Serial nie wart polecenia
Napisano 13.01.2007 - |22:44|
Napisano 13.01.2007 - |22:56|
Prawie trafiłaś w odpowiednią cyferkęnajgorszy serial to Power Rangers - niby dla mlodziezy (jakiej????) ale zarowno scenariusz, charakteryzacja, rekwizyty, efekty specjalne i gra aktorow - na poziomie 5giej klasy szkoly podstawowej
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 13.01.2007 - |23:24|
a znam kogos, kto oglada Power Rangers z zamilowaniem i nawet kolekcjonuje figurki - wlasnie niedawno skonczyl 10 lat ...
a co powiecie o Mlodym Herkulesie? kojarzy ktos ?
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 14.01.2007 - |00:50|
nawet jako szczylek nie mogłam się doń przekonać
jest tylko jeden większy gniot
ROSWELL - W KRĘGU TAJEMNIC
buffy w porównaniu z tamtejszymi bohaterami była szczytem dojrzałości emocjonalnej ;p
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 14.01.2007 - |01:17|
Go,go Power Rangers!o nie, zordonie, power rangers jest zaiste tragiczne ;P
nawet jako szczylek nie mogłam się doń przekonać
pamiętam jak leciało to na Polsacie w niedzielne poranki hehe. Zawsze miałem z tyego niezły polew.
Napisano 14.01.2007 - |10:31|
Jeśli idzie ci o Zaginiony Świat (leciało na AXN) to absolutnie się z Tobą nie zgadzam. Nie jest to jakiś serial, który się ogląda z wielkim zainteresowaniem ale osobiście lubiłem go oglądać tak dla rozluźnienia się.i było jeszcze takie coś o starszym naukowcu, damulce, myśliwym i dzikiej dziewczynie w zaginionym świecie - dno i strata czasu
Użytkownik Pawel edytował ten post 14.01.2007 - |10:32|
Napisano 14.01.2007 - |10:47|
= Teoria Prawdy Telewizyjnej =
Napisano 14.01.2007 - |12:05|
co do Slidersow, fakt, za dlugi o polowe odcinkow
Napisano 14.01.2007 - |12:22|
Żeby było śmieszniej, sensei Watanabe, czy jak mu tam, jest - uwaga - świnką morską!Go,go Power Rangers!
![]()
pamiętam jak leciało to na Polsacie w niedzielne poranki hehe. Zawsze miałem z tyego niezły polew.Ostatnio natrafiłem na PR w TV 4(któraś kolejna mutacja, bo już nie ma Zordona, tylk ich szefem jest... jakiś gadający animowany szczur(coś ala Spliner heh). Normalnie nie mogłem przestać się śmiać jak to zobaczyłem.
Ale łatwo się nabijać z seriali dla dzieci, jak się ma więcej niż te 10 latek.
Napisano 14.01.2007 - |14:41|
Napisano 14.01.2007 - |20:24|
Wracając do seriali. Ja zaliczę do nich wszystkie nowe seriale TVN-u. Czyli:
W11 - amatorka do potęgi. we wszystkich aspektach.
Detektywi - j/w
Kryminalni - serial dla umysłowo ociężałych, i komiasarz zawadza
Niania - dowcip dla umysłowo ociężałych
Hela w opałach - j/w
Nie sądziłem, że to kiedyś powiem, ale Polsat już nawet ma lepsze produkcje.
A TVP jak zwykle, raz na wozie, raz pod wozem. Ostatnim prawdziwym hitem ich był Glina.
Napisano 14.01.2007 - |20:28|
o polskich serialach to chyba nawet nie ma tu co wspominac !!!!
to zupelnie inna klasa...
Napisano 14.01.2007 - |20:39|
Tutaj powinny lądować SERIALE na które producent wywalił trochę lub dużo kasy.
Czyli te na których żeśmy się zawiedli.
Produkcja klasy Z czyli mydlane opery, którymi są Mody na Sukces, M jak Mordęga i Plebania nawet nie ma co wpisywać.
Serial ma 12 lub 20-26 odcinków na sezon.
Polskim serialem jest Sfora, Oficer, Glina.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 15.01.2007 - |14:50|
Jednak nie mozna pisac ze serial ma "12 lub 20-26 odcinkow" Boston Legal S2 jak i Greys Anatomy S2 oba maja po 27 odcinkow, The Office S1 ma 6 odcinkow, What About Brian S1 ma 5 odcinkow. Jest wiele takich seriali.
Poprostu patrzy sie na klase serialu jesli to opera mydlana to odrazu wiadmo ze dla nas, ludzi wymagajacych jakiegos sensu i logiki w serialu, bedzie on slaby. Stwierdzanie oczywistego mija sie z celem tego tematu
Napisano 15.01.2007 - |16:43|
Poza tym jeśli coś z założenia jest badziewiem to choćby miało 6 odcinków rocznie i tak szkoda o tym rozmawiać.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 16.01.2007 - |01:14|
Napisano 16.01.2007 - |01:27|
Jericho - przereklamowany, denny, amerykanski shit. Po paru odcinkach nie da sie tego ogladac bo razi nuda i glupota w niektorych scenach
A ja wszelkie "postatomowe" filmy i seriale omijam szerokim łukiem, ponieważ dla mnie nie ma w nich elementu zaskoczenia i niespodzianki. Ot, jak to się ciężko żyje ludziom, kiedy nie działają supermarkety, komunikacja i nie ma ulubionych seriali w TV
Z tego co piszesz Jericho, chyba sobie daruję także.
Użytkownik mr_gm edytował ten post 16.01.2007 - |01:30|
Napisano 16.01.2007 - |09:56|
W Jericho trudno szukać klimatów z Mad Maxa na przykład. Jest to serial obyczajowy.A ja wszelkie "postatomowe" filmy i seriale omijam szerokim łukiem, ponieważ dla mnie nie ma w nich elementu zaskoczenia i niespodzianki. Ot, jak to się ciężko żyje ludziom, kiedy nie działają supermarkety, komunikacja i nie ma ulubionych seriali w TV
(hmm, chociaż internet powinien chyba być). Z reguły mogę się spodziewać kolejnej odmiany albo Mad Maxa, albo The Day After i kina katastroficznego oraz nadmiaru patosu, czego nie znoszę.
Z tego co piszesz Jericho, chyba sobie daruję także.
Napisano 16.01.2007 - |14:19|
Jericho - przereklamowany, denny, amerykanski shit. Po paru odcinkach nie da sie tego ogladac bo razi nuda i glupota w niektorych scenach
O tak! Zdecydowanie się zgadzam! Bardzo czekałem na ten serial, mysląc że może się okazać najlepszy w tym sezonie, a okazał się najgorszym obyczajowym chłamem jaki ostatnio widziałem
Napisano 16.01.2007 - |15:17|
O tak! Zdecydowanie się zgadzam! Bardzo czekałem na ten serial, mysląc że może się okazać najlepszy w tym sezonie, a okazał się najgorszym obyczajowym chłamem jaki ostatnio widziałem
To chyba nie oglądałeś Invasion, przy tej kaszanie, Jerycho to majstersztyk.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »