Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowe wrota

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
174 odpowiedzi w tym temacie

#101 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 22.03.2009 - |13:00|

A ja właśnie zauważyłem nie spójność. Ziemianie mięli przejść na ten statek przez 9 chevron tak? Fajnie, że nowe wrota mają ich 8..
  • 0

#102 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 22.03.2009 - |13:03|

Hmmm...jednokierunkowe? No to będą jaja :) Inaczej za łatwo chyba byłoby wrócić... swoją drogą dziwne, może zmieniła się koncepcja i my nic o tym nie wiemy?
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#103 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 22.03.2009 - |13:49|

dokładnie trzeba poczekać do premiery:)
  • 0

#104 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 22.03.2009 - |13:56|

Tak, ale ona jeszcze taaak daleeekooo...

No cóż, spojrzałem drugi raz na to to i stwierdzam, że design póki co jest strzałem w dziesiątkę. Symbole są umieszczone w ładnych ramkach które przywodzą na myśl antyczne style architektoniczne, chevrony ładnie wkomponowane zaś kolorystyka... no cóż, ascetyczna bym powiedział. Jeśli będzie się kręciło, to będzie naprawdę super i z nowych Wrót będę zadowolony. Widać pewien postęp w myśleniu o tym gadżecie od failowego SGA (pod względem wrót)
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#105 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 22.03.2009 - |16:13|

A ja właśnie zauważyłem nie spójność. Ziemianie mięli przejść na ten statek przez 9 chevron tak? Fajnie, że nowe wrota mają ich 8..

A gdzie ty tam widzisz 8 chevron? No i może nie zauważyłeś ale już wrota w pierwszym filmie z 1994 miały 9 chevronów, podobnie jak te w SG-1 że o Atlantis nie wspomnę ;) Taka już ich budowa że 8 i 9 są niewidoczne kiedy wrota są ustawione na ziemi lub jakiejś platformie.

Co do samych wrót to wyglądają jakby wcale nie miały wewnętrznego pierscienia z symbolami ale może to tylko przez niską rozdzielczość trailera. Poczekamy zobaczymy.
  • 0
don't try

#106 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 22.03.2009 - |17:49|

A gdzie ty tam widzisz 8 chevron? No i może nie zauważyłeś ale już wrota w pierwszym filmie z 1994 miały 9 chevronów, podobnie jak te w SG-1 że o Atlantis nie wspomnę wink.gif Taka już ich budowa że 8 i 9 są niewidoczne kiedy wrota są ustawione na ziemi lub jakiejś platformie.

No jak to gdzie, nie widoczny jest, ale chevrony są rozłożone symetrycznie i jest jeden schowany. No wiem, że miały 9 chevronów o tym właśnie mówie!!! A te mają 8. Bo 9 tam nie wejdzie. Czytałem, że nasi mają odblokować 9 chevron przez co trafią na ten statek.

Także nie rozumiem o co Ci chodzi :P

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 22.03.2009 - |17:51|

• 0

#107 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 22.03.2009 - |18:04|

Jak to jest symetria to coś mi się krzywo patrzy ;) takto przecież zawsze wyglądało i pewnie wyglądać będzie :D
200px_Stargate_color.png
  • 0
don't try

#108 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 22.03.2009 - |18:14|

No i są symetrycznie na swój sposób.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 22.03.2009 - |18:14|

• 0

#109 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 22.03.2009 - |18:23|

No i są symetrycznie na swój sposób.

Ale nie w taki jak opisałes ;) Chevron na szycie nie jest symetryczny do żadnego innego.
  • 0
don't try

#110 FantoM

FantoM

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 22.03.2009 - |18:27|

nie musi być, wystarczy, że oś symetrii przechodzi przez środek górnego chevrona i już całe wrota są symetryczne, a połowa środkowego chevrona jest symetryczna do drugiej połowy ;)

Użytkownik FantoM edytował ten post 22.03.2009 - |18:29|

• 0

#111 Casper

Casper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoWrocek

Napisano 24.03.2009 - |14:23|

Symetria jest. Każdy 'szewron' jest oddalony o 40st. od poprzedniego :)
  • 0

#112 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 24.03.2009 - |14:32|

Dajcie już spokój z tą symetrią. Nie chodziło o to czy są od siebie równo oddalone. Rzecz była w tym że na wrotach jest 9 chevronów a nie 8 rozmieszczonych symetrycznie na przeciwko siebie.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 24.03.2009 - |14:34|

• 0
don't try

#113 Casper

Casper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoWrocek

Napisano 24.03.2009 - |14:40|

Tak czy owak, jeśli pierwszy odcinek będzie odwoływał się do wszystkich 9 'szewronów' to będzie im ciężko je pokazać bo w większości przypadków ich nie widać (nie licząc 'spacegate'ów z SGA).

Ha jak się cieszę, że jednak zrobili 'inne' wrota i nie będzie tych z naszej galaktyki. Wyglądają ciekawie, też stawiam na to, że nie mają ruchomej tarczy. Są to najprawdopodobniej starsze wrota niż dotychczas, można powiedzieć analogowe (może nawet na korbkę :P ).

Pozostaje czekać na więcej informacji.
  • 0

#114 CZYSTY

CZYSTY

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoZgierz

Napisano 29.03.2009 - |15:21|

ale podstawowe pytanie-czy się kręcą-pozostaje nierozwiązane. Oby tak... Stargate bez kręcenia to nie to samo

Moim zdaniem powinny się kręcić, skoro to jest stary model wrót (starszy niż ten z Atlantis). Ale pewnie ze względów praktycznych (żeby było mniej sprzętu do wożenia po lokacjach) będą się kręcić tylko na statku, a reszta będzie nieruchoma tak jak w SG1 :P W Atlantis porostu to obeszli to robiąc złudzenie przekręcania poprzez podświetlane symbole :)
  • 0
http://www.AsBest.u2.pl/

Sciągnij Licznik LOST !

#115 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 09.07.2009 - |17:13|

wyglad nowych wrot zaprezentowano na stonie mgm'u
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#116 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 09.07.2009 - |17:55|

A tak wyglądają wrota w STARGATE UNIVERSE :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dziwne te znaczki - ciekawe co oznaczają bo na pewno nie konstelacje :) Po wyglądzie chewronów można wywnioskować iż wrota nie będą się kręciły :angry::/

DLA CIEKAWSKICH: Można również pooglądać część pokładu statku, drzwi panele i zamki :)

http://stargate.mgm....ynth/index.html
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#117 Elaks

Elaks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.07.2009 - |18:08|

Po wyglądzie chewronów można wywnioskować iż wrota nie będą się kręciły :angry::/

Wręcz przeciwnie. Obejrzyj trzeci teaser. Widać w nim, że wrota kręcą się w całości.

kolejna fotka HQ
Dołączona grafika

Użytkownik Elaks edytował ten post 09.07.2009 - |18:18|

• 0

#118 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 09.07.2009 - |20:42|

Dziwne te znaczki - ciekawe co oznaczają bo na pewno nie konstelacje :) Po wyglądzie chewronów można wywnioskować iż wrota nie będą się kręciły :angry::/

IMHO to galaktyki. Ale zobaczymy, bo wtedy wybieranie jakiejs konkretnej planety byloby skomplikowane.

Nie podoba mi sie to, co chyba jest DHD. Wyglada cienko. Sam statek juz sobie poogladalem i nie jest zle, ale mnie nadal sie nie podoba. Wrota na plus, robia wrazenie i postarali sie. Nawet jesli sie krecic nie beda (a wyglada na to, ze beda), sa o niebo lepsze niz te z Atlantis. Sa po prostu wypasione na wysokooktanowej trawie.

Pomieszczenie Wrot jest niezle, reszta ujdzie. DHD-jesli to jest DHD a na to wyglada-tragedia.
  • 0
Winchell Chung

#119 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 09.07.2009 - |21:03|

DHD-jesli to jest DHD a na to wyglada-tragedia.

Na stronie MGM piszę że ta konsola służy do wyświetlania informacji o statku , jakiejś telemetrii oraz może być wykorzystywana do otwierania wrót. Więc zapewne jest to DHD. Mam jedynie nadzieje, iż jest ono tylko na statku a na planetach stawiane jest coś innego.

Mi osobiście wrota bardzo przypadły do gusty. Fajny jest też kolor chewronów - biały - taki neutralny,

OFFTOPIC:
Skoro statek ma latać po wszechświecie i rozstawiać sieć wrót po planetach to skąd będzie brał materiały na ich budowę ???
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#120 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 09.07.2009 - |22:03|

DHD-jesli to jest DHD a na to wyglada-tragedia.

Na stronie MGM piszę że ta konsola służy do wyświetlania informacji o statku , jakiejś telemetrii oraz może być wykorzystywana do otwierania wrót. Więc zapewne jest to DHD. Mam jedynie nadzieje, iż jest ono tylko na statku a na planetach stawiane jest coś innego.

Mi osobiście wrota bardzo przypadły do gusty. Fajny jest też kolor chewronów - biały - taki neutralny,

OFFTOPIC:
Skoro statek ma latać po wszechświecie i rozstawiać sieć wrót po planetach to skąd będzie brał materiały na ich budowę ???

Hahah, pewnie nigdy się tego nie dowiemy xD Tak samo Atlantis i skąd brać ZPM (przecież Pradawni musieli robić w mieście, chyba nie? Czy hodowali sobie na planetach a potem zbierali? Tak samo drony, szukajmy po galaktyce zamiast w własnym mieście)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych