Stargate: Continuum
Napisano 29.06.2008 - |15:46|
Napisano 02.07.2008 - |09:54|
jedziemy jedziemy ;-)
Napisano 02.07.2008 - |12:51|
Napisano 02.07.2008 - |14:09|
Napisano 02.07.2008 - |14:35|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 02.07.2008 - |15:48|
Film oglądało się miło i przyjemnie, choć tak jak sądziłem, podróż w czasie splycono maksymalnie i pełno tu dziwnych "zakretów"
No ale pokolei:
Baal na duży plus, zarówno plan jak i jego gra
Tylko skąd on wiedział o tych podróżach? Bo zdaje sie, że nasi ledwo trzy czy cztery razy z tego korzystali...
Natomiast strona SG1 pełna jest dziur, luk, nieścisłości...
ale pierw plusy, O'Neil, Lot do rosji, koniec plusów - no może jeszcze prostota wykończenia Baala.
Minusy:
Przez 3/4 filmu miałem wrażenie, że powstał tylko w jednym celu, by uśmiercić kazdego członka SG, każdego...
Wlaściwie poza Mitchellem (którego ciąglę nie lubię) reszta grala tu role drugoplanowe Nawet O'Neil z alternatywnej linii czasowej, mógby nie grać, równie dobrze mógłby go tam zastapić Sheppard... albo ktoś bezimienny...
Cóż lecimy dalej. Rosja, bez zasilania, bez DHD - i po co je zabrali nazistą?
Mitchell laduje w 29 - ciekawe co robił przez 10 lat i dokładniej, co robił po 39 roku, bo przecież nie wrócić do przyszlości... Ciekawe czy rząd USA wie o kryjówce Baala? - głupie pytanie, no pewno ze wie, w końcu na tym bedzie się opierał serial...
Będziemy mieć Stargate Timecop, juz widzę jak Carter szuka tej gwiazdy, skok i "prostowanie" czasu... A potem co? Pierwsza Dyrektywa? Łee złe skojarzenia z tym mam.
Swoją droga Jaffa byli w tym filmie bardzo skuteczni - patrz akcja na statku, jeden strzał jeden trup, jak za dobrych starych lat - i pewno dlatego się to tak miło oglądało...
No więc ocena, tak 7/10 bo jest lepiej niż historia z ORI, i bardzo miło się ogladało, ale osobiście mam złe odczucia co do podróży w czasie. - Zresztą wiele osób opisywało te problemy z przyokazji finału ósmego sezonu...
A właśnie, skąd Tok'Ta miała pola stazy typu pradawnych?
Napisano 02.07.2008 - |15:57|
-- Dziadek Cam'a - tylko doklejona broda, niesamowite rozczarowanie
- -35 Celsjusza - beznadziejna gra aktorska, ja bym to lepiej zagrał ;/
Plusy
++ Walka mysliwców nad Atlantykiem.
++ Walka przy "machinie czasu"
No i ogromny minus. Wiele tych samych osób w jednej linii czasowej, a dobrze wiemy co się wtedy powinno dziać.
7/10
Spektakularna bajka. Zbyt dużo nieścisłości, ale wiemy jak to w SG bywa.
Użytkownik Mussolinka edytował ten post 02.07.2008 - |16:16|
Napisano 02.07.2008 - |16:34|
Napisano 02.07.2008 - |16:47|
ale twórcy mówili że linia czasowa zostanie przywrócona ale jednak troche inaczej, że będą jakies różnice. poza cameronem w przeszlosci nie widać nic...
czy ja nie doslyszalem czy nie pokazano tego ale co baal zrobił z Ra który chyba byl supreme system lord na dlugo przed akcją na abydos?
PS dziadek camerona mial tez inny nos,
PPS na poczatku jak powiedzieli cameronowi ze on nie istnieje w ogole pomyslalem ze to moze dlatego ze w odcinku 200 mówili prawdę, że to jack cofając się w czasie spłodził camerona więc skoro nie bylo sg-1 nie bylo odcinka 1969 i nie bylo camerona.
Napisano 02.07.2008 - |17:11|
Napisano 02.07.2008 - |18:22|
a czy może ktoś coś wie odnośnie nowego serialu ?
Użytkownik infango edytował ten post 02.07.2008 - |18:23|
Napisano 02.07.2008 - |19:27|
Napisano 02.07.2008 - |21:00|
Jeżeli ten film miał być wstępem do serialu to dość kiepsko widzę przyszłość nowej serii.
Poprzedni film mi się bardziej podobał.
Jedynym fajnym akcentem było przewinięcie się postaci z wszystkich 10 sezonów.
Napisano 02.07.2008 - |21:04|
No dokładnie, a w pewnym momencie myślałem ze już jest pomysł. Chodzi mi o ten moment jak Landry mowie do SG-1 ze nie mają prawa zmieniać linii czasu, i aż se pomyślałem że nowy serial będzie jak sobie jest SG-1 biega i naprawia wszystkie te pierdoły co Baal zepsuł plus jeszcze Ziemia będzie przeciw. To by było fajne. Po tym zakończeniu to nie mam pojęcia o czym może być nowy serial. Ja nie widzę nic ciekawego na horyzoncie.No obejrzałem lepsze to od arki ale jakoś nie widzę tego filmu jako punku wyjściowego do nowej serii może się mylę ale ..
Greed is eternal.
Napisano 02.07.2008 - |21:56|
na plus jak juz inni zdazyli wspomniec w tym filmie zgromadzili chyba wszystkich wazniejszych aktorow przewijajacych sie przez 10 lat serialu, bardzo mily akcencik.
tak wiec polecam. nie rozczarowalem sie tak jak w przypadku Arki.
Napisano 02.07.2008 - |22:46|
ps.: zgodzę się z SiLenT że ten moment w którym była ta akcja myślałem że rozkręci akcję i będzie coś w stylu SG1 kontra wszyscy gdzieś w kosmosie kombinują żeby wszystko naprawić, ale z drugiej strony z balem może jeszcze jakiś przekręt bo koleś ma taki plan zabawa z czasem a załatwia go jednym sztyletem jak postać drugoplanową ....
Napisano 03.07.2008 - |08:44|
Potem juz lepiej, az do kulminacji z mysliwcami. A pozniej znow przestalo mi sie podobac. I macie racje - z tą doklejoną broda, to marna charakteryzacja.
W sumie daje 7/10. I jesli to prawda, ze ma byc nowy serial oparty na skakaniu w czasie, to mysle ze to zly pomysl. Bylo cos takiego kiedys jak Sliders. I starczy.
Napisano 03.07.2008 - |15:28|
motyw z podróżami w czasie zawsze sprawia scenarzystom mnóstwo kłopotów, i zdaje się, że i tutaj było parę błędów; za dobrze mi się oglądało, żebym teraz miał je wyszukiwać i analizować; ot, fajny film;
BTW skąd pomysł, że nowy serial ma być o podróżach w czasie?;
więc albo nowe wieści się pojawiły albo szerzycie plotki; jeśli to pierwsze prosiłbym o źródło;
Jeżeli ten film miał być wstępem do serialu to dość kiepsko widzę przyszłość nowej serii.
ten film nie miał być wstępem do serialu;
Użytkownik inwe edytował ten post 03.07.2008 - |16:03|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 03.07.2008 - |17:29|
Trochę zmarnowany potencjał - tylu lubianych aktorów :/
6.5/10
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych