Skocz do zawartości

Zdjęcie

Torchwood

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
127 odpowiedzi w tym temacie

#101 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 03.10.2010 - |10:51|

Od dziś (niedziela) co niedzielę o 20:15 na BBC Entertainment będzie emitowana 3 seria serialu Torchwood pod tytułem "Torchwood: dzieci Ziemi".
  • 0

#102 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 09.07.2011 - |15:00|

4 seria "the miracle day" się zaczyna. Zapowiada się ciekawie poza jednym drobnym elementem.
Mianowicie kiedy UK straciło suwerenność na rzecz USA?
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#103 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 09.07.2011 - |17:36|

Też mnie to trochę zraziło, ale poza tym jest OK, na poziomie zbliżonym do Children of the Earth. Chociaż za mało brytyjskich akcentów, za dużo amerykańskich. ;)
  • 0
http://magory.net - moja strona

#104 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 09.07.2011 - |20:11|

Też mnie to trochę zraziło, ale poza tym jest OK, na poziomie zbliżonym do Children of the Earth. Chociaż za mało brytyjskich akcentów, za dużo amerykańskich. ;)

To poczekaj na wersje BBC, tak panowie ten serial ma dwie wersje, starz i bbc. ;)

• 0

#105 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 09.07.2011 - |21:17|

Chyba nie rozumiem...
  • 0

Dołączona grafika

#106 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 09.07.2011 - |21:56|

Są dwie wersje serialu jedna dla potomków pielgrzymów, druga dla tych którzy ich wywalili za morze. ;)
  • 0

#107 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 10.07.2011 - |06:30|

Czymś konkretnym się różnią?
  • 0

Dołączona grafika

#108 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 10.07.2011 - |10:00|

Wersja starz jest trochę bardziej ocenzurowana i ma mniej nawiązań do poprzednich sezonów Torchwood.
  • 0

#109 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 10.07.2011 - |14:51|

Masz jakieś źródło tych informacji?
Edit: znalazłem - http://www.bleedingc...s-in-uk-and-us/ - to wersja BBC będzie ocenzurowana. Starz może sobie raczej na więcej pozwolić niż BBC. Obie wersje będą jednak nieco wybrakowane, miejmy nadzieję, że ktoś je poskleja. ;)

Użytkownik Magnes edytował ten post 10.07.2011 - |14:56|

• 0

#110 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 10.07.2011 - |16:55|

Obie są ocenzurowane tylko każda z innych powodów. ;) Jak znajdę linka do io9 to wrzucę tam ktoś to w komentarzach wyszczególnił. ;)
  • 0

#111 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 10.07.2011 - |22:21|

NIesamowity odcinek. Trudno oceniac metamorfoze serialu po 1 odcinku ale jak bedzie trzymal chociaz troche z poziomu ktory byl w pierwszym odcinku to moze okazac sie dla mnie hitem. Torchwood dla mnie zawsze byl "gorszym" bratem Dr. Who, byl porzadnym se4rialem ale brakowalo mu tego "czegos" (nawet w najlepszych odcinkach). W tym odcinku nam sie to cos dostalo. Jak narazie zmiany wyszly serialowi na dobre i chyba po raz pierwszy ogladajac oddinek Torchwood zakonczony bylem ze to juz koniec.

Jedyna negatywna rzecza jaka znalazlem w serialu to ... dlaczego do jasnej, ciasnej nie wypuscili odrazu drugiego odcinku!! :(

• 0

#112 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 11.07.2011 - |10:04|

@Modes - a Children of Earth ci się nie podobało? Było na podobnym poziomie. A pierwsze dwa sezony wyraźnie na minus odstawały.
  • 0

#113 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 12.07.2011 - |12:43|

Mnie tam Torchwood od początku trochę bardziej przypadł do gustu niż Doctor Who, chociaż lubię oglądać oba seriale.
Miałem obawy co do tego nowego "amerykańskiego" sezonu Torchwood, ale na razie po pierwszym odcinku uważam że jest bardzo dobrze. Ba, moim zdaniem taka zmiana miejsca akcji może nawet wyjść na dobre serialowi.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#114 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 14.07.2011 - |21:10|

@Modes - a Children of Earth ci się nie podobało? Było na podobnym poziomie. A pierwsze dwa sezony wyraźnie na minus odstawały.

Tak, ostatni sezon byl naprawde dobry jednak mial calkiwicie inny klimat niz ten obecny. Juz same budynki administracji rzadowej tworzylo taki "powlny" klimat, ze wszystko spokojnie robimy, dokladnie zeby nic zlego sie nie stalo, brakowalo tylko "tea o'clock" sceny znanej z "Jak rozpetalem druga wojne swiatowa" w ktorej wszyscy zolnierze brytyjscy rzucaja co robia i ida na herbate.

Tutaj mamy inny klimat, chociazby centrum jest tutaj duze nowoczesniejsze i wydaje sie ze zaraz wszystko naprawia. Tempo akcji tez jest duzo szybsze co kulalo, wedlog mnie, we wszystkich sezonach Torchwood.

• 0

#115 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 30.07.2011 - |13:12|

4x04
I niestety dołuje, choć scena z panią senator na złomowisku przeraża jeśli dorzucić wieczne życie. Mam taką dziwną teorię że to wszystko ma jakiś związek z rękawicą wskrzeszającą zn poprzednich sezonów.

Użytkownik LunatiK edytował ten post 30.07.2011 - |13:14|

• 0

Dołączona grafika

#116 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 03.08.2011 - |17:30|

LunatiK: nie wydaje mi sie by to mialo zwiazek z ta rekawica. Ona potrafiala tylko wskrzeszac na krotki okres czasu (a nie uniemozliwiac smierc), pozatym nie tlumaczylo by to dlaczego jack jest smiertelny ;)

W dodatku to jest cos co bylo we wczesniejszych sezona a to jest "no good" dla wersji amerykansiej.

• 0

#117 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.08.2011 - |13:08|

4x04
I niestety dołuje, choć scena z panią senator na złomowisku przeraża jeśli dorzucić wieczne życie.

W finale sezonu pewnie wszystko powróci do normy :). Czyli martwi, którzy nie mogli umrzeć - umrą. Inna sprawa że "powrót do normy" też może być szokujący dla wielu. M.in. dla tego agenta co lata z przedziurawioną klatą, a myślę że i na Oswalda Danesa ta trucizna z zastrzyku śmierci może zadziałać po tym gdy wszystko będzie tak jak dawniej.
W sumie ciekawa sprawa jak to wszystko rozwiążą.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#118 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 09.08.2011 - |16:46|

4x05... zakończenia się lekko nie spodziewałem.
  • 0

#119 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 23.08.2011 - |16:38|

Hm, nikt oprócz mnie nie ogląda już? :)
4x06 dość słabe, nie będę spoilerował, bo może ktoś nie oglądał, ale zakończenie sugeruje, że zbliżamy się do wyjaśnienia.
  • 0

#120 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoBydgoszcz (okolice)

Napisano 26.08.2011 - |19:59|

4x07 Retorspekcję czas zacząć ... Odcinek pod względem akcji słaby , lecz wnoszący do fabuły dość ważna rzecz > ,,coś'' co Jack dał ,,im'' ,,kiedyś'' :)
a mianowicie własną krew . Ile teraz może mieć lat Angelo Colosanto ? :P

Użytkownik aster9990 edytował ten post 26.08.2011 - |20:00|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych