Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co z tym LOST?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

#101 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 01.03.2007 - |16:10|

No moim zdaniem znakomity. Odcinek. Bez bunkrów dharmy i innych bzdur. Jak dla mnie spokojnie mógłby być w 1 sezonie. Najlepszy w 3 sezonie. Taki stary dobry Lost. Może i nic ważnego nie było ale przydał się taki odpoczynek od tej dharmy. No czekam Jellyeaterze na twoją ocenę, bo muszę wiedzieć czy mam pisać czy nie :P
Potem jeszcze zedytuję post z oceną, bo nie ma zakończenia (ucięte jest) a podobno dobre.
EDIT: Obejrzałem zakończenie i jest dobre. Nakręca na następny odcinek. Ogółem odc. mi się bardzo podobał.

Użytkownik Northim edytował ten post 01.03.2007 - |18:57|

• 0

#102 Dlord

Dlord

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 02.03.2007 - |09:34|

To już jest tak nudny serial ze nie chce mi się oglądać. Dwa pierwsze seozny były fajne dałbym im ocene 7,5 a 3 sezon nie wiem czy na 3 zasługuje.

A co PB to mi się bardzo podoba. C-Note no cóż martwił się o córke nie wiedział co robić.
I mam nadzieje ze I Lost i PB skoncza sie na 3 sezonach. Lost za nudny zeby to ciagnąć a PB byłby za nudny w 4 sezonie.
  • 0

#103 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 02.03.2007 - |17:48|

To już jest tak nudny serial ze nie chce mi się oglądać. Dwa pierwsze seozny były fajne dałbym im ocene 7,5 a 3 sezon nie wiem czy na 3 zasługuje.

A co PB to mi się bardzo podoba. C-Note no cóż martwił się o córke nie wiedział co robić.
I mam nadzieje ze I Lost i PB skoncza sie na 3 sezonach. Lost za nudny zeby to ciagnąć a PB byłby za nudny w 4 sezonie.

ale 3 sezon jeszcze się nie skończył. nie ma jeszcze nawet połowy. w kółko te PB ktoś wymienia. nie będę prorokował że PB będzie nudny w 4 sezonie jak jeszcze 3 nie ma. ale uważam że o ile Zagubionych można jakoś rozciągnąć na 4 sezony to PB jest serialem na jeden góra dwa... kasa nic więcej
  • 0

#104 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 02.03.2007 - |18:51|

I po co te teksty "Mam nadzieję że skończy się na 3 sezonie" skoro wiadomo że będzie jeszcze przynajmniej jeden sezon. Nie chcę tu rzucać inwektywami pod niczyim adresem ale jak widzę takie bzdury to mnie krew zalewa.
  • 0

#105 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 03.03.2007 - |05:42|

Nic nie wiadomo Eko. Jak odlądalnosć spdnie to nie będzie. Proste? Nie opłaca się robić dalej to nie będą robić, chyba, że katorzy samo sfinansują jego produkcję, a potem wykupią czas na emisję.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#106 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 03.03.2007 - |11:18|

Ok, ale który odcinek teraz kręcą? 18? Więc załóżmy że TERAZ okaże się że muszą skończyć serial, więc zostaje im 6 odcinków na wyjaśnienie wszystkich tajemnic - bzdura.

Może okaże się że będą musieli zakończyć serial bo końcówka 3 sezonu będzie mieć tragiczne wyniki - więc 4 nie powstanie i nie zostanie NIC wyjaśnione - kolejna bzdura.
  • 0

#107 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.03.2007 - |11:32|

Ok, ale który odcinek teraz kręcą? 18? Więc załóżmy że TERAZ okaże się że muszą skończyć serial, więc zostaje im 6 odcinków na wyjaśnienie wszystkich tajemnic - bzdura.

Chleb powszedni. Niezależnie kiedy nastąpi decyzja o końcu to i tak nie zostanie im dużo czasu na zakończenie (ST ENT, SG1, Farscape blablabla).

Może okaże się że będą musieli zakończyć serial bo końcówka 3 sezonu będzie mieć tragiczne wyniki - więc 4 nie powstanie i nie zostanie NIC wyjaśnione - kolejna bzdura.

Wtedy robi się filmy Direct to DVD i po bzdurze.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#108 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów

Napisano 03.03.2007 - |14:44|

To rzeczywistość, nie bzdura. Twin Peaks nie dostało kasy na 3 sezon i kończy się cliffhangerem. Ale ogólnego zakończenia brak. Twin Peaks było finansowane przez ABC i ogladalność miało pod koniec niską.

Wtedy robi się filmy Direct to DVD i po bzdurze.

Wtedy DVD nie było... :) Więc jest jakaś nadzieja teraz.

A 6 odcinków to aż nadto by skńczyć tą farsę, a ponadto jeszcze dało by radę zatrzeć niemiłe wrażenia spowodowane 3 sezonem.
  • 0

Thank you and Nestle!

#109 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 03.03.2007 - |15:19|

To rzeczywistość, nie bzdura. Twin Peaks nie dostało kasy na 3 sezon i kończy się cliffhangerem. Ale ogólnego zakończenia brak. Twin Peaks było finansowane przez ABC i ogladalność miało pod koniec niską.

Ale kiedy to było? I najważniejsze: to cholerny David Lynch, nawet jakby zrobił kilka kolejnych sezonów i tak nikt na oczy nie widziałby żadnych odpowiedzi.
  • 0

#110 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 03.03.2007 - |16:37|

A 6 odcinków to aż nadto by skńczyć tą farsę, a ponadto jeszcze dało by radę zatrzeć niemiłe wrażenia spowodowane 3 sezonem.

jakie to by było zaskoczenie. a ile narzekań... niektórym by się to bardzo nie podobało. zgodziłbym się na to tylko wtedy jeżeli zakończenie było by sensowne i dobre. inaczej bym był zawiedziony. na szczęście są na to małe szanse i czekam na 4 sezon

Użytkownik confidence man edytował ten post 03.03.2007 - |16:41|

• 0

#111 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 03.03.2007 - |17:23|

Na serio, aż się dziwię, ale teraz wspieram Jellyeater'a jak nigdy. Dlaczego większość forumowiczów nie potrafi znieść tego, że ktoś powie słowo krytyki na temat LOST?
-Po pierwsze mówicie, że często ta krytyka jest nieuzasadniona (teraz już mówię o wszystkich, nie tylko o Jellyeaterze), a to nieprawda. Często (nie zawsze) ta krytyka jest uzasadniona - o wiele więcej tu postów "odcinek bomba - 10/10" i koniec posta.
-Po drugie teksty typu "jak ci się nie podoba to nie oglądaj" to chyba jedne z najbardziej wkurzających na forum. Krytyk nie mówi, że cały serial jest do ****, i nie widzi sensu w jego oglądaniu, tylko że pewne jego elementy mu się nie podobają. Poza tym jaki byłby sens dyskusji, gdybyśmy pisali tylko posty pochlebne?
-Często ktoś mówi, że w 3 sezonie pytania są sztucznie mnożone. Wy na to, że to kłamstwo itd. I choćby osoba krytykująca podała 10000 argumentów na ten temat, wy i tak nie zmienicie zdania. Co więcej - powiedzie, iż nie uargumentował swojej wypowiedzi. Buhahahahaaha :/

Na serio, na forum Losta takich osób ujawnia się coraz więcej teraz, kiedy serial już się trochę ciągnie. Kiedy nie wszystkim odpowiada jego dziwne(?!) przedłużanie (rozumiem, że twórcy nie mają zbyt dużego wpływu na to kiedy się serial zakończy, ale mogą postarać się opowiadać go ciekawiej). Pewnie tym postem rozpętam burzę :-D Będzie się działo :]
  • 0
The memory remains.

#112 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 03.03.2007 - |17:55|

Masz rację. To trochę jak o zmarłych czy o papieżu. Nie można mówić złych rzeczy. A ja uważam, że Jellyeater ma często mnóstwo racji w swoich postach i mimo, że te błędy i wady które on wytyka mnie tak nie drażnią to nie sposób się pod nimi się nie podpisać.
  • 0

#113 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 03.03.2007 - |18:20|

ciebie wkurzają teksty "jak ci się nie podoba to nie oglądaj", a mnie że odcinek beznadzieja a to bo Kate miała brzydką minę albo że ktoś tam się darł albo popłakał a nie powinien. bardzo denerwujące były też wypowiedzi że Lost jest jak jakaś brazylijska telenowela albo moda na sukces tylko dlatego że Kate opowiadała Jackowi przez walkie talkie o jego operacji. dlatego właśnie rozumiem to co napisałeś. sam użyłem raz czy dwa stwierdzenia "jak ci się nie podoba to nie oglądaj" ale to były przypadki gdzie dosłownie rece opadały od ilości uzasadnień. same komentarze tj szmira, dno, telenowela...

Poza tym jaki byłby sens dyskusji, gdybyśmy pisali tylko posty pochlebne?

wtedy w ogóle nie było by dyskusji. teraz dyskusja jest ale musi być na jakimś poziomi. za przykład podam słynnego w sprawie krytyki Jellyeater'a. na początku się z nim nie zgadzałem. w ogóle nie rozumiałem jak on tak może pisać o Zagubionych. teraz jest inaczej. mimo że w kilki przypadkach się z nim nie zgadzam to licze się z jego oceną. zawsze daję porządne uzasadnienia i często ma rację. uważam że każdy ma prawo mieć swoje zdanie dlatego nic nie mam do osób które wiedzą co piszą i nie używają tylko określeń dziadostwo ...itp
  • 0

#114 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów

Napisano 04.03.2007 - |06:16|

Ale kiedy to było? I najważniejsze: to cholerny David Lynch, nawet jakby zrobił kilka kolejnych sezonów i tak nikt na oczy nie widziałby żadnych odpowiedzi.

Mylisz się Twin Peaks jest zakręcony, ale odpowiedzi otrzymujemy. I to zrozumiałe. Z resztą obejrzyj sobie ten serial długi nie jest, a za to jest genialny mimo iż pod koniec dzieje sie z nim to samo co z LOST teraz (przeciąganie akcji, dopisywanie wątków, a to wszystko dla kasy).

Special Agent Dale Cooper rządzi. Po prostu chyba jedna z najbardziej sympatycznych i dziwnych postaci wykreowana w filmie. Dla samego niego trzeba to zobaczyć. warto też zobaczyć, by mieć tą szmirę LOST z czym porównywać. :P
  • 0

Thank you and Nestle!

#115 caluch

caluch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 04.03.2007 - |21:09|

ale 3 sezon jeszcze się nie skończył. nie ma jeszcze nawet połowy. w kółko te PB ktoś wymienia. nie będę prorokował że PB będzie nudny w 4 sezonie jak jeszcze 3 nie ma. ale uważam że o ile Zagubionych można jakoś rozciągnąć na 4 sezony to PB jest serialem na jeden góra dwa... kasa nic więcej

OMG. Tak samo było niecałe 2 lata temu, jak ABC zamawiała 2-gi sezon Lostów. Wszyscy mówili "o rany, nie wiem co można robić na tej wyspie przez drugi sezon. to będzie pewnie nudne" itp itd. Oglądałem sezon pierwszy w maju 2005 i drugi w maju 2006 w całości, i drugi sezon faktycznie nie był tak dobry jak pierwszy, ale to dlatego, że pierwszy był fenomenalny :afro: Od kumpli, którzy oglądali na bieżąco słyszałem, że nudy, że zamulacz, że telenowela. A ja oglądałem sezony po całości i naprawdę nic takiego nie zauważyłęm :) Ciekawe. Też sobie nie wyobrażam, co może być w sezonie 5-tym, ale wiemy wszyscy, że da się rozpisać fabułę na nawet 7 sezonów.

Spójrzcie na konstrukcję serialu. Ona jest zawsze taka sama! Odcinki nic nie wnoszące do fabuły przeplatają się z tymi, co posuwają główny motyw do przodu. Tak było już od początku. W pierwszym sezonie odnajdują właz w odcinku 11, a powracają do niego w 19! Nawiasem mówiąc, to mi trochę przypomina "Z Archiwum X".

Zresztą, jak leciał drugi sezon to słyszało się "beznadzieja - pierwszy był o wiele lepszy", jak leci trzeci sezon, to słyszy się dno "beznadzieja - pierwszy był świetny, a drugi też mi się podobał".
  • 0

#116 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 04.03.2007 - |21:18|

Zresztą, jak leciał drugi sezon to słyszało się "beznadzieja - pierwszy był o wiele lepszy", jak leci trzeci sezon, to słyszy się dno "beznadzieja - pierwszy był świetny, a drugi też mi się podobał".

W taki sposob kazdy sezon Zagubionych bedzie sie kazdemu podobal.:D
Rzeczywiscie 1 sezon byl wspanialy,co nieznaczy ze 2 mi sie nie podobal bo byl tez super.Wiadomo ze napiecie bedzie powoli spadac,tylko koncowki sezonow beda nam podwyzszac cisnienie:D.1 sezon pewnie sie tak wszytkim podobal,bo niewiedzielo co to jest lost i i tego typu serial jeszcze nigdy nie powstal,tak wiec wszyscy byli zachwyceni,2 sezon juz byl nudniejszy poniewaz fani sa juz oswojeni,z ta "nowoscia"akcja musialaby sie chyba przeniesc pod ziemie,albo na szczyty niedostepnych gór,aby przykuc od nowa uwage,rzeszy widzow ktora przestala ogladac zagubionych.
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#117 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 04.03.2007 - |22:10|

Wszystko zależy od sposobu prowadzenia akcji.

Dobre było spowolnienie upływu czasu, czyli np. na jeden dzień na wyspie składałoby się powiedzmy 5 odcinków, tylko wątek musiałby być odpowiednio ekscytujący.

Albo patent z 24, czyli akcja w czasie rzeczywistym. W ten sposób można przeciągnąć serial do 10 sezonów :afro:
  • 0

#118 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 15.03.2007 - |22:29|

Moja ogólna na temat serialu jest taka:

1 sezon - wiadomo, super, cacy i rewelka. nie ma się co rozpisywać. Klimat, bohaterowie i fabuła. Choć ta fabuła dość powoli się "kulała" Jednak nie było to takie odczuwalne.

2 sezon - Fajne pierwsze 2 odcinki, a potem słabe odcinki przeplatane z przeciętnymi, aż do odcinka z retrospekcjami Claire. Później przeciętne odcinki przeplatane z lepszymi, LOCKDOWN i bardzo dobra końcówka całej serii! jak dla mnie drugi sezon był dla mnie najsłabszy. Zwłaszcza początek. Najgorsze jest to, że ciężko mi określić co mi się wybitnie podobało, a co nie. Po prostu były nudne momenty w serialu. Widzę tutaj próby "rozciągnięcia" serialu. Takie mam wrażenie.

3 sezon - jak na razie dla mnie świetny. Znowu zmienił się trchę klimat i tak dalej, ale nowe epizody po prostu mi spasowały. Tylko retrospekcje bywają coraz nudniejsze. Za to akcja na wsypie, jak dla mnie super. Były dwa- trzy słabsze odcinki, ale też była taka sama liczba świetnych i kilka bardzo dobrych. Akcja przyspieszyła, ale teraz mam obawy co oni mają obmyślone na 4 sezon?

Niepokoi mnie malejąca oglądalnośc, ale mam nadzieję, że twórcom uda się dokończyć serial ;)

[Temat wyczyszczony] martha

Użytkownik martha edytował ten post 04.06.2007 - |18:47|

• 0
...and Justice for All!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych