Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 41 – S03E01 - No Man's Land

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
115 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (193 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (32 głosów [18.82%])

Procent z głosów: 18.82%

2. 9.5 (35 głosów [20.59%])

Procent z głosów: 20.59%

3. 9 (45 głosów [26.47%])

Procent z głosów: 26.47%

4. 8.5 (20 głosów [11.76%])

Procent z głosów: 11.76%

5. 8 (22 głosów [12.94%])

Procent z głosów: 12.94%

6. 7.5 (5 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

7. 7 (3 głosów [1.76%])

Procent z głosów: 1.76%

8. 6.5 (3 głosów [1.76%])

Procent z głosów: 1.76%

9. 6 (2 głosów [1.18%])

Procent z głosów: 1.18%

10. 5.5 (2 głosów [1.18%])

Procent z głosów: 1.18%

11. 5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.59%])

Procent z głosów: 0.59%

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#101 mrufka

mrufka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.07.2006 - |12:33|

Połowa ekspedycji może - co czynią.

Zakłądam, że Rodney wymyślił jak i przekazał tę wiedzę innym. Trudno się spodziewać, żebyśmy mieli kiedykolwiek zobaczyć prowadzoną przez niego lekcję pt. "Wszystko, co powinniście wiedzieć o obsłudzie pozaziemskich urządzeń".
  • 0

#102 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 28.07.2006 - |10:16|

Odcinek na równorzednym poziomie z SG :)

dalem 9 :>
ale generalnie minusow nie widze,moze oprocz nudnych momentow w SGC z Weir

Mnie sie wydaje co moze byloby ciekawe,ze Michael przejmie statek i stworzy sie nowa strona w serialu...Tw pol Wraithy...bo po tym gazie Wraith zmienia sie w istoty podobne do michaela a wiemy ze normalnie Wraith ich nie zaakceptuja...moze byc ciekawie :>
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#103 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 01.08.2006 - |23:37|

I ja już jestem po emisji na kompie :). Odcinek jest całkiem niezły, wręcz po ostatnich z sezonu 2, śmiem stwierdzić, że bardzo dobry. W każdym razie rozwiązanie problemu okazało się całkiem sympatyczne. Co ciekawe udało sięnawet uruchomić Aurorę i broń na niej. Szkoda, że tak szybko zniknęła z serialu. Coś scenarzyści w SG mają tendencję do rozwalania statków kosmicznych. Ale niech im będzie :(
Ciekawa postacią staje się Michael. Ciekawy jestem, co znów wymyśli. No i co dalej będzie z nim. Ale pewnie muszę poczekaćdo następnego odcinka.
Aha. Oceniam odcinek na 9/10
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#104 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 04.08.2006 - |19:07|

Ludzie co wy macie z tą Aurorą..:P ?? Matko.. A ja znowu nie wiem, co napsiać, bo objerzałem wszystkie 3 odcinki pod rząd :D hehe.. Tak to jest jak się jest miesiąc bez neta, a potem wszystko masowo zaciąga. Hehe :) No, ale odcinek mi się podobał. Chociaż chciałbym, żeby ostateczna rozgrywka odbyła się na orbicie ziemi, tak jak to było z Anubisem, to był wypas.

Moebius to 8x19-20, a nie 7x22 jak ktoś napisał :)
Wracając do x-302.. Irytują mnie cholernie te smugi po wystrzelonych rakietach...Yh...NO ale trudno takie życie - taki marketing :P

Zauważyliście, że Dedal wyszedł z nadprzestrzeni z jednej strony, a Orion z drugiej..? czyżby Orion jakieś kółeczko wykręcił? Może dlatego aż tak się spóźnił :P
Drony już były, śmieszne gadki także.. hmm co jeszcze.. Aha.. Wątek Teyli. Ciekawe jakbyście zareagowali gdyyb ktoś powierzył tymczasowo Teal'cowi dowództwo.. Oczywiście sytuacja taka jest prawie nie możliza ze względu na wielką załogę SGC..No ale pomyślcie. A poza tym to była babcka solidarność połączona z rozwagą i zdrowym rozsądkiej Teyli.

Nie rozumiem oddychania w próżni, któy ktoś poruszył wcześniej? W tym odcinku chyba nie było takiego momentu.. Chociaż może i mi coś uciekło. Problemy z oddychaniem były podobne do problemów załogi Apollo 13 - nadmiar CO2.

Hmm wracając do sprawy myśliwców Wraith.. rzeczywiście część zagineła po dordze i chodzi tu o myśliwce z pierwsze zniszczonego statku - drony wymijają je pięknie co do jednego, a w następnym ujęciu gdzie Orion dostaje baty od statku królwej już ich nie widać w kadrze.. raczej ich nie rozniósł jakiś podmuch albo fala uderzeniowa.. chociaż.. ble :P za dużo wymyślam :P
  • 0

#105 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 19.09.2006 - |16:56|

Pierwszy odcinek nowego sezonu jak zawsze daje czadu.Mozna by bylo troszke pozmieniac taktyke ale znowy druzyna Shepparda wyszla na swoje i ocalili Ziemie.Doktor Weir ocalila tez stolek dowodcy ekspedycji pomimo bledow z odcinka Allies.Najbardziej szkoda Oriona, pewnie mnostwo dron sie zmarnowalo.Mogli poprostu zasilic Oriona ZPMem i rozwalilby oba hive shipy.Odcinek na dyche i czekam na nastepne.
  • 0

#106 Blood_Lord_Aule

Blood_Lord_Aule

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoSycylia :>

Napisano 10.10.2006 - |18:11|

No i to rozumiem. ^_^ Wspaniały odcinek. Równoległe Stargate wypada conajmniej blado w porównaniu z tym odcinkiem. :P
Oczekiwałem bitew i dostałem najlepszą bitwę jak dotąd w Atlantis i ośmieliłbym rzec, że była to ogólnie najlepsza bitwa w kosmosie biorąc pod uwagę SG i SGA jako jedną całość. Full respekt! :clap: Oczywista sprawa, że mówię o bitwie 2 Hive Ships vs Dedal & Orion. Walka była mniej więcej na równi, więc nie było już masowego przesyłania ludzi i uciekakania w hiperprzestrzeń po 30s walki. :angry: Prócz tego ta akcyjka Shepparda z podczepieniem sie do HS...miodzio. Widać, że facet lubi "Imperium Kontratakuje". ;) Również Weir świetnie sobie poradziła z "problemem" IAO. xD
Liczyłem po cichu, że HS dotrą do Superwrót w naszej galaktyce i będzie walka Ori vs Wraith, ale w sumie na to troche za wcześnie a porównując bitwę z "No Men's Land" do potencjalnej "bitwy" HS ze statkami Ori...no sorry, ale znudziło mi się to oglądanie jak Ori bez większego wysiłku zmieniają nasze siły w pył(podejrzewam, że to samo byłoby ze statkami Wraith, ale...nigdy nie wiadomo^^)
Doczekałem sie też McKaya i jego tekstów oraz Ronona i jego odruchów. :piwo:

Normalnie nienormalnie szkoda, że skala ma tylko 10 kresek. :angry2: 10/10. Oby tak dalej. :>
  • 0
You are not even human fucking beings.

#107 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 04.12.2006 - |21:06|

BOMBA !!! :clap: :clap: :clap: Piękne efekty specjalne,piękna walka w przestrzeni kosmicznej :D Ładnie to wszystko wyglądało,SGA normalnie pnie się w górę :afro: Poza tym Michałek,który został odrzucony przez swoich niedawnych kolegów jednak się na coś jeszcze przydał,ale czy do końca będzie lojalny ? Wydaje mi się,że nie :huh: Przekonam się za jakąś godzinkę :clap: No to lecę oglądać :P
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#108 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 06.03.2007 - |12:45|

znowu 9,5/10

Znowu miłe zaskoczenie po przeczytaniu spoilera.
Bałem się, że Michael będzie uczłowieczony za bardzo (wiecie, po byciu przez tydzień człowiekiem, przeszedł na wegetarianizm i powiesił sobie portret Matki Teresy nad łóżkiem), sumienie go ruszy i będzie pomagał ludziom.
A tu raczej instynkt samozachowawczy. Wyczół, że go sprzątną więc przeszedł na drugą stronę, żeby pupę ratować.

Dzięki bogu powiedzieli, ze wirus potrzebuje czasu, zeby zaatakować.
Najczęściej w filmach wirus działą jak gaz bojowy i zabija w 3 sekundy.
Tu przewidzieli 10 h. Wg mnie za mało, ale lepsze to niż 10 minut.

Ciekawi mnie, co zrobią z ocalałymi Wraith, skoro kuracja musi trwać non stop, żeby nie wrócili do poprzedniej formy.
Na współpracę bym nie liczył.

Zgubiłem się tylko z czymś.
Skoro połączenie przez Wrota z Ziemią zżera cały ZPM, to jaki jest sens ściagania kogoś na Ziemię i jak oni utrzymują regularne połączenie z Ziemią?

Czy moze się gdzieś zgubiłem?
  • 0

#109 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 06.03.2007 - |15:52|

otwarcie wrót przez 38min pomiędzy galaktykami wyzerowało ZPM, który nie był pełny (był częściowo wyczerpany już kiedy go zabrali z taonas, potem jeszcze odpalili drony). Otwarcie tunelu na chwile, nie ciagnie aż tak dużo z ZPM
  • 0

#110 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 07.03.2007 - |09:11|

Pozwolę się niezgodzić.
Łączą się regularnie i pogawędki trwają po kilka minut (zaproszenie Wair i jej przejście trwało min 3-4 minuty), co daje około 10, powiedzmy w porywach 20 połączeń na 1 ZPM, bo łączą się co tydzień.

Tak więc mówimy jednostkowo o chwilach, ale te chwile sumują się w konkretny i pokaźny czas

Już bardziej bym wierzył jakby przekazywali pakiety danych jak w sezonie 1, a kontakt bezpośredni utrzymywali przez Dedala.
  • 0

#111 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 07.03.2007 - |16:06|

ale dedal musiałby być pomiędzy galaktykami :)

tak czy siak ukończenie midway rozwiąże chyba ten problem :)
  • 0

#112 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 11.06.2007 - |15:58|

Dobry odcinek, ale nie genialny. Daje 8.
Oczywiscie mase naiwnosci (zawsze na przelomnie sezonow ich stezenie rosnie), ale da sie przezyc ;) ladne bitwy kosmiczne, chyba SGA ma lepszych grafikow niz rownolegle SG-1 ;)
Weir musi sie tlumaczyc - moze spelnia sie marzenia wielu i usuna ja z serialu ? ;)
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#113 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 06.07.2007 - |12:01|

I jest to pierwszy odcinek Atlantisa, który mogę porównywać z lepszymi odcinkami SG-1 :) Daję zasłużoną 10 - do tej pory żaden odcinek tego serialu nawet się do tej oceny nie zbliżył ;) Mam nadzieję, że sezon trzeci utrzyma poziom, bo póki co z Atlantisa nadal zadowolony nie jestem. Kiepski serial, choć dzięki McKayowi i dużemu sentymentowi do Wrót, oglądam :)
  • 0

#114 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 17.09.2007 - |23:23|

jako, że niedługo 4seria i ostatnio znów oglądałam SGA -3season żeby mieć 'na świeżo' pozwole sobie zostawić pare komentarzy ;)
b. dobry ep-takie dynamiczne przejścia miedzy seasonami sa swietne. dużo walki w kosmosie, efekty, cfaniactwo Michaela..wszystko super tylko szkoda że tak krotko korzystali z Oriona, przydałby sie taki statek na Atlantis
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#115 Vinnie Emerald

Vinnie Emerald

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoHi-Silesia

Napisano 12.02.2008 - |19:32|

Ciekawe, czy ktoś to zauważył: kiedy Weir zbliża się do wrót na Atlantis by przejść na Ziemię na wezwanie Landry'ego, twórca muzyki do SGA (nie pamiętam nazwiska) zacytował fragmencik oryginalnej muzyki Davida Arnolda z SG-1 (spostrzegawczy będą wiedzieć o który fragment mi chodzi, są to dosłownie dwa akordy) :rolleyes:
Odcinek oceniam na 8. Fakt, że szkoda Oriona.... ale w końcu to wojna, czyż nie? B)
  • 0

#116 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 13.08.2008 - |12:03|

Finał poprzedniego sezonu mnie zawiódł. Wyglądało że i ten odcinek będzie dosyć słaby ale jednak z minuty na minutę było coraz ciekawiej. Szkoda Oriona bo wyglądał na niezły statek i te drony na niezła broń. No ale nie może być zbyt łatwo ;). Ciekawe co wyniknie z przejęcia statku Wraith i co dalej z Michaelem.

Ocena: 9/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych