Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jacob

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
156 odpowiedzi w tym temacie

#101 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 25.04.2007 - |11:11|

Zdecydujcie się - rozmawiamy tu o serialu, czy o TLE ?
  • 0

#102 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.04.2007 - |11:17|

Jacob to:
- Hanso
- Paik
- Widmore
- Mittelwerk
- Vanderfield
[...]

Z tego, co do tej pory nam zaprezentowano w serialu - to własnie Mittelwerk najbardziej pasuje :afro:
Najważniejsze przesłanki wymieniłam powyżej [mogłabym wymienić jeszcze pare drobniejszych szczegółów].
Jeśli rzeczywiście Jacob=Mittelwerk to mam nadzieję, że wybrali lepszego aktora niż ten w TLE :sam9:

Dlaczego "Jacob"?
Pseudonim? W sumie przed "kompanią Bena" nie musi zdradzać, jak się naprawdę nazywa [o ile kiedykolwiek był na wyspie].

@Asignion
Nigdy nie było powiedziane, że ktoś z TLE się nie pojawi w serialu...
Zresztą - na wyspie wcale nie musi się pojawić, zobaczymy go np. w "scenach spoza wyspy".

W ramach żartu - znalezione na forum lostpedii:
Jacob = Just A Con Of Ben

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 25.04.2007 - |11:56|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#103 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 25.04.2007 - |12:30|

Zresztą - na wyspie wcale nie musi się pojawić, zobaczymy go np. w "scenach spoza wyspy".

W scenach z retrospekcji raczej, ale to moga byc bliskie retrospekcje Locke.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#104 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.05.2007 - |10:33|

Przed odcinkiem o Dharmie...

Wytyczne, kim jest tajemniczy "JACOB" [źródło: computerworld.fora.pl] - pisownia oryginalna

1) Były członek Dharmy
2) Szlachetny, mądry, inteligentny, wykształcony -> naukowiec, może jakiś wspołpracowkin Hanso xD
3) Buntownik dharmy w imię wierności początkowej idei - która uległa zatraceniu - ochrony ludzkości
4) Możliwe też, że działa(ł) w imię czegoś ważniejszego niż Dharma (!)
5) Wg mnie Ben nim nie jest. Linus należy tylko do grupy renegatów dharmy przekabaconych przez Jacoba
6) Może jest wcieleniem Potwora, zespolił się jakoś z wyspą. Może to on jest tą siłą tego tajemniczego lądu...
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#105 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 09.05.2007 - |17:03|

Sadze, ze to ktos kogo znamy i nawet nam przez mysl nie przeszlo, ze to moze byc ten czlowiek.
  • 0

#106 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 10.05.2007 - |08:03|

sadze ze moze Ben widzi go lecz inny go nie widza jak np. Jack swego ojca, Hugo Dave'a,itp

jacob

Użytkownik EDiSON edytował ten post 10.05.2007 - |08:35|

• 0

#107 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.05.2007 - |13:25|

Jacob to duch, bóg wyspy? Posiada potężną moc, a z drugiej strony daje sie uwięzić i prosi o pomoc? Dziwne...

Użytkownik Luk@ edytował ten post 10.05.2007 - |13:25|

• 0

#108 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 10.05.2007 - |16:27|

A więc wyjaśniło się już chyba definitywnie, że Ethan nie jest Jacobem. Były ku temu takie przesałnki, ale się nie potwierdziły.
Stawiam, na to, że Jacob jest byłym pracownikiem Dharmy, który po przybyciu na Wyspę dostrzegł i zrozumiał jej "prawdziwe obilcze", w zamian za co został obdarzony Mocą.
Albo .... biorac pod uwagę niechęc Jacoba do technologii i ogólny wystrój jego chatki , która wygladała jak XIX - wieczna rudera, możliwe jest że Jacob pojawił się na Wyspie znacznie wcześniej ... np. na pokładzie "Czarnej Skały", po czym ostrzegł i zrozumiał jej "prawdziwe obilcze", w zamian za co został obdarzony Mocą i żyje do dzisiaj, podobnie jak i Richard Alpert.
Zabawne , ale pod koniec pierwszego sezonu byłem przekonany, ze Inni to potomkowie rozbitków z "Czarnej Skały" ...
  • 0

#109 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:17|

Dołączona grafika
  • 0

#110 Twarz

Twarz

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:46|

Na tym ujeciu wyglada jak Locke. Jednakze jego oko jest okiem Desmonda.
  • 0

#111 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 10.05.2007 - |20:48|

Na tym ujeciu wyglada jak Locke. Jednakze jego oko jest okiem Desmonda.

Może Locke gdy go widzi wygląda jak on, gdy widzi go Ben wyglada jak Ben? Troche głupie, ale kto wie...

A nad okiem już sie zastanawialiśmy i nie wiadomo czyje ono jest : ) Przypomina faktycznie Desmondowskie
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#112 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.05.2007 - |20:27|

A może Jacob to powiązanie ważnych , zagadkowych, oddanych wyspie osób? Desmond, Lock, Ben? hehe byłoby całkiem sympatycznie;D
  • 0

#113 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 11.05.2007 - |21:07|

Uważam, ze Ethan mógł podać Hurleyowi fałszywe nazwisko i że naprawde nazywał się Ethan Jacob. Jeśli uważasz, że to naciagane, to może podaj jakieś argumenty ?

A więc wyjaśniło się już chyba definitywnie, że Ethan nie jest Jacobem. Były ku temu takie przesałnki, ale się nie potwierdziły.

W końcu dostałeś swoje argumenty. W końcu wiemy, że on istnieje i że jest ważny... Do Locka jest podobny, ale to nie on.
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#114 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 11.05.2007 - |21:10|

Jak mowilismy kilkakrotnie, nazwiska i imiona ludzi na wyspie nie sa przypadkowe. Roussoe (czy jak to sie pisze) ma na imie Danielle. A jak mial na imie prawdziwy Roussoe? Jan Jakub. JOHN JACOB. Czy to przypadek?? Polaczenie dwoch kluczowych dla Wyspy postaci.
  • 0
Living is easy with eyes closed

#115 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.05.2007 - |21:10|

Hehe to ładnie z kimś tu było skoro uważał, że Jacob to Ethan;)
  • 0

#116 reisefieber

reisefieber

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 12.05.2007 - |10:43|

a może JACOB to akronim oznaczający np.

Jack
And
Claire
Older
Brother

albo

Just
A
Crazy
Obsessed
Ben

czy cokolwiek innego. w tej chwili jest to dla mnie równie prawdopodobne co założenie, że Jacob to John z peruką
  • 0

#117 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 12.05.2007 - |13:54|

w tej chwili jest to dla mnie równie prawdopodobne co założenie, że Jacob to John z peruką

Założenie totalnie głupie i bez sensu... podobnie jak to, że Jacob to Lock!
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#118 reisefieber

reisefieber

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 12.05.2007 - |14:00|

Założenie totalnie głupie i bez sensu... podobnie jak to, że Jacob to Lock!

owszem.bo to sarkazm był :P
  • 0

#119 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 12.05.2007 - |15:14|

Hehe to ładnie z kimś tu było skoro uważał, że Jacob to Ethan;)

Masz mnie na myśli ? Nigdy nie twierdziłem, że Ethan to Jacob, twierdziłem, że jest taka możliwość. I gdy tak twierdziłem, to serial jednoznacznie tego twierdzenia nie obalał, ani nie potwierdzał, aż do odcinka 3x20. Więc, hehe, na drugi raz, hehe, czytaj uważnie, co jest napisane, hehe.
  • 0

#120 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 12.05.2007 - |16:03|

Masz mnie na myśli ? Nigdy nie twierdziłem, że Ethan to Jacob, twierdziłem, że jest taka możliwość. I gdy tak twierdziłem, to serial jednoznacznie tego twierdzenia nie obalał, ani nie potwierdzał, aż do odcinka 3x20. Więc, hehe, na drugi raz, hehe, czytaj uważnie, co jest napisane, hehe.

Że jest taka możliwość...t. niektórzy od razu to wykluczyli, bo głupim było stwierdzenie, że Jacob jest właśnie nim. Ethan Jacob...dobre na maxa!
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych