PYTANKA TECHNICZNE!!!
Napisano 15.03.2004 - |00:05|
Napisano 15.03.2004 - |00:17|
Dziwne ale ja też mam ten problem. Próbowałem otworzyć Viryual Dubem wszystkie 4 odcinki ripowane przez Guyver'a i nie udało mi się(...)
virtual dubem moge zrobic ale ten jeden odcinek 7x01 co mnie interesuje virtuall dub sie buntuje
(...)
Być może jakiś inny sposób kompresji ???
Chociaż skoro moge odcinek odtworzyć to nie powinno być z nim żadnych problemów (teoretycznie)
Napisano 15.03.2004 - |17:56|
- www.gwrota.com
Napisano 15.03.2004 - |18:06|
gulus
Napisano 15.03.2004 - |18:20|
Najlepiej bedzie pójść do kolegi i odczytać, zgrać co potrzebne itd... . Spotkałem się z taką sytuacją, ten sam dysk u kolegi zachowywał sie poprawnie( przy uruchomieniu system XP za kazdym razem sprawdzał go, ale dane widział). u mnie efekt był identyczny, podobny, zamiast okreslonych danych jakieś krzaczki, część plików niewidoczna. Moxe nie do końca odpowiedziałem na Twoje pytanie ale .... , zaw2sze jakaś rada. . Dysk prawdopodobnie jest uszkodzony w jakimś stopniu.Mam pewien problem z dyskiem twardym.
Przynioslem od kolegi dysk i podpialem go pod swoj komputer. Okazalo sie, ze nie moge odczytac na nim danych. Gdy chce otworzyc ten dysk, pyta mnie czy go sformatowac. We wlasciwosciach dysku czytam, ze ma on 0 bajtow, a system plikow to RAW. Czy ktos wie jak obejsc to bez utraty danych ?
Pozdrawiam Andrzej
Mam taki kłopot, drukarka hp 3550, drukarka lub kartridż po napełnieniu atramentem pamieta ostatni stan tzn: "0", jak to obejść, oszukać w praktyce?. Pojemnik na tusz jeszt pełny a program pokazuje jako pusty i w pewnym momencie powie, ze jest pusty i przestanie drukować.
Dziękuje wszystkim za rady, drukarka drukuje i o to chodziło, jestem tylko trochę madrzejszy.
Użytkownik andrzejb edytował ten post 30.03.2004 - |17:27|
Napisano 16.03.2004 - |09:07|
Jedyna wada DOS'u to to ze nazwy plikow skraca do 8 znakow ale pewnie i to da sie obejsc ale ja juz nie wiem jak
Napisano 16.03.2004 - |15:34|
a co moge polecić miałem inny problem z przenośnym dyskiem jak na jednym kompie wywaliłem coś z niego i np został zwolnone 10GB to po podłaczniu do drugiego kompa niebył tego co wywaliłem ale miejsca wolnego tez nie było - rozwiazniem w tym przypadku było standartowe sprawdzenie dysku w windowsie który to naprawił
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!
Jan Paweł II
Napisano 16.03.2004 - |15:46|
Napisano 19.03.2004 - |01:38|
Oryginalne atramenty HP mają w zbiorniczku cos w rodzaju testera poziomu tuszu czego efekt działania obserwujesz.Mam taki kłopot, drukarka hp 3550, drukarka lub kartridż po napełnieniu atramentem pamieta ostatni stan tzn: "0", jak to obejść, oszukać w praktyce?. Pojemnik na tusz jeszt pełny a program pokazuje jako pusty i w pewnym momencie powie, ze jest pusty i przestanie drukować.
Najlepiej nie czekać z nabiciem do ostatniej chwili tylko zostawić trochę i dopełnić.
Wtedy będzie ci wskazywał cały czas ten ostatni poziom, chociaż nawiasem mówiąc nie przejmowałbym się tym i drukował do momentu aż się skończy
masedo
Napisano 19.03.2004 - |10:33|
Dokladnie. Sam mam HP-960 i napelnialem pojemniki wielokrotnie - mam ten sam problem ale juz sie przyzwyczailem zreszta to nie jest tak strasznie uciazliwe.Oryginalne atramenty HP mają w zbiorniczku cos w rodzaju testera poziomu tuszu czego efekt działania obserwujesz.Mam taki kłopot, drukarka hp 3550, drukarka lub kartridż po napełnieniu atramentem pamieta ostatni stan tzn: "0", jak to obejść, oszukać w praktyce?. Pojemnik na tusz jeszt pełny a program pokazuje jako pusty i w pewnym momencie powie, ze jest pusty i przestanie drukować.
Najlepiej nie czekać z nabiciem do ostatniej chwili tylko zostawić trochę i dopełnić.
Wtedy będzie ci wskazywał cały czas ten ostatni poziom, chociaż nawiasem mówiąc nie przejmowałbym się tym i drukował do momentu aż się skończy
Podejrzewam, iz moze miec to zwiazek z faktem iz pojemnik jest napelniany i wkladany ponownie do drukarki - lecz sa to czyste dywagacje - na pewno nie wiem nic
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 19.03.2004 - |11:40|
2. Powracajac do tematu nagrywarek DVD to od niedawna jestem szczęsliwym posiadaczem LiteOna 451s - dzieki wszystkim za odpowiedzi na moje pytania i za konstruktywna rozmowe na ten temat
Napisano 19.03.2004 - |12:45|
Problem nazywa się bark kodeka audio a mianowicie
Mam fajny film amatorski pod tytułem Wożonko (może ktoś słyszał) i dźwięk w ty filmie jest kodowany czymś o nazwie adpcm To jest kodek Microsoftu i zdaje się, że nawet systemowy!! A ja w swoim win98 nie mam takiego kodeka pomimo posiadania wszystkich najnowsyzch kodwków Windows Media 9 i innych. Nawet zmieniłem wersję Media Plauera na 9. Zacząłem szukać tegho dekodera w internecie i się okazało, że nigdzie nie moge go znaleźć są opisy co to jest itd ale nigdzie nie ma dekompresora nawet na stronie microsofru. Czy ktoś wie ktory kodekpak zawiera ten dekoder adpcm?/ albo gdzie to można dostać???
Update: Już sobie poradziłem. Chodziło o pliki &.sdp bardzo trudno je luzem dostać w sieci...
Użytkownik Delta edytował ten post 19.03.2004 - |18:16|
Napisano 22.03.2004 - |00:28|
Napisano 23.03.2004 - |20:17|
Bedę wdzięczny za każdą rede
Napisano 23.03.2004 - |23:14|
Napisano 23.03.2004 - |23:15|
Miałem tak z OE gdy po raz pierwszy zainstalowałem W XP, i też mnie to denerwowało. Po jakimś czasie przyszedł czas na format dysku i ponowną instalke XP i od tamtej pory OE właczą mi się w mgnieniu okaA kto mi powie co się "namieszało" że Outlook Ekspress uruchamia mi sie 5 minut !!! Poza tym wkur...... objawem działa prawidłowo. Chyba że to normalne w XP ?!
Bedę wdzięczny za każdą rede
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 27.03.2004 - |17:50|
Ps. W końcu stargate-owcy znaja sie na takich kosmicznych sprawach :]
Napisano 30.03.2004 - |15:27|
Jeden z czytelników The Inquirer opublikował sposób na zyskanie dodatkowej przestrzeni na dysku dzięki odtajnieniu ukrytej partycji. Według specjalisty z firmy dystrybuującej dyski, takie ukryte partycje są powszechnie przez producentów, na przykład do zrobienia na niej kopii partycji, którą później serwisant może odtworzyć, jak klient coś popsuje. Ukryte partycje mają ogromne rozmiary 200GB dysk WD udało się powiększyć do 510GB, 80GB IBM do 150GB.
1. Wymagania :
Potrzebujemy program Ghost 2003 build 2003.775 (musi być to ta wersja bez upgradowania).
Potrzebne są dwa dyski jeden będący celem rozszerzania (dalej zwany dyskiem T) i drugi z systemem operacyjnym (dalej zwany X). Na obu dyskach musi być ten sam system operacyjny i ten sam system plików (np. FAT 32 to na drugim FAT 32, NTFS to na drugim NTFS itp.)
2. Dysk T należy ustawić jako master a X jako slave. Na dysku T musimy mieć zainstalowany system operacyjny taki sam jak na dysku X z takim samym systemem plików. Następnie trzeba zainstalować Ghosta na dysku T ze standardowymi ustawieniami.
3. Uruchamiamy Ghosta i wybieramy Ghost Basic a następnie z listy opcji wybieramy backup. Wybieramy dysk C:\ (T) jako źródło a D :\ (X) jak cel. Gdy Ghost zapyta cię nazwę pliku wpisz jakąś nazwę pamiętając że dyskiem docelowym musi być d:\(X). Masz możliwość wyboru sobie ścieżki klikając przycisk browse. Następnie naciskaj OK., Continue, Naxt, aż Ghost zapyta o restart komputera. Śmiało zatwierdź i nie przerażaj się że chce tak dużo zapisać. Nie zapisze bo dalej będziesz zamieniał dyski z mastera na slave i odwrotnie i będzie bootował z innego dysku.
4. Jak tylko Ghost zrestartuje komputer aby przejść do trybu DOS, należy wyłączyć komputer. Ważne jest, żeby wyłączyć zanim rozpocznie się bootowanie.
5. Należy zamienić dyski miejscami. X staje się masterem a T slavem.
6. Teraz bootujemy System operacyjny z dysku X.
7. Następnie musimy wejść do opcji zarządzania komputerem. Gdzie szukać ? W win 2000 jest to w następującym miejscu Mój komputer > Panel Sterowania > Narzędzia Administracyjne > Zarządzanie komputerem a następnie klikamy na Zarządzanie dyskami i już jesteśmy w domu. Po wejściu do menagera partycji na dysku T powinna być oprócz normalnej partycji, partycja 8MB(stworzona przez Ghosta, nazywająca się VPSGHBOOT) oraz wolne miejsce. Widać to w menagerze za pomocą prostokątów. Z dostępnego wolnego miejsca możemy zrobić partycję. Musimy to zrobić zanim skasujemy partycje Ghosta. Nie można skasować oryginalnej partycji i zrobić wspólnej, gdyż spowoduje to błędy w pracy dysku. Nową trzeba sformatować quickformatem (szybki format lub wymazywanie). Po zakończeniu formatowania trzeba usunąć partycję Ghosta pozostawiając 8MB niezaalokowanego miejsca.
Jeżeli tworzymy partycje podstawową to należy ją jedynie sformatować. Jeżeli tworzymy partycje rozszerzoną to należy utworzyć dysk logiczny na partycji rozszerzonej i potem ten dysk sformatować. Po dokonaniu tych operacji usuwamy partycje ghosta. I teraz musimy ustawić partycje aktywną tą z naszym systemem bo komputer domyślnie ustawia partycje aktywną programu Ghost. Jeśli nie przełączymy partycji na aktywną to system nam nie ruszy. Jeśli to ma być drugi dysk bez systemu to nie trzeba ale proponuje i tak ustawić partycje podstawową oryginalną na aktywną. Wszelkich zmian dokonujemy myszka najeżdzając na odpowiednie partycje (tutaj w postaci prostokątów dla win 2000) i wykorzystując prawy lub lewy przycisk myszy.
8. Po usunięciu partycji ghosta i zrestartowaniu komputera ghost zgłosi problem z wykonaniem backapu trzeba to anulować. I już mamy dodatkowe miejsce do pracy ale pozbawiamy się w ten sposób możliwości naprawy badsectorów. W każdej chwili możemy usunąć tę partycje w miejscu gdzie ją stworzyliśmy a mianowicie w funkcji zarządzanie komputerem.
Ps. Je żeli nasza płyta ma możliwość wyboru napędu do bootowania. (Np. w płytcie msi845 naciska się F11)
To nie musimy przepinać dysków z mastera na slave i później znowu z slave na master. Wystraczy jedynie bootować ten napęd który w powyższej instrukcji ma być w danej chwili masterem. Ja tak robiłem. Działa.
Jeszcze raz przypominam, że nie biorę odpowiedzialności za dysk i dane na nim. Ja się odważyłem i nie popsułem sobie dysku i nie straciłem danych.
I teraz moje pytanie. Czy ktoś o takim czymś słyszał? Prawda to czy kawał? A może ktoś jest odwazny i spróbuje??? Tak sie rozmarzyłem. Gdyby tak potraktować dyski flagowca....... jej!!!
Napisano 30.03.2004 - |15:54|
ja slyszalem (chociaz tez z "drugiej reki")I teraz moje pytanie. Czy ktoś o takim czymś słyszał? Prawda to czy kawał? A może ktoś jest odwazny i spróbuje??? Tak sie rozmarzyłem. Gdyby tak potraktować dyski flagowca....... jej!!!
komentarz byl taki, ze po tych zmianach system faktycznie bedzie widzial taki duzy dysk, ale fizycznie sie na nim wiecej nie nagra niz na poczatku.
poza tym nawet na oko to wydaje sie raczej niedorzeczne, gdyby tak bylo producenci przeciez by sprzedawali dyski np 500GB po wiekszej cenie i zarabiali kilka razy wiecej.
Napisano 30.03.2004 - |19:31|
- www.gwrota.com
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych