Daniel vs. Jonas
Napisano 23.08.2005 - |23:26|
Skoro sie nie zapowiada ze Jackson poleci do Pegaza, to moznaby Dedalusem podrzucic tam Jonasa. Mysle ze wyszloby to calkiem ciekawie.
Napisano 12.09.2005 - |14:22|
Obaj natomiast są postaciami dającym wiele z siebie dla grupy, choć pozycja Daniele jaet przaktycznie niepodważalna, a Jonas wszedł tylko dlatego, że O'Neill nie chciał mieć rosjanina u siebie w SG1.
Ale to są tylko pewne punkty. W każdym razie obie postaci są szalenie różne i też w jakimś stopniu nmnieodzowne dla filmu i drużyny. I to chyba jet ważne.
Czy Jonas powinien siępojawić jszcze. Myślę, że tak, ale posadziłbym go w drużynie Atlantydy. Wtedy mogłoby być ciekawe
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 19.11.2005 - |14:47|
Napisano 17.03.2006 - |00:11|
Napisano 17.03.2006 - |00:25|
Dobry pomysl, Jonas szybko sie uczy wiec moglby sie bardzo przydac w SGAa ja nie mialbym nic przeciwko temu zeby Jonas wrocil. I zeby bylo ciekawiej, to wcale nie do Sg1 a prosto do Atlantis, w ktorym by sie przydal ktos typu Daniel/Jonas.
Skoro sie nie zapowiada ze Jackson poleci do Pegaza, to moznaby Dedalusem podrzucic tam Jonasa. Mysle ze wyszloby to calkiem ciekawie.
jest zolnierzem (z wyboru), archeologiem (z musu) wiec jest dobry w obu tych dziedzinach
szczerze mowiac to bardziej wole Daniela, gdyz on bardziej fascynuje sie tymi wszystkimi kulturami itp itd, tak jakby naprawde go to interesowalo (mowie teraz o aktorze), a aktor ktory gra Jonasa IMO wrecz przeciwnie - gra bo gra
bez obrazy ale ile ty odcinkow z Jonasem widziales? kilka to jest ile? szesc? siedem? osiem? byl przec caly jeden sezon (bylo to sezon nr 6!!) i chyba jeszcze w dwoch innych odcinkach (ten o napromieniowaniu Daniela, oraz ten gdzie wwiercali sie w planete Jonasa)O ile z Danielem jesteśmy na "codzień" - czyli od początku serii, to z Jonasem widzimy się w sumie tylko w kilku odcinkach.
wiec to bedzie jakos 24 odcinki (6 sezon - 22 odcinki i te dwa o ktorych wspomnialem)
skleroza panie Jacku
Użytkownik szymcio edytował ten post 17.03.2006 - |00:26|
Napisano 17.03.2006 - |11:53|
bez obrazy ale ile ty odcinkow z Jonasem widziales? kilka to jest ile? szesc? siedem? osiem? byl przec caly jeden sezon (bylo to sezon nr 6!!) i chyba jeszcze w dwoch innych odcinkach (ten o napromieniowaniu Daniela, oraz ten gdzie wwiercali sie w planete Jonasa)
wiec to bedzie jakos 24 odcinki (6 sezon - 22 odcinki i te dwa o ktorych wspomnialem)![]()
skleroza panie Jacku
No jak na codzień pracujesz z takimi ludźmi, to można coś od nich przejąć - czyli sklerozę
Mnie chodziło o co innego. Skoro mamy 9 sezonów po 22 odcinki - co daje około 200 odcinków, to te 24 naprawdę stanowi ułamek serialu. Ale nie ma co sprzeczać się o kilka cyfr
Użytkownik jack edytował ten post 17.03.2006 - |11:53|
Napisano 21.03.2006 - |13:50|
natomiast co do jonasa queena, mialam zawsze bardzo pozytywne odczucia i zaluje, ze odszedl - gdyby wrocil do sg-1, byloby fajnie. nie jestem pewna, czy mialby swoje miejsce w atlantis..
chociaz, moze, jesli scenarzysci by sie postarali..
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 21.03.2006 - |13:58|
Pomimo tego, że Jonas mi się podobał bardzo w swojej roli to jednak brak Daniela odcisnął swoje piętno na 6 sezonie.
Napisano 21.03.2006 - |14:18|
Napisano 21.03.2006 - |21:23|
Napisano 22.03.2006 - |13:12|
Napisano 22.03.2006 - |13:23|
Napisano 22.03.2006 - |13:39|
Napisano 23.03.2006 - |10:04|
ale IMVHO, bardziej pasuje na atlantis daniel, niz jonas. zgadzam sie z wami
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 23.03.2006 - |15:40|
...a moze wraith, lecac na ziemie, zahacza o planete jonasa i juz nie bedzie mial gdzie pelnic tych powaznych funkcji?...
![]()
To było by całkiem sensowne rozwiązanie ale obawiam się że Wraith nie dolecą do naszej galaktyki i reżyser będzie musiał wymyślić coś innego, by oderwać Jonasa od obowiązków. O ile wogóle akcja pójdzie tą drogą.
Użytkownik San-Rall edytował ten post 24.03.2006 - |19:07|
Napisano 23.03.2006 - |20:21|
moze sie czepiam ale pisze sie WRAITHobawiam się że Wright nie dolecą do naszej galaktyki
ja uwazam ze powrot Jonasa mozna wytlmaczyc nawet zmianami w rzadzie, korupcja czy czyms takim i Jonas wtedy powroci bo poda sie do dymisji albo go wywala z rzadu czy cos
DJ w Atlantis? pomysl rewelacyjny tylko co sie wtedy stanie z Rodneyem? wkoncu on rzadzi w SGA pod wzgledem wiedzy na temat Pradawnych wiec mozliwe ze odszedlby wtedy na dalszy plan, a to by bylo niedobrze
Napisano 23.03.2006 - |21:03|
Napisano 24.03.2006 - |19:05|
moze sie czepiam ale pisze sie WRAITH
ja uwazam ze powrot Jonasa mozna wytlmaczyc nawet zmianami w rzadzie, korupcja czy czyms takim i Jonas wtedy powroci bo poda sie do dymisji albo go wywala z rzadu czy cos
DJ w Atlantis? pomysl rewelacyjny tylko co sie wtedy stanie z Rodneyem? wkoncu on rzadzi w SGA pod wzgledem wiedzy na temat Pradawnych wiec mozliwe ze odszedlby wtedy na dalszy plan, a to by bylo niedobrze
Tak masz rację czepiasz się, ale i masz rację pisze się "Wraith" Za literówki przepraszam. A błędy ort już poprawiam
Jak dla mnie mogą wymyśleć cokolwiek byle Jonas wrócił a "korupcja czy coś podobnego" są u nich wielce prawdapodobne.
Co do Rodneya to chociaż jego pozycja została by zachwiana to nie poszedł by do końca w odstawkę ... Daniel jest ekspertem od historji zaś fizyka nie jest jego mocną stroną ... . Za to sam pomysł presji jaką wywierał by DJ n RM jest dla mnie radosną myślą
Napisano 27.03.2006 - |12:30|
Co do Rodneya to chociaż jego pozycja została by zachwiana to nie poszedł by do końca w odstawkę ... Daniel jest ekspertem od historji zaś fizyka nie jest jego mocną stroną ... . Za to sam pomysł presji jaką wywierał by DJ n RM jest dla mnie radosną myślą
No ale i tak jest jeszcze kwestia ORi w naszej galaktyce. Poza tym, gdyby jużDJ wylądował w Atlantis, to raczej zakładam, że powstał by zespół podobny go SG1 - Daniel - Sam. Uzupełnianie się archeologa z fizykiem. Z tym, że Rodney - jest jednak uparty i samolubny i chce zgrywać także rolę sumienia drużyny - co nie zawsze mu wychodzi.
Napisano 27.03.2006 - |22:04|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »