Skocz do zawartości

Zdjęcie

SETI @Home Stargate SG-1 - 1st Polish Division

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
452 odpowiedzi w tym temacie

#101 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.06.2004 - |22:42|

Tak sobie czytalem i czytalem i stwierdzilem, ze tez sie zapisze :) Jak narazie mieli calkiem niezle. 4,5% w 5 minut. :> Do grupy tez sie przylaczylem. :]

UPDATE:
20% po 53 minutach :] Kreci calkiem calkiem :) Wg SETI Spy 253,20 MegaFLOP/second :>

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 21.06.2004 - |23:52|

• 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#102 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.06.2004 - |22:48|

To licz licz :D Robisz to dla wlasnego kraju jak i dla grupy :D
  • www.gwrota.com

#103 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 21.06.2004 - |22:59|

A ktoś moze podsunać jakiegoś dobrego klijęnta ? Bo tamten po reinstalce wieszał mi kompa i musiałem się go pozbyc .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#104 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 21.06.2004 - |23:14|

Dorzucilem swoje stare konto. Malo bo malo, ale zawsze 18 jednostek na nim jest. No i nie bic. Ostatnia jest z 2002r. i raczej nic wiecej nie przybedzie...... :]
  • 0

#105 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 23.06.2004 - |11:22|

Milo zobaczyc, ze kolega Grinchos w koncu sie ruszyl, po tych paru dniach zastania. Powinien swiecic przykladem, a dopiero ma 19 pakietow, ale juz chyba sie wzial porzadnie do roboty i juz nie dlugo mnie przegoni....

Mam dobry pomysl, zeby szybciej przeliczalo pakiety - zostawiajcie kompy wlaczone na noc :P
  • 0
ISTNIEJĄ TRZY STRONY KAŻDEJ KWESTII:
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM

#106 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 23.06.2004 - |11:24|

Hehe no fakt faktem, przez jaksi czas zupelnie mi to wylecialo z glowy :> ALe biore sie do roboty ;] moj Athlonik jest caly czas goracy :D
  • www.gwrota.com

#107 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.06.2004 - |12:36|

Mam dobry pomysl, zeby szybciej przeliczalo pakiety - zostawiajcie kompy wlaczone na noc :P

caly czas no chyba ze cos naprawde waznego trzeba zrobic ;) i mocy potrzebuje

moj Athlonik jest caly czas goracy :)

a mi jakos marznie moj <_<
przez te ostatnie pady spadek przeliczonych WU duzy mialem :( ale co tam jeszcze tylko kilka i magiczne 100 bedzie
liczenie tylko do konca 1 tygodnia lipca gdzie a potem :mellow: dluga przerwa niestety :(
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#108 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 23.06.2004 - |13:04|

Grinch u mnie tylko przez proxy seti chodzi bo to na www jest a ja nie mam innego dostepu do www jak przez proxy.

Obi jak chcesz dobrego klienta to polecam SETIHIDE prosty w konfiguracji ( moze nie na poczatku ale jak ktos napisze co i jak to puzniej jest banalny)

Grzesiu Ja swojego athlonika tez mam goracego ale ledwo co na jego mozliwosci a glowna bariera jest u mnie zasilacz. np u mnie teraz WU sie robi w 2h 18 min na athlonie 1700 @2600. (2090 Mhz) co daje jakies 400 MFlopow
Tylko raz mi sie udalo zapodac procka na 2400Mhz co dawalo Athlona 3400 a jednostka policzylo mi sie w 1h 57 min tylko ze temp na procku byla zabujcz bo 64 stopnie . dodam ze wtedy mialem ponad 460 Mflopow

Osobiscie nie widzialem jeszcze jednostki ktore by sie liczyla ponizej 1h 50 min no chyba ze to byly jakies dziwne WU ktore u mnie sie liczyli po 5 min ale sadze ze to nie byla taka normalna jednostka tylko jakas zwalona albo zasmiecona albo nie bylo co w niej liczyc wiec tak szybko zeszla.

Ogolnie zecz biorac to na 1000 WU moze sie zdarzyc z 50 takich dziwnych szybkich jednostek.
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

#109 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 23.06.2004 - |13:49|

Tez mam Athlonika 1700+@2400+ = 2019MHz ;] tyle, ze moj jedzie na szynie 200MHz :>

Wlasnie do roboty zaprzeglem dodatkowego kompa: Bartka 2500+ :hyhy:

Użytkownik Grinch edytował ten post 23.06.2004 - |14:39|

• www.gwrota.com

#110 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.06.2004 - |19:23|

Mam pytanko. Mam procka Pentium4 2600-HT. Jak wiadomo technologia hiperwatkowosci dzieli go dla systemu na dwie osobne jednostki. No i tu mam problem :( Seti@home po kilku minutach utyka tylko na jednym watku, przez co zajmuje 50, a nie 100% zasobow systemowych. Zaczyna biegac tylko na jednej czesci procesora i liczy 2 razy wolniej. Moze wie ktos jak sobie z tym poradzic i dac programowi pelne zasoby. Wtedy zamiast 4 godzin, mialbym troszke ponad 2 :]
Uzywam klienta graficznego. Moze textowy cosik by pomogl? Albo jakas specjalna wersja zoptymalizowana pod P4-HT? Bardzo dziekuje za pomoc :)
  • 0

Dołączona grafika

#111 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 27.06.2004 - |20:19|

TYLKO Klient textowy (do tego jest szybszy znacznie). Uruchamiasz dwa procesy seti, mogą pracować na jednym katalogu głównym, ale na różnych próbkach (podkatalogach), czyli liczycz po 2 WU na raz.
Tam ustawiasz nr procesora jawnie, licząc od zera czyli u ciebie seti0 i seti1
Pozdrawiam

Użytkownik gmerek edytował ten post 27.06.2004 - |20:20|

• 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#112 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.06.2004 - |21:30|

Dzieki :) Teraz chodzi tak jak powinno :] Podpielem dwa textowe programy pod dwie instancje SetiSpy i wszystko chodzi jak marzenie. Tak jak radziles, rozdzielilem procesory, co jeszcze zwiekszylo moc obliczeniowa. Teraz razem kreca ponad 600 MFlopow ;] I co dziwne, przewidywany czas ukonczenia obliczen na kazdym watku jest mniejszy niz programu graficznego dzialajacego w pojedynke :) Rada dla Wszystkich: zmiencie swoj program na textowy :>

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 28.06.2004 - |17:29|

• 0

Dołączona grafika

#113 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów

Napisano 28.06.2004 - |09:28|

Seti hide tez umozliwia apodanie nawet 4 WU do liczenia w jednym czasie a ktory procek co ma liczyc to ustawiasz w menadzzerze zadan.
na p4 2,4 z HT 2 WU robia sie okolo 4h i paru min.
  • 0

#114 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.06.2004 - |13:30|

U mnie przelicza w 3,5 godziny, ale jest malutki problemik ze statystykami. Nie wiem czy juz ktos to zauwazyl, ale jesli przelicza sie jednoczesnie dwie jednostki, to po wyslaniu wynikow na serwer statystyki stwierdzaja, ze komp pracowal nad nimi ponad 7 godzin (po 3 i pol nad kazda), a nie 3 i pol. Co oznacza, ze srednia na jednostke mam nadal niecale 4 :( Przeciez powinno byc 3,5h / 2 = 1h 45min. :hyhy:
Wiem, ze to tylko statystyki, ale fajnie by bylo, gdyby widniala tam mniejsza liczba :)
  • 0

Dołączona grafika

#115 Smokun

Smokun

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.06.2004 - |19:10|

No i dołączyłem do szacownego grona :D
Jako 32 użytkownik :clap:
Aż mi temperaturka skoczyła w kompie do 58 C :blink:
  • 0
Dołączona grafika

Smokun
"Poruszanie się szybciej od światła jest niemożliwe,
a już na pewno nie pożądane, bo zwiewa czapkę."
- Woody Allen

#116 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów

Napisano 28.06.2004 - |20:23|

U mnie przelicza w 3,5 godziny, ale jest malutki problemik ze statystykami. Nie wiem czy juz ktos to zauwazyl, ale jesli przelicza sie jednoczesnie dwie jednostki, to po wyslaniu wynikow na serwer statystyki stwierdzaja, ze komp pracowal nad nimi ponad 7 godzin (po 3 i pol nad kazda), a nie 3 i pol. Co oznacza, ze srednia na jednostke mam nadal niecale 4 :( Przeciez powinno byc 3,5h / 2 = 1h 45min. :hyhy:
Wiem, ze to tylko statystyki, ale fajnie by bylo, gdyby widniala tam mniejsza liczba :)

Jestes e bledzie u Ciebie jednostki powinny sie liczyc cos kolo 3 h a dokladniej to od 2h 50 min do 3h 30 min
Dla porownania powiem ci ze u mnie 2 WU naraz licza sie okolo 5 h tzn zalezy od tego jak procka podktece to wiec czas oscyluje miedzy 4-5 h
Co do jeddnostek to musisz sam ustawic jaka jendnoste ma robic jaki "procesor " bo inaczej to 1 procek bedzie robil 2 WU naraz
CO do seti i P4 z HT to troche to dla mnie nie pasi jedno do drugiego a cena to nie wspomne ze mozna dolozyc z 1000 zł i ze zlozyc kompa 2 procesorowego na Athlonach.
  • 0

#117 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.06.2004 - |22:03|

u Ciebie jednostki powinny sie liczyc cos kolo 3 h  a dokladniej to od 2h 50 min do 3h 30 min

Trzy godziny na kazda, czy trzy godziny na komplet (czyli dwie sztuki)? U mnie równoległe przeliczenie dwóch WU zajmuje cosik ponad trzy i pol godziny. Ale dla serwera zliczajacego statystyki jest to siedem godzin, bo klient dwa razy zglasza przerobienie swojej jednostki w czasie trzech i pol godziny. 3,5*2=7 Nie chce byc inaczej.

Dla porownania powiem ci ze u mnie 2 WU naraz licza sie okolo 5 h tzn zalezy od tego jak procka podktece  to wiec czas oscyluje miedzy 4-5 h

Przy takich operacjach duzo zalezy od pamieci RAM. Przypominam tez, ze P4 chodzi na szynie 666MHz a P4-HT na szynie 800MHz.

Seti hide tez umozliwia apodanie nawet 4 WU do liczenia w jednym czasie a ktory procek co ma liczyc to ustawiasz w menadzzerze zadan.
na p4 2,4 z HT 2 WU robia sie okolo 4h i paru min.

CO do seti i P4 z HT to troche to dla mnie nie pasi jedno do drugiego a cena to nie wspomne ze mozna dolozyc z 1000 zł i ze zlozyc kompa 2 procesorowego na Athlonach.

Mowisz, ze nie pasuja do siebie. A jak domniemywam z postu wyzej sam masz P4. Jesli nie, to przepraszam :)

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 28.06.2004 - |22:13|

• 0

Dołączona grafika

#118 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów

Napisano 28.06.2004 - |22:31|

te 2-3 h to na jedna jednostke
ale powiem ci jak jest u mnie
Mam seti hide tak ustawione zeby 2 procesy seti odpalal i kazdy proces wykorzystuje procka 50 %
A program pokazuje mi ze 1 WU sie liczy 2h 25 min wiec w niecale 5 h wyda komplet 2 WU
Dodam jeszcze ze 2 procesy da na tym samym pryiorytecie.

CO do HT to ja zauwarzylem ze 1 proces chodzi na tzn 1 procku ktory wykorzystuje 50 % calego procesora w kompie i tu jest problem jak liczysz 1 WU na raz to bo bedzie sie liczylo 2 razy dlizej niz powinno

Szczerze ci powiem ze te HT troche mnie wnerwia jesli chodzi o liczenie SETI bo mniej wiecej na takim samym procku co do mocy lepiej liczy sie na athlonie ( jakies 15 min roznicy na przeliczone WU)
  • 0

#119 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.06.2004 - |22:46|

te 2-3 h to na jedna jednostke
ale powiem ci jak jest u mnie
Mam seti hide  tak ustawione zeby 2 procesy seti odpalal i kazdy proces wykorzystuje  procka 50 %
A program pokazuje mi  ze 1 WU sie liczy 2h 25 min  wiec w  niecale 5 h  wyda komplet 2 WU

U mnie komplecik dwoch jednostek liczonych rownolegle wychodzi z komputrera w 3h 45min :) (Co daloby niecale 2 godziny na pojedyncza przy liczeniu jej na 100% mocy procka ;] )

CO do HT  to ja zauwarzylem ze 1 proces chodzi na tzn 1 procku  ktory wykorzystuje  50 % calego procesora w kompie  i tu jest problem jak liczysz 1 WU na raz to bo bedzie sie liczylo 2 razy dlizej niz powinno

No bo tak ma dzialac HT, jako dwa niby-osobne procesory. Tylko ze SETI jest moim pierwszym programem, ktory kommpletnie nie potrafi sobie z tym poradzic. Inne starsze programy, niezopytmalizowane pod HT potrafia zajac 100% mocy obliczeniowej komputera.

Szczerze ci powiem ze te HT troche mnie wnerwia jesli chodzi o liczenie SETI bo mniej wiecej na takim samym procku co do mocy lepiej liczy sie na athlonie ( jakies 15 min roznicy na przeliczone WU)

Mnie nie wnerwia ;) Ja SETI wlaczam wtedy, gdy komp nie jest zbytnio obciazony inna praca i szczerze wisi mi to czy dziala na 100% czy na 2x50% mocy procesora ;)

Widze, ze zaczela sie tu powazna i interesujaca dyskusja :) A jednyne o co mi chodzilo to fakt, ze moje statystyki nie beda wygladac tak milo jakby mogly ;)

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 28.06.2004 - |22:48|

• 0

Dołączona grafika

#120 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów

Napisano 29.06.2004 - |07:40|

U mnie seti chodzi non stop tylko ze na najnizszym mozliwym pryiorytecie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych