Skocz do zawartości

Zdjęcie

Battlestar Galactica - sezon 4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
231 odpowiedzi w tym temacie

#101 hans_69

hans_69

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 22.09.2007 - |15:25|

Witam serdecznie. Dawno mnie tu nie było i czytając wszystkie wypowiedzi wpadłem na pomysł odnośnie zakończenia 4 serii.
Początek to będzie jak zwykle rozwinięcie końca serii 3, będzie sie to kotłowało tak do połowy sezonu a po przymusowej przerwie w środku akcja przyspieszy i w końcu Ziemia stanie przed oczami biedaków z 12 planet. Zakładam, że będzie to Ziemia z czasów obecnych (biorąc pod uwage delikatne odniesienia do naszych problemów polityczno-moralnych) i BSG pojawi sie na orbicie pamiętnego 11 września przypadkiem zachwycając sie architekturą Nowego Jorku. Gdy zobaczą jak samoloty uderzają w pewne wieże stwierdzą, że to nie może być 13 Kolonia i polecą szukać dalej ......

B)

Pozdrawiam i mam nadzieje, że scenarzyści będą bardziej twórczy ode mnie.
  • 0

#102 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 24.09.2007 - |11:46|

Może zastaną Ziemie tuż po przepowiedzianej apokalipsie, zniszczone miasta, niedobitki ludzi itp. Ktoś napisał ze o Ziemi będzie tylko parę minut, to by sie zgadzało zabójcze promieniowanie na cały globie, po prostu skalny wrak i sobie odpuścili. Jeśli akcja ma toczyć sie w czasach współczesnych to nie mam pojęcia co można ciekawszego wymyślić od wielkiej rozpie*duchy chociaż i to znalazło by legiony fanów, widok byłby ciekawy, battlestar zbliża sie do Ziemi a tu nieoczekiwanie sznurki rakiet atomowych mkną w ich stronę ale co dalej, wyjaśnienia i mamy dalej politykę zamiast akcji, według mnie mogła by się toczyć akcja w czasach współczesnych ale musieli by to naprawdę porządnie urozmaicić, z drugiej strony jak to by wyglądało spotkanie przywódców jedni i drudzy w garniturach co z tego ze dzieliły ich lata świetlne, projektanci odzieży o dziwo wpadli na ten sam pomysł, to samo z oddziałami, podobne mundury, hełmy, broń itp nawet lampki przy biurku Dołączona grafika . przyszłość?? jaka gdzie ziemia jest w posiadaniu wielkich dział laserowych itp, mogących zniszczyć BS w moment, za bardzo cukierkowy klimat, mniejsza powaga która gryzła by sie z mrocznym klimatem BSG, z drugiej strony nie ma co pakować dużo mistycyzmu, zaczną jeszcze puszczać serial na TRWAM i co wtedy pójdziecie głosować na PIS:D

Użytkownik johnass edytował ten post 09.01.2012 - |16:30|

• 0

#103 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 24.09.2007 - |18:10|

wyladuja w okolicach gory Olimp tysiac lat przed nasza era....
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#104 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 24.09.2007 - |23:58|

wyladuja w okolicach gory Olimp tysiac lat przed nasza era....

Ja tez tak mysle. Stanie sie to na krotko po pryzbyciu Hellenow do Grecji.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#105 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 26.09.2007 - |21:56|

a moim zdanie ziemia nie będzie tym wymarzonym rajem, gdy tam przybędą. nie wiem, co tam zastaną, ale na pewno będzie to źródłem kolejnych kłopotów. tak mi się wydaje:)
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#106 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 27.09.2007 - |19:41|

Wszyscy widzę przewidują odniesienia do znanej nam obecnie czy z historii Ziemi ale możemy się zdziwić bo to może być coś całkiem nam obcego.
Sam Ronald D. Moore powiedział ,że cała historia prowadzi do: Ziemi, do tego co znaczy Ziemia, czym jest Ziemia i gdzie ona leży.
Więc niekoniecznie będzie to znana nam planeta.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#107 Listek

Listek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 28.09.2007 - |10:02|

Siema jestem nowy:).. pozdro...

MIałem to szczęście lub nieszczęście że Battlestara dopiero 3 tygodnie temu dopadłem... ale od razu obejrzałem 3 sezony... to była masakra..non stop odcinki bez przerwy... nie czekałem tydzien na kolejny... piękna sprawa...

Co do sezonu 4 jak mają skończyć to niech skończą w dobrym stylu.. Ale pomyślałem sobie o jednym.. Może powstanie kolejny serial Battlestar Pegasus... może ten 2 godzinny film co ma być za dwa miechy Razor jest albo wporwadzenie do nowej histiorii albo po to żeby sprawdzić jakie będzie zainteresowanie... co wy na to?
  • 0

#108 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 28.09.2007 - |15:28|

a moim zdanie ziemia nie będzie tym wymarzonym rajem, gdy tam przybędą. nie wiem, co tam zastaną, ale na pewno będzie to źródłem kolejnych kłopotów. tak mi się wydaje:)

Ostatnio w BSG w środku sezonów dzieje się coś wielkiego, wielka akcja, popatrzcie na 2 i 3 sezon, końcówki i początki są spokojne. Wydaje mi się, że w środku 4 sezonu znajdą Ziemię.
  • 0

Dołączona grafika

#109 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 30.09.2007 - |11:15|

Ostatnio w BSG w środku sezonów dzieje się coś wielkiego, wielka akcja, popatrzcie na 2 i 3 sezon, końcówki i początki są spokojne. Wydaje mi się, że w środku 4 sezonu znajdą Ziemię.

pewnie znajdą, ale to nie przeczy mojej teorii, że znalezienie Ziemii bęzie dopiero początkiem - może walki o nią, może czego innego, ale gdyby oni po prostu tam dolecieli i żyli sobie spokojnie to byłaby kicha:) zależy jeszcze, czy twórcy potraktują Ziemię jako cel ostateczny, czy jako element jeszcze większego zakręcenia całej historii. tak czy siak spodziewam się czegoś spektakularnego.
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#110 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.10.2007 - |15:18|

pewnie znajdą, ale to nie przeczy mojej teorii, że znalezienie Ziemii bęzie dopiero początkiem - może walki o nią, może czego innego, ale gdyby oni po prostu tam dolecieli i żyli sobie spokojnie to byłaby kicha:) zależy jeszcze, czy twórcy potraktują Ziemię jako cel ostateczny, czy jako element jeszcze większego zakręcenia całej historii. tak czy siak spodziewam się czegoś spektakularnego.

Pewnie twórców korci, żeby zostawić furtke na 5 i 6 sezon. Niemal pewien jestem, że Ziemię znajdą w 4x10. W 4x11 i może 4x12 będą z niej uciekać z czymś, nową fabułą która się już skończy na 4x22.
  • 0

Dołączona grafika

#111 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 26.10.2007 - |05:32|

Kwiecień?

Jeżeli to prawda, i do tego podzielą go z długą przerwą jak planują, to strzelają sobie niezłego samobója :(.
  • 0

#112 Borlog

Borlog

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 26.10.2007 - |08:07|

Kwiecień i tylko 10 epizodów reszta w 2009.... Nie rozumiem polityki Sci Fi channel poniewczasie zrozumieli ze kasacja serialu byla błędem i teraz sztucznie przedłuzają jego zywot ale duzej ogladalnosci tym posunięciem nie zdobędą. Zapewne wcisną drugi sezon Flasha Gordona jako pocieszenie dla fanów czy odgrzeją inny badziew. Za dwa lata ludzie zapomną że był taki fajny serial BSG bo będą mieli nowe serie Lostów, PB, 24 itd A Sci Fi channel pozostanie niszową stacyjką oferującą niskobudżetowe serialiki nic tylko gratulować zarządowi tej stacji genialnej strategi.

Użytkownik Borlog edytował ten post 26.10.2007 - |08:10|

• 0

#113 Listek

Listek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 26.10.2007 - |13:02|

Nie skumałem... Do kwietnia 2008 bedzie tylko 10 odcinków... a kolejne 10 znowu od stycznia do kwietnia 2009??????
  • 0

#114 subspace

subspace

Szeregowy

• Email
  • 7 postów

Napisano 26.10.2007 - |13:08|

Niestety na to właśnie się zapowiada. Rok przerwy w środku sezonu.
Jeśli połapali się teraz, że kasacja BSG była błędem, to dlaczego robią takie hocki-klocki zamiast nie puścić normalnie czwartego sezonu, cofnąć kasację i kręcić piąty?? No cóż, najwidoczniej myślą, że tak na tym więcej zyskają. Ja jakoś tego nie widzę...
  • 0

#115 Listek

Listek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 26.10.2007 - |14:18|

Do szału mnie to doprowadza... Serial jest mega wielki.... Można z niego wyciągać wielką kase... Za to kręca np. Kolejne sezony Prison Breaka... Najpierw wiezienie... później ucieczka ...znowu więzienie... pewnie bedzie znowu ucieczka... później polecą bracia w kosmos... tam będą uciekac przez kosmitami... kosmiczne więzienie itd. ... Robią gówna które zachwycają młode babki bo widzą M. Scofielda... "Bo on jest taki piękny".. A nie wiedzą że to gej i każdą by olał... Pomysły kolejne tego M. S. są coraz bardziej żałosne ale ludzi to kręci... Czy taki LOST który miał 2 pierwsze super sezony.. a trzeci zaczął być gniotem... ale nie ... będzie następny.. i następny...

A BSG... ma najlepszych aktorów... najbardziej wyraziste postacie... zaskakuje... rozwala na łopatki.. Ale większośc tych ignorantów nie rozumie tego bo jak słyszy S-F to myślą że będą ufoludki... Po prostu masakra...

I jeszcze rozbijanie na dwa lata całego sezonu... Nóż się sam w kieszeni otwiera...
  • 0

#116 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 26.10.2007 - |16:07|

Nie skumałem... Do kwietnia 2008 bedzie tylko 10 odcinków... a kolejne 10 znowu od stycznia do kwietnia 2009??????

Raczej zaczną od kwietnia. To by nawet pasowało z faktem, że R1 3 sezonu wypuszczą też w tych granicach. Ale politykę to mają średnią - chyba, że biorą pod uwagę ewentualny strajk, który tak czy tak położyłby im produkcję, bo całości nie mają jeszcze napisanej.
  • 0

#117 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoSomewhereOverTheRainbow

Napisano 26.10.2007 - |16:37|

Oficjane info mowi, ze 4 sezon zacznie sie dopeiro w kwietniu - vide link Pandory i inne informacje porozrzucane w sieci.
I niech ktos zmieni w tym ukladzie podtytul dzialu z sezonem 4 na rok emisji 2008-2009....

Eh, mam dola... kolejne 4 miesiace czekania... chlip.

Użytkownik MidMad edytował ten post 26.10.2007 - |16:38|

• 0

#118 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.10.2007 - |17:05|

Raczej zaczną od kwietnia. To by nawet pasowało z faktem, że R1 3 sezonu wypuszczą też w tych granicach. Ale politykę to mają średnią - chyba, że biorą pod uwagę ewentualny strajk, który tak czy tak położyłby im produkcję, bo całości nie mają jeszcze napisanej.

Też jestem zdania ,że na na opóźnienie i podzielenie sezonu w dużej mierze ma wpływ zapowiadany strajk członków Writers Guild of America.
Mówił o tym nawet współproducent David Weddle ,że będą mieli "gotowe" 12 odcinków akurat tuż przed ewentualnym strajkiem.
A potem to wiadomo nikt ze związku nie ruszy palcem.
Choć sam Moore mówił, że wolałby aby sezon 4 leciał w całości.

W każdym razie szykuje się nam potężna przerwa niczym pomiędzy Miniserią [2003] a sezonem pierwszym [2005] BSG. :( :o :angry:

Wciąż też "bawi mnie" ;) ,że amerykanie nie maja 3 sezonu na dvd a Europa ma go już prawie 2 miesiące - strasznie porąbana mają Ci producenci-wydawcy politykę.

Zresztą ogólnie widać zamieszanie w Hollywoodlandzie z tymi "problemami związkowymi" choćby przy innych produkcjach które dostały "kopa" by szybciej je zakończyć.

Użytkownik biku1 edytował ten post 26.10.2007 - |17:07|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#119 Borlog

Borlog

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 26.10.2007 - |21:17|

Gdzieś w necie czy to na syfyportal czy w innym serwisie spekulowano że roczny podział ma służyć zdobyciu przez serial nagrody emmy w jakieś prestiżowej kategori (reżyserka, scenariusz itd) Cóż jeśli w końcu dostaną taką metodą nagrodę to tylko kosztem dobrego samopoczucia fanów serialu. Ciekawe ilu wytrwa do 2009 by zobaczyc kto byl tym final cylon, i czy będzię warto bo po 3 sezonie pełnym koślawych odcinków jestem raczej nieufny do mocy "tfurczej" duetu Eick/Moore....
  • 0

#120 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.10.2007 - |23:58|

Wiem jak oni to zrobią... 4x01-10 w kwietniu 2008, a 4x11-20 w kwietniu 2009 :D, hihi.

Użytkownik Juki edytował ten post 26.10.2007 - |23:58|

• 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych