Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 042 - S03E09 - Unfinished Business

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
114 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (148 użytkowników oddało głos)

OCena odcinka

1. 10 (12 głosów [9.16%])

Procent z głosów: 9.16%

2. 9,5 (10 głosów [7.63%])

Procent z głosów: 7.63%

3. 9 (13 głosów [9.92%])

Procent z głosów: 9.92%

4. 8,5 (13 głosów [9.92%])

Procent z głosów: 9.92%

5. 8 (20 głosów [15.27%])

Procent z głosów: 15.27%

6. 7,5 (9 głosów [6.87%])

Procent z głosów: 6.87%

7. 7 (11 głosów [8.40%])

Procent z głosów: 8.40%

8. 6,5 (4 głosów [3.05%])

Procent z głosów: 3.05%

9. 6 (6 głosów [4.58%])

Procent z głosów: 4.58%

10. 5,5 (2 głosów [1.53%])

Procent z głosów: 1.53%

11. 5 (3 głosów [2.29%])

Procent z głosów: 2.29%

12. 4,5 (3 głosów [2.29%])

13. 4 (4 głosów [3.05%])

Procent z głosów: 3.05%

14. 3,5 (3 głosów [2.29%])

15. 3 (6 głosów [4.58%])

Procent z głosów: 4.58%

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

17. 2 (3 głosów [2.29%])

18. 1,5 (2 głosów [1.53%])

Procent z głosów: 1.53%

19. 1 (7 głosów [5.34%])

Procent z głosów: 5.34%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#101 Gemini

Gemini

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 15.12.2006 - |18:06|

Uważam ze to jest najsłabszy odcinek serialu. Ciekawe wiekszość Forumowiczów myśli tak samo , ale ogólna ocena odcinka jest 8 :buu:
  • 0

#102 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 18.12.2006 - |21:18|

Dobry odcinek, chgoć były już lepsze. Fakt faktem naroslo tych nieporozumień i w dość ciekawy sposób postanowiono je nam ukazać.

Ocena: 8,5

PLUSY:

+ bardzo ciekawy pomysł na odcinek, w którym to widzimy zagnieżdżone w ludzich problemy i konflikty na 2 płaszczyznach: na Nowej Caprice i na ringu na Galactice
+ wreszcie dowiedzieliśmy się, co się działo w ciągu tego roku na Nowej Caprice. Okazuje się, że na początku było dosyć milutko, Baltar nawet wszedł z ambitnym planem budowy osiedli dla mieszkańców
+ admirał na ringu? Wow, to było coś :D Niespodziewałem się, że "oldman" odważy się wejść na ring i wyzwać kogoś na pojedynek. Ale lepsze od niego samego, była przemowa jaka miała miejsce na końcu
+ plus dla Adamy za pomysł z ringiem, który ma pomóc załodze odreagować stres i zbierające się miesiacami problemy

MINUSY:

- ja osobiście nie lubię filmów i seriali takich "sportowych". Wolę inny typ akcji i emocji :D
- zbyt dużo akcji dzieje się na tym ringu, w ogole za dużo poświęcono temu miejsca. Tak samo z ukierunkowaniem odcinka na dwójkę dawnych przyjaciół - Lee i Karę :/
- nigdy nie lubiałem Starbuck, i można tak powiedzieć, że z każdym odcinkiem coraz bardziej. Ale w tym odcinku pokazano, jaką naprawdę jest suką :censored: Pełno w niej złych uczuć, uwielbia robić na złość, jest samolubna, mało kobieca, upierdliwa, chamska i olewa ludzi. Wielka szkoda, ze odcinek się tak źle skończył, wolałbym aby porządnie dostała po mordzie od Lee na tym ringu :bag: Tak naprawdę to właśnie taki koniec przeczuwałem, bo w trakcie odcinka wiedziałem jak w pigułce cały ten wredny charakter Kary, i niby lekarstwem na to miał być pojedynek z Lee, zakończony przegraną Starbuck. Liczyłem, że właśnie wtedy Kara uzmysłowi sobie jaki ma charakter, i będzie starała się go zmienić
Co do charakteru Starbuck, to ja uważam, że nie należy jej usprawiedliwiać tak jak to niektórzy robią/mogę robić, tzn. że miała ciężkie życie, bała się czegoś w życiu, zachowuje sie irracjonalnie, jest zbyt męska itd. Złe cechy charakteru nie mogę usprawiedliwiać ranienia innych ludzi, szczegolnie bliskich. Starbuck ma wredny charakter jak nikt inny w tym serialu, jednak nic nie robi, zby go zmienić. Wręcz przeciwnie, stsosuje metodę obrony przez atak innych ludzi, często ich raniąc. I to jest złe.
- absolutny brak w odcinku Cylonów, czy nawet nawiązań do nich jest według mnie błędem. Cyloni to podstawa tego serialu!
- mam nadzieję, że związek Lee z Dualą się utrzyma, bo ta dwójka świetnie sobie radzila. Nie chciałbym, aby przez tą wredną babę Starbuck, zepsuło się małżeństwo Adamy z Dualą a on sam znów był z Karą. Oby Lee zawczasu zauważył przebiegłość i manipulanctwo Starbuck, i dał sobie z nią spokój.
- w sumie to tego odcinka mogłoby spokojnie nie być, i nic by się nie stało :] Ot taka fajna zapchajdziura

Użytkownik Halavar edytował ten post 18.12.2006 - |21:32|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#103 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.01.2007 - |14:25|

Nie lubię boxu, tak więc większośc odcinka była dla mnie draczej nieciekawe. Fajne retrospekcje. najważneijsze jednak pzresłanie Adamy. Być może nie jest on kryształwoo czystym człowiekiem, genialnym strategiem, napewno jednak ma jedną cechę prawdziwego wodza - potrafi nawiązać kontakt ze swoimi podwładnymi i sprawić by go szanowali, jednoczesnie traktując jak jednezo ze swoich.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#104 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 11.03.2008 - |09:13|

Proba ustawiania wszystkich na swoje miejsca przez Adame - mysle ze udana.. Troche staruszek dostal w ciry, ale widac, ze jeszcze pare w recach ma. Mocno musial wkurzyc Szefa, zeby mu dolozył. :) Heh..

No Kara sie nie popisala, mowiac ładnie... Ten caly wieczor/noc z Apollo i potem rano slub.. Ehh.. Niezla jazda.. A teraz tesknilam.. Oj oj.. Ble.. Powinien był jej przywalic tak, zeby sie z tego ringu nie pozbierała.

Ale HotDog dostał.. Hyhy.. Szybka piłka i lezy. :) hehe. No i pani Prezydent na boksie sie zna, jakie jeszcze talenty ujawni?
  • 0

#105 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 26.03.2008 - |19:26|

W sieci pojawiła sie wersja rozszerzona: BSG.S03E09.EXTENDED.DVDRip.XviD-SAiNTS, oglądał juz ktoś ?
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#106 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.03.2008 - |20:47|

W sieci pojawiła sie wersja rozszerzona: BSG.S03E09.EXTENDED.DVDRip.XviD-SAiNTS, oglądał juz ktoś ?

Tak. <_<
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#107 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 29.03.2008 - |23:36|

Tak. <_<

Dodali cos ciekawego?? ;) Po minie wnioskuje, ze uczucia raczej anty do tego odcinka zostaly ;) heh
  • 0

#108 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.01.2009 - |23:24|

Jakoś nie przepadam za tymi emocjonalnymi odcinkami. A ten mimo sporej dawki akcji, głównie na ringu do takiego pretendował. W końcu się wyjaśniło co tak poróżniło Lee i Starbuck. Retrospekcje z Nowej Caprici wniosły nieco światła. Jednak nie było tam znowu tak strasznie. Do tej pory widzieliśmy tą planetę raczej bardziej ponurą. Ale tak poza tym odcinek tak na plus.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 21.01.2009 - |23:25|

• 0
don't try

#109 Alinoee

Alinoee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 29.03.2009 - |19:59|

Fajny odcinek, ciekawie przedstawiony. Dobrze, że można było zobaczyć co się wydarzyło między Starbuck i Lee. Zupełnie nie rozumiem postępowania Starbuck. Dla mnie to przykład toksycznej baby - która rani wszsytkich na około, Andersa, Lee, D. Ważne żeby jej było dobrze, reszta się nie liczy.
Dobry przerywnik od głównej akcji.
  • 0
I've been waiting a long time for this...

#110 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 21.05.2010 - |20:39|

10/10

Spodziewałem się słabego odcinka, a dostałem doskonały odcinek, flashbacki były niezłe. Kara zachowała się jak... co się dziwić Lee ze tak na nią reaguje.

Cios Staruszka w walce z szefem coś fantastycznego, cała walka była super, staruszek dzielnie przynosił ciosy od razu skojarzył mi się rocky :D
I ta końcowa wilka młodego Adamy z Starbuck, i to jak powoli się ludzie rozchodzili :)
  • 0
Oglądam:
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda

#111 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.10.2010 - |12:11|

I mamy kolejny zapychacz, to już drugi z rzędu. Ale mimo, że kompletnie nic nie wniósł do akcji, poza chyba relacjami Starbuck-Apollo, to oglądało się nienajgorzej. Mieliśmy dużo love story z domieszką sportu jeśli tak to mogę określić ;) Jednak tak jak ktoś już wspominał niektóre sceny flashbacków były pokazywane po kilka razy co strasznie irytowało.
Adama chyba zapędził załogę do galopu bo trochę się rozleniwili i za bardzo spoufalili. Żarty się skończyły.
Mam nadzieję, że teraz już akcja poleci galopem i dostaniemy trochę jakiejś ciekawej akcji. No i niech ruszą trochę wątek cylonów czy poszukiwań Ziemii.
Ocena 8/10.

• 0

#112 kaczor

kaczor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów

Napisano 22.12.2010 - |15:37|

Dałem 10 !!!
Jest to dla mnie najlepszy odcinek nie wojenny w BSG ever :>
Zostały pokazane tutaj perfekcyjnie stosunki miedzy ludzkie.
Zawsze mówiliśmy o BSG ze to nie tylko sci-fi to także serial znakomicie pokazujący stosunki,psychologie itd
Tak realnie zostały pokazane uczucia wobec siebie,jak nie pamietam w jakim serialu :o
Lee - Kara jestem pod wrażeniem
Również Bill - Chief

Odcinek kapitalny...boksu nie lubie, a ogladalo sie swietnie. Perfekcyjnie przedstawione stosunki miedzyludzkie. Duzo smaczkow!!
9/10
  • 0

#113 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 05.02.2012 - |22:52|

Na przekór wielu opiniom o tym odcinku mi się akurat w dużej części podobał, walki bokserskie były dość dobrze nakręcone, oglądało się je nieźle, do tego spora dawka emocji i ukazanie więzi między Apollem a Starbuck. Mi akurat tego brakowało - nijak nie mogłem sobie skleić w głowie czemu oni właściwie nie są razem, po tym odcinku też za bardzo nie wiem, ale coś zostało nam bliżej pokazane i wyjaśnione.
No i mieliśmy wreszcie pokazane co się działo na Nowej Caprice, choć oczywiście była to tylko namiastka.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#114 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 13.03.2012 - |16:41|

To jeden z tych odcinków, za którymi nie przepadam.

Po latach broni się boksem i muzyką, muzyką, muzyką!
I Roslin, niczym Szymborska, zna się na boksie - ma kilka uwag technicznych ......

Ale tak rozbudowana fabuła nie zniosłaby na dłuższą metę tej rocznej dziury nowokaprikańskiej. Więc w sumie nawet zgrabnie upakowane.
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#115 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 26.03.2012 - |20:45|

Na pewno o wiele lepszy odcinek niż boksowy odcinek z Hell on Wheels. ;)

A tak na temat to mimo, że koncentruję się na miłosnym czworoboku to jest to bardzo dobry odcinek "na odpoczynek", zwłaszcza od Baltara i Cylonów a także od ciągłego mroku serialu. Można powiedzieć, że odcinek jest tak samo terapeutyczny dla widza jak i boksowa impreza dla bohaterów serialu.

W końcu Anders się pojawił bo już go 3 odcinki nie było i trochę mi brakowało go zwłaszcza gdy Starbuck miała doła w odcinku Torn. Teraz i Anders i Dualla wiedzą, że są jedynie zastępstwem. Ciekawe w sumie co dalej z tym. Zwłaszcza Dualla i Apollo mnie nie przekonywali w ogóle.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych