Muzyka
Napisano 03.05.2004 - |21:10|
Napisano 04.05.2004 - |09:30|
PS. Naprawdę nikt więcej nie jedzie? Ranyy ludzie, co tak słabo? Fantazja w narodzie ginie .
Napisano 04.05.2004 - |18:58|
Napisano 06.05.2004 - |13:45|
Jak słysze te teksty jak to wszystkim zle jest jak wszyscy sa suxx i wszystko jest suxx, to sie mi niedobrze robi.
A jak słysze jak gosc nie potrafi spiewac tylko recytuje to echh...
Gdzie to wszystko zdąża... to ja nie wiem...
Pozdrawiam
Napisano 07.05.2004 - |08:02|
Ta wasza wojna o wyższości hip-hopu nad metalem i na odwrót nawet momentami była ciekawa i śmieszna. W którymś poście mmisiek napisał:
Ryk zaspanych buraków - czytając to spadłem z fotel al eApophis był lepszy:ja za muzyke nie uważam metalu pod każda postacią - to dopiero jest dla mnie szmira - ryki do mikrofony zasapanych buraków - moze to jest muzyka ??. łeeeee, łuuuuuu, aaaaa i cała tak tzw piosenka - toż to zgroza.
Czytałem, czytałem, czytałem ...i juz się zanudzałem.. gdy na całe szczęście charakter tego tematu się zmieniłPodsumowanie: Większość forumowiczów nie wie co to Hip-Hop! HIP-HOP jest COOL i widzę, że ziomów tutaj nie znajdzę... i nikomu nie powiem "YO"... chlip...
Ale miałem pisać o czymś zupełnie innym.Przekąska dla lubiących metal.
W nowym numerze Trash'em All tj 2/2004, znajdują się dwie płyty: Esqarial "Klassika" oraz Naumachia "Wrathorn" Ja chciałem polecić wszystkim zainteresowanym płytę Esqarial.
Tak dobrego materiału dawno nie słyszałem, a ci którzy znają brutalne i niezrozumiałe oblicze metalu (zwłaszcza odmiany death) powinni tego posłuchać.
Zespół połączył heavy, death metal z elementami muzyki poważnej np. Sonata Księżycowa Beathovena izaciągnął do współpracy wokalnej Grzegorza Kupczyka (starsi wiedzą kto to jest, a młodsi niech się prędko dowiedzą).
Mówię wam uczta dla uszu.
P.S. Polecam także starsze dokonaia Esqarial
Użytkownik marcinssdd edytował ten post 07.05.2004 - |08:04|
Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Napisano 01.06.2004 - |14:29|
2,5 godziny szaleństwa i najlepsza publika na swiecie !!!! To co się działo przy Frantic albo Nothings Else Matters to cudeńko ludzi,którzy przyszli się bawić !!!!!!!!
Nic dziwnego,że Metallica była zachwycona Nie zapomnę "dziękuję" i "na zdrwowie " extra !!! Hehehe Cała aranżacja,piętrowa scena,wszystko genialne i dopracowane do perfekcji Potem ta flaga Nie no szacunek !!!! Jednego można być pewnym Metallica zakochała się w publicznosci Najlepszy był gostek co złapał bluzę Ulricha Co do SLipknota Chłopaki się spisali Założyli maski,jak zwykle robili extra show Noi te pałeczki Pozdro dla fruwającego gościa
Przepiękne popołudnie i noc Do tego super tanie napoje I Nienaganna ochrona Metallica Rulezzz !!!!!!!!!!!!!!
Napisano 01.06.2004 - |14:45|
Napisano 01.06.2004 - |16:48|
Bylem i widzialem! Mimo iz mialem miejsce w sektorze to przebilem sie na plyte! A tam sie dopiero dzialo!!!
Kto nie byl nich zaluje!!! Polska publika dopisala! No i te efekty pirotechniczne!
Nie, nie mam slow by to opisac! Jak tylko Metallica bedzie znow w polsce napewno sie znajde na koncercie!
Napisano 01.06.2004 - |17:04|
Mowa pewnie,że będą Sam Hatfield powiedział.Mówił,że nie wie dlaczego Metallica grała w Polsce ostatnio 4 lata temu Bo po tym co się działo sam nie wiem Po prostu elegancko!!!!!!moge tylko powiedziec METALLICA RULEZ ! ! !
Bylem i widzialem! Mimo iz mialem miejsce w sektorze to przebilem sie na plyte! A tam sie dopiero dzialo!!!
Kto nie byl nich zaluje!!! Polska publika dopisala! No i te efekty pirotechniczne!
Nie, nie mam slow by to opisac! Jak tylko Metallica bedzie znow w polsce napewno sie znajde na koncercie!
Napisano 01.06.2004 - |20:14|
Mam tylko pytanie:
Czy Creeping Death, Seek&Destroy, Sanitarium, To live is to Die, Metal Militia było?
Powiedzcie proszę, bo jak któreś z tych numerów były grane - nie daj Boże wszystkie bo się zapłaczę - to będe musiał sobie jakąś pokute zapodać.
Jedno jest pewne - następny koncert bankowo zaliczę.
Napisano 01.06.2004 - |21:24|
pod tym linkiem znajedziesz relacje z koncertu, zdjecia i liste granych numerow!
tylko sie nie potnij...
Napisano 01.06.2004 - |21:35|
Pokuta moja będzie straszna: zagrali Dyers Eve, Creepiing Death i Battery.
Pokuta moja będzie okrutna.
Całe szczęście, że 10 czerwca w Krakowie Empire Invasion Tour 2004 i kilka odjazdowych kapel - może to nie ten poziom sprzedanych płyt co Metallica, ale...
Napisano 01.06.2004 - |21:51|
Dla tych co nie byli na koncercie to na MTV Polska w Sobotę 12:00-16:00 obszerna relacja z koncertu
Oto zdjęcia oddające cały klimat!!!!
Aż się łezka w oku kręci
Użytkownik MacGyver edytował ten post 01.06.2004 - |22:22|
Napisano 02.06.2004 - |14:16|
Pozdrawiam wszystkich, którzy byli na tym widowisku. A tych którzy być nie mogli jest mi żal. Uszy do góry, mam nadzieję że na następny taki gig nie będziemy czekać 5 lat. Lars nam to obiecał .
Napisano 02.06.2004 - |21:00|
Napisano 02.06.2004 - |21:46|
Co widać po twoim avatarku . A co widać po moim?System Of A Down Kocham tą kapelę i na nią miecierpliwie czekam
Echh... wczoraj czułem potworne zmęczenie. Głównie po długiej podrózy bo taki koncert chętnie zaliczałbym przynajmniej raz na tydzień. Z drugiej strony to nie byłoby dobre, bo nie czułbym wyjątkowości takiego wydarzenia. Teraz jednak zmęczenie odeszło i czuję ogromną satysfakcję. To był bardzo piękny dzień. Myślę, że zgadzacie się ze mną przyjaciele .
Napisano 02.06.2004 - |21:59|
Napisano 03.07.2004 - |02:53|
umm glos nie tworzy muzyki prawda jest ze u wiele kapel/wykonawcow wokal to oscka wokol ktorej kreci sie muzyka niemrawo...ale sa wyjatki. imho nie mozna powiedziec ten gatunek muzyki jest be be a tamten cacy. muzyka jest albo dobra albo chu***a. jak sie artysta sprzedaje to mamy cos na krztalt ichtroje czy tez zeby podac przyklad z czegos co muzyke bardziej przypomina to korn - pierwsze dwa albumy zupelnie rozne od reszty...hmm czyzby podpisanie kontraktu duziego z duzia wytwornia za duzio pieniadza mialo na to wplyw jakis? :> sa tez tacy artysci co wciskaja siebie w swa tworczosc patrz np tori amos. wiec wg mnie to jesli artysta tworzy szczerze a nie na pokaz/za mamone/etc to w 99.9999999999999999...% przypadkow jest to dobra muzyka. juz nie wspomne ze smieszy mnie klasyfikowanie ludzi ala metal/skejt/etc przeciez zagorzaly fan gorgoroth moze rowniez ulec np wdziecznym glosa zaslyszanym w radiu ala "maiiiaa hiii maiiia ha maiiia hoho" czy cosDobra muzyka moim zdaniem jest tworzona przez głos wokalisty... dlatego zostaje przy starym dobrym Rock-u . Dlatego sądzę ze Metal człowiek lepszy człowiek
co do mjetaliki to jakos tak no gdzies od loada to mnie tu zajerzdrza sprzedawaniem sie a nie tworzeniem muzyki...[jak slysze mama said to mam wizje countrymetaliki w mrągowie koncerujacych z dolly parton] a slipknot to mnie znow zadziwil nowa plyta...pozytywnie czego efektem jest ze od tygodnia w kolko walkuje subliminal verses :>
Użytkownik bahari edytował ten post 03.07.2004 - |02:57|
Napisano 03.07.2004 - |09:47|
Napisano 03.07.2004 - |09:53|
no, no...prosze się nie czepiać naszego sierakowskiego "maiiiaa hii maiiia ha maiiia hoho" :clap: Hit hitem zostanie:)zagorzaly fan gorgoroth moze rowniez ulec np wdziecznym glosa zaslyszanym w radiu ala "maiiiaa hiii maiiia ha maiiia hoho" czy cos
A tak na poważnie: na tle bardzo ambitnej muzyki ta piosenka wypada bardzo optymistycznie. Jest kiczowata do bólu, ale chyba taki oddech jest potrzebny czasem. No i jednak faceci mają piękne głosy, nie to, co Wiśniewski co.
Jak dla mnie - bomba:)
Mimo, że jestem wychowana na innej muzyce, dużo ambitniejszej, to jednak to akurat mi się podoba.
121277
P.S. Zresztą Metalica, Peja, Celine Dione, Deep Purple też I poezja śpiewana:)
Użytkownik 121277 edytował ten post 03.07.2004 - |09:54|
do serca człowieka
zimnego jak głaz
Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas
Mój świat
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych