Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 060 - S03E13 - The Man From Tallahassee

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
229 odpowiedzi w tym temacie

#101 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 23.03.2007 - |18:16|

Duży "?" z mapy UV to Othersville! - teraz chyba jest jasne, dlaczego Dymek pod postacią Yemiego kazał Lockowi iść do "?" :afro:
Wysadzenie łodzi? Przeciez to logiczne - skoro Othersi przywozili ludzi łodzią podwodną, korzystając z sonaru, to mamy logiczną konsekwencję - najpierw Łysol wysadził zasilanie sonaru we Flame, teraz - łódź podwodną. Chodzi o to, żeby nie mogli nikogo sprowadzić na pomoc - tylko pytanie, kto chce zniszczyć Othersów?

pierwotni mieszkancy? Wyspa? Co jesli Othersi faktycznie odkryli moc Wyspy i wykorzystuja ja w nikczemnych celach, czy w takim razie Wyspa- niczym wielkie sumienie nie wybiera tego jedynego (Locke?) ktory ma ukrocic ta przykra zabawe by ukarac tych ktorzy zle pojeli jej intencje?
  • 0

#102 kylokrzysiek

kylokrzysiek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 23.03.2007 - |18:31|

Wreszcie dobry odc ;)

Mam pare spostrzeżeń i pytań. Hmm obejrzałem dogłebnie cały epizod jeszcze raz i zastanwiają mnie anomalie związane z czasem na wyspie... otóż (nie wiem czy ktoś poruszał ten temat wcześniej) podczas rozmowy locke'a oraz bena w 26 oraz i 29 minucie widać w tle zegar tuż pod obrazami z Alex. Czas widoczny na owym czasomierzu zmienia się za każdym razem. Zastanawia mnie czy to zwykły bajer twórców czy może zegar został uszkodzony przez elektromagnes czy... no właśnie WTF?!

2 sprawa kim jest kobieta na obrazie widoczna podczas tej samej rozmowy?

SOG za spostrzegawczość :P (jak to się stało że ja tego nie zauważyłem?:P) Zapewne to błąd w serialu;P
  • 0

#103 Aneta_6

Aneta_6

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoGdzieś Na Pacyfiku!

Napisano 23.03.2007 - |18:32|

Zauważył ktoś, że 'ojciec Locka' może być tym prawdziwym Sawyerem - tym Sawyerem przez którego James Ford wziął sobie to przezwisko. Przecież ojciec Lock'a sam powiedział ' nie jestem mordercą, tylko OSZUSTEM' . .. I dodał, że oszukuje od wielu lat. A każdy kto rozbił się na wyspie, odkrywa o sobie jakąś prawdę. Czy to nie kolej Sawyera ? Całe życie szuka sprawcy samobójstwa ojca. W końu zdaje mi się, że na wyspie Powinien znaleść prawdziwego Sawyera i w końcu odpłacić mu się za wszystko. I do tego, Anthony Cooper przybierał różne nazwiska. Więc według mnie to jest powód dla ktorego Sawyer robił się na wyspie --- ZNALAZŁ SAWYERA !!!
  • 0

#104 whan

whan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 23.03.2007 - |18:48|

SOG za spostrzegawczość :P (jak to się stało że ja tego nie zauważyłem?:P) Zapewne to błąd w serialu;P

no właśnie w to wątpie musiał być to celowy zabieg, skoro kilkukrotnie w ciągu paru minut zmienia się czas... i to eksponowanie tego zegara, podbnie jak obrazów i masek na ścianach, coś ma to nam przekazać tylko co?
  • 0

#105 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 23.03.2007 - |19:08|

Jeśli ktos przewidział, to znaczy, że czytał spoilery :P, bo wiadomo było, że Cooper jest na wyspie, a że to był juz koniec odcinka, więc to była ostatnia chwila na jego mordkę na ekranie.

Uwierz mi nie czytałem spojlerów, a domyśliłem się tego ;) Nie było to takie trudne.

Swoją drogą co teraz zrobi Jack? :afro: Niezłą miał minę jak zobaczył "fajerwerki" :P
  • 0
...and Justice for All!

#106 Marciin88

Marciin88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoFrom the sky

Napisano 23.03.2007 - |19:18|

Witam

Zrobiłem parę fotek z odcinka:
[?] Mapa gwiazdozbiorów na niebie [?] w pokoju Bena. Zajmowała połowę ściany.

Dołączona grafika

Przypadek?

Tatuaż Jacka. Wcześniej nie widziałem go tam. Ktoś wcześniej zauważył, że pojawił się w odcinku 1x01

Dołączona grafika

Zawartość lodówki Bena B)

Dołączona grafika

Mina Coopera -bezcenne ;)

Dołączona grafika
  • 0

#107 Šafráňský

Šafráňský

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 23.03.2007 - |19:22|

Jeśli ktos przewidział, to znaczy, że czytał spoilery :P, bo wiadomo było, że Cooper jest na wyspie, a że to był juz koniec odcinka, więc to była ostatnia chwila na jego mordkę na ekranie.

No cóż...Po ostatnim odcinku wielu z nas przygotowywało się na kolejną "zaskakującą" końcówkę ( w tym i ja . Może dlatego , że byłem nieco wyczulony , ,,przewidziałem" co będzie w pokoju). Cooper kilkakrotnie przewinął się we flashbacku Johna , jest odpowiedzialny za kalectwo Mr.Propera , nagle zniknął , Ben chciał coś pokazać Locke`owi. Myślę ,że to wystarczy.
  • 0

#108 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.03.2007 - |19:22|

Sledgeweb (http://lost.cubit.net) zauważył, że na ścianie w domu bena wisi porter kobiety. Trzyma ona na kolanach chomika (Dama z chomikiem). Czy może ktoś zrzucic tą scenę? Kobieta na portrecie ma przypominac Karen de Groth.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 23.03.2007 - |19:22|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#109 Marciin88

Marciin88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoFrom the sky

Napisano 23.03.2007 - |19:24|

Sledgeweb (http://lost.cubit.net) zauważył, że na ścianie w domu bena wisi porter kobiety. Trzyma ona na kolanach chomika (Dama z chomikiem). Czy może ktoś zrzucic tą scenę? Kobieta na portrecie ma przypominac Karen de Groth.

Dołączona grafika
  • 0

#110 Shephard

Shephard

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoKraków/NH/WRCE

Napisano 23.03.2007 - |19:42|

Zastanawia mnie powyższe zdjęcie:

Figurka jakiegoś dziwnego bożka( nie wygląda mi to na buddę ) i maski?

A pamiętacie pogrzeb Collen?
Był odprawiny w jakiś inny sposób (gdzieś słyszłem że po hindusku) i
Jeszcze ta czteropalczasta stopa...

czy inni mają jakąś swoją religię?

Użytkownik Shephard edytował ten post 23.03.2007 - |19:43|

• 0

#111 whan

whan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 23.03.2007 - |19:44|

Dołączona grafika

hmm wciaz nurtuje mnie ten czas:
czy to tylko bład:
Dołączona grafika
a to chwilkę później:
Dołączona grafika

Użytkownik whan edytował ten post 23.03.2007 - |19:48|

• 0

#112 Shephard

Shephard

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoKraków/NH/WRCE

Napisano 23.03.2007 - |19:47|

Mógłby ktoś zamieścić zdjęcie pani de Groot?

tak dla porównania
  • 0

#113 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.03.2007 - |19:49|

Zastanawia mnie powyższe zdjęcie:

Figurka jakiegoś dziwnego bożka( nie wygląda mi to na buddę ) i maski?

A pamiętacie pogrzeb Collen?
Był odprawiny w jakiś inny sposób (gdzieś słyszłem że po hindusku) i
Jeszcze ta czteropalczasta stopa...

czy inni mają jakąś swoją religię?

Ten człowieczek z figurki wyraźnei pali fajkę wodną. Prawdopodobnie to nie Budda, ale stylistyka wyraznei hinduska.
  • 0
Genesis

#114 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 23.03.2007 - |19:51|

Wyjątkowo puźno, ale już obejrzałem odcinek. Nie był genialny, ale był super 9/10. Genialna za to była manipulacja Bena :clap: . Świetnie, że dowiedzieliśmy się jak John trafił na wuzek inwalidzki ta informacja jest jakby przełomową w rozmyślaniach na temat zachowania Johna and who is the men from Tallahasse. A może to naprawde jakiś kod ? Czekam na dalesze odcinki, ale jeśli się okarze, że znowu będą rozbitków trzymać przez 6 odcinków to się wkurze, bo mi się te porwania innych przejadły :angry: .
  • 0

#115 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.03.2007 - |20:00|

hmm wciaz nurtuje mnie ten czas:
czy to tylko bład:
Dołączona grafika
a to chwilkę później:
Dołączona grafika

Nie przwwiązywałbym wielkiej wagi. Pewnie to bład realizatorski. gdyby chcieli nam dać do zrozumienia, że czas na Wyspie płynie inaczej wybraliby bardziej wyraźne przesłanie.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 23.03.2007 - |20:00|

• 0
Genesis

#116 Shephard

Shephard

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoKraków/NH/WRCE

Napisano 23.03.2007 - |20:02|

Zwróćcie uwagę na obraz wiszący obok "Kobiety z chomikiem" nie przypomina wam WYSPY? ( Można go zobaczć na filmie albo na zdjęciu zamieszczonym przez whan - niestety John go ciągle zaslania)
  • 0

#117 Mumin

Mumin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoGórny Ślonsk

Napisano 23.03.2007 - |20:04|

10/10. Przewalony odcinek. Mówienie, o tym że Lost już właściwie został wyjaśniony jest troche przedwczesne ale teorie mówiąca, że wyspa realizuje pragnienia ludzi przemawia do mnie. Locke ma umnie krechę chyba już do końca serialu. Osobisty interes przywyższył u niego dobro ogółu. Dalej nie zrozumiałe jest dla mnie zachowanie Jacka. Rozumiem, że się dogadał z Innymi, ale żeby aż tak się z nimi bratać? Kate-Jack- chyba moje marzenia o związku między nimi okazały się płonne... Jak Cooper trafił na wyspę? To pytanie teraz mnie nurtuje. Moim zdaniem, nie dostał się on na nią przez samolt. Ktoś napisał, że Sawyer lecąc do Australii zabić prawdziwego Swyera musiał wcześniej wpaść na jego trop. Przecież pojechał tam bo jego dawny patner wcisnął mu kit, że Swayer się tam ukrywa, podaczas gdy chodziło mu o kropnięcie koesia, który wisiał mu szmal. Ciekawe też jak dal Bena zakończy sie ta cała awantura? Ciekawa jest hipoteza, że przestanie być liderem Othersów a przywództwo po nim przejmie Locke.
  • 0

#118 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 23.03.2007 - |20:23|

Nie przwwiązywałbym wielkiej wagi. Pewnie to bład realizatorski. gdyby chcieli nam dać do zrozumienia, że czas na Wyspie płynie inaczej wybraliby bardziej wyraźne przesłanie.

Przychylam się do zdania, że to zwykła wpadka, zwłaszcza że najpierw jest 12, potem 14, a później znowu 12. Gafa, nic więcej.
  • 0

#119 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 23.03.2007 - |20:31|

ej...no bez przesady - ile razy mozna robic dubla z wchodzeniem do pokoju [no chyba z sie jest Lynchem i kreci sie glowe do wycierania ;) ] a jak sie nie jest... mmm.
  • 0

#120 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.03.2007 - |20:42|

Dołączona grafika

Koszula i podkoszulek Coopera choc przybrudzone sa raczej w dobrym stanie. Nie widać też zarostu. Włosy w neiładzie ale nizbyt długie. Nie widać też by był wychodzony. Rany na głowie dosc świerze. Wygląda na to, że na Wyspie jest od niedawna.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 23.03.2007 - |20:43|

• 0
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych