Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 065 - S03E18 - D.O.C.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
364 odpowiedzi w tym temacie

#101 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 26.04.2007 - |19:09|

Jonasz
nie ma takiego czegos jak fakt autentyczny - fakt to fakt

ps. othersi mowia ze nie maja juz zadnego "pojazu" by wrocic do swiata - lodz wysadzil Locke, a co sie stalo z jachtem Desa ktorego pozniej Inny ukradli? Czy moze inaczej bylo :P niepamietam juz :P

Jest jeszcze "fakt medialny" hehe ;)

Co do jachtu to prawdopodobnie nie da się nim wydostać z wyspy i okolic, desmond nie dał rady, widać tylko łódź podwodna ma taką mozliwość. Dlaczego? Może się kiedyś dowiemy...

P.S.
nie "niepamiętam" tylko "nie pamietam", tez się czepię, a co : D
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#102 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 26.04.2007 - |19:14|

Znakomite spostrzeżenie. To jedno zdanie potwierdza lub obala wszystkie wygłoszone dotychczas teorie. Wrak samolotu odnaleziono i to cały. W przeciwnym razie nie wniskowano by, że nikt katastrofy nie przeżył. Tak więc mamy dwa wraki - jeden na Wyspie, drugi w realu. Koncepcja zamknietej wyspy nie potwierdza sie. Wyspa nei jest zamknieta. Wyspa nei istnieje. Nie istnieje przynajmniej w tym czasie, w tej przestzreni, w tym świecie.

Bardzo daleko idący wniosek, Jonaszu.
Innym za wszelką cenę zalezy na utrzymaniu izolacji Wyspy. Wiedzą, ze nawet, jeśli władze uznają wrak za zaginiony i przestaną szukac, to rodziny ofiar mogą się tak łatwo nie zniechęcić. Trzeba sfingowac "odnalezienie" wraku.
Bespośredni po katastrofie Ben zabiera Juliet do stacji Flame, żeby pokazać jej siostrę. Michaił już pracuje nad pozyskaniem danych nt lotu 815. Ben informuje centralę o katastrofie. Po wizycie na stronie internetowej linii Oceanic, pracownicy Dharmy wiedzą, jaki to był typ samolotu i jak był pomalowany. Natychmiast kupują taki sam samolot, lecą nim na swoje lotnisko i przemalowywują go w barwy linii Oceanic. Samolot startuje i leci nad Pacyfik, gdzie w wybranym miejscu pilot woduje maszynę. Samolot powoli tonie i osiada na dnie na głebokości kilku kilometrów. Ekipa Dharmy, po wyciagnięciu pilota z wody, wylewa do oceanu kilka beczek benzyny lotniczej, po czym wzywa Straż Przybżezną - słyszeliśmy, że zaginął samolot, zauważylismy plamę benzyny na wodzie. Straż Przybrzezna za pomoca sonaru znajduje wrak na dnie, zgadza siętyp i wygląd samolotu. Ponieważ jest nie uszkodzony i ma zamkniete wszytskie drzwi (tylko przednia szyba jest rozbita - pilot jakoś musiał wyjść), dochodzą do wnoisku, że wszyscy na pokładzie zginęli. Ciał ofiar katastrof na morzu nie wydobywa się z wraków. Ze względu na głębokość władze rezygnują z prób wydobycia czarnych skrzynek. Z głębokim smutkiem zawiadamiamy, że wrak lotu 815 został odnaleziony, wszyscy zgineli.
Taka jest moja wersja wydarzeń.
  • 0

#103 Šafráňský

Šafráňský

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 26.04.2007 - |19:16|

W moim pojęciu wygląda to tak :
Michaił doznał jakiegoś wylewu , który jednak nie wymagał specjalnych zabiegów itd (coś w stylu skaleczenia...). Poleżał sobie kilka dni na trawce i dzięki niezwykłej mocy wyspy doszedł do siebie / został znaleziony przez resztę ekipy The Others , po czym zintegrował się z nimi.

Następnie

Jeśli Naomi nie przyleciała sama to Michaił mógł znaleźć inną/e osobę/y. Później zobaczył wystrzeloną flarę , uznał to sygnalizację ze strony kolejnych rozbitków.

To co najbardziej podobało mi się w tym odcinku.

Jin,Desmond,Charlie i Hurley stoją przy Naomi. Nagle pojawia się Bakunin. Totalny szok. Zanim doszedłem do siebie to Jin już pokazywał , że Steven Seagal i Jean Cloud van Damme to przy nim amatorzy ;P .
  • 0

#104 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 26.04.2007 - |19:16|

..... widać tylko łódź podwodna ma taką mozliwość. Dlaczego? Może się kiedyś dowiemy...

Przecież się kierowała namiarem z podwodnego sonaru, jak wyjaśnił Bakunin

A jeszcze jedna rzecz:

W takim razie wiemy (?) dlaczego statek Rousseau rozbił sie - podążał za namiarami z podwodnego sonaru (8,15, 23....) i "wylądował" na skałach

Użytkownik Kiz edytował ten post 26.04.2007 - |19:18|

• 0

#105 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 26.04.2007 - |19:19|

A ja jestem ciekawy jeszcze innej rzeczy. Dla wielu może być to bez znaczenia, ale ja sądzę, że to nad wyraz dziwne. Po co w pokoju gdzie umierają kobiety "Blast doors" ?! No sorry bardzo, nawet główne wejście bunkra nie miało takich zabezpieczeń.

Dołączona grafika

Zdjęcie pochodzi z darkufo.blogspot.com

Użytkownik Santiago edytował ten post 26.04.2007 - |19:25|

• 0
"If we can't live together, we're gonna die alone."

#106 MaraS

MaraS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 26.04.2007 - |19:21|

A na moje to spadochroniarka wiedziała ,że lot 815 się rozbił, znaleziono wrak i wszyscy nie żyją od Michael'a i Walta :D :D :D to oni po swoim powrocie do " domu" wszystkim przekazali takie informacje :P w ( w końcu mieli już więcej nie szukać tej wyspy ) ... [ nie no ogólnie żart :P tak tylko mi wpadło do głowy :P ]

Użytkownik MaraS edytował ten post 26.04.2007 - |19:22|

• 0

#107 DHARMA Soldier

DHARMA Soldier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 26.04.2007 - |19:26|

Nie wiem czy ktoś zauważył (chyba już ktoś o tym pisał w tym temacie), ale podczas gdy Rusek ucieka przed Jinem wygląda to tak, jakby coś wyrzucał z kieszeni. Mogłby ktoś to dokładnie obejrzeć na jakości HDTV?

Użytkownik DHARMA Soldier edytował ten post 26.04.2007 - |19:28|

• 0

#108 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.04.2007 - |19:28|

Bardzo daleko idący wniosek, Jonaszu.
Innym za wszelką cenę zalezy na utrzymaniu izolacji Wyspy. Wiedzą, ze nawet, jeśli władze uznają wrak za zaginiony i przestaną szukac, to rodziny ofiar mogą się tak łatwo nie zniechęcić. Trzeba sfingowac "odnalezienie" wraku.
Bespośredni po katastrofie Ben zabiera Juliet do stacji Flame, żeby pokazać jej siostrę. Michaił już pracuje nad pozyskaniem danych nt lotu 815. Ben informuje centralę o katastrofie. Po wizycie na stronie internetowej linii Oceanic, pracownicy Dharmy wiedzą, jaki to był typ samolotu i jak był pomalowany. Natychmiast kupują taki sam samolot, lecą nim na swoje lotnisko i przemalowywują go w barwy linii Oceanic. Samolot startuje i leci nad Pacyfik, gdzie w wybranym miejscu pilot woduje maszynę. Samolot powoli tonie i osiada na dnie na głebokości kilku kilometrów. Ekipa Dharmy, po wyciagnięciu pilota z wody, wylewa do oceanu kilka beczek benzyny lotniczej, po czym wzywa Straż Przybżezną - słyszeliśmy, że zaginął samolot, zauważylismy plamę benzyny na wodzie. Straż Przybrzezna za pomoca sonaru znajduje wrak na dnie, zgadza siętyp i wygląd samolotu. Ponieważ jest nie uszkodzony i ma zamkniete wszytskie drzwi (tylko przednia szyba jest rozbita - pilot jakoś musiał wyjść), dochodzą do wnoisku, że wszyscy na pokładzie zginęli. Ciał ofiar katastrof na morzu nie wydobywa się z wraków. Ze względu na głębokość władze rezygnują z prób wydobycia czarnych skrzynek. Z głębokim smutkiem zawiadamiamy, że wrak lotu 815 został odnaleziony, wszyscy zgineli.
Taka jest moja wersja wydarzeń.

Przekonuwujący scenariusz, choć mam watpliwosci co do tego niewydobywania wraków, lecz nie będąc ekspertem w tej dziedzini nie podejmuja dyskusji.

A ja jestem ciekawy jeszcze innej rzeczy. Dla wielu może być to bez znaczenia, ale ja sądzę, że to nad wyraz dziwne. Po co w pokoju gdzie umierają kobiety "Blast doors" ?! No sorry bardzo, nawet główne wejście bunkra nie miało takich zabezpieczeń.

Kobiety umierały w tym bunkrze, a nie koniecznie w tym pomieszczeniu. Grodzie pewnie instalwoane były z tego samogo powodu co w stacji Swan, by dać schronienie załodze w czasie Lockdown.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 26.04.2007 - |19:32|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#109 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 26.04.2007 - |19:32|

Nie wiem czy ktoś zauważył (chyba już ktoś o tym pisał w tym temacie), ale podczas gdy Rusek ucieka przed Jinem wygląda to tak, jakby coś wyrzucał z kieszeni. Mogłby ktoś to dokładnie obejrzeć na jakości HDTV?

W pierwszej pogoni Jin'a za Bakunin'em to Rusek nic nie wyrzucał z z kieszeni lecz wyglądało na to, że przetrzymywał kombinezon bo był zbyt obszerny i mu się "majtał " :)
  • 0

#110 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.04.2007 - |19:33|

Odsyłam do prawa nieistotnosci. Jeśłi nie zostało wyraźnie, w sposób oczywisty pokazane, to nie ma znaczenia.
  • 0
Genesis

#111 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 26.04.2007 - |19:34|

Przecież się kierowała namiarem z podwodnego sonaru, jak wyjaśnił Bakunin

Chodziło mi o to dlaczego innego typu jednostki pływające (prawdopodobnie) nie moga się wydostać z rejonu wyspy
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#112 DHARMA Soldier

DHARMA Soldier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 26.04.2007 - |19:34|

Wyspa to nie jest żaden czyściec, drugi wymiar itp. - mówili o tym już twórcy serialu.

Zakładając, że wyspa jest nie widoczna nie wierzę, że DHARMA i organizacje z nią powiązane bawiły się w coś takiego jak w fabrykowanie wraku, trupów itp.

Jeżeli wyspa jest widoczna, to możliwe, że odpowiednie instytucje zadbały o to, aby prawda nie wyszła na jaw. Mówicie, że to nie możliwe, aby okłamać cały świat i rodziny ofiar. Za przykład dam atak na WTC i Pentagon. Do dziś nie wiadomo czy w budynki uderzyły samoloty cywilnych linii lotniczych, czy jak wynika z analizy wideo podfabrykowane samoloty wojskowe - na cywilne (z podczepionymi ładunkami!). Na Pentagon podobno spadł samolot, a światkowie zdarzenia widzieli pocisk. Nie uważacie, że w dzisiejszym "wielkim świecie" "machina prawdy" działa tak, jak ci na górze zagrają?

Wszystko zapewne się wyjaśni wkrótce. Nie wiadomo też po jakim czasie znaleziono wrak i konkretnie gdzie, więc obecnie jest to takie sobie pierdu-pierdu.

EDIT: Sprawdziłem tą scenę, co Rosjanin ucieka przed Jinem. On jednak nic nie wyrzuca tylko po prostu wyciąga ten ostry element, którym podczas bójki próbuje zaatakować Jina.

Użytkownik DHARMA Soldier edytował ten post 26.04.2007 - |19:36|

• 0

#113 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 26.04.2007 - |19:36|

Jonasz
nie ma takiego czegos jak fakt autentyczny - fakt to fakt

ps. othersi mowia ze nie maja juz zadnego "pojazu" by wrocic do swiata - lodz wysadzil Locke, a co sie stalo z jachtem Desa ktorego pozniej Inny ukradli? Czy moze inaczej bylo :P niepamietam juz :P

A pamiętacie jak odpływali z Hydry :D
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#114 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 26.04.2007 - |19:37|

Chodziło mi o to dlaczego innego typu jednostki pływające (prawdopodobnie) nie moga się wydostać z rejonu wyspy

No nie wiem, ale pewnie nie miały owego odbiornika radiowego(?), który pozwalał łodzi podwodnej opuszczać i przybywać na Wyspę :)

Użytkownik Kiz edytował ten post 26.04.2007 - |19:38|

• 0

#115 DHARMA Soldier

DHARMA Soldier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 26.04.2007 - |19:38|

A pamiętacie jak odpływali z Hydry :D

Tak, to był kuter podobny do tego, z którego na początku 2 sezonu zaatakowali tratwę, ale czy oni przypadkiem nie oddali go Michaelowi i Waltowi? To był by dopiero lol...
  • 0

#116 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 26.04.2007 - |19:40|

Tak, ale mnie się wydaje, że to była mniejsza jednostka, którą odpłynęli Micheal i Walt, bo kiedy wracali na Wyspę drugi kuter był większy- ale tylko mnie się wydaje.

P.S

Po oglądnięci końcówki odcinka nr09 -ten kuter jest o wiele większy niż jednostka Michaela

Użytkownik Kiz edytował ten post 26.04.2007 - |19:44|

• 0

#117 DHARMA Soldier

DHARMA Soldier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 26.04.2007 - |19:43|

Nie ździwił bym się, gdyby Ben podał namiary, które niby miały naprowadzić do "świata zewnętrznego", a łódka dopłynęła do jakieś bazy Othersów, gdzie zajęli by się gośćmi :D
  • 0

#118 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.04.2007 - |19:45|

Tak, to był kuter podobny do tego, z którego na początku 2 sezonu zaatakowali tratwę, ale czy oni przypadkiem nie oddali go Michaelowi i Waltowi? To był by dopiero lol...

Kutry słuza do transportu wewnętrznego. Z Wyspy mogli się wydostać tylko łódża podwodną. Przynajmnie tak mozna wywnioskować z tego co mówł Ben Lockowi z Man z T. Pozostaje jeszcze kurs, który Ben podał Michealowi w finale drugiego sezony, ale nie koniecznie musi on prowadzić do realu.
  • 0
Genesis

#119 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 26.04.2007 - |19:54|

Oddali ale przed wypłynięciem z Hydry na koniec 2 sezonu.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#120 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.04.2007 - |19:57|

Oddali ale przed wypłynięciem z Hydry na koniec 2 sezonu.

Jeśli to był ten sam kuter, oznaczałoby to, że Mickeal i Walt na powrót wpadli w łapy Innych.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 26.04.2007 - |19:58|

• 0
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych