007 - |07:17|

to jest bootleg z Azji, na ebay.com cena wywoławcza 80 $, takie wydania lepiej omijać z daleka, to jest dokładnie tak, jak napisał VeeDee, takie piraty z Azji... wolałabym zdecydowanie dołożyć i kupić prawdziwe wydanie, które chociażby na start jest o 4 dyski większe... sądząc po sposobie wydawania innych seriali (np bootleg azjatycki Lost miał 9 płyt DVD) to są prawdopodobnie wzięte płyty z dowolnych wydań pojedynczych sezonów, poddane jakiejś obróbce i ogólnie wciśnięte na 50 płyt i do tego dorobiony kartonik... w sumie chyba na jedno wyjdzie, jak se ktoś DVD-R zassa i obłoży to okładkami Tauri... a znacznie taniej :D

Użytkownik SliderOh edytował ten post 14.09.2007 - |07:18|

• 0
Dołączona grafika

#106 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 14.09.2007 - |09:24|

To w takim razie sobie daruję to wydanie i może jak kasę uzbieram złapię to z amazonu B)

Dzięki za rady.
  • 0

#107 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 14.09.2007 - |10:18|

I słuszna decyzja... tak czy siak 400 zł piechotą nie chodzi i mnie np. byłoby szkoda wydawać tyle kasy na jakieś wątpliwej jakości wydanie... a tu niedługo święta, wystarczy dać cynk, żeby nie kupowali żadnych prezentów, tylko koperty podrzucili :lol:
  • 0
Dołączona grafika

#108 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.09.2007 - |15:24|

a tu niedługo święta, wystarczy dać cynk, żeby nie kupowali żadnych prezentów, tylko koperty podrzucili :lol:

No no widzę masz wszystko obcykane :P :lol: prawie jak jakiś system.

A wracając do seriali właśnie sobie nabyłem w MM sezon 2 LOSTa i Gotowych na wszystko (Desperate Housewives).
Nie trzeba czekać do 18 września jak było podane oficjalnie.
Szkoda tylko,że Heroes się przesunęło z tego co wiem na koniec września.

Co do wydania LOSTa to faktycznie wydali z 7 płytka czyli materiałem dodatkowym.

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.09.2007 - |16:25|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#109 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 14.09.2007 - |15:30|

To wydanie made in usa za 230$ akurat wygląda "trochę inaczej" ;) więc jest to raczej to co piszecie edycja azjatycka.

Dołączona grafika

Nie masz gdzieś więcej zdjęć?? Albo jakiejś bardziej szczegółowej zapowiedzi?? ;)
  • 0
VeeDee

#110 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.09.2007 - |15:54|

@VeeDee to zdjęcie jest z amerykańskiego amazonu.
A przy okazji zobaczcie jakie dzisiaj mają promocje na boxy z pełnymi serialami na angielskim amazonie --> http://www.tinyurl.pl?7L2vSp7o

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#111 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 15.09.2007 - |08:40|

No no widzę masz wszystko obcykane :P :lol: prawie jak jakiś system.

A wracając do seriali właśnie sobie nabyłem w MM sezon 2 LOSTa i Gotowych na wszystko (Desperate Housewives).
Nie trzeba czekać do 18 września jak było podane oficjalnie.
Szkoda tylko,że Heroes się przesunęło z tego co wiem na koniec września.

Co do wydania LOSTa to faktycznie wydali z 7 płytka czyli materiałem dodatkowym.

yep, widziałam ten pakiet, jak byłam w MM kupić Medal of Honor Airborne (:D)... faktycznie 7 płytek... w slimpakach, ostatecznie da się przeżyć :D

Nie masz gdzieś więcej zdjęć?? Albo jakiejś bardziej szczegółowej zapowiedzi?? ;)

http://www.tvshowson...ss-Release/8024

nie znalazłam bardziej szczegółowych fot, ale jedno mogę powiedzieć... całe wydanie jest extra, ale znowu popełnili dosyć poważny błąd, który może wkurzyć ludzi... z tego co widzę sezony są rozmieszczone na kartach, po 3 płyty w pionie, taki sam sposób pakowania zastosowano w Mash - Medicine & Martinis Collection i trzeba mega ostrożnie się obchodzić z tymi płytami, ponieważ podczas wyjmowania z tych kieszonek one się po prostu rysują, wystarczy ze dwa razy wyjąc i już są ryski... ja rozwiązałam to w ten sposób, że każdą płytę włożyłam w takie segregatorowe miękkie koszulki i teraz jak wyjmuję, to wyjmuję koszulkę, a w niej płytę i już jest git... ot tak ostrzegam chętnych, że trzeba się z tym liczyć, chociaż możliwe, że tym razem te płyty siedzą w tych kieszonkach jakoś inaczej...

@VeeDee to zdjęcie jest z amerykańskiego amazonu.
A przy okazji zobaczcie jakie dzisiaj mają promocje na boxy z pełnymi serialami na angielskim amazonie --> http://www.tinyurl.pl?7L2vSp7o

no, na pierwszy rzut oczka wyglądają fajnie i pewnie niektóre rzeczywiście wychodzą najtaniej, ale np. jakbyś se teraz zamówił X-Files Complete Series na angielskim amazonie, to po dorzuceniu dokładnie 27 funtów VATu zapłaciłbyś w promocji za całość 818 zł (właśnie sobie sprawdziłam, 149 funtów z hakiem już z przesyłką), kupując na amazon.com w pre orderze zapłacisz 645 zł z przesyłką :D oczywiście dolar stoi teraz mega nisko, więc ma to swój udział w tej cenie :D

zawsze trzeba sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać, porównywać i przeliczać :D

Użytkownik SliderOh edytował ten post 15.09.2007 - |08:53|

• 0
Dołączona grafika

#112 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 15.09.2007 - |08:50|

nie znalazłam bardziej szczegółowych fot, ale jedno mogę powiedzieć... całe wydanie jest extra, ale znowu popełnili dosyć poważny błąd, który może wkurzyć ludzi...

Dzięki :D. Teraz tylko pytanie, czy uda mi się uzbierać kasę ;|
  • 0
VeeDee

#113 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 15.09.2007 - |08:54|

i jeszcze trzeba się pomodlić, żeby dolar został na obecnym poziomie :D
  • 0
Dołączona grafika

#114 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 22.09.2007 - |20:05|

"Prison Break" został przesunięty na 16.10.2007 (pierwsza płyta z 2 sezonu i BOX z pierwszą serią), a "Millenium" przesunięto na czas "bliżej nie określony". "Z Archiwum X" (wersja BOX) będzie się ukazywać od listopada albo od grudnia w miesięcznych odstępach; cena to 179,90zł za sezon.

Mam jeszcze do Was pytanko: czy ktoś kupił już może (albo widział gdzieś) pierwszy sezon "Buffy"? Pytam, ponieważ sam już nie wiem co myśleć. Teoretycznie jest on dostępny w kilku sklepach internetowych i ma status "dostępny" (sklepy te nie odpowiadają na meile, więc nie mogę tego potwierdzić), jednak na www.merlin.pl piszą, że premiera ma być 15.10.2007. Co dziwniejsze: kolega pisał w tej sprawie do Imperial-u i odpisali mu, że wcale nie mają tego serialu w planach! Rozumie ktoś coś z tego?
  • 0

#115 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.09.2007 - |21:17|

Mam jeszcze do Was pytanko: czy ktoś kupił już może (albo widział gdzieś) pierwszy sezon "Buffy"? Pytam, ponieważ sam już nie wiem co myśleć. Teoretycznie jest on dostępny w kilku sklepach internetowych i ma status "dostępny" (sklepy te nie odpowiadają na meile, więc nie mogę tego potwierdzić), jednak na www.merlin.pl piszą, że premiera ma być 15.10.2007. Co dziwniejsze: kolega pisał w tej sprawie do Imperial-u i odpisali mu, że wcale nie mają tego serialu w planach! Rozumie ktoś coś z tego?

Ja miałem w planach zamówienie tego ale sklep zwrócił z info,ze wydanie przesunięto na koniec września a potem coś o październiku gdzieś czytałem.
No a teraz to już po Twojej informacji na temat odpowiedzi od Imperiala czy też raczej CinePix to nie wiem co myśleć.
Faktycznie na ich stronie nie ma nic o Buffy.
Chyba pozostaje opcja amazon ;) pierwszy sezon-nowe wydanie kosztuje 14 funtów a cały serial czyli 7 sezonów jest za 120 czyli licząc średnio po 5.5 zł za funta to jest ok 660 zł.
Jedyna przeszkoda to brak pl napisów :( no i jeszcze co nieco doliczą vatu.

A za X-files to niezła cenę walnęli :blink: dobrze,że nie jak za The Unit s.1 ponad 230 zł kogoś nieźle tam poje.....chało.
Wracając do tych innych seriali co wymieniłeś to k..rna :angry: pięknie super profesjonalne podejście polskich wydawców do klienta.
Najpierw narobić smaku a potem olać ale wykażą się ,że tyle mają planów.
Tylko CO Z TEGO jak to jest tylko na papierze a tym sposobem dojdą do 2008 z tymi wydaniami.

Dlatego ja ostatnio kilka pozycji kupiłem w amazonie bo ILE MOŻNA CZEKAĆ?

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.09.2007 - |23:17|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#116 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 22.09.2007 - |21:42|

Ja miałem w planach zamówienie tego ale sklep zwrócił z info,ze wydanie przesunięto na koniec września a potem coś o październiku gdzieś czytałem.
No a teraz to już po Twojej informacji na temat odpowiedzi od Imperiala czy też raczej CinePix to nie wiem co myśleć.

Dzięki za info. Mój kolega pisał do nich gdzieś pod koniec sierpnia, po tym jak przesunęli pierwszą datę premiery. Ja pisałem do nich też już kilka razy ale mi nie odpisali. Teoretycznie rzecz biorąc to "Buffy" wyjdzie na 100%, bo w kilku sklepach jest już nawet pokazana polska okładka, pozostaje tylko pytanie: kiedy? Tam w Imperialu-u mają chyba niezły burdel bo sami nie wiedzą co wydają. Kiedyś z kolegą pisaliśmy do nich w sprawie "The-X-Files" od DeAgostini. Chcieliśmy się dowiedzieć, czy jest to oficjale wydanie serialu. Mi odpisali, że tak i że będzie to jedyne wydanie w naszym kraju, a koledze, że DeAgostini ma osobne prawa do tego serialu i że Imperial nie ma z nim nic wspólnego. Odstęp pomiędzy tymi dwoma odpowiedziami wynosił kilka godzin! Oczywiście były one napisane przez dwie różne osoby. Pomęczę ich jeszcze trochę i może czegoś konkretnego się dowiem. Nie ukrywam, że w moim przypadku w grę wchodzi tylko polskie wydanie "Buffy" (nie kupię w Amazonie bo nie mam karty kredytowej; no i trzeba wspierac nasz polski rynek), więc bedę im tyłki zawracać dopóki nie wydadzą tego serialu!

Co do przekładania premier "Prison Break" to krew mnie zalewa! Mam BOX z pierwszą serią zamówiony w jednym ze sklepów internetowych i dnia 18.09 czekałem na meila z informacją, że płytki zostały wysłane. Zamiast tego przysłali mi info o przełożeniu premiery! mam tylko nadzieję, że "Herosi" ukażą się w tą środę bez problemów.
  • 0

#117 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.09.2007 - |21:54|

Dzięki za info.............Nie ukrywam, że w moim przypadku w grę wchodzi tylko polskie wydanie "Buffy" (nie kupię w Amazonie bo nie mam karty kredytowej;

Co do przekładania premier "Prison Break" to krew mnie zalewa! Mam BOX z pierwszą serią zamówiony w jednym ze sklepów internetowych i dnia 18.09 czekałem na meila z informacją, że płytki zostały wysłane. Zamiast tego przysłali mi info o przełożeniu premiery! mam tylko nadzieję, że "Herosi" ukażą się w tą środę bez problemów.

Ja to info o Buffy dostałem na początku września.
I jak będą ją wydawać w takim tempie to potrwa to z 7 lat akurat po roku na sezon :(

Co do karty to się zmobilizowałem bo sam jej jeszcze niedawno nie miałem [skorzystałem wtedy z uprzejmości @kwiatka] a teraz w końcu już mam swoją :D to korzystam.

A co do boxu z sezonem 1 PB to też na niego czekam ale już po wielu doświadczeniach z naszymi wydawcami staram się nie zamawiać z takim wyprzedzeniem przez te przesunięcia.
Wolę poczekać i ewentualnie zamówić jak już jest na rynku bo w końcu te 3-4 dni nie robią różnicy a często takie nowości w MM mają taniej niż w sklepach netowych. Więc przy okazji można trochę zaoszczędzić.

Teraz pozostaje nam poczekać i zobaczymy jak to wyjdzie z Heroes a może tak jak Lost 2 i DH były wcześniej to i będzie już w poniedziałek w MM ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.09.2007 - |23:29|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#118 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 23.09.2007 - |10:51|

Wczoraj, będąc w Saturnie w Galerii Krakowskiej, ni stąd, ni zowąd (bo nie widziałem nigdzie zapowiedzi) kupiłem 1 sezon Doctora Who (ładne pudełko, polskie napisy ew. lektor do wy\boru, angielska ścieżka 5.1), cena pięćdziesiąt-parę złotych:))
  • 0

#119 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.09.2007 - |12:11|

ni stąd, ni zowąd (bo nie widziałem nigdzie zapowiedzi) kupiłem 1 sezon Doctora Who

Było o tym w temacie o Doktorze i premiera miała miejsce 20 września.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#120 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 24.09.2007 - |05:32|

Chyba pozostaje opcja amazon ;) pierwszy sezon-nowe wydanie kosztuje 14 funtów a cały serial czyli 7 sezonów jest za 120 czyli licząc średnio po 5.5 zł za funta to jest ok 660 zł.
Jedyna przeszkoda to brak pl napisów :( no i jeszcze co nieco doliczą vatu.

nie do tego amazonu uderzasz :D www.amazon.com 172 $ z wysyłką za cały serial = ok. 460 zł za całość :D
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych