Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 058 - S03E11 - Enter 77

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
294 odpowiedzi w tym temacie

#101 Aza

Aza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 09.03.2007 - |16:27|

Zajmę się za to głupotą Johna Locke'a. Ton skośnego, który w przypadku wkroczenia wrogów nakazał wcisnąć 77 jednoznacznie wskazał, że nic dobrego po tym się nie stanie. Niestety John L. nie jest zbyt bystry. Do bystrych nie należy też Sayid, który pewnie zapomniał poinformować przyjaciela, że w piwnicy jest ładunek C4 i to uzbrojony! :blink:

over!

Taka jest specyfika tych postaci, kiedys Kate nie powiedziala "liderowi" Jackowi, ze panny wybraly sie do bunku medycznego, pozatym kiedy Sayid i Kate wyszli z powrotem na gore to nie mieli mu jak powiedziec, bo mial pistolet przystawiony do glowy, a potem coz....zwyczajnie zapomnieli, taka bagatelka :clap:
  • 0
And have you found it?-Hurley
No, It found me(The Island)-Locke

Dołączona grafika
1.Lost
2.The L word

#102 lucasd

lucasd

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 125 postów

Napisano 09.03.2007 - |17:02|

Zauwazyc nalezy ze gdyby Inni chcieli wysadzic bunkier Locke by sobie spokojnie wcisnal 77 za pierwszym razem, potem byloby z gorki.

I jesli by Inni zaminowali go dopiero teraz to na pewno nie podlaczyliby detonacji do komputera, ba jakim cudem mogliby okreslic ze wyspiarze tam trafia ? Dwa dni drogi po kursie 305??

Co do kota i dymku, dlaczego w takim razie inni go widzieli?
  • 0

#103 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.03.2007 - |17:08|

Zajmę się za to głupotą Johna Locke'a. Ton skośnego, który w przypadku wkroczenia wrogów nakazał wcisnąć 77 jednoznacznie wskazał, że nic dobrego po tym się nie stanie. Niestety John L. nie jest zbyt bystry. Do bystrych nie należy też Sayid, który pewnie zapomniał poinformować przyjaciela, że w piwnicy jest ładunek C4 i to uzbrojony!

Trochę uwagi przy oglądaniu. Locke wpisał kod 77, zanim Sayid mógł mu cos powiedziec o podminowanym bunkrze. Gdy wrócił na powierzchnię z ms. Klugh Locke po wpisaniu 77 był juz w rękach Bakunina.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#104 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 09.03.2007 - |17:11|

bzdura, oglądaj uważnie! Lock wpisał 77 dopiero na sam koniec odcinka, jak mieli zabrać potrzebne rzeczy. Wcześniej tylko chciał, ale Bakunin mu przeszkodził
  • 0

#105 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.03.2007 - |17:15|

bzdura, oglądaj uważnie! Lock wpisał 77 dopiero na sam koniec odcinka, jak mieli zabrać potrzebne rzeczy. Wcześniej tylko chciał, ale Bakunin mu przeszkodził

To nie zmiwnia faktu. Sayid miał wazneijsze rzeczy na głowie niz opowiadanei Lockowi swoich wrażeń z wizyty w podziemiach.
  • 0
Genesis

#106 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 09.03.2007 - |17:31|

Jecie wszystko co sie wam poda na tacy.
To, że bakunin powiedział, ze są (albo były) 2 grupy ludzi na wyspie to nie oznacza że inni i Dharma to 2 rozne grupy. Skąd wogóle taki idiotyczny wniosek? Przecież i tak kłamał, więc to też mogło (ale nie musiało być) zmyślone.
IMO od zawsze była tylko Dharma, ew. wybuchł jakiś konflikt między naukowcami, ale nie sądzę żeby na wyspie nadal były 2 grupy wrogo do siebie nastawione, conajwyżej 2 grupą są Lostowicze.

Poza tym, to są zwykłe dewagacje... wszystkiego i tak dowiemy się wraz z znastępnymi odcinkami, wiec peace ludzie ;)

sam sobie na to wszystko odpowiedziałeś

To nie zmiwnia faktu. Sayid miał wazneijsze rzeczy na głowie niz opowiadanei Lockowi swoich wrażeń z wizyty w podziemiach.

zgadzam się. tyle tam się dziłało że nie było czasu na pogawędki. ale to nie zmienia faktu że Lock to idiom. "Komputer powiedział że mam wcisnąć 77. Więc wcisnołem 77" :clap: Ziemia do Locka !!!!!

a tak w ogóle to odcinek porządny. niektórzy mogli się zawieść na retrospekcji, ale całość nadrobiła akcją. bardzo dużo się działo. ale i tak najlepszy jest Sawyer. fajna była scenka jak chciał zabrać balastowi świerszczyka. chyba domyślił się gdzie się z nim wybiera

Użytkownik confidence man edytował ten post 09.03.2007 - |17:32|

• 0

#107 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.03.2007 - |17:36|

sam sobie na to wszystko odpowiedziałeś
zgadzam się. tyle tam się dziłało że nie było czasu na pogawędki. ale to nie zmienia faktu że Lock to idiom. "Komputer powiedział że mam wcisnąć 77. Więc wcisnołem 77" :clap: Ziemia do Locka !!!!!

I Cały w tym problem. Nie jest to bład autorów, ani cos co czyni ten film gorszym. Po prostu Locke jest tego rodzaju człowiekie. Takim go autorzy wykreowali. Taka ogrywa rolę w tym serialu.
  • 0
Genesis

#108 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 09.03.2007 - |18:26|

Póki co nadla nic nie wiemy na temat Dharmy, więc łatwiej jest przyjąć, że była i jest jedna frakcja. Chociaż zaminowanie może być pewną przesłanką mówiącą o byłej wojnie.

Tak czy siak odcinek odpowiedział tylko na pytanie kim jest jednooki i czym jest FLAME. To i tak sporo. :) Mimo to 4400 nadal prowadzi. :P
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#109 Abdullah Am Adar Um Nahhall

Abdullah Am Adar Um Nahhall

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 09.03.2007 - |18:31|

O czym mowa? Locke wpisał kod 77 o zmierzchu. Sayid wyszedł z piwnicy jeszcze za dnia. Przecież jednooki pirat zastrzelił czarną rosjankę na zewnątrz w ciągu dnia! Każdy by wymienił się w takiej sytuacji wiedzą ale nie rozbitkowie z LOST, którzy po prostu są głupi :) Przykro stwierdzić ale scenarzyści robią z nich totalnych idiotów.
Tak samo było w poprzednich odcinkach albo w tym niedawnym, gdy Sawyer i Kate mieli innego ze sobą. Zamiast wypytać się go o wszystko, nawet torturować to zamienili z nim 3 mało znacząc zdania obudzili się następnego dnia i go puścili. Gdzie tu IQ? Chyba w lesie zostawili.
  • 0

#110 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.03.2007 - |18:33|

O czym mowa? Locke wpisał kod 77 o zmierzchu. Sayid wyszedł z piwnicy jeszcze za dnia.

Zmierzch w tropikach zapada szybko.
  • 0
Genesis

#111 ajz

ajz

Szeregowy

• Email
  • 19 postów

Napisano 09.03.2007 - |18:33|

ratunkuuuu zaraz chyba padne na ziemie czytając te wasze kretynistyczne posty no po prostu nie potrafie tego opisac... te wynalazki typu tasiorek albo inne gaje po prostu szkoda slow...

czepiac sie takich pierdół za przeproszeniem to trzeba byc na prawde bucem...
gej- sa takie dni nad morzem czy ocenem ze nie wieje praktycznie wcale, ale dobra niech ci bedzie wylapales hoolywodzki snajperze potkniecie scenarzystow dajmy na to ze stół przeniesli 50 metrow dalej i grali, teraz moze byc? w czym ci takie [beeep]y przeszkadzaja? serial traci sens? to go nie oglądaj chłopcze...
i potem takie osobniki tworzą opinie ze lost jest niepowazny etc.. rece opadają chlopie ogarnij sie! to jest serial a nie biblia! chociaz dla niektorych dzieciakow lost to cale zycie bo nie potrafią sie w zyciu odnalezc wiec spelniaja sie na forum pisząc durnoty....
ok niewazne i tak to nie trafi do was :)

co do odcinka byl fantastyczny, przeczy teorii ze locke to nożownik i hunter tylko pokazuje ze tak naprawde sam nie jest do konca swiadom tego co robi, juz w jego retrospekcjach bylo pokazane ze udaje kogos kim nie jest, podstawiony policjant mowil mu 'jestes farmerem john!' a on nie chcial tej mysli dopuscic do siebie... takie nawiazania zmierzają właśnie do tego aby pokazac kim na prawde jest locke, dalej cos nie pasuje znawcy gatunku?

cały motyw z the flame jest swietny, zwroty akcji z panem piratem, materialy w podziemiach, komputer- po prostu bomba- pozostaje czekac na kolejny odcinek :)

i ludzie wyluzujcie troche wiecej dystansu do siebie i tego serialu bo żal sie robi jak sie czyta te wypowiedzi tych wszystkich 14-17 letnich znawców....
  • 0

#112 Abdullah Am Adar Um Nahhall

Abdullah Am Adar Um Nahhall

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 09.03.2007 - |18:40|

@ajz to ty wyluzuj i porzuć ten niekulturalny ton swojej wypowiedzi. Tutaj prowadzimy dyskusję i po to jest forum dyskusyjne. Jeśli nie zgadzasz się z czymś to napisz i podaj swoje racje w sposób nie budzący odrazy. Zrozumiałeś?

To było po pierwsze. Po drugie każdy jeden film, serial, każda książka musi mieć logiczną podporę znajdującą odzwierciedlenie w rzeczywistości. Zachowanie rozbitków za chiny nie pasuje do zachowania człowieka w takich sytuacjach chyba, że mowa o zakładzie psychiatrycznym.

Po trzecie każdy film jaki obejrzałem później analizowałem lub na bieżąco - nie ważne - i wyszukiwałem nielogicznych zachowań, czynności itp. itd. Chodzi właśnie o to by wszystko miało sens. W Lost powoli wiele rzeczy sensu nie ma i nic na to nie poradze. Stwierdzam fakt a jeśli masz problem z jego interpretacją to nie dziwię się, że w dalszym ciągu jesteś wielkim fanem LOST.
  • 0

#113 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 09.03.2007 - |19:04|

Tan na szybkiego powiem. Odcinek jak to odcinek z drugiej serii: nudny. Niby jakas akcja jest, ale ile mozna sie ciagle nawalac piesciami? Jedynie co mi sie podobało to to, że co nie co się wyjaśniło i aż się sam zdziwiłem, że ten jednooki to jedna Inny. A szkoda, bo wydaje mi się, że serial nabrał by troche innej 'kolorystyki' :)
  • 0

#114 L o c k e

L o c k e

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 09.03.2007 - |19:14|

Odcinek naprawde dobry.
A motyw z szachami jest mocno podejrzany.
Jednooki na 100% kłamał z kwestią,ze ten program stworzyło 3 arcymistrzów i że on sam przez 10 lat nie pokonał komputera ani razu(Rosjanie są dobrzy w te klocki).
Chciał po prostu zniechęcić Locke'a do tej gry ponieważ obawiał się,ze mógłby odkryć tajemnicę tego bunkra.
Jak dla mnie komputer był ustawiony na poziomie ,,easy'',co wprawnemu szachiście(a takim na pewno był John)ogranie komputera było tylko kwestią czasu.
Szachy stanowiły jakby przykrywkę do tego co naprawdę ukrywał ten komputer.
Tak więc jednooki od poczatku do niemal samego końca kłamał jak z nut.
No w końcu zaczyna się robić ciekawie.
Czekam z niecierpliwością na następny odcinek.
  • 0

#115 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.03.2007 - |19:29|

O ja! Nie sądziłem, że do tego dojdzie. Zrezygnujcie ze słowa bunkier, albo zacznę, wam poprawiać polszczyznę w postach.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#116 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 09.03.2007 - |19:30|

Ciekawostka:

Tytuł odcinka: Enter 77
Data emisji odcinka: 7 marca 2007
Dni na wsypie: 77

(źródło: http://www.powells.com/blog/?p=1899)

PS. "Moda na sukces" i tak rządzi (pozdrowienia dla Jellyeatera).

Użytkownik Eko edytował ten post 09.03.2007 - |19:33|

• 0

#117 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.03.2007 - |19:49|

Ciekawostka:

Tytuł odcinka: Enter 77
Data emisji odcinka: 7 marca 2007
Dni na wsypie: 77
(źródło: http://www.powells.com/blog/?p=1899)

Zgadza się. według mojego kaalandarium na Lostopedii tez mamy 77 dzien od katastrofy.
  • 0
Genesis

#118 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.03.2007 - |21:36|

Ten tekst z początku odcinka to ma być chyba odpowiedź twórców na typowo "forumowe" zarzuty, tak?
[sawyer-hurley]
- Myślałem, że bunkier implodował.
-Wiem tylko, że niebo zrobiło się fioletowe. O nic więcej nie pytaj.
- Najlepiej zrobić sobie sałatkę i o tym nie myśleć.

(no comments)

W każdym bądź razie w serialu zrobiło się ciekawiej... wreszcie jest Flame. Coż, to mało rozsądne, że Lock wpisał 77, w końcu czego można było oczekiwać, że "jeśli do stacji wdarli się wrogowie" to stację puści sie z dymem. To oczywiście niezły pretekst (dla twórców) do tego, żeby nic więcej nie ujawniać - bo wszystko spłonęło.

Dla mnie to dziwne, że w tych czasach, kiedy powstawały komputery używane we Flame była opcja typu naciśnij przycisk, to komputer sprawdzi czy zadane urządzenie działa i w zależności od wyniku testu puści wcześniej przygotowane nagranie. To wymaga trochę mocy przerobowej, w miarę dobrej karty graficznej (tryb pełnoekranowy). Może to nowsze komputery.
  • 0
"It only ends once. Anything that happens before that is just progress."
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence

#119 Lady6666

Lady6666

Szeregowy

• Email
  • 27 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.03.2007 - |21:40|

Na pierwszym ujęciu ruskich notatek jest coś w tym stylu:

... zagubili /stracili/ w jego okolicach, a powinni
... jeśli trzeba, przez pełen socjalny
... w jakimś stopniu [dotyczyło?] Andrieja. Nadżi (imię?) nie był
i tu odręczna notatka że "ja tez mam na imię Andriej"
.... sprzeciwu, jednak był on doskonałym
.... był jednym z trzech braci
.... kontrolował jedną z północno-zachodnich
.... angielskim specjalistom (względnie: specjalistą) - to podkreślone na czerwono
.... coś o mudżachedinach.

Ogólnie nie wyłania się z tego nic łatwo pojmowalnego.
Skoro byli na tej wyspie ex (?) wojskowi, amerykańscy i ruscy, to może działalność na wyspie była jakims pokłosiem zimnej wojny, czy czegos w tym rodzaju, w każdym razie wątek z ruskami nie musi być nieistotny. A Andriej robiący odręczne notatki na maszynopisie może miał amnezję powojenną i szukał swej poprzedniej tożsamości;)
Razinsky pisany przez Y czy cokolwiek innego to żadna wskazówka że to też był Rosjanin, samo nazwisko niezbyt rosyjskie, a zapis przez y angielski.

Sam odcinek fajny i rozbudzający wyobraźnię. Już pal licho co nam scenarzyści pokazali a czego pokazać nie chcieli, ale fajnie się na własną rękę o tym Flame myśli.;)

Użytkownik Lady6666 edytował ten post 09.03.2007 - |23:19|

• 0

#120 desmond_23

desmond_23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 09.03.2007 - |23:10|

Wypasiony odcinek.........na to czekałem, nareszcie akcja....szkoda mi the flame, ale szczerze mówiąc to spodziewałem się po the flame czegoś w rodzaju duzego podziemnego laboratorium, w ktorym byloby duzo naukowcow, byc moze tych co stworzyli ów DYM. A tu farma wuja Toma w srodku Wyspy. :D no ale wreszcie jakis postep. boje się, że ten rosjanin może ściągnąć ekipie podróżniczo-odkrywczej na glowe kupę kłopotów....ale to dobrze w sumie........bo wreszcie będzie napięcie to z 1 i 2 sezonu:)

Co tu jeszcze warto wspomnieć? Hmmm... Na pewno ekipa sayida powinna zabierać ze sobą Desmonda, może zobaczyłby przypadkiem swój przebłysk i zapobiegłby pewnym konsekwencjom, jak wysadzenie bunkra przez Locke`a po wcisnieciu 77........

Oceniam: 9/10
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych