Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ranking oglądalności

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
157 odpowiedzi w tym temacie

#101 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 25.04.2007 - |19:38|

Nie sądzę. Moim zdaniem, za nami trzy bardzo kiepskie odcinki. Jeśli szybko coś się nie zmieni, oglądalność poleci na łeb, na szyję. Przecież zawiązano tak mnóstwo wspaniałych wątków w pierwszym i drugim sezonie, a tu serwuje się nam jakieś głupoty.
  • 0

#102 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.05.2007 - |19:12|

The Brig. Dosc znaczy wzrost. Ponad milion na 12,33.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#103 Przemek Z.

Przemek Z.

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 09.05.2007 - |19:22|

Cieszy mnie ten wzrost. Co prawda, oglądalność zawsze (chyba) wzrasta w miarę zbliżania się finału sezonu, ale dobre i to. Ciekawi mnie, jak wskaźnik oglądalności zareaguje na ostatnie rewelacje o jeszcze trzech sezonach.

Jestem też ciekaw, co wpływa na taką a nie inną oglądalność poszczególnych odcinków. Żeby ktoś zechciał zobaczyć np. The Brig, musi zostać do tego zachęcony. Podejrzewam, że główną rolę odgrywa tu poprzedni odcinek - jeśli miał wysokie noty u widzów, ci zachęcą znajomych/ rodzinę do obejrzenia kolejnego. No i zwiastun kolejnego odcinka - jeśli jest ciekawy, może zachęcić nawet kogoś, kto zwykle serialu nie ogląda.
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś rozjaśnił mi nieco tę kwestię.
  • 0

#104 Odnaleziony

Odnaleziony

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów
  • Miastoz wyspy...

Napisano 14.05.2007 - |20:37|

Cieszy mnie ten wzrost. Co prawda, oglądalność zawsze (chyba) wzrasta w miarę zbliżania się finału sezonu, ale dobre i to. Ciekawi mnie, jak wskaźnik oglądalności zareaguje na ostatnie rewelacje o jeszcze trzech sezonach.

Jestem też ciekaw, co wpływa na taką a nie inną oglądalność poszczególnych odcinków. Żeby ktoś zechciał zobaczyć np. The Brig, musi zostać do tego zachęcony. Podejrzewam, że główną rolę odgrywa tu poprzedni odcinek - jeśli miał wysokie noty u widzów, ci zachęcą znajomych/ rodzinę do obejrzenia kolejnego. No i zwiastun kolejnego odcinka - jeśli jest ciekawy, może zachęcić nawet kogoś, kto zwykle serialu nie ogląda.
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś rozjaśnił mi nieco tę kwestię.

LOST to serial, który albo się ogląda cały (ewentualnie z pominięciem niektórych mniej znaczących epizodów) albo nie bardzo wiadomo o co chodzi. Jeżeli ktoś teraz pierwszy raz miałby obejrzeć sobie np. odcinek "The greatest hits" to nie bardzo to widze :rolleyes: Ludzie ogladajacy serial od poczatku maja czasem problemy ze zrozumieniem wszystkiego co chcieli nam twórcy przekazać... To, że oglądalność wzrasta pod koniec serialu - niby oczywiste, aczkolwiek ja nie wiem, co tym ludziom to wnosi... (tym, ktorzy nie ogladali wczesniejszych kilku odcinkow np.) A trailery są REWELACYJNE. Co tu dużo mówić.
http://www.dailymoti.../x1zb88_3326730
i wszystko jasne...
  • 0

#105 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.05.2007 - |20:08|

Lekki spadek na 12.11. Te zmiany sa nie istotne. Ogladalnosc utrzymuej sie na stalum poziomie od tygodni.
  • 0
Genesis

#106 Curacao

Curacao

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 76 postów
  • MiastoToruń,Polska

Napisano 26.05.2007 - |12:32|

DOBRE WIEŚCI

Grand Finale's LOSTA średnio oglądało 13.66 miliona widzów.
Zaczeło się średnio z zaledwie 12.2 milionami widzów o 9, potem ciągle rosło, rosło, o 10 mieliśmy już 14.5 i najlpesze od 10:30, a więc ostatnie pół godziny oglądało 15.5 miliona!

Trzeba pryznać, że skok o jakieś 2.5 miliona. Zauważalna niska oglądaloność na początku, więc myślę że ABC słabo nagłośniło, że Finał zaczyna się godzinę wcześniej. Ale i tak 15 i pol miliona robi wrazenie. Brawo.
  • 0
-Why do you find it so hard to believe?
-Why do you find it so easy?

#107 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.05.2007 - |12:37|

DOBRE WIEŚCI

Grand Finale's LOSTA średnio oglądało 13.66 miliona widzów.
Zaczeło się średnio z zaledwie 12.2 milionami widzów o 9, potem ciągle rosło, rosło, o 10 mieliśmy już 14.5 i najlpesze od 10:30, a więc ostatnie pół godziny oglądało 15.5 miliona!

Trzeba pryznać, że skok o jakieś 2.5 miliona. Zauważalna niska oglądaloność na początku, więc myślę że ABC słabo nagłośniło, że Finał zaczyna się godzinę wcześniej. Ale i tak 15 i pol miliona robi wrazenie. Brawo.

Na drugą godzinę Losta przełaczyli się ci którzy wcześneij oglądali finał Idola na FOX. Skończył się kilka okolo 10:07.
  • 0
Genesis

#108 bravo

bravo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 30.05.2007 - |20:30|

Ciekawe czemu na polskiej lostpedii pisze że finał odcinka oglądało 41,346 mln widzów : :D
  • 0

#109 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.05.2007 - |21:21|

41 M to raczej pobożne życzenia. W dzisiejszych czasach tylko Superbowl ma prawo osiągnać taki wynik (własciwie to dla Superbowl byłaby to obraza :D).

================
[Wybacz mi edycję posta :)
Ludziki, temat wyczyszczony, teraz na Waszych barkach spoczywa utrzymanie porządku w nim :) ] martha

Użytkownik martha edytował ten post 31.05.2007 - |16:32|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#110 Odnaleziony

Odnaleziony

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów
  • Miastoz wyspy...

Napisano 05.06.2007 - |18:23|

cytat z http://film.wp.pl/id...ml?ticaid=13df3

"Ostatni odcinek serialu, zdobywcy nagrody Emmy przyciągnął najmniejszą widownię w historii jego emisji. Epizod zobaczyło 12 milionów telewidzów, co w porównaniu z poprzednimi latami (20-30milionów widzów) potraktować można jako wielką frekwencyjną porażkę.
(...)
Wszystko ma związek z ogłoszonym niedawno skróceniem biegu serii z zapowiadanych 7 lat, do maksymalnie 5 sezonów."

czy mi sie wydaje, czy oni maja jakies "dziwne" info?

Użytkownik Odnaleziony edytował ten post 05.06.2007 - |18:24|

• 0

#111 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.06.2007 - |19:05|

cytat z http://film.wp.pl/id...ml?ticaid=13df3

"Ostatni odcinek serialu, zdobywcy nagrody Emmy przyciągnął najmniejszą widownię w historii jego emisji. Epizod zobaczyło 12 milionów telewidzów, co w porównaniu z poprzednimi latami (20-30milionów widzów) potraktować można jako wielką frekwencyjną porażkę.
(...)
Wszystko ma związek z ogłoszonym niedawno skróceniem biegu serii z zapowiadanych 7 lat, do maksymalnie 5 sezonów."
czy mi sie wydaje, czy oni maja jakies "dziwne" info?

Artukuł kompletnie mija się z rzeczywistością. Oglądalność była wysoka 13,862 co dało 5 lokate. Z seriali wyprzedził go tylko NCSI z 14,135. Zwazywszy na to co analitycy stwierdzili wczesniej, ze Lost jest najczesciej nagrywanym (w terminalach cyfrowych) daje mu to pierwsze miejsce w danym tygodniu z ogladalnością pewnie okolo 16M. Trzeba nadmienic, że Lost konkurował z fenomenalnie popularnym Idolem. Autor arykuly wyraznie oparł sie na blednych danych lub nie potrafil ich zinterpretować.
  • 0
Genesis

#112 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 13.06.2007 - |16:45|

Gdzie znjadę oglądalnośc losta i innych seriali z 2005 i 2004 roku ?
  • 0

#113 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 13.06.2007 - |17:45|

Gdzie znjadę oglądalnośc losta i innych seriali z 2005 i 2004 roku ?

Tutaj:

http://lost.gwrota.com/
  • 0
Genesis

#114 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 04.02.2008 - |20:14|

Premiere 4, sezonu ogladalo 16.a miliona widzow w USA. bardzo dobry wynik.czyzyby powrot na szczyty.
  • 0
Genesis

#115 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 05.02.2008 - |15:48|

http://film.wp.pl/id...,wiadomosc.html
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#116 Curacao

Curacao

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 76 postów
  • MiastoToruń,Polska

Napisano 11.02.2008 - |21:33|

Confirmed Dead - 15.1 mln, czyli spadek o milion w porówaniu z TBOTE.

jest niezle, choc po cichu licze na powrot Wielkiego Losta, ktorego ogladalnosc przekraczała 20 mln!
Szczytowy moment miał miejsce w pierwszych 2 odcinkach 2 sezonu - wtedy ogladalnosc wynosila 23 mln - to bylo COŚ.
  • 0

#117 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 11.02.2008 - |21:40|

To i tak nieźle jak na czwarty sezon. Ja jestem pozytywnie nastawiony na czwarty sezon :)
Ale do House'a, którego ostatni odcinek oglądało 29 mln jeszcze trochę brakuje ;)
  • 0
Dołączona grafika

#118 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 11.02.2008 - |22:27|

To i tak nieźle jak na czwarty sezon. Ja jestem pozytywnie nastawiony na czwarty sezon :)
Ale do House'a, którego ostatni odcinek oglądało 29 mln jeszcze trochę brakuje ;)

To raczej coś nieosiągalnego. :P Jak będzie wysoka jakość to imo oglądalność może skoczyć do 18-20 mln, ale najważniejsze żeby nie spadała poniżej tych 15 mln.
  • 0
...and Justice for All!

#119 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 12.02.2008 - |00:03|

Ale w sensie co nieosiągalnego? ;)
Że Lost nie osiągnie takiego wyniku czy że House nie mógł takiego wyniku osiągnąć?:)
Bo osiągnął, ale na pewno pomógł też fakt, że tuż przed odcinkiem był finał SuperBowl :)
  • 0
Dołączona grafika

#120 Curacao

Curacao

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 76 postów
  • MiastoToruń,Polska

Napisano 14.02.2008 - |15:21|

czy abc sobie jaja robi!?
Chca przesunac losta znow na 22?
O 22 a do tego znowu po przerwie i mozemy zapomniec o ogladalnosc 20 mln, bedzie raczej ponizej 10. :/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych