Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate Universum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
328 odpowiedzi w tym temacie

#101 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 21.06.2006 - |16:53|

X , czy BC303 i 304 to nazwy kodowe , za nazwę klasy okrętu zazwyczaj uznaje się nazwę pierwszego okrętu danogo typu . Zwróc uwagę że nawet w SG1 , w odcinku gdzie jest rozmowa o finasach , mówią o budowie statkó typu Deadal a nie o BC304 .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#102 [SGA]Azuri

[SGA]Azuri

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 03.07.2006 - |10:02|

Było by super jak by ktos napisał jak to uruchomić
  • 0

#103 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 03.07.2006 - |11:17|

pozatym i Dedal i Prometeusz to krążowniki (BC= Battle Cruiser)
a w SG1 mówią o budowie nowych statków 304 (a nie nowych statków klasy Dedal)
  • 0

#104 Pumatomujkot

Pumatomujkot

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06.07.2006 - |19:32|

Czesc chcialbym pomuc w grze php ucze sie teraz ide do 2 klasy liceum profil mat inf fiz
znam sie na Mysql 3.1.2 bodajze albo 3.2.1 niepamientam jak to bylo;p
mialem gre oparta na php a fluwnie na silniku gamefushion 2.5 [samemu robilem wzorowalem sie na projekcie vallheru.pl]

kontakt zemną email wojtasek0011@gmail.com albo gg 3468974 a jak co to moge uzbierac jakąs kwote kasy i ci przeslac pocztą ale to będzie malo moze 20 zł

a jeszcze cos bym zapomnial polecam saervery www.cba.pl i www.yoyo.pl moze tam sie uda odpalic tą gre a do gry polecam zrobienie takiego czegos Akademia Rycerzy Jedi i mozna by bylo ich szkolic i np 1 rycerz jedi pokonuje 27 szturmowcuw [tych bialych gosci z pistolecikami co byli w gwiezdych wojnach]

a znam sie trohe na stylu css no i grafike tez moge sprubowac cos tam zrobic mam corel drawa hyba 7 orginalnego bo tataa go potrzebuje
  • 0

#105 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 07.07.2006 - |12:02|

Cisza autora w tym temacie upewnia mnie w jednym, ze projekt umarl. A raczej zdobyl odpowiednia ocene na zaliczeniu i znalazl sie w zapom nianych zakamarkach hdd.
  • 0

#106 Sheppard

Sheppard

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14.07.2006 - |14:34|

HYHY TO JEST TA GRA CZY NIE :)? bylbym chetny w nia grac.. i jeszcze pytanko czy moge byc czlowiekiem wplywowym np(adminem) ktory by cos pilnowal lub robil cos dla tej gry :)?
  • 0

#107 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 15.07.2006 - |14:32|

HYHY TO JEST TA GRA CZY NIE :)? bylbym chetny w nia grac.. i jeszcze pytanko czy moge byc czlowiekiem wplywowym np(adminem) ktory by cos pilnowal lub robil cos dla tej gry :)?

Mocne, nic nie zrobic i od razu byc adminem. Zastanow sie czy chcesz grac czy adminowac. Bo te dwie role raczej sie wykluczaja ze wzgledu na sliskie lapkie adminow do ulepszanai swoich kont bezposrednio w mysql ;] I mniejsza z tym czy gra jest czy jej nie (ja mysle ze raczej nie bedzie jej), to co napisalem jest aktualne w kazdej grze (wiem z autopsji)
  • 0

#108 Camilo

Camilo

Szeregowy

• Email
  • 21 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.07.2006 - |22:27|

Hej przeczytalem twoj pierwszy post. I moge Ci jakos pomoc. :) Jedem adminem mam swoj prywatny server, moge Ci zalozyc koto d testow i bedziesz miec na czym robic. Jezeli bedziesz potrzebowac jakis specjalnych reczy to sie zainstaluje. Plus w tym, ze osoby z zewnarz beda mialy staly dostep. :)

Pisz na camilo@hatak.pl lub gg 2914422 :)
  • 0

#109 mipal

mipal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 02.08.2006 - |15:48|

Wszystko fajnie ale nie rozumie tego pomieszania motywow z srargate z motywami z star wars. Pozatym jako ze ma to byc swiat stargate to powinien byc jeden bardzo wazny budynek GWIEZDME WROTA!!
  • 0

#110 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 03.08.2006 - |11:44|

Witam!
Projekt jest caly czas tworzony, tylko nastapily pewne zmiany:
Całkowicie przenosze go na inny framework tj:
MySQL 5.0,
Seam + Java 1.5,
JBoss Server...,
w sumie moze za niedlugo pokaze jakis screeny od nowego grafika i z przerobionej gierki.
Powtarzam ze nie odpisuje na posty typu: "Jestem fanem Ogame/StarGate, czy moglbys mi podeslac gierke i napisac jak to odpalic."
Jak projekt bedzie w fazie testow to podam linka na forum.
W dalszym ciagu ponawiam prosbe o osoby ktore pracuja w 3D Studio badz znają sę na Flashu a chcialyby pomoc przy tworzeniu to prosze o kontakt na majla sherkan@o2.pl (mile widziane przyklady prac).
Pozdrawiam

Użytkownik sherkan edytował ten post 03.08.2006 - |11:45|

• 0

#111 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 03.08.2006 - |13:35|

Tak jestem juz po sesji ale nei do konca:P Wrzesien mnie czeka, jednak pracuje teraz przez wakacje i tez nie mam czasu tyle ile bym chcial zeby pisac Uni!
A jak mam czas to poswiecam go na pisanie gry bo nie chce mi sie odpisywac na kolejne posty z pytaniami "czy wyslesz mi gre".

Nie bede sie zajmowac glupotami bo nigdy tego nie skoncze...
Dla informacji: poprzednia wersja Universum opartna na Strutsach i Javie 1.4 (Tomcat). jest stworzona w ooto takim stopniu:
-mozna zakladac konto,
-zalogowac sie,
-mozna budowac wszystkie budynki,
-mozna rozwijac wszystkie technologie(no prawie bo jak sie nei ma naquadah to nei mozna:P)
-mozna zarzdzac produkcja na planecie,
-mozna przegladac drzewo technologi,
-orgaz mozna produkowac okrety wojenne w stoczni,

Tak dla informacji - Seam to jest bardzo nowy framework firmy JBoss, ktory wyszedl pare miesiecy temu a Struts to juz dosyc stara ale dopracowana technologia. Zainteresowanych zapraszam na google.pl :)

Nowa wersja mysle ze szybko dogoni poprzednia bo zmieniam glownie silnik a kod gry i niektore koncepcje sa stale wiec poprostu przeklejam kod ale to tez troche czasu zajmuje.
Pozdrawiam

P.S. Czy ktos wie jak wkleic tu na forum creeny z plikow jpg?

-

Użytkownik sherkan edytował ten post 03.08.2006 - |13:37|

• 0

#112 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 524 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 04.08.2006 - |06:09|

P.S. Czy ktos wie jak wkleic tu na forum creeny z plikow jpg?

Wysyłasz obrazek na jakiś serwer który pozwala na publiowanie zdjęć np: http://img409.imageshack.us/ a nastenie kopiujesz link bezpośredni do tego obrazka i wklejsza między " "
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#113 Sky_walker

Sky_walker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.08.2006 - |12:09|

Miło słyszeć, że prace w toku :) I nie mogę doczekać się na wersję on-line do pogrania :)
Powodzenia,
wiem jaka to fura pracy, więc przyda Ci się ;)
  • 0

#114 Ethel

Ethel

Szeregowy

• Email
  • 41 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 07.08.2006 - |20:48|

Widze że prace znowu ruszyły:D TO bardzo dobra nowina dla wszystkich myśle
  • 0

#115 kinek

kinek

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 21.08.2006 - |10:58|

siema :D

fajne ( ;) ) te screeny :D, nie chwaliles sie na priv hehehe

ja moglbym sprobowac znalezc czas na ta stronke projektu.

a co do serwerow wiesz ze to nie zalezy tylko ode mnie :/ juz by stala ale mielismy problemy z calym tym Tomcatem i wogole wiec sie nam nie chcialo zbytnio motac. no ale zobaczymy jeszcze.... poki ktos sie nie zglosi mamy czas zeby sie zmobilizowac. (a zreszta ktos mowil ze ma serwer wlasny)

no nic, pozdro :D

Użytkownik kinek edytował ten post 21.08.2006 - |16:19|

• 0

#116 Lord_Yu

Lord_Yu

Szeregowy

• Email
  • 52 postów
  • MiastoTarnow

Napisano 30.08.2006 - |15:43|

A ja zycze powodzenia i rychlego zakonczenia prac :)
  • 0
W oczekiwaniu na SGA se number 4 :]
VRIP - SG1V

#117 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 31.08.2006 - |18:59|

Pisałem na samym poczontku kiedy wiele osób składało pomysły o możliwości przejmowania transportu.
Tu wstawie ułaktułalnienie do tego pomysłu.

Przejąć trasport można flotą złożoną tylko z lotniskowca z myśliwcami lub krążowników, a wykryć ją można za pomoćą czujników planetarnych lub bardzo zawansowanych na statkach ( i tu drugi pomysł aby rozrużnić czujniki na planetarne o większym zasięgu i te znajdujące się na statku. A dla wloty transportującej (tej z transporterami) można by było dać postawe ale ta nie była by widoczna dla graczy wrogich chcących przejąć nasz transport

Co o tym sądzicie ????
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#118 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 31.08.2006 - |20:57|

Witam,
Podstawowe pytanie mnie nurtuje i chcialbym zaczerpnąć Waszej opini.
W moich zamiarach bylo stworzenie gry opartej na SG z elementami z różnych innych filmow jak np. ostatnio dodane Machiny krączące AT-AT z SW tylko ze pod inną nazwa i wyglądem, do uderzeń naziemnych. Oraz wiele innych elementów tematyki sf które nie znalazly się w SG.
Część osób mowi ze to swietny pomysł bo nie ma w SG niektorych rzeczy ktore moglbyby urozmaicic gre, a cześć twierdzi zeby zrobic gre całkowicie opartą na filmie i nie dodawać "syfu" z innych produkcji.
Jakie jest wasze zdanie i prosił bym o argumenty i kontrargumenty.
Ja osobiscie uwazam zeby stworzyc projekt z dodatkami z niektorych filmow bo to rozszerza pole działania. Np. ogame, niby jest wzorowane na SW ale dodali rozne ciekawe elementy. Martwi mnie też koncepcja praw autorskich, jesli by to mialo byc czyste SG.
Dodatkowym i bardzo waznym argumentem jak dla mnie do podjęcia/zmienienia decyzji jest to jak bardzo wykonalne bedzie zadanie gdybym mial robic realia swiata SG, dlatego ze slysze uwagi zeby robic podzial na rasy tj. tauri,goauld, asgard, replicators, ori...i juz na wstepie doszedlem do wniosku ze baza danych dla tych ras bedzie niesamowicie wielka i ciezka, co moze spowolnic projekt. 2. czas jego realizacji. W tej chwili jesli zalozymy robie Uni w oparciu o jedna rase blizej nieokreslona to i tak on sie wlecze bo ostatnio mam malo czasu, jednak codziennie cos w nim robie...

Użytkownik sherkan edytował ten post 01.09.2006 - |06:55|

• 0

#119 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 02.09.2006 - |21:01|

Według mnie powinieneś wtawić ankiete. I podspodem mozna by dawać uagi ( ankieta jako osobny temat)
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#120 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 04.09.2006 - |07:06|

Hej sky_walker!,
tak jakos przegladajac interenet znalazlem w sieci forum SW na ktorym sie rozpisywaliście na temat swojej gry.
Mianowicie mam kilka pytan. Nie bede ukrywal ze nadal jestem sceptykiem co do Waszego projektu, czy wogole on istnieje
i czy nadal go robicie. Co do pierwszego to moze cos zaczeliscie robic ale drugie to bardzo mnie zastanawia tymbardziej
ze forum i wasza stronka nadal nie dzialaja:(
Miesiac temu pisales ze macie awarie serwera i rozmawiacie z adminami nt. przywrocenia go do stanu uzytecznosci publicznej:P
Dla informacji oto adres twojej stronki: www.etw.uq.pl;
To samo odpisales mi w majlu pare dni temu...to jak to jest z tym Waszym serwerem?
Czy moglbys chociaz ukazac rąbek tajemnicy waszego projektu i...odpowiedziec na pare pytań?

Kolejny raz ponawiam prosbe o wyslanie mi schematu waszej bazy danych...o ile ona wogole istnieje i jest zaprojektowana.
Mam nadzieje ze użyłeś tego DB Designera to zaprojektowania bazy w mysql'u a nie Corela, jak to chciałeś zrobić:P

W jakim PHP to piszecie(jakiej wersji) i ogolnikowe pytanie...(może lamerskie z mojej strony bo nie znam PHP). Tak na marginesie od 2 miesiecy pracuje jako programista J2EE w Gliwicach i rozmawialem z jednym chlopaczkiem w firmie o PHP i mowil ze nie ma w nim kolekcji jak w javie...tylko sa tablice...w jaki sposob alokujesz pamiec dla tablicy? Czy wogole jest cos takiego w PHP jak dynamiczna alokacja pamieci? np. jesli mamy tablice 10 elementów i np. dodajemy kolejny element czyli potrzebujemy 11 elementowej tablicy to jak to sie robi w PHP? Kolega mi mowil ze chyba od 5 wersji PHP jest obiektówką, no a jesli jest obiektówka to napewno takie cos musieli wstawic, ale nie wiem, poprostu strzelam:)

Z tego co pamietam to pisales mi ze projekt robicie od poczatku roku ale daty forum ktore widzialem są z lipca ub. roku, czyli robicie go troche dluzej a jak narazie ani widu ani slychu waszego projektu. 1 screeen jest(był półki stronka nie znikneła) zaprezentowanny, ktory tym bardziej juz jest nie aktualny skoro przerabiasz projekt i jego GUI, to jak to jest z tym terminem?

Ja nie bede ukrywal zakladalem ze we wrzesniu miala byc premiera wersji beta, jednak termin sie opoznia ze wzgledu na zmiany calego narzedzia, w tej chwili jestem juz na etapie tego co mialem w czerwcu:P czyli w punkcie wyjscia ale poprawilem wiele bledow.

Tak mnie zastanawia jedna rzecz, czy aby przypadkiem projekt nie upadl i poprostu glupio ci sie przyznac skoro mnie tak zbluzgales na forum SG:P:)

No i mam pewne podejrzenia do malego klamstewka...mianowicie cos okolo maja o ile dobrze pamietam pytalem ile was jest. Napisales ze 2 programistow i akurat jestes na etapie werbowania 3ciej osoby. Dziwna rzecz mi utknela w pamieci bo na tym forum SW forum jest napisane to samo tj:

Re: Re: Pewnie · Anor · 2005-07-02 00:26:00
sky_walker napisał:
Falcon napisał:
Anor wie po prostu ile to jest roboty - wg mnie na kilka lat dla jednej osoby....

Na szczęście nie jestem sam

Druga odpowiedz!
2 · sky_walker · 2005-07-04 15:28:00
aktualnie dwóch, a `werbuję` jeszcze jednego.

Przyjrzyj sie dacie... 4 lipca ale.... 2005 roku! a to samo mi napisales w maju ale... 2006 roku.
łaaaaał to ile czasu wg. ciebie trwa werbowanie jednej osoby? rok, dwa, trzy?:P
Chyba ze to była ściema? Najbardziej mi się podoba jedna rzecz. Ja w założeniu pierwotnym mam stworzenie projektu bez zadnych ras itp. tylko jedna blizej nieokreslona dla kazdego gracza a ty w zalozeniach tamtego forum rozpisujesz sie ile bedziecie miec bajerow i ras(o ile dobrze to okreslilem) to zycze powodzenia w robieniu rzeczy dla kazdej rasy. W przypadku mojej nieokreslonej rasy baza danych sklada sie juz z 37 tabel po ok 5-15 kolumn, w zaleznosci jak zoptymalizujesz to wszystko bedziesz i tak miec wypasioną baze danych! Powodzenia!

czy moglbys odpowiedziec na moje pytania? I wkoncu wyslac mi baze dancyh ktora obiecujesz mi wyslac od maja? Chociaz to co macie bo pewno napiszesz ze jestes w trakcie przerabiania tez bazy danych i nie mozesz wyslac.:P

Zakladam ze skoro Wasz projekt jest juz funkcjonalny jak to sie deklarowałeś i przeszedł pierwsze testy,
wiec musi działać i baza tez musi byc podpieta do niego, wiec nic innego jak macie cos zrobione!

Kolejna dodatkowa uwaga: mam pytanie odnosnie rozgrywek i jak byś miał zamiar wyeliminować taki problem. zakladamy ze mamy 3 uzytkownikow A,B i C i uzykownik A atakuje uzytkownika B i do bazy zapisywana jest informacja o ataku, sile jednostek atakującego i broniącego sięi o czasie wystąpienia ataku i tutaj moje pytanie... czy zamierzasz wprowadzic jeden globalny element sprawdzający baze czy wystapila jakas bitwa i jesli tak to kalkulujacy ją, czy taki mechanim: jesli uzytkownik A bądź B się zaloguje to jest kalkulowana bitwa wtedy i powrót floty(jesli czas powrotu upłynął)...ale kolejny problem nastepuje, gdy: uzytkownik A loguje się 2 miesiące po bitwie a uzytownik B 3 miesiace po bitwie, a w tym czasie uzytkownika B atakuje gracz C(juz po bitwie) i co wtedy? Przeciez musi miec jakies straty z poprzedniej bitwy(flota tez powinna dawno powrócic do bazy itp.) Jak takie rzeczy byś rozwiącał. Przyznam sie ze nurtuje mnie to pytanie bo nie wiem jaki schemat mam zaimplementowac, kazdy ma swoje wady i zalety. Chyba ze masz inne wyjscie z tej sytuacji?
Kolejne pytanie: w jaki zabezpieczycie aplikacje przed tym zeby inni uzytkownicy nie mogli uzywac 2x tego samego konta? tzn. chyba nie bedzie mozna sie zalogowac 2x na to samo konto jesli ktos jest online?
1.a: zakladamy ze np. mamy okno glowne w pliku index.php i np. okno glowne gdy(po zalogowaniu) w pliku game.php, a adres gry to www.etw.pl co sie stanie jesli odpale wasz projekcik z takiej sciezki www.etw.pl/game.php badz www.etw.pl/game, czy bede mogl z poziomu przegladarki zajrzec pod adresy tych plikow bez autoryzacji?
2. Co w przypadku gdy np. mam 2000 tys metalu i chce wybudowac2 jednostki ktore kosztuja 500metalu czyli 2*500= 1000. Jesli zrobie w Firefoxie(IE) CTRL+N i otworze nowe okno przegladarki to i w obu klikne na buduj to co wybuduja mi sie 4 jednostki?:P w jaki sposob chcesz uniknac takich rzeczy...pytam bo ciekaw jestem jakich zabezpieczen sie stosuje w takich przypadkach w PHP.
Przyznam szczerze ze ostatnimi czasy interesuje sie autoryzacjami aplikacji J2EE i jestem ciekaw jak to wyglada w PHP, a rozumiem ze masz odpowiednia wiedze na ten temat.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi!

P.S. Mała poprawka: znalazlem nową stronke ETW: www.etw.of.pl ->widze ze postawiliscie wkoncu stronke ale nie znajduje tam zadnych nowinek na temat projektu poza jednym, "prace zostąły wznowione". Tak dla informacji, nei da sie zalogowac, macie jakis bug.
Wiec czekam na odpowiedz mojego posta i konkrety!

Użytkownik sherkan edytował ten post 04.09.2006 - |12:34|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych