Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Atlantis ma szanse dorownać SG1?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy Atlantis ma szanse dorównać SG1? (405 użytkowników oddało głos)

Czy Atlantis ma szanse dorównać SG1?

1. tak (91 głosów [60.26%])

Procent z głosów: 60.26%

2. nie (53 głosów [35.10%])

Procent z głosów: 35.10%

3. nie wiem (7 głosów [4.64%])

Procent z głosów: 4.64%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#101 Opacz

Opacz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 19.02.2005 - |01:53|

Nie wiemczy atlantis bedzie lepsze pozyjemy zobaczymy, ale to wszystko bedzie zależało od tego co bedzie w sezonie 9 sg-1. Jeżeli sg-1 sie skończy to mam nadzije,że w dobrym stylu wtedy trudno bedzie atlantisowi pobic sg-1. Ale patrząc z drugiej perspektywy wszystko przed atlantis , wiec szanse napewno ma, ale moim zdaniem stoi troche na straconej pozycji sg-1 to legenda, a z tym trudno wygrac. Zawsze od nastepcy oczekóje sie duzo wiecej niż od piewowzoru.
  • 0

#102 djartur

djartur

Szeregowy

• Email
  • 29 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 19.02.2005 - |14:36|

Mne sie wydaje ze ma szanse dorówncąc. Już od pierwsyzch odcinków Atlantiis mnie wciągnął! I np z niecierpliwością czekam na kolejne! Zarówno SG-1 i atlantis wciągają!. Atlantis jest nowe nowa historia nowe wydarzenia. Nowi wrogowie! Jak sobie poradzi w konfrontacjoi z SG-1 to sie okaże....
  • 0

#103 pandy

pandy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoLublin

Napisano 22.02.2005 - |09:50|

A ja mysle, ze z Atlantis bedzie podobnie jak z SG1, tzn. przez kilka pierwszych sezonow bedzie sie dzialo duzo, a potem wymyslanie odcinkow na sile. Dla mnie SG1 powinno sie skonczyc na 6 sezonie, o ile pamietam to polowa 7 sezonu to same [beeep]y (za przeproszeniem) w 8 podobnie, ciekawych odcinkow bylo kilka, a odcinek 18 i 19 ?? chyba skonczyly sie chlopakom pomysly. Zreszta aktorzy tez chyba maja juz dosc tego serialu, bo pomalu sie wykruszaja. Ja w kazdym razie wole ogladac Atlantis i czekam z niecierpliwoscia na dalsze odcinki, bo w SG1 to juz chyba nic nie wymysla ciekawego.
  • 0
"Życie to ciągła walka: Do obiadu z głodem po obiedzie ze snem"

#104 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 22.02.2005 - |10:06|

Ja wybrałem odpowiedź c) Nie mam zdania -_-

Tak więc Atlantis dopiero się zaczął I sezon się skończył, ale cóż Stargate SG-1 miało najlepsze sezony 4 i 5, szczególnie bardzo dobry był sezon 4 :) i przynajmnije jak dokladnie będe mógł ocenić, który znich jest lepszy za jakieś dwa-cztery lata :]

Co do nieudanego 7 sezonu SG-1 to był on taki dziwny ponieważ był to okres kiedy Sci-Fi zastanawiało się czy kupić piąty sezon Farscape, czy siódmy Stargate SG-1 -_- i decyzje podjęli dość późno (w czasie ostatniego dnia zdjęciowego 4 sezonu Farscape'a) i scenariusze do odcinków były pisane troszke za szybko toteż w siódmym sezonie SG-1 znalazły się takie odcinki jak np. "Grace" :/ :( :/
  • 0
Stargate SG-1: The Alliance

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#105 300FraYda

300FraYda

Starszy szeregowy

• VIP
  • 92 postów
  • MiastoKrAkÓw

Napisano 22.02.2005 - |16:47|

Hm... Zwroccie uwage ze w Atlantis Wrights juz w pierwszym sezonie robiąim najazd na baze a w Sg-1 bylo to w drugim sezonie :) Cuda techniki umożliwią realizatorom stworzenie super efektów :) mam nadzieje ze sie z tego kreskówka nie zrobi. Jestem pełen nadzieji zarówna dla Atlantis jak i SG-1 oby były jeszcze leszpe niż są teraz.
Pozdrawiam
  • 0
^>> Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze << ^

<<<<Jeśli Szukasz Mnie Na eMule>>>>

#106 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 22.02.2005 - |16:58|

Hm... Zwroccie uwage ze w Atlantis Wrights juz w pierwszym sezonie robiąim najazd na baze a w Sg-1 bylo to w drugim sezonie...

W sumie to nie jest tak do końca bo w SG-1 Goa'uld'owie w ostatnim odcinku lecieli już na Ziemię (S01E22 - Within the Serpent's Grasp), a pozatym Goa'uld'owie w sumie zdążyli przeprowadzić jeden atak na Ziemię, tylko że w alternatywnej rzeczywistości (S01E20 - There But for the Grace of God) :) .

Co do Atlantis to sprawa ataku też nie została doprowadzona do samego końca więc jej finish zobaczymy dopiero za kilka miesięcy :(

Użytkownik Baal edytował ten post 22.02.2005 - |16:59|

• 0
Stargate SG-1: The Alliance

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#107 yotr

yotr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 26.02.2005 - |22:15|

Witam
Uwazam ze atlantis jest w stanie dorownac SG1 a nawet ja przebic jesli bedzie krecony z takim pomyslem jak jest dotychczas duzo akcji malo gadania. ale to tylko moja subiektywna opinia
  • 0

#108 Kenny

Kenny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 14.03.2005 - |21:41|

Pamiętam te dobre czasy jak czekałem z niecierpliwością na nowe odcinki SG1, zawsze byłem czymś zaskakiwany i rzadko się nudziłem.

Ale jakoś po tych 8 sezonach mam lekko dość (chociaż nie zawsze). W Atlantis czuje powiew świeżości, nowe postacie nowe charaktery, oraz nowe pomysły. I nie mogę się doczekać kolejnego odcinka. Bałem się na początku że Atlantis będzie kopia SG1, ale miło się rozczarowałem.

Czuję że serial dorówna SG1 i jeszcze nierzadko nas zaskoczy.
  • 0

#109 Trevor

Trevor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 15.03.2005 - |18:52|

jak na razie po pierwszym sezonie SGA rzadzi, niestety bardzo lubiany w usa cliffhanger dal sie wszystkim nam we znaki, bo teraz trzeba czekac az do lata...ale jakby nie patrzyc jestem bardzo ciekaw jak sytuacje z konca odcinka zalatwia rezyserzy, bo koncowka byla niesamowita..
  • 0

#110 Gość_name_*

Gość_name_*
  • Gość

Napisano 15.03.2005 - |19:08|

A co wy tam chcecie od końcówki SGA 1x20. Super zakończenie, aczkolwiek myślałem że wszystko się wyjaśni w 1x20 (spojlerów nie czytam) więc było to miłe zaskoczenie. Porównując sezon 1 SG-1 i sezon 1 SGA, zdecydowania wypada lepiej SGA, więcej akcji, humoru.
  • 0

#111 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 15.03.2005 - |21:41|

Na pewno ma szanse dorównać i dorówna SG-1 co wg mnie widać już po pierwszym sezonie. SGA ma dość duży potencjał bo jest nowym serialem i jak wcześniej ktoś wspomniał są w nim nowi bohaterowie, nowe przygody i nowi wrogowie. Odnoszę wrażenie, że SGA jest też realizowane z większym rozmachem.
Osobiście podoba mi sie zarówno SG-1 jak i SGA - czekam z niecierpliwością na następne sezony.
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#112 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 16.03.2005 - |11:20|

Sam nie wiem czemu ale ja osobiście traktuję SG-1 i SGA jako jeden serial - jakoś tak mi to pasuje. Pomimo że obsada różna to jakoś tak niebardzo chciałbym je rozdzielać. Całość zwykle jest lepsza niż jej części składowe :D
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#113 Petronius

Petronius

Starszy szeregowy

• Email
  • 92 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.03.2005 - |18:07|

Zgadzam się z Grishką - te dwa seriale to w zasadzie jedna całość (przynajmniej dla mnie). Duże wrażenie zrobił na mnie sposób połączenia SG-1 i SGA, a konkretnie pilot SGA. Zrobione bardzo ciekawie i właśnie to zdecydowało, że SG-1 i SGA to dla mnie całóść.

A wracając do tematu, to SGA ma wg. mnie szanse dorównać SG-1. Trudno przewyższyć coś, co jest tak dobre jak SG-1, ale życzę jak najlepiej... Przede wszystkim widzę wielki potencjał w postaci Shepharda. Miałem obawy, czy znajdzie się ktoś, kto byłby równie ciekawy jak O'Neill - a tu proszę! Według mnie twórcy serialu spisali się świetnie.
  • 0
Crede, quad habes, et habes

#114 Maciek

Maciek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 17.03.2005 - |18:27|

Zgadam się też z przedmówcami
To jakby jeden świat w dwóch odsłonach,
ale zobaczymy czy Atlantis da radę być na poziomie prze 8 sezonów
  • 0

#115 Pharaoh

Pharaoh

Szeregowy

• Email
  • 20 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 22.03.2005 - |19:13|

Jasne!!! To miła odmiana od SG-1, a poza tym sami w innej galaktyce, to stwarza nowe możliwości. A i sam serial ogląda się przyjemnie. Oby tak dalej!
  • 0

#116 Penegal

Penegal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 29.03.2005 - |17:42|

SG:A na pewno dorówna SG-1.
Jest to coś świerzego, a jednocześnie jest osadzone w uniwersum Stargate, opza tym po 7 sezonach SG-1 to ptzyjemna odmiana. :D
  • 0

#117 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.03.2005 - |20:00|

W tej chwili SGA ma wyższa (troszeczkę) oglądalność niż SG1. Ciekawe to jest, że SGA wyprzedza SG1 - sugeruje to, ze SGA zdobył nowych fanów (czyli takich, którzy wcześniej nie widzieli SG1), którym ten serial się podoba. Kluczowe - dla jego przyszłości - będzie więc to, czy na dłuższą metę spodoba się starym widzom (czyli tym, którzy "wychowali" się na SG1).

Są więc IMHO dwie możliwości:

- „starzy” stopniowo się wykruszą (zacznie to być widoczne, kiedy SG1 się zakończy) a Entlantis będzie się trzymał na środkowych pozycjach ratingów, powoli tracąc widownie. Myślę, że to będzie tak ok 3-4 sezonu (o ile serial dociągnie) i na 4-tym lub 5-tym serial się zakończy.

- drugi sezon będzie hitem, okaże się, że scenarzyści wymyślili taaaaakie wspaniałe rzeczy, że serial zabłyśnie na tle konkurencji tak jak w swoim czasie zrobił to SG1, doczeka się 9 sezonów i kontynuacji w następnym serialu także toczącym się w uniwersum StarGate... ;)

Przypominam, że gra tak naprawdę toczy się o widownię w piątkowe wieczory a już w tej chwili o tej porze emitowane są cztery popularne seriale: BSG, Monk, SG1 i SGA oraz dodatkowo Numb3rs i JAG... Ciasno trochę jak na jeden wieczór – i tu naprawdę nie ma miejsca na nic co nie jest naprawdę rewelacją ;)
  • 0

#118 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 04.05.2005 - |15:28|

Jak by nie patrzeć to w SGA postawiono bardziej na efekty specjalnę, po drugie brakuje w nim takiego kopa jaki miał SG-1, jak by nie patrzeć w SGA jest podobny scenariusz jak w SG-1 na początku tylko miejsce się zmieniło i pieniędzy przybyło twórcą nie przewiduje że ten serial będzie kręcony najwyżej 5 sezonów. :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#119 Hiramatsu

Hiramatsu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoKoszalin

Napisano 05.05.2005 - |22:22|

Atlantis już dorównuje SG1... a klimat dopiero poczujemy w 2 sezonie... Tak czuje w kościach!! :)
  • 0

#120 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 06.05.2005 - |13:56|

To dorównywanie można zrozumieć jako przesycenie SG-1, niektórzy mają dość oglądania tego samego serialu z tą samą obsadą przez prawie 10 lat, Atlantis z tego względu jest świerzy, ale czy przebije SG-1 to zobaczymy tak po 3 sezonach kiedy fabuła nabierze rozpędu podobnie było z SG-1. :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych