Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

#101 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.03.2008 - |18:13|

Miniseria zostala dalaczona do standartowego wydania pierwszego sezonu i otwiera go jako dlugi pilot, ale mozna ja kupic jako oddzielne wydawnictwo. Drugi sezon zostal wydany w dwoch woluminach jako 2.0 i 2.5.

Dodam tylko,że 2 sezon wydano w 2 częściach za wielką wodą na kontynencie amerykańskim a w Europie wydano go jako całość.

Użytkownik biku1 edytował ten post 18.04.2008 - |15:35|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#102 Tryllion

Tryllion

Szeregowy

• Email
  • 41 postów

Napisano 19.03.2008 - |21:00|

No szkoda :P
Tak więc pozostaje mi tylko razora obejrzeć, dzięki wielkie.
  • 0
Trzeba się szanować. Nie ma to to tamto.

SON OF A B.... by: Paulina_PL

#103 owcaboski

owcaboski

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 18.04.2008 - |15:30|

Czy Vipery mk II, posiadaja naped FTL??
  • 0

ALL WILL BE REVEALED... I hope...

Ms Marvel: "So we're missing a Wolverine and a Thor"
Iron Man: "And a ninja"
Ms Marvel: "We need a ninja?"
Iron Man: "In this day and age? You have to have a ninja"

#104 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.04.2008 - |15:36|

Chyba nie. W przeciwnym razie nie byloby tak istotnym ich powrot do bazy przed skokiem.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#105 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.04.2008 - |15:39|

http://en.battlestar...i/Viper_Mark_II

I tak jak napisali w jego parametrach po prawej stronie w ramce : FTL --> No. Czyli nie mają.

Użytkownik biku1 edytował ten post 18.04.2008 - |17:23|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#106 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.04.2008 - |17:11|

Vipery MK II oraz VII nie posiadają FTL.

#107 owcaboski

owcaboski

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 23.04.2008 - |13:24|

Czy to że druga część sezonu 4 będzie w 2009 roku jest potwierdzone? Czy bazujecie tylko na doświadczeniach poprzednich sezonów, bo już pare razy wyczytałem na forum że ma być w 2009.
  • 0

#108 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.04.2008 - |14:16|

Nie pamiętam czy to stacja już potwierdzała niemniej jednak potwierdzały to osoby zaangażowane w produkcję BSG.
Zarówno sam twórcy-scenarzyści-producenci jak i aktorzy.
Więc na 99.9% ;) druga połowa sezonu 4 będzie w 2009.

Użytkownik biku1 edytował ten post 23.04.2008 - |14:17|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#109 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 07.06.2008 - |22:56|

Za diabła nie mogę sobie przypomnieć (choć oglądam BSG uważnie). Czy wyjaśniło się od kogo Adama dostał kartkę, że jest 12 ludzkich modeli Cylonów? Wydaje mi sie, że nie, ale chciałem się upewnić.
  • 0

#110 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 08.06.2008 - |00:00|

Czy wyjaśniło się od kogo Adama dostał kartkę, że jest 12 ludzkich modeli

do 4x09 nie :)

#111 MisIIek

MisIIek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 16.06.2008 - |11:26|

Mógłby mi ktoś napisać czym różnią się ludzie o ludzkich modeli cylonów ?? nie pamietam tego.
2) chyba w 1 sezonie Adama był z jednym z cylonów w jakiejs stacji i tam cylon sie źle czuł czym było to spowodowane ? też już zapomniałem
3) Skąd wiadomo ze FF to tak naprawde cyloni?oprócz wizji D'anny co to może potwierdzić..i jak sa one produkowane ? i ile ich było w historii ? Tight
sie starzeje,wiec był młody a cyloni sie nie starzeja,wiec to sa inne modele i jak były "dostarczane do koloni ? czy to sa 1 egzemplarze FF w koloniach ? na to ostatnie pytanie chyba nie ma odpowiedzi narazie...
  • 0
Były użytkownik Michał od prawie trzech lat nie mogę się zalogować...

#112 owcaboski

owcaboski

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 16.06.2008 - |13:12|

1) Na pierwszy rzut (nawet uzbrojonego) oka to niczym. Ta sama budowa ciała, reakcje, czucie itd. W praktyce w czasie seksu świecił się im rdzeń kręgowy. Poza tym wykazują większą od przeciętnej (ludzkiej) siłe.
2) To było na stacji Raganar, które otoczona była przez jakąś dziwną mgławice która źle działała na Cylonów, na tej podstawie Gaius Baltar wybudował wykrywacz Cylonów
3) Niestety nikt Ci na to pytanie(a) nie odpowie bo puki co to serial niczego do końca nie wyjaśnił i trzeba czekać do finału 3 sezonu, który (może) da odpowiedzi.
  • 0

#113 miziek

miziek

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 10.01.2009 - |17:25|

Witam. Mam pytanko czy jest taka mozliwosc ze BSG s4.5 pojawi sie w sieci szybciej niz w tv ? tzn chodzi mi o pierwszy odcinek ?
  • 0

#114 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.01.2009 - |17:46|

czort wie

#115 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 12.01.2009 - |14:26|

Jest już 12 stycznia, a więc się nie pojawi - zresztą 4 dni różnicy i tak niewiele już zmieniają. W dodatku BSG to jednak poważna seria i szum mógłby być na świecie starszny o jakiś przeciek :) . Tak więc 17go trackery się rozgrzeją do czerwoności :) .

A co do wcześniejniej rozmowyodnośnie budowy cylonow to trzeba zauważyć, że final five to jednak powiedziane jest kilka razy, że to zupełnie inne modele (starsze i inne). W domyśle z logiki całej historii wynika, że technologicznie pochodzą od Ziemian? 13go plemienia? i nie są stworzeni współcześnie przez cavila i jego 7 kumpli. Skąd się tu wzięli, czy i jak się reinkarnują to nie wiemy. WIele wskazuje, że są śmietelni jak tzw ludzie. Tak zwani bo są teorie, że w ogóloe koloniści to po prostu potomkowie cylonów poprzedniej generacji lub też hybrydy jak rodzące się dziś i tak ważne dzieci/hybrydy.
Można chyba domyślać się, że Final mają specjalną misję i są sterowani przez 3 siłę obecną w serialu od początku. Twórca współczesnych cylonów z jakichś powodów zablokował opcję rozważań i dociekań odnośnie Final Five, bo jak móiw Cavil są oni dla współczesnych cylonów śmiertelnym i poważnym zagrożeniem. Spośród współczesnych cylonów tylko nr1 czyli Cavil wie na ten temat nieco więcej czyli jest niejako zaprogramowany do ochrony przed Final Five. Nr 3 w trakcie przeładowania osobowści widywała Final Five, co tylko potwierdza, że za Final Five stoi trzecia siła serialu działająca z innego wymiaru z którym kontakt mają tylko hybrydy. Ta trzecia siła to zapewne bóg/bogowie czy tam jacyś transcendenci wywodzący się z poprzedniej odsłony dziejów (wszytsko to się już zdażyło i będzie powtarzać?!) i na ich zlecenie działąją zaprogramiowani kapłani czyli znani nam Final Five/Four...
W ogóle wydaje mi się, że tożsamość Piątego poznamy dość szybko 11-14 odcinek i jego rola oraz znaczenie jest obecnie przez fanów nieco przeceniana. Będzie zapewne mocniej uśiwadomiony, ale jednak będzie nadal tylko narzędziem jak pozostała czwórka i w tym sensie obecne emocje odnośnie tego, kto to jest, są nieci ubocznym torem wobec osi głównej fabuły serialu i jego zasadniczej tajemnicy. Nawet gdtby to był Adama lub STurbuck to niewiele już zmienia.
Wszyscy chyba czekamy na wyjaśnienie w ostatnim 4.5 sezonie całej tej historii i roli w nim metafizyki, roli aniołów/demonów jak nr6 czyli Baltar z umysły szóstki czyli niektóre wersje Leobena :) . No w ogóle oczekujemy jak sądzę wszyscy spięcia historii w logiczną całość, gdzie między innymi rola i charakter Final Five ulegnie pełnemu wyjaśnieniu. Dramat się rysuje w ten sposób, że poza dziećmi hybrydami może nikt nie przeyć, a te dzieci zapoczątkują nową kolonizację kolonii i nowe koło historii. W tym sensie zakończenie serii może być faktycznie b. smutne i "mocne". Najgorsza opcja to zakończenie nic nie wyjaśniające i pozostawiające morze domysłów - zdaje się, że Moore ma tego świadomość i większość spraw ulegnie wyjaśnieniu. Choćby webepisody starały się nam wyjaśnić 1 drobną tajemnicę - co Baltar powiedział Felixowi w 3 sezonie. Ot kolejna wyjaśniona kwestia i zarazem przypomnienie istroty TWARZY WROGA na wyjętkowo interesującym przypadku modelu nr 8 :) ...
  • 0

#116 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.01.2009 - |13:24|

Wie ktoś w którym odcinku Anders pierwszy raz spotyka się z tą.... z tą kobietą z final five, która służy pani prezydent??
  • 0

Dołączona grafika

#117 Byczek Fernando

Byczek Fernando

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 16.02.2009 - |10:24|

A ja mam takie pytanie ?
Czemu ciagle napisy do BSG sa robione w takiej formie, ze nie dzialaja na stacjonarnych odtwarzaczach ?
  • 0

#118 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 16.02.2009 - |11:01|

Wycinaj kilka pierwszych linijek to zaczną działać ;) Miałem ten sam problem. No i napisy muszą mieć taką samą nazwę jak plik z filmem.
  • 0
don't try

#119 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.02.2009 - |11:13|

Lub ewentualnie jesli chodzi o obsługę formatów to ściągaj je w takiej formie jaką obsługuje odtwarzach. PPM na napisy24 daje taką możliwość (zależy też jak jest przeglądarka ustawiona).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#120 Semko

Semko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 18.02.2009 - |17:21|

Czy moglbym prosic o wyjasnienie pewnej nurtujacej mnie kwestii? Chodzi o ziemie i 13 plemie - bo tego nie rozumiem. Czy wedlug serialu ziemia to jest nasza ziemia? Zniszczone miasto to byl Nowy York? Bo jesli tak to co to oznacza? Oznacza to, ze my wszyscy jestesmy robotami ale tego nie wiemy.

Druga alternatywa jest taka, ze jest to zupelnie inna ziemia, a cala fabula jest forma oszustwa bo ja oczekiwalem ze flota dotrze na 'nasza' ziemie a nie jakas inna. Jesli jednak cylony z 13 plemienia to my to moze sprobuje wtryknac sobie kabel od myszy pod nadgarstek i zobacze co sie stanie ;)

Użytkownik Semko edytował ten post 18.02.2009 - |17:24|

• 0
"Well take this for what little it will profit you. As I look at you, Ambassador Mollari, I see a great hand reaching out of the stars. The hand is your hand. And I hear sounds. The sounds of billions of people calling your name."

"My followers?"

"Your victims."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych