Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 064 - S03E17 - Catch-22

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
218 odpowiedzi w tym temacie

#101 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.04.2007 - |09:32|

@Fable
Dextera tez zapowiaali na 1sezon ale powstanie drugi :>

przeciez w jego wizji nigdzie nie bylo pokazane ze bedzie ta spadochroniarka Penn lub jedna z zalogi, widzial tylko zdjecie ktore kiedys sobie zrobili razem, wiec raczej jesli Charlie by zgnial to przeciez nagle nie pojawila sie Penn zamiast tej osoby ktora widzimy na koncu odcinka (to nie Powrot do Przyszlosci gdzie sie zmienialo bieg zdarzen :P).

No właśnie Des zmienił bieg zdarzeń bo uratował Charliego który miał zginąć.
  • 0

#102 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 20.04.2007 - |10:39|

No właśnie Des zmienił bieg zdarzeń bo uratował Charliego który miał zginąć.

porównując przebłyski Desa do BTTF to śmierć Charliego nie wiąże się z tym czy znajdą Penny czy Naomi, ponieważ helikopter rozbił się przed wydarzeniem ze strzała pułapką. co innego jeżeli przyjmiemy, że mogła tu kombinować wyrocznia
  • 0

#103 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.04.2007 - |11:11|

porównując przebłyski Desa do BTTF to śmierć Charliego nie wiąże się z tym czy znajdą Penny czy Naomi, ponieważ helikopter rozbił się przed wydarzeniem ze strzała pułapką. co innego jeżeli przyjmiemy, że mogła tu kombinować wyrocznia

No to wszystko jest troche niezrozumiałe, można tu gdybać i gdybać. Jak juz wcześniej w którymś z moich postów napisałem dziwne by było dla mnie to, że jeśli Des nie weźmie na wyprawe np Jina albo, że uratuje Charliego to na spadochronie w kasku może być inna osoba. No ale tego nie wiemy, Desmond uratował Charliego a z helikoptera wyskoczyła Naomi. Co by było gdyby nasz pioseknarz zginął? zamiast Naomi była by Penn? troche naciągane i bez sensu... No ale rzeczywiście w to wszystko może być uwikłana pani wyrocznia która w jakiś sposób przewija sie przez życie Hume'a, nawet na zdj z mnichem.
  • 0

#104 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.04.2007 - |12:52|

Denerwuje mnie całe to zamieszanie z panią pilot śmigłowca. Piloci śmigłowców nie noszą masek tlenowych, nie latają na tyle wysoko żeby ich potrzebować. Zasięg śmigłowców też mi na tą wyspę nie pasuje. To pewnie bez znaczenia i ludzie od scenariusza ani przez chwile nie zastanawiali się nad takimi szczegółami. ale mnie one denerwują. A może w okolicy jest statek z którego startował śmigłowiec, nie może się tam dostać więc zorganizowali kontrolowaną kraksę śmigłowca. To by częściowo (na siłę) tłumaczyło doposażenie spadochroniarki w maskę tlenową.

I żeby było jasne, zmyśliłem to, nie czytam spoilerów.

Użytkownik loky edytował ten post 20.04.2007 - |12:53|

• 0
Mam najstarszego warna na OT JUPPI!

#105 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 20.04.2007 - |13:38|

Pamiętacie jak Des się upił tym winem? Śpiewał wtedy po angielsku? Czy może po portugalsku? :D
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#106 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.04.2007 - |13:45|

To by częściowo (na siłę) tłumaczyło doposażenie spadochroniarki w maskę tlenową.

Czy to była maska tlenowa? Może noktowizor. Czy ktoś może zrobic zrzut z ekranu?
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#107 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.04.2007 - |14:01|

Normalny kask pilota samolotów z maską i szybą ma.
  • 0

#108 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 20.04.2007 - |14:11|

Ktoś wspominał że ten motyw potwierdzi teorię o podróży w czasie, nie wiem skąd wzieliście taki pomysł. Według mnie to Penny wysłała tę dziewczynę, ewentualnie leciały razem, stąd zdjęcie Desa.

Des miał znaleźć książkę z 2012 r.

Pamiętacie jak Des się upił tym winem? Śpiewał wtedy po angielsku? Czy może po portugalsku? :D

Trudno powiedzieć ...słychać zdanie "if you know your history" ale mam wrażenie że są też tam słowa z jakiegoś innego języka. :huh:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#109 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 20.04.2007 - |14:25|

Czy ktoś może zrobic zrzut z ekranu?

Ass you wish :)

Dołączona grafika

Ja tam się nie znam, ale mnie ogólnie średnio sensownym pomysłem wydaje się skakanie na spadochronie z helikoptera. A co do zasiegu helikoptera to wyczytałem na zagramanicznym formu, że: "A Chinook chopper has a range of something like 1900 miles, so one of those loaded with extra fuel could cover a significant amount of ocean. Even a little Cayuse can be modified to fly nearly 2000 miles:

http://www.aerospace...licopter-m/oh6/
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#110 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.04.2007 - |14:35|

Black Hawk ma prawie 2200km ale to się nie tak liczy. Zasięg działania ma już niespełna 600km i max długość lotu 3 godziny z kawałkiem. Zapewne przy odpowiednich środkach $$ da się zmodyfikować wiele śmigłowców tak, żeby latały dużo dalej. Mniejsza z tym, teoryjka taka tylko z tym statkiem.

Użytkownik loky edytował ten post 20.04.2007 - |14:37|

• 0

#111 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 20.04.2007 - |14:40|

Ona wyglądała jak piolot jakiegoś F16 bez mała w tej masce. Dziwne to wszystko. Czy ten smigłowiec na pewno sie rozbił? Może wyskoczyła z jakiegoś transportowego?
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#112 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.04.2007 - |14:42|

Ass you wish :)

Dołączona grafika

Ja tam się nie znam, ale mnie ogólnie średnio sensownym pomysłem wydaje się skakanie na spadochronie z helikoptera. A co do zasiegu helikoptera to wyczytałem na zagramanicznym formu, że: "A Chinook chopper has a range of something like 1900 miles, so one of those loaded with extra fuel could cover a significant amount of ocean. Even a little Cayuse can be modified to fly nearly 2000 miles:

http://www.aerospace...licopter-m/oh6/

To wygląda jak maska tlenowa, ale w końcu to tylko rekwizyt. Chyba już czas by sformułowąc teorię nieoznaczoności. Niektórzy na tym forum wrózą już z kolorów podkoszulków.

Co zas do wyskakiwania z helikoptera na spadochronie, to nie jest dobrym pomysłem. Ale skoro inaczej się nie da.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 20.04.2007 - |14:44|

• 0
Genesis

#113 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów

Napisano 20.04.2007 - |14:52|

Czy ten smigłowiec na pewno sie rozbił?

Głowy bym sobie uciąć nie dał. Szczególnie, że nie jest nawet powiedziane, że był jakiś smigłowiec. Odgłosy i światło to chyba za mało, żeby być tego pewnym (przy czym mogłem czegoś nie dostrzec, bo mam stary monitor i w ogóle ledwo widać cokolwiek w nocy :) musiałem się strasznie wysilać żeby samo światełko dostrzec). A jeśli był to śmigłowiec to chyba bardziej spektakularnie by wyglądała (była słyszalna) jego kraksa.

W każdym bądź razie podobnie do loky'ego uważam, że jeśli był to śmigłowiec to wystartował z jakiegoś statku. Ewentualnie Wyspa nie jest aż tak daleko od jakiegokolwiek lądu.

To wygląda jak maska tlenowa, ale w końcu to tylko rekwizyt.

Stawiałbym na najprostsze rozwiązanie - miała tę maskę, bo by nie było suspensu. od razu by było widać, że to nie Pen.
  • 0

#114 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.04.2007 - |14:53|

Mi ta panna zdecydowanie wygląda na pilota samolotu. To wszystko jednak ssanie z palca jest. Słychać wyraźnie śmigłowiec.
  • 0

#115 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów

Napisano 20.04.2007 - |14:58|

Mi ta panna zdecydowanie wygląda na pilota samolotu. To wszystko jednak ssanie z palca jest. Słychać wyraźnie śmigłowiec.

Pilotka samolotu wyskoczyła z helikoptera, żeby wystartować ukrytym na Wyspie odrzutowcem :D Przy czym musiała to zrobić szybko, więc nie miała czasu na przebieranie się na Wyspie. Hehe.
  • 0

#116 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.04.2007 - |15:00|

Pilotka samolotu wyskoczyła z helikoptera, żeby wystartować ukrytym na Wyspie odrzutowcem :D Przy czym musiała to zrobić szybko, więc nie miała czasu na przebieranie się na Wyspie. Hehe.

Rzeczywiście typowe, bez komórki ani rusz ale już naładować... ;)
  • 0

#117 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.04.2007 - |15:12|

Desmond śpiewał “The Celtic Song” - hymn kibiców Celtic Football Club
  • 0
Genesis

#118 lord_hellfire

lord_hellfire

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 20.04.2007 - |15:31|

Piloci śmigłowców wojskowych noszą maski tlenowe jak latają nad obszarem skażonym chemicznie, także jakoś na siłę dałoby się tę maskę wytłumaczyć. A co do zasięgu - może leciała te 3 tyś km. z Thaiti, przecież tam chciał pilot lotu 815 wylądować. ( jakby wziąźć jakiś większy śmigłowiec, i przerobić część pasażerska na jeden wielki zbiornik paliwa, to wprawdzie nie byłoby to zgodne z przepisami, ale może nawet i z 6 tyś km by prezleciał) A helikopter nie rozbił się z powodu awarii tylko z powodu braku paliwa - od początku wycieczka miałą być w jedną stronę. Chociaż katastrofa nie brzmiałą jak brak paliwa, helikopter z wyłączonym silnikiem jest w stanie wylądować, telefon byłby naładowany a dziewczyna nie powinna zgubić sprzętu. Jednak poza tymi szczegółami prawie wszystko by się zgadzało.
  • 0

#119 wyczes

wyczes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 20.04.2007 - |16:05|

Tak jak pisze Jonasz.Mi sie też wydaje ,że Desmond śpiewa Celtic Song. Coś jak ,,You will never walk alone" Liverpool'u.

Ciekawe czy Sayid naprawi ten telefon, ale dla potrzeb filmu pewnie nie.

Zastanawia mnie też ten skok z helikoptera.

Mam nadzieje , że spadochroniarka opowie wszystkim co i jak a nie jak ktoś już tutaj napisał , będzie miała amnezje czy stwierdzi, że musi mieć czas jak Juliet i sie nic nie dowiemy. Spojlerów nie czytam, więc nie wiem co bedzie w następnym odcinku ,ale nie jest powiedziane, że musi być o spadachroniarce. Lock spotkał ojca i od tamtej pory nic o nim nie wiemy (pozatym, że odszedł z Othersami). Juliet okazała się szpiegiem i też w tym odcinku prawie wogóle nic o niej nie było.

Użytkownik wyczes edytował ten post 20.04.2007 - |16:11|

• 0

#120 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 20.04.2007 - |16:19|

Ja się nie znam na sprawach technicznych ale czy nie wydaje wam się, że jak samolot lub helikopter uderza o taflę wody to jest wybuch. A tam helikopter sobie chlupnął jak kamień. :huh:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych