Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bones

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
134 odpowiedzi w tym temacie

#101 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 22.01.2009 - |14:32|

Póki co sporo trzeba czekać.

15 stycznia- nie ma "Kości" z powodu emisji odezwy prezydenta
22 stycznia- dwa nowe odcinki
29 stycznia- "Kości" znów nie ma
5 lutego- owszem, jest nowy odcinek
12 lutego- znowu brak
19 lutego- emisja nowego odcinka
26 lutego- emisja nowego odcinka
5 marca- niestety, "Kości" brak
  • 0

#102 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 04.02.2009 - |10:30|

Od 15 lutego Polsat rozpocznie emisję 3 sezonu "Kości"! Emisja jak do tej pory w każdą niedzielę o 22.05!
  • 0

#103 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 17.04.2009 - |19:03|

Czy serial kończy się po 4 sezonie, czy pojawi się 5?

Edit:
Serial znalazł się na 31 miejscu w rankingu na najlepszy serial według Times'a.

Użytkownik Jara71 edytował ten post 17.04.2009 - |19:04|

• 0

#104 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.04.2009 - |21:40|

Nie wiem czy byla juz oficjalna decyzja ale na 99% bedzie 5 sezon.
  • 0

#105 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 14.05.2009 - |20:33|

426

Najgorszy odcinek Bones w historii, gorszego odcinka jak dla mnie nie bylo i bedzie trudno w przyszlosci zrobic gorszy odcinek.

Na poczatku mamy scene jak Bones przychodzi do lozka do Bootha, troche szybko sytuacja sie posonela w porownaniu z poprzednim odcinkiem no ale narzekac nie bede, przeciez 4 sezony czekalem na wlasnie takie rozwiniencie.

No ale po chwili okazuje sie ze Booth to nie agent FBI a Bones to nie antropolog tylko obaj sa wlascicielami klubu "The Lab". Ze co? Ze jak? Ze kiedy? Kogos tam w studiu porypalo? Na poczatku odcinka nie ma zadnego wyjasnienia dlaczego taka zmiana. Widz zostaje wrzucony w srodek rozdzialu opowiesci ktora oglada juz od 4 lat, tylko ze nikt nie jest tym kim powinien byc. No i teraz zastanawiam sie dlaczego, co moze byc tego powodem? MOze Booth/Bones podczas sledzctwa doznala urazu glowy i teraz widzimy jej/jego sen jak jej/jego podswiadomosc probuje rozwiazac sprawe korzystajac z dostepnych informacji a za podejrzanych podstawiajac bohaterow serialu? E-E. Moze w laboratorium dostali wolne i rozgrywaja jakas Role-playing rozgrywke? E-E. Biorac pod uwage zdolnosci pisarskie Bones ona pisze kolejna powiesc? E-E. Moze ich UFO porwalo? E-E. Moze jest to alternatywny swiat? E-E! A moze scenarzysta sie nacpal i go pojebalo z serialami i opowiesciami?! TAAAK!!!
Naprawde tak trudno by bylo dac kilka scen na poczatku serialu o co wlasciewie chodzi?!!

No dobra po 10-15 minutach nudzi mi sie wymyslanie nowych niedorzecznych scenariuszy i zaczynam w koncu cala swoja uwage koncentrowac na serialu ... noale nie do konca bo co kilka minut mi wpada kolejny pomysl do glowy.
Tak wiec po 15 minutach pobierznego ogladania "obrazkow" i 20 minutach starania sie wciagnac w historie, co oczywiscie nie jest mozliwe jako ze NIE ZNAM CHOLERNEGO POCZATKU HISTORII!, patrze w lewy gorny rog i widze ze serial sie zbliza ku koncowi.
A jako ze sie zbliza koniec to trzeba sie zastanowic jak oni maja zamiar rozwiazac ta sytuacje, oczywiscie bezskutecznie.

Juz troche zrezygnowany mysle sobie ze oni nie maja zamiaru wytlumaczyc tego a caly odcinek to historia calkowicie oderwana od reszty serialu (oderwana od reszty? ta pewnie jakby w tym serialu bylo miejsce na takie zagrywki, przy Bones? nie niema, przeciez ona jest racjonalistka na sterydach, nie ujdzie w tym serialu taki manewr. A nawet jakby uszedl to nie w OSTATNIM ODCINKU SEZONU, takie odcinki daje sie na zapychacze w srodku sezonu a nie jako ostatni odcinek sezonu!!) i jako taka nawet jest dosc ciekawa. Oczywiscie nie dam mu nic wiecej niz 5 z powodu takiego ze mogliby cos na poczatku o tym dac znac, to naprawdenie jest trudne a bark tego niedosc ze mnie zdenerwowal to i niepozowlil mi sie wciagnac w opowiesc przez to ze przez poczatkowe minuty sie zastanawialem O CO TU DO CHOLERY CHODZI!.

No i na sam koniec, minuta dzwasiescie osiem sekund przed samym kurde koncem odcinka pokazuja nam Bootha w bandazach na glowiec, wiec ten caly odcinek to byla jego podswiadomosc, w sumie nawet z sensem bo o czym mialby snic wieloletni agent FBI jak nie o morderstwie do rozwiazania ;). Jest Bones, jest szpital, ok moze dam 6, w sumie nie bylo tak zle a w szpitalu widac ze Bones sobie uswiadomila jak bardzo jej na Both zalezy i moze w koncu ich watek poplynie w przod pelna para.

NO ALE NIE s[beeep]isyny z hollywood musieli wszystko popsuc i na 8 kurde sekund przed koncem Booth mowi do Bones "Kim jestes?".

CO do cholery!!!!^%#$&@%^$*&^%!(*%164874817#$*!&@^%(*!&@

NIe mieli czego wymyslec tylko walnac nam taki banal (cliche)? W ilu filmach/.serialach to juz widzielismy? To jest nudne cal;y ten temat z zanikiem pamieci jednej z osob z watku romantycznego juz jest starsznie przewalkowany, zygac sie chce od tego typu zagrywek. Myslalem ze po "Nowych Przygodach Supermana" gdzie ten walek byl przerabiany z 30 razy wszyscy przyjeli do wniosku ze takie zworty sa denne i denerwujace, najpierw ona traci pamiec, potem on, potem znow ona, potem podstawiaja sztuczna Lois, a jak juz Clark sie o tym dowiaduje to traci znow pamiec, potem oboje traca pamiec a pozniej nikt nie traci pamiecy tylko udaja ze stracili. Ludzie to jest NUDNE i DENERWUJACE.

I teraz przez sezon 5 Booth bedzie odzyskiwal pamiec a Bones bedzie sie do niego slinic. Jak mi do tego dacie jakas kurde inna kobiete w ktorej Booth sie zakocha a Bones nie bedzie chciala nic zrobic to przyzekam ze znajde s[beeep]isyna ktory to wymyslil i za jaja go powiesze!.

OCENA: 1!! (tak, JEDEN!!)

Użytkownik Modes edytował ten post 14.05.2009 - |20:34|

• 0

#106 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 14.05.2009 - |22:01|

@Modes: po kiego sie tak frustrujesz???
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#107 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 14.05.2009 - |22:24|

@Modes: po kiego sie tak frustrujesz???

Bo mnie autentycznie zdenerwowal styl tego odcinka i musialem sie gdzies wyzalic ;)
  • 0

#108 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 15.05.2009 - |21:05|

dal mnie tez ten ostani odcinek by ich ....... wogole dziwnie sie ogladalo
mysle podczas ogladania moze to 100 odcinek (moze zrobili tak jak w sg-1) ale poznie sobie przypomina ze poprzedni sezon malo odcinkow to napewno nie co oni sobie mysleli nie mam pojecia moze za jakis czas jak ogladne jeszcze raz ten odcinek odbore go inaczej(tak jak bylo w przypadku sg-1 )

moze scenarzysta nie mial czasu pisac i wzial scenariusz do innego serialu tylko postacie pozamienial :D
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#109 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 17.05.2009 - |06:18|

Mi się tam finał podobał:)

Generalnie lubię takie odcinki oderwane od konwencji serialu, zgoda że to raczej powinno być w środku sezonu, ale z drugiej strony ten sezon zmierzał od jakiegoś czasu do choroby Bootha i śpiączka po operacji wystarcza jako wytłumaczenie dla formy tego odcinka.
Fajne było to że przez odcinek przewinęła się większość postaci serialu, a sama historia w odcinku była dość ciekawa.

Zgoda co do samego końca z amnezją, trochę to już jest za częste filmach i serialach.

PS. Bones dostało zamówienie na kolejne 2 sezony:)
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#110 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 24.05.2009 - |23:14|

Finał nie podobał mi się (poza klimatem w klubie), ale podobało mi się, że wszyscy nowi asystenci się pojawili, zwłaszcza Vince :))
  • 0

#111 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 25.05.2009 - |09:26|

426
Najgorszy odcinek Bones w historii, gorszego odcinka jak dla mnie nie było i będzie trudno w przyszlości zrobić gorszy odcinek....
OCENA: 1!! (tak, JEDEN!!)

Jak najbardziej się zgadzam, odcinek nudny, przewidywalny i głupi. Jak na finał sezonu to się sromotnie zawiodłem. Nic w tym epizodzie mnie nie zachwyciło, po 10 minutach miałem już go dość. Jedynie cieszy fakt, że będą następne dwa sezony, miejmy jednak nadzieję, że bez takich epizodów. Jak dla mnie odcinek zasługuje na ocenę 0,5.
  • 0

#112 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 01.06.2009 - |23:00|

Odcinek ujdzie. Całkiem zabawnie było. Ale zgadzam się z większością zapewne: Nigdy więcej!
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#113 Van Tommy

Van Tommy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 02.06.2009 - |12:54|

Zgadzam się niezwykle niską oceną tego epizodu. To bardzo prymitywny zabieg, ograny i mocno zużyty. Istotnie, gdyby takie "cudo" przepchnęli gdzieś w środku sezonu, byłoby to, owszem, irytujące, ale jeszcze jakoś do zniesienia. Natomiast w tak mocnej pozycji, jaką jest koniec serii, drażni.
Z gorszych rozwiązań przychodzi mi do głowy tylko "odcinek, w którym wszyscy śpiewają" oraz "odcinek wspomnieniowy, sklejony z fragmentów wcześniejszych epizodów".
Zatem- pocieszyłem?- mogło być jeszcze gorzej.
  • 0

#114 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 16.06.2009 - |15:06|

5 sezon startuje 17 września.
  • 0

#115 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 24.08.2009 - |14:32|

4 sezon KOŚCI na Polsacie już od 6 września w każdą Niedzielę o 22.05!
  • 0

#116 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 21.09.2009 - |20:17|

No i za mną już 6x01.
Myślałam, że będzie trochę inaczej, a tu Booth z grubej rury wali: "Bones, kocham Cię [...]", jakoś tak wszystko się nagle rozegrało. Chociaż nie ma co narzekać, 4 sezony trzeba było czekać.
Sam przypadek bez szału.
  • 0

#117 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 21.09.2009 - |20:22|

No i za mną już 6x01.

WoW :)
Podziel się źródłami :P vel maszyną czasu, to sobie Star Treka 12 zobaczę ;)

#118 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.09.2009 - |20:27|

to sobie Star Treka 12 zobaczę ;)

Na razie to możesz sobie zobaczyć dvdrip XI bo jest już w sieci.
A jeśli chodzi o Kości to najzwyklejsza literówka pewnie z emocji popełniona. ;) :P
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#119 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 22.09.2009 - |09:44|

Ahh dokładnie tak, emocje. Oczywiście chodziło o 5x01. Boję się pomyśleć co będzie jak obejrzę wczorajszy odcinek Housa.

A wracając do "Bones" jestem ciekawa kiedy rozwiąże się sprawa Zacka, jeśli w ogóle coś w niej ruszy.

EDIT:
5x02 - sprawa taka nijaka, inaczej się odcinek zaczął niż zawsze. Mało iskrzyło między BiB. No i chyba sprawa stypendium była jasna, że któreś z nich zasponsoruje.

edit:
5x03 - sprawa nawet ciekawa, ale niespodziewanie szybko się skończyło.

Użytkownik Jara71 edytował ten post 05.10.2009 - |20:52|

• 0

#120 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 07.10.2009 - |14:36|

Po obejrzeniu 3 odcinków 5 sezonu - wygląda na to, że amnezja była wyłącznie po to, żeby zaskoczyć widzów i zostawić z zonkiem na wakacje. Tanio... Nic z tego nie wynikło oprócz jednego - niewiele brakowało żebym dała Bones całkowitego cancela. A wcale nie jest tak źle. Ot, Bones, dobrze realizowany schemat z fajnymi dialogami. W ten sposób mogą kręcić odcinki przez 10 lat.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych