Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 44 - S03E04 – Sateda

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
127 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (184 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (23 głosów [15.23%])

Procent z głosów: 15.23%

2. 9,5 (15 głosów [9.93%])

Procent z głosów: 9.93%

3. 9 (32 głosów [21.19%])

Procent z głosów: 21.19%

4. 8,5 (21 głosów [13.91%])

Procent z głosów: 13.91%

5. 8 (19 głosów [12.58%])

Procent z głosów: 12.58%

6. 7,5 (13 głosów [8.61%])

Procent z głosów: 8.61%

7. 7 (8 głosów [5.30%])

Procent z głosów: 5.30%

8. 6,5 (6 głosów [3.97%])

Procent z głosów: 3.97%

9. 6 (5 głosów [3.31%])

Procent z głosów: 3.31%

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (2 głosów [1.32%])

Procent z głosów: 1.32%

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [0.66%])

Procent z głosów: 0.66%

14. 3,5 (1 głosów [0.66%])

15. 3 (2 głosów [1.32%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.66%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0,5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (2 głosów [1.32%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#101 Sawilos

Sawilos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 13.08.2006 - |10:14|

Odcinek świetny, na razie najlepszy epizod SGA w tym sezonie. Migawkia z życia Ronona bardzo dobrze zrobione i przedstawione, troszkę akrobatyki nadało świeżości walce(bo tego typu wyczyny nie zdarzają się często w SG ;) ) Szczypta humoru z kolei zmniejszyła dośc ciężki klimat odcinka.
Jako, że to najlepszy na razie odcinek, daje 10/10 i liczę, że będzie jeszcze lepiej :D
  • 0
[...]- Zapytuję, zapytuję was więc, Iscariote: czymże jesteście?
-[...] Myśmy są misjonarze, misjonarze śmierci! Którzy chyląc swe czoła nisko proszą Pana o przebaczenie. Którzy chyląc swe czoła nisko powalają wrogów Jego na kolana, którzy w mroku nocy wymachują sztyletami, którzy zatruwają wieczerzę, myśmy są zabójcy, myśmy są skrytobójczy Judasze![...]

#102 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 13.08.2006 - |10:25|

Obejrzałem niedawno Cold Lazarus - tam były migawki z życia Jacka, szczególnie moment śmierci Charliego. Przypomina mi Sateda bardzo tamten odcinek, jeżeli chodzi o retrospekcje.

Wracając do dyskusji o rozwoju cywilizacyjnym. Chodziło mi raczej o jakieś wpływanie na środowisko tych ludzi, walke z chorobami, tak, żeby ich było jak najwięcej, a byli by nadal prymitywni.
  • 0

#103 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 13.08.2006 - |14:43|

w końcu odcinek, w którym Ronan mógł się pokazać trochę bardziej; fajnie, że dostał do zagrania więcej niż dwie kwestie i trzy zmarszczenia brwi :))) Atlantis się poprawia z sezonu na sezon jest coraz lepsze - moim zdaniem teraz przebija SG1 !!!
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#104 sad

sad

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 13.08.2006 - |18:39|

Bardzo dobry odcinek. Miłe zaskoczenie, bo po obejżeniu trailera nie wróżył zbyt wiele dobrego. SGA trzyma wciąż fason. Dobra akcja, humor - czyli to, co tygryski lubią najbardziej :hyhy:
  • 0
Dołączona grafika

#105 Fahrtals

Fahrtals

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 15.08.2006 - |17:14|

Piękny odcinek :clap:
  • 0

#106 zat

zat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.08.2006 - |16:43|

Odcinek na 7. Żadna rewelacja :( Chyba najlepszym momentem odcinka było gdy Becket nabija bossa Wraith na drone :D Ogolnie odcinek dla Dex-a. Rozmowa Sheparda z Teylą - wielkim nieporozumieniem.
Jęczenie McCaya po tym jak poczęstowali mu cztery litery bełtem - jak zwykle słodkie i zabawne :D
zat :zat:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Użytkownik zat edytował ten post 16.08.2006 - |16:57|

• 0

#107 Augustus the Impaler

Augustus the Impaler

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 24.08.2006 - |21:20|

8.

Dałbym 9, gdyby nie nadmiar Rambo w tym odcinku.
  • 0

#108 Apophis_

Apophis_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 124 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 26.08.2006 - |19:40|

Akcja w tym odcinku była niesamowita. Dużo się działo, do tego mamy świetnie przedstawione flashbacki z życia Ronona, i fajnego dowódce Wraith (szkoda, że go zabili). Dam bez wahania 9!
  • 0

#109 Mikiks

Mikiks

Szeregowy

• Email
  • 26 postów

Napisano 28.08.2006 - |09:42|

7,5/10

Przyjemnie sie ogladalo, ale trącało nierealizmem, aż niemiło... ten odcinek traktuje jako ten jeden ze śmieśniejszych (przechwalki Shepparda ilu to on nie zabil).
  • 0

#110 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 28.08.2006 - |11:17|

Zgadzam sie z Mikkis tez ten odcinek traktuje jako ten zabawny ale cos jeszcze dodoam ja w pewnym momęcie miałem wrażenie ze gram w jakąś gre na kompie i ze zaraz pojawi sie okienko w którym jestem levelu i ilu Wraith już zabiłem i ile mma punktów. Mimo tego musze przyznać ze odcinek całkiem fajnie sie oglada no i zobaczylismy troche ż życia Ronana fajną miał żonke ;-))) Torche mnie rozbawiłe Wraith w okularach poprostu jak to zobaczyłem to wybuchnołem smiechem lekkie przegięcie ale ok . no koncówka mi sie podobała jak zdmuchneli Wraitha za pomocą drony no i okazało sie że Ronan ma uczucia ha to na tyle
  • 0

#111 Manik

Manik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.09.2006 - |20:01|

Wreith w tym odcinku musieli chyba na głodniaka poginać skoro padali jak muchy.

Mimo to 10....za powrot do histori Dexa, matrixowe wstawki, i za kłótnie Carsona i Rodneya o karabin :P
  • 0

#112 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 12.09.2006 - |23:08|

odcinek sympatyczny. MacKay ranny musial oczywiscie zostac w najwymowniejsze miejsce :) duzo scen komediowych, a jednoczesnie akcja, rzeczywiscie, momentami jak w jakiejs grze (mi sie z doomem 3 albo quake'm kojarzylo). plus za wieksza role dla Ronona, chociaz troche taka rambo'wata... fajnie by bylo zobaczyc cos o jego uczuciach, a nie tylko, jak sie naparza z wraithami.
daje 8 punktow, u mnie to duzo :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#113 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 23.09.2006 - |09:26|

Dalem 8.5.Podobal mi sie ten epizod.Oprocz tego co Ronon sam mowil o sobie niewiele wiedzielismy o jego postaci.Ten odcinek przybliza nam jego przeszlosc.Troche w odcinku za duzo akcji z Matrixa, zwlaszcza w momencie gdy ten wraith wychodzil przez drzwi a korytarzem szlo jescze dwoch, troche przesadzone.Odcinek poza tym jest wporzadku i nie ma sie co do czego przyczepic.
  • 0

#114 Blood_Lord_Aule

Blood_Lord_Aule

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoSycylia :>

Napisano 13.10.2006 - |13:27|

W porównaniu do poprzednika to ten odcinek jest dziełem^^ "Sateda" jest odcinkiem na który długo czekałem. Niewiele było wiadomo o przeszłości Ronana, ale epizod o tym musiał powstać. Dobrze, że były retrospekcje, trochę chaotyczne, ale to dodało im sugestywności. Świetny motyw z polowaniem w mieście, ale co do walk Ronan vs Wraith...brak słów... Przeklęty matrix. :evil: Pozatym zachowania Ronana były kalką scen walk z innych filmów. Najbardziej w tym rzucało sie w oczy skok z nożem al'a Brad Pitt w Troi...z tym, że Bradowi się udało, a Ronanowi nie. xD Pozatym jak zwykle rozwalał McKay(przerażona mina i okrzyk "To nie mogło sie stać!" :lol: Jego majaczenie na sali("tyle kolorów") i końcowe utarczki z Beckettem również przezabawne. Natomiast Sheppard jakiś taki załamany... :(

8/10
  • 0
You are not even human fucking beings.

#115 Dlord

Dlord

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 06.11.2006 - |15:31|

Mi sie bardzo podobał ten odcinek narazie chyba najlepszy z 3 sezonu.
Sporo sie usmiałem szczegolnie pod koniec.
"Jesli zabijesz go pierwszy ja zabije ciebie" ;D

A to jest najlepsze:

Shepard- Zdjąłem sześciu, Teyla…
Teyla- Ośmiu.
Zdjąłem dziewięciu,Teyla ośmiu, Ronon resztę.
I to spojrzenie Teyli-bezcenne:D za wszystko inne zapłacisz karta mastercard:P

A pozniej Shepard do McKay'a
Kto pilotuje tym statkiem

No i oczywiscie McKay ze strzałą w d... pośladku:)

Dałem 8.
+humor
+ wreszcie cos o Ronanie
+McKay ze strzałą
- Za duzo matriksa
-za duzo wraith na jednego Ronana
- za szybko znalezli Ronana
  • 0

#116 nika21

nika21

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 22.11.2006 - |21:22|

:sam2: Niestety obejrzałam dopiero co ten odcinek.I dałam 9.5 , bo szlag mnie trafił , jak Rodney dostał strzałą w d... :sam8: Poza tym uwielbiam , jak facetom skacze testosteron na ekranie!
  • 0

#117 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.12.2006 - |10:37|

Bombowy,ale nie najlepszy :)) Do najlepszego brakuje mu 10,ale co tam.Rono in action i w to mi graj :) Dużo strzelanki,walki i fajnych efektów.Sateda,planeta,której miasto wyglądało jak jedno z miast byłej Jugosławii.Wyniszczone po walkach i buntach.Prawie jak ziemia,ale skoro my ziemianie potrafiliśmu budować i myśleć,to czemu inne ludy by tego nie mogły.

9,5
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#118 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 27.12.2006 - |23:16|

WoW, dopiero teraz oglądałem ten odcinek (nie jestem na bierząco z SG bo zachwycam się BSG), W życiu SGA nie widziałem czegoś takiego, odcinek tak rozbudował Ronana, że jego przeszłość dała o sobie pamiętać jak ścigali go Wraith na jego planecie (w tym odcinku), prawie jak Matrix, prawie jak... prawie robi wielką różnice, to był najlepszy odcinek SGA, wg mnie. Zasługuje na 9/10 ponieważ jak prawie każdy odcinek ma kilka "niechlujstw" technicznych które wyciągam jedynie przy ocenie ;) .
  • 0

Dołączona grafika

#119 Garil

Garil

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoGdynia\Trojmiasto

Napisano 04.01.2007 - |09:30|

Matrix + Quake = Sateda :]
To kwintesencja odcinka aczkolwiek milo sie patrzalki wybaluszalo patrzac jak Ronona przeszlosc sie pojawia (ale ten łysy Wraith mnie rozbroil a te okularki ;P)
Jak dla mnie odcinek na 9 bo mnie sie matrix juz zmeczyl.
  • 0

#120 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 12.03.2007 - |08:15|

9,5/10

Duży plus za próby zdjęć a'la Matrix przy użyciu sprzętu telewizyjnego.
Plus za brak wieśniaków i w końcu pokazanie ludzi pod namiotami.

Minus za Dexa strzelajacego nad głowami, jak by nie mógł strzelać ogłuszaczem na wprost.

Plus za fajne scenki, zwłaszcza jak się chowali przed Dexem, jak sie odpytywał, kto skasował Wraith.

Generalnie dobry odcinek, zwłąszcza, że widać, że Dex nie był jakimś żołdakiem i tyle, ale też kochającym mężem, gotowym zginąć za żonę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych