Skocz do zawartości

Zdjęcie

Muzyka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
196 odpowiedzi w tym temacie

#101 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 03.05.2004 - |21:10|

I znowu zadzwoni jaki gowniarz ze bomba i bedzie koncert odwolany jak to zrobili na Bizkicie :angry:
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#102 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 04.05.2004 - |09:30|

Weź wypluj te słowa Sfinksik :angry: . Nie życzę sobie! A odyssey to by chyba zbankrutował jakby musiał oddać tyle kasy. Na bizkitach było raptem 4 tysiące ludzi a tu zapowiada się ok. 50 tysiecy. Ochrona też będzie zupełnie inaczej zorganizowana. Odyssey nie może sobie pozwolić na odwołanie takiego koncertu, bo chyba byłby to koniec firmy. Chociaż niczego wykluczyć nie można, debili którzy nie wiedzą do czego służy telefon nie brakuje. Echh... mam nadzieję, że nie pojadę na darmo, bo mam naprawdę kawał drogi.

PS. Naprawdę nikt więcej nie jedzie? Ranyy ludzie, co tak słabo? Fantazja w narodzie ginie :ph34r: .
  • 0
"...something takes a part of me..."

#103 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 04.05.2004 - |18:58|

Na pewno do tego nie dojdzie.Jeżeli nawet ktoś będzie dzwonił,mogą to zignorowć,albo sprawdzić.To jest duży koncert.Na pewno się jakoś zabezpieczyli :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#104 XaM

XaM

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 06.05.2004 - |13:45|

Hiphopu niecierpie, z definicji. Wolałbym słuchać dzwięku piły spalinowej niż piosenki hiphopowej...
Jak słysze te teksty jak to wszystkim zle jest jak wszyscy sa suxx i wszystko jest suxx, to sie mi niedobrze robi.
A jak słysze jak gosc nie potrafi spiewac tylko recytuje to echh...
Gdzie to wszystko zdąża... to ja nie wiem...
Pozdrawiam
  • 0

#105 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 07.05.2004 - |08:02|

Przeczytałem wszystkie posty w tym temacie i muszę przyznać, że miałem niezły ubaw :D
Ta wasza wojna o wyższości hip-hopu nad metalem i na odwrót nawet momentami była ciekawa i śmieszna. W którymś poście mmisiek napisał:

ja za muzyke nie uważam metalu pod każda postacią - to dopiero jest dla mnie szmira - ryki do mikrofony zasapanych buraków - moze to jest muzyka ??. łeeeee, łuuuuuu, aaaaa i cała tak tzw piosenka - toż to zgroza.

Ryk zaspanych buraków - czytając to spadłem z fotel :lol: al eApophis był lepszy:

Podsumowanie: Większość forumowiczów nie wie co to Hip-Hop! HIP-HOP jest COOL i widzę, że ziomów tutaj nie znajdzę... i nikomu nie powiem "YO"... chlip...

Czytałem, czytałem, czytałem ...i juz się zanudzałem.. gdy na całe szczęście charakter tego tematu się zmienił :rolleyes:
Ale miałem pisać o czymś zupełnie innym.Przekąska dla lubiących metal.
W nowym numerze Trash'em All tj 2/2004, znajdują się dwie płyty: Esqarial "Klassika" oraz Naumachia "Wrathorn" Ja chciałem polecić wszystkim zainteresowanym płytę Esqarial.
Tak dobrego materiału dawno nie słyszałem, a ci którzy znają brutalne i niezrozumiałe oblicze metalu (zwłaszcza odmiany death) powinni tego posłuchać.
Zespół połączył heavy, death metal z elementami muzyki poważnej np. Sonata Księżycowa Beathovena izaciągnął do współpracy wokalnej Grzegorza Kupczyka (starsi wiedzą kto to jest, a młodsi niech się prędko dowiedzą).
Mówię wam uczta dla uszu.

P.S. Polecam także starsze dokonaia Esqarial

Użytkownik marcinssdd edytował ten post 07.05.2004 - |08:04|

• 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#106 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.06.2004 - |14:29|

Jestem po prostu w szoku !!!!!!!!!!!!!!! Czegos tak pięknego w życiu nie widziałem !!!!!!!!!!!!! Kto nie był niech żałuje !!!!!!!!!!! Metallica zagrała pięknie !!!!
2,5 godziny szaleństwa i najlepsza publika na swiecie !!!! To co się działo przy Frantic albo Nothings Else Matters to cudeńko ludzi,którzy przyszli się bawić !!!!!!!!
Nic dziwnego,że Metallica była zachwycona :) Nie zapomnę "dziękuję" i "na zdrwowie " extra !!! Hehehe :) Cała aranżacja,piętrowa scena,wszystko genialne i dopracowane do perfekcji :) Potem ta flaga :) Nie no szacunek !!!! Jednego można być pewnym :) Metallica zakochała się w publicznosci :) Najlepszy był gostek co złapał bluzę Ulricha :) Co do SLipknota :) Chłopaki się spisali :) Założyli maski,jak zwykle robili extra show :) Noi te pałeczki :) Pozdro dla fruwającego gościa :)

Przepiękne popołudnie i noc :) Do tego super tanie napoje ;) I Nienaganna ochrona :) :lol: Metallica Rulezzz !!!!!!!!!!!!!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#107 fugiel

fugiel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 01.06.2004 - |14:45|

Też byłem i świetnie się bawiłem!! Jak na razie najlepszy polski koncert Metallici !!! Publika dopisała nawet można było spotkać gości ze słoweni :D PO prostu [beeep]IŚĆIE BYŁO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0

#108 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.06.2004 - |16:48|

moge tylko powiedziec METALLICA RULEZ ! ! !

Bylem i widzialem! Mimo iz mialem miejsce w sektorze to przebilem sie na plyte! A tam sie dopiero dzialo!!!
Kto nie byl nich zaluje!!! Polska publika dopisala! No i te efekty pirotechniczne!
Nie, nie mam slow by to opisac! Jak tylko Metallica bedzie znow w polsce napewno sie znajde na koncercie!
  • 0
Nienawidze poniedzałku...

#109 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.06.2004 - |17:04|

moge tylko powiedziec METALLICA RULEZ ! ! !

Bylem i widzialem! Mimo iz mialem miejsce w sektorze to przebilem sie na plyte! A tam sie dopiero dzialo!!!
Kto nie byl nich zaluje!!! Polska publika dopisala! No i te efekty pirotechniczne!
Nie, nie mam slow by to opisac! Jak tylko Metallica bedzie znow w polsce napewno sie znajde na koncercie!

Mowa pewnie,że będą :) Sam Hatfield powiedział.Mówił,że nie wie dlaczego Metallica grała w Polsce ostatnio 4 lata temu :) Bo po tym co się działo sam nie wiem :) Po prostu elegancko!!!!!!
  • 0

#110 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 01.06.2004 - |20:14|

Nietsety mnie nie było - z powodów finansowych.
Mam tylko pytanie:
Czy Creeping Death, Seek&Destroy, Sanitarium, To live is to Die, Metal Militia było?
Powiedzcie proszę, bo jak któreś z tych numerów były grane - nie daj Boże wszystkie bo się zapłaczę - to będe musiał sobie jakąś pokute zapodać.
Jedno jest pewne - następny koncert bankowo zaliczę.
  • 0

Dołączona grafika

#111 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.06.2004 - |21:24|

http://www.metallica....html?dlugi=378

pod tym linkiem znajedziesz relacje z koncertu, zdjecia i liste granych numerow!
tylko sie nie potnij...
  • 0
Nienawidze poniedzałku...

#112 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 01.06.2004 - |21:35|

Dzięki za link.
Pokuta moja będzie straszna: zagrali Dyers Eve, Creepiing Death i Battery.
Pokuta moja będzie okrutna.
Całe szczęście, że 10 czerwca w Krakowie Empire Invasion Tour 2004 i kilka odjazdowych kapel - może to nie ten poziom sprzedanych płyt co Metallica, ale...
  • 0

Dołączona grafika

#113 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.06.2004 - |21:51|

Najgorsze,że nie zagrali "I Disappear" :(

Dla tych co nie byli na koncercie to na MTV Polska w Sobotę 12:00-16:00 obszerna relacja z koncertu :)

Oto zdjęcia oddające cały klimat!!!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Aż się łezka w oku kręci :(

Użytkownik MacGyver edytował ten post 01.06.2004 - |22:22|

• 0

#114 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 02.06.2004 - |14:16|

Melduję że też tam byłem i jeszcze dziś jestem bez energii B) . Koncert był wspaniały. Napisano już o nim tyle, że nie ma sensu powtarzać tego wszystkiego. Dodam tylko, że bardzo mi się podobał SlipKnoT, który świetnie się spisał jako rozgrzewacz.. Szkoda tylko, że grali tak krótko i nie mieli lepszego nagłośnienia. Vader zaatakował z siłą młota pneumatycznego. Wielki szacunek dla Petera i jego kompanii. A MetallicA dała takiego kopa, że wszelkie superlatywy to za mało by oddać prawdę o tym koncercie. Dodajmy do tego wspaniałą publikę, która genialnie się bawiła.
Pozdrawiam wszystkich, którzy byli na tym widowisku. A tych którzy być nie mogli jest mi żal. Uszy do góry, mam nadzieję że na następny taki gig nie będziemy czekać 5 lat. Lars nam to obiecał :).
  • 0

#115 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.06.2004 - |21:00|

Nadal jestem w szoku :) Powoli jednak dochodzę do siebie :) Tak sobie szperałem po necie i wpadłem na głupie plotki :( 29 Kwietnia pisali,że Hetfield zmarł wskutek przedawkowania środków nasennych :( Kurde głupia plotka,na szczęście się nie sprawdziła :) Inna głosiła,że przez nowego basistę Metallica się rozpadnie :/ Kurde nie mają już co wymyśleć!!!! Panowie jednak to jest udany rockowo-metalowy rok :) Mieliśmy Soulfly,Metallice,Slipknot,Limp Bizkit będzie ponownie na raty :) To do tego Slipknot będzie ponownie :) W wakacje rzekomo :) Do tego krążą plotki o Kornie na jesieni !!!!!!!!!! Ja jednak po cihcu marze,że może za rok zobaczę System Of A Down :) Kocham tą kapelę i na nią miecierpliwie czekam :)
  • 0

#116 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 02.06.2004 - |21:46|

System Of A Down :) Kocham tą kapelę i na nią miecierpliwie czekam :)

Co widać po twoim avatarku :). A co widać po moim? :D
Echh... wczoraj czułem potworne zmęczenie. Głównie po długiej podrózy bo taki koncert chętnie zaliczałbym przynajmniej raz na tydzień. Z drugiej strony to nie byłoby dobre, bo nie czułbym wyjątkowości takiego wydarzenia. Teraz jednak zmęczenie odeszło i czuję ogromną satysfakcję. To był bardzo piękny dzień. Myślę, że zgadzacie się ze mną przyjaciele :rolleyes: .
  • 0

#117 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.06.2004 - |21:59|

No widać widać :) Slipknocik rulezzz :) Wczoraj Clown dał niezły show :) Gościu lubi bawić i drażnić publikę :P Slipknot ma grać w Warszawie :) Na pewno pjadę :)
  • 0

#118 bahari

bahari

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoGród Kraka

Napisano 03.07.2004 - |02:53|

Dobra muzyka moim zdaniem jest tworzona przez głos wokalisty... dlatego zostaje przy starym dobrym  Rock-u . Dlatego sądzę ze Metal człowiek lepszy człowiek

umm glos nie tworzy muzyki ;) prawda jest ze u wiele kapel/wykonawcow wokal to oscka wokol ktorej kreci sie muzyka niemrawo...ale sa wyjatki. imho nie mozna powiedziec ten gatunek muzyki jest be be a tamten cacy. muzyka jest albo dobra albo chu***a. jak sie artysta sprzedaje to mamy cos na krztalt ichtroje czy tez zeby podac przyklad z czegos co muzyke bardziej przypomina to korn - pierwsze dwa albumy zupelnie rozne od reszty...hmm czyzby podpisanie kontraktu duziego z duzia wytwornia za duzio pieniadza mialo na to wplyw jakis? :> sa tez tacy artysci co wciskaja siebie w swa tworczosc patrz np tori amos. wiec wg mnie to jesli artysta tworzy szczerze a nie na pokaz/za mamone/etc to w 99.9999999999999999...% przypadkow jest to dobra muzyka. juz nie wspomne ze smieszy mnie klasyfikowanie ludzi ala metal/skejt/etc przeciez zagorzaly fan gorgoroth moze rowniez ulec np wdziecznym glosa zaslyszanym w radiu ala "maiiiaa hiii maiiia ha maiiia hoho" czy cos ;)

co do mjetaliki to jakos tak no gdzies od loada to mnie tu zajerzdrza sprzedawaniem sie a nie tworzeniem muzyki...[jak slysze mama said to mam wizje countrymetaliki w mrągowie koncerujacych z dolly parton] a slipknot to mnie znow zadziwil nowa plyta...pozytywnie czego efektem jest ze od tygodnia w kolko walkuje subliminal verses :>

Użytkownik bahari edytował ten post 03.07.2004 - |02:57|

• 0

#119 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 03.07.2004 - |09:47|

KoRn? SlipKnoT? MetallicA? No no... widzę, że pokrewna dusza. Witam na forum.
  • 0

#120 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.07.2004 - |09:53|

zagorzaly fan gorgoroth moze rowniez ulec np wdziecznym glosa zaslyszanym w radiu ala "maiiiaa hiii maiiia ha maiiia hoho" czy cos ;)

no, no...prosze się nie czepiać naszego sierakowskiego "maiiiaa hii maiiia ha maiiia hoho" :clap: Hit hitem zostanie:)

A tak na poważnie: na tle bardzo ambitnej muzyki ta piosenka wypada bardzo optymistycznie. Jest kiczowata do bólu, ale chyba taki oddech jest potrzebny czasem. No i jednak faceci mają piękne głosy, nie to, co Wiśniewski co.
Jak dla mnie - bomba:)

Mimo, że jestem wychowana na innej muzyce, dużo ambitniejszej, to jednak to akurat mi się podoba.

121277

P.S. Zresztą Metalica, Peja, Celine Dione, Deep Purple też:) I poezja śpiewana:)

Użytkownik 121277 edytował ten post 03.07.2004 - |09:54|

• 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych