Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 45 - S03E05 - Progeny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
114 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (197 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (47 głosów [28.14%])

Procent z głosów: 28.14%

2. 9,5 (24 głosów [14.37%])

Procent z głosów: 14.37%

3. 9 (41 głosów [24.55%])

Procent z głosów: 24.55%

4. 8,5 (15 głosów [8.98%])

Procent z głosów: 8.98%

5. 8 (18 głosów [10.78%])

Procent z głosów: 10.78%

6. 7,5 (4 głosów [2.40%])

Procent z głosów: 2.40%

7. 7 (6 głosów [3.59%])

Procent z głosów: 3.59%

8. 6,5 (3 głosów [1.80%])

Procent z głosów: 1.80%

9. 6 (4 głosów [2.40%])

Procent z głosów: 2.40%

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (3 głosów [1.80%])

Procent z głosów: 1.80%

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [0.60%])

Procent z głosów: 0.60%

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.60%])

Procent z głosów: 0.60%

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0,5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#101 Apophis_

Apophis_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 124 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 26.08.2006 - |19:39|

Kurcze, miałem nadzieję, że to będą "nasze" replikatory, a tutaj takie bagno. Szkoda, ze nie było innego pomysłu i mamy znowu replikatory (gdyby były chociaż to te pająki to byłoby zdecydowanie super)... Za to 4 punkty w dół. Sheppard - punkcik w dół. Miasto Replikatorów - niesamowite: za to 3 punkciki do góry. Fabuła, punkick w dół. Razem mamy 7 - i tyle wystawiam.
  • 0

#102 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 28.08.2006 - |11:23|

wruciły moje ulubone stworki hura bedzie sie dział jak dla mnie 10/10 najlperzy odcnek w tym sesonie bez dwóch zdań. WSzystko sie trzyma kupy . ładnie wyjaśnione wątki w SG-1 teraz mamy juz 100% pewność ze replikatory stowrzyli pradawni . Poprostu bomba . oczywiście nowy nr 5 bedzie tak samo naiwny jak poprzedni i juz sie zakochał tak mi sie wydaje . no i przedewszystkim nowi wrogowie dla Atalntis j estem ciekawy co replikatory zrobią z Wright bo podobno maja jakis plan . z niecerpliwoscia czekam na kolejen opdcinki
  • 0

#103 zat

zat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.09.2006 - |15:15|

Odcinek na 8. Pojawia sie na scenie nowe towarzystwo. Co prawda replikatory - nanity to temat troszke odgrzany z SG-1 ale może być ciekawie. Jak dla mnie mogli tez w bardziej widowiskowy sposób przedstawić zniszczenie latającego miasta Nanitów. Bądź co bądź to nie był jakis tam stateczek :) No i szkoda ze niczego nowego nie zabrali z miasta zanim eksplodowało (choć McKay-a kusił ZPM) i nie dobrali sie do ich danych w komputerach. Swoją drogą nie wiem po co im komputery skoro sami są maszynami B)
Oby tak dalej...
zat :zat:

Dołączona grafika:
  • 0

#104 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 23.09.2006 - |18:23|

Swietny odcinek, absolutnie najlepszy jaki narazie widzialem, stanowczo na 10.Znowu replikatory zostaly wykiwane tak jak Numer Piaty w SG1 tak Niam w SGA.Szkoda ze McKey nie zdobyl ZPM, byloby latwiej podczas ataku na atlantis.Ciekawe czy watek replikatorow zostanie wcielony do jakis nastepnych odcinkow..pewnie tak znajac tworcow.
  • 0

#105 Blood_Lord_Aule

Blood_Lord_Aule

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoSycylia :>

Napisano 14.10.2006 - |13:12|

No! Nareszcie jakis nowy wątek, który, mimo, iz jest odgrzewanym kotletem ze Stargate to zapowiada świetne odcinki na przyszłość(zawsze lubiłem wątek z tymi małymi, słodkimi klockami lego, które w końcu ewoluowały do formy bezuczuciowych istot chcących zniszczyć całe życie we wszechświecie xD). Nie wolno nie wspomnieć o paru momentach zaskakujących widza - "druga Atlantyda", wizja zniszczenia naszej Atlantydy, a zwłaszcza moment gdy widzimy rękę w czole - poprostu kapitalne. Gdyby zrobili z tego dwuczęsciowy odcinek na połowę sezonu, a ostatnim ujęciem byłaby właśnie ręka w czole byłby to chyba najlepszy cliffhanger w historii SGA. Świetna była też końcowka oraz Niam drufyjący w kosmosie. Nie dość, ze bezbłędnie zmontowane to jeszcze widać analogię do "Unnatural Selection" w którym pokazana jest nieruchoma twarz Piątego. Mam nadzieję, że Niam nie stanie się takim Atlantisowym Piątym, bo to będzie bezczelna i nieco żałosna kalka z SG-1.

hmm...10 byłoby przesadą, więc jest 9/10 :D
  • 0
You are not even human fucking beings.

#106 Dlord

Dlord

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 07.11.2006 - |22:34|

Odcinek w miare. dałem 7

Lubiłem replikatorów w SG-1 ale tu niepotrzebnie sie bedzie ciagnac jak juz dali odpowiedz skad sie wzieli replikatory to Shepard i społka mogli wszystkich zniszczyc zeby zakonczyc ten watek na zawsze.
Na poczatku gdy przeszli przez wrota myslałem ze sie cofneli w czasie albo cos takiego i ze spotkaja pradawnych(mozna powiedziec byłem blisko:D). Fabuła łee. Ale to zniszczeinie Atlantydy U Sheparda to było cos 7 + 15 statków Roji fajnie:P. To tak czemu zawsze w STargate czy to w sg-1 czy A. zawsze sie udaje uciec teraz był skoczek. McKay Mówił ze KILKA sekund czyli 2-9. a tak było conajmniej 20:). A to zniczenie Atlantydy Nanitów było brzydkie:(. Ładne miasteczko sobie wybudowali. hehe. Moge sie załozyc ze ten co latał w kosmocie pod koniec "wysadzi" go na jednej planecie na której Shepard pojdzie gdzies tak pod koniec sezonu 16 odcinek i bedzie jakas walka przez 2 odcinki(16,17). A potem 18,19,20 odcinek walka z Wraitami.

Pozdrawiam Dlord

PS. Sorki za błedy po ciemku pisałem.
  • 0

#107 <1980>

<1980>

Szeregowy

• VIP
  • 58 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.11.2006 - |13:56|

Odcinek dość dobry. 9/10

Podobnie jak w SG1 tak i w Atlantis replikator który był po stronie ludzi został przez nich wyrolowany.
  • 0
"NO MA'AM - National Organization of Men Against Amazonian Masterhood"

#108 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.12.2006 - |09:07|

Zaskoczyli mnie tymi replikatorami.Czekałem aż się pojawią w Atlantis,gdyż było by to niemożliwością jeśli nie było by ich w innej galaktyce.A jednak są i to w ludzkiej postaci ! Sa,sa,sa,sa,sa.....Miasto miały nieźle połapane,ale do czasu.Tak,czy siak zapowiada się ciekawy motyw.

Ocena:9
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#109 Yasiu

Yasiu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoKielce

Napisano 25.12.2006 - |22:05|

Aj, nie cierpie Replikatorów. Juz myslałem, że nie będzie ich w Atlantis...
6/10 daje
  • 0
"Wiesz co, wysadzasz w powietrze jedno słońce i nagle wszyscy oczekują, że zaczniesz chodzić po wodzie."
Carter, SG-1 [08x17]

#110 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 12.03.2007 - |08:24|

8/10

Wyjaśnienie kilku wątków z SG-1
Plusy za efekty, minusy za Niama, który pomaga ludziom kosztem "swoich", winnych i n iewinnych.
Nie lubię takich cudownych rozwiązań.

Na Atlantis oczywiście nie widzieli, że coś dużego leci do nich.
Replikatorzy oczywiście również nigdy wcześniej nie zainteresowali się Atlantis, czy jest szansa do niej się dostać, bo że Pradawni sobie poszli to napewno wiedzieli.
Wyjaśnia się nano wirus z 1 sezonu i mój wywód o pochodzeniu Wraith traci jeden solidny punkt podparcia.
  • 0

#111 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 15.06.2007 - |00:26|

Uwielbiam replikatory, ale ta "nasze", pajecze. Teen odcinek mnie nie przekonuje, jakies to wszystko sztampowe. Zawsze sie znajdzie jakis romantyczny naiwniak ktoremu mozna wcisnac ciemnote i sie uratowac ;)
Ocena 6,5
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#112 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 18.09.2007 - |00:02|

b. ciekawy odcinek. 'niepokonani' replikatorzy, miasto pseudo-pradawnych, ale jakże imponujące-szkoda, że nasza ekspedycja takiego nie posiada... mamy pragnącego ascendowania i wyłamującego sie Niama, McKay'a napalonego na ZPM :P , wnerwiającą mnie jak zwykle Weir,
fajne były te wizje: zniszczeinie Atlantydy [u Shepa] 15 statków-rojów , ucieczka skoczkiem...świetne, i w ogóle ep na wysokim poziomie ;)
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#113 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 29.08.2008 - |11:59|

Znakomity odcinek. Sporo efektów specjalnych, super akcja i jeszcze lepsze zwroty akcji. Co tu dużo mówić, bardzo przyjemnie spędziłem te nieco ponad 40 minut.

Ocena: 10/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#114 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 25.03.2009 - |18:48|

Zasadniczy plus tego odcinka to duuże zaskoczenie - w momencie gdy widzimy łapkę zanurzoną w głowie Shepparda to zdajemy sobie sprawę co jest grane i ze przybył nam nowy potężny wróg. Osobiście spodziewałem się raczej, że ci pseudopradawni okażą się nieascendowanymi Ori, czy osobnikami w jakiś sposób związanymi z nurtem Ori - zwłaszcza jak w trakcie odcinka ujawniali swą niechęć wobec Lantian, a jednocześnie bardzo się ożywiali na hasło ascendencja (przynajmniej Niam).
Rozwiązanie zagadki - Replikatorzy hmm... no fajnie, ze przybył nam nowy wróg, ale akurat Replikatorzy średnio do mnie przemawiają. Po pierwsze rozumiem, że powstały zupełnie niezależnie od tych w galaktyce Asgardu, które potem przywędrowały do Drogi Mlecznej (bo tamte stworzyła przecież ta dziewczynka robot). Tylko dlaczego w takim razie są bardzo do siebie podobne - te same właściwości w zasadzie, też budowa z nanitów, umiejętność zanurzania łapek w mózgi żywych istot, nawet
Spoiler
. Jedyne co, to te tutejsze nie wykazują specjalnego zainteresowania replikacją (w przeciwnym razie już dawno zajęłyby się podbojem całej galaktyki), więc w sumie trudno je nazywać Replikatorami jako takimi. Osobiście też przyznam, ze wolałem jednak zawsze Replikatory w postaci metalowych pajączków ;) Budziły większą grozę. A w obecnej sytuacji bardziej by mnie ucieszyło pojawienie się jakiegoś zupełnie nowego typu wroga, którego dotychczas nie było.
Jeszcze jedna kwestia: nie sposób nie zauważyć narzucającego się wręcz podobieństwa Niama do Piątego z SG-1 - i pod względem zachowania i pod względem tego jak go wyrolowano. Przy czym zachowanie wybitnie narażające cała swoją replikatorową wielką rodzinę do replikatora przecież nie pasuje.

Dlatego "tylko" 8/10
  • 0

#115 wosio

wosio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 05.05.2009 - |18:03|

odcinek świetny. Miasto replikatorów MIODZIO. daję 10/10.
Co do tej niewielkiej sprzeczności w sprawie przeładowania ZPM-Carter naprawdę mówiła że przeładowany ZPM może wysadzić cały układ słoneczny, ale chodziło jej o ten ZPM-pułapkę zastawioną na nas przez Baal'a(albo Camulusa, już nie pamiętam :D).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych