Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 044 - S02E20 - Two for the Road

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
335 odpowiedzi w tym temacie

#101 Cirilla

Cirilla

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 04.05.2006 - |21:42|

Cześć fanatycy i fani Losta...
Jakoś nie mogę się zgodzić z pomysłem że ojciec Jacka jest szefem Dharmy albo przywódcą Innych. Kompletny bezsens... przecież on is dead...
Poza tym teza o spokrewnieniu Claire i Jacka też jest mocno naciągana...
Moim zdaniem są dwie grupy Innych - jedni to jacyś rozbitkowie, którzy znaleźli się na wyspie przez przypadek - tak jak nasi ulubieni Lostowicze, a drudzy to Othersi z Dharmy, którzy coś knują...Możliwe?? Hmmm zobaczymy...
Michael coś wymyślił. Jedno jest pewne - on chce ratować Walta. A że zrobi wszystko żeby go odzyskać to chyba wiemy. Jestem pewna że z Othersami się nie skumał tylko ma jakiś cwany plan w związku z synem. Może chce udawać sprzymierzeńca Othersów?? Może chce ściemnić, że się do nich dołącza i w ten sposób odnaleźć Walta??
Pozdrawiam i łączę się w bólu z czekającymi na następny odcinek!! :D
  • 0

#102 kinny

kinny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów
  • Miastoolsztyn

Napisano 04.05.2006 - |21:48|

A co jeżeli… :]
Te stacje [bunkry] mają w sobie zaje..[bardzo duże] generatory pola magnetycznego, wiec mogłyby celowo ściągać samoloty i inne obiekty [przecież pod tym samolocikiem w którym leciał brat Eko tez jest bunkier] w celach „x” [jeszcze nie rozkminiłem ale coś z dzieciakami]
A wracając do wątku stacji medycznej i operacji na tej głupkowatej blondynie rzekomej siostrze Jacka [ja na to nie wpadłem] to operacja miała być moim zdaniem cesarskim cięciem w celu podwędzenia dziecka. Jeżeli chodzi o Majkela to tok myślowy taki sam jak u tej Francuzki [„Henry w zamian za moje dziecko” – eh.. ta miłość ojcowska] bądź opcja numer dwa, został złapany przez innych i ma za zadanie jak ktoś napisał wcześniej podzielić grupę na tych co nie będą się stawiali i na rewolucjonistów, tych drugich wybić zneutralizować w sposób jasny i oczywisty. Wyciągnąć na nieznany teren [za granicę której nie mogą przekroczyć] i tam ich wykończyć [złapać zabić nie wiem] dzięki tej operacji Majkel będzie mógł opowiadac dobranocki swojemu synkowi. końcowy wątek będzie się tyczył eksperymentów które prowadzą na dzieciach. [hehe zartuje] Nie wiem już sam zgłupiałem do reszty.. :] wiem tylko ze Jack mnie wkurza :] Lockowcy górą ! yeah !

Oczywiście to są hipotezy.
  • 0

#103 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 04.05.2006 - |21:51|

Możliwy jest taki scenariusz:
Michael zabił Ane Lucie ponieważ to ona zabiła innych, zemsta?
Może w ten sposób zdobedzie syna?

Użytkownik baku_tarnow edytował ten post 04.05.2006 - |21:53|

• 0
.

#104 zkar1

zkar1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 04.05.2006 - |21:52|

Mój pierwszy post zatem Witam!

Moje pierwsze spostrzezenie to to, że oni na wyspie nie mają Deser Eagle'a tylko Berettę 92. Gdyby Libby dostała Desert Eaglem to dzira w kocy byłąby o wiele wieksza:
http://www.magnumfil...s/mag90_256.mov
to jest film przedstawiajacy moc DE. Druga sprawa to kaliber. Wszystkie pistolety z walizki to 9x19 Parabellum a DE w najmniejszej wersji ma .357 Magnum, a i zakupując pistolety do składu Dharma chciała chyba przyrównać wszystko do jednego kalibru. No i zdjecia
http://212.84.179.11...ta Model 92.jpg
http://www2.odn.ne.j...ESERT EAGLE.jpg

Z majkelem nic nie wiadmo - "gdybanie zostawmy filizofom". Autorzy losta zawsze nas czyms zaskakiwali wie pozostaje tylko czekac. Moim zdaniem nad lostowiczami krąży jakieś fatum śmierci. A dokładniej gdy pojawia sie miłość to wdziera sie śmierc (Shannon+Sayid; Hurley+Libby).

Co do wykrwawienia to starczy 10 minut, a bez pomocy fachowych specjalistów uratowaie jest niemozliwe. Ona dostała w brzuch, a wiecie dlaczego przed bitwa sie nie je? :D
  • 0

#105 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 04.05.2006 - |21:54|

Moim zdaniem są dwie grupy Innych - jedni to jacyś rozbitkowie, którzy znaleźli się na wyspie przez przypadek - tak jak nasi ulubieni Lostowicze, a drudzy to Othersi z Dharmy, którzy coś knują...Możliwe?? Hmmm zobaczymy...
Pozdrawiam i łączę się w bólu z czekającymi na następny odcinek!! :D

A 15 odcinka nie widziałaś ? Jest tylko jedna grupa innych, która się przebiera za dzikusów !! Nawet Henry powiedział do Anny Luci, że zabiła dwóch Innych, Goodwina i jednego z tych którzy przyszli do nich wtedy na plaży żeby zabrać dzieci.

A co do ojca Jacka jest osobny temat na forum, aby o tym rozmawiać, a swoją drogą nie masz pewności, że on nie żyje.

Użytkownik Sawyer88 edytował ten post 04.05.2006 - |22:10|

• 0

#106 Kabdul

Kabdul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 04.05.2006 - |21:59|

Odcinek taki sobie. Gdyby nie końcówka to totalny zapychacz. Wg mnie Michael działa sam. Nie wiedział. Zauważcie, ze Zeke mówił, że ich nie znajdzie. Może rzeczywiście ich nie znalazł. Najpierw chciał napuścić reszte na innych, aby odzyskać Walta nawet kosztem lostów. Jak dowiedział się, że losci mają jednego othersa wymyślił plan. Zabił strażnika (Ane) i przypadkowo Libby (strzał impulsywny, instynktowny, niezamierzony). To Fenry ma mu pomóc w znalezieniu Walta (i być może również samych othersów).
  • 0

#107 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 04.05.2006 - |22:04|

Uwaga. Proszę przeczytać. Osoby umieszczające w tym wątku otwarte spoilery będą otrzymywały procenty.

Użytkownik Arwen edytował ten post 04.05.2006 - |23:02|

• 0

#108 kinny

kinny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów
  • Miastoolsztyn

Napisano 04.05.2006 - |22:09|

Tak jak ktoś już wcześniej pisał, powodem śmierci AL. Jest nie podpisany kontrakt a Libby może i przeżyła, wrzucili ją do tej sceny żeby nie było głupio albo żeby wydała Majkela w późniejszych odcinkach. Kwestia Majkela - koleś jest w stanie zrobić wszystko dla dzieciaka
A to czy działa pod wpływem Others czy to jego własny pomysł w związku z tym ze dowiedział się o Henrym i chce go wykorzystać w jakiś sposób, pewne jest to że Libby nie miała dostać nawet po gębie Majkela to widać… AL mógł poświęcic dla syna ale Libby to wypadek przy pracy. He ?

pozdr dla pana od pistolecików
  • 0

#109 Bruce

Bruce

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 04.05.2006 - |22:10|

Nie no.. to mnie normalnie wkur**ło!!
Ann Lucia była jedną z mich ulubionych postaci, choć
fakt że nie zbyt często ją pokazywali..

Ale do rzeczy.. przecież to jest logiczne, że Michael miał odzyskać
"henry'ego". I zabił Ann i blondyne, by się nie zdemaskować że jest już
jednym z "nich". Gdy je zabił.. nie było światków, i spokojenie mógł uwolić "henry'ego".
Postrzelił się, ponieważ chce zwalić całą wine na "henryego", i henry ucieka..
a Michael o nic nie podejrzewany (w końcu ledwo ocalał z życiem)
ciagle jest w bunkrze by sledzić działania swoich byłych
przyjaciół, coś jak koń trojanski -_-
  • 0

#110 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 04.05.2006 - |22:12|

Odcinek taki sobie. Gdyby nie końcówka to totalny zapychacz. Wg mnie Michael działa sam. Nie wiedział. Zauważcie, ze Zeke mówił, że ich nie znajdzie. Może rzeczywiście ich nie znalazł. Najpierw chciał napuścić reszte na innych, aby odzyskać Walta nawet kosztem lostów. Jak dowiedział się, że losci mają jednego othersa wymyślił plan. Zabił strażnika (Ane) i przypadkowo Libby (strzał impulsywny, instynktowny, niezamierzony). To Fenry ma mu pomóc w znalezieniu Walta (i być może również samych othersów).

zgadzam się, był zaskoczony kiedy dowiedział się, że trzymają jednego z "INNYCH", pomyślał sobie, że on wie gdzie trzymają dzieci, dostał broń do ręki i zrobił "co trzeba"
  • 0
Yes!!! Go Jack!! Blow them all to hell hahahaha!!

Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s

#111 marceli_tar

marceli_tar

Szeregowy

• Email
  • 9 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 04.05.2006 - |22:24|

A mnie sie wydaje ,że Michael może być teraz jednym z nich...moze być jakby wyslannikiem Other's i w zamian za cos (byc moze zwiazane jest to z Waltem) Michael bedzie pelnil role wtyki w grupie rozbitkow....Postrzal siebie samego przez Michaela oznacza iż strzałami chce obarczyc Henrego....ktory stal sie juz teraz nie wygodny dla Others, brak korzyści + możliwość wydania pod naciskiem strategii The Others wiec trzeba go wyelimoinowac z gry

Byc moze Michael postzrelajac siebie uwolni Henrego z bunkra a nastepnie przekaze pozostalym ze Henry zaatakowal ich i uciekl...byc moze dostal taki oddgorny rozkaz

Co do Libby to nie mamy jednoznacznie pewnosci ze umarla...fakt kulki poszly ale nigdzie nie ma sladu ani krwi ani ran....koc po jaki przyszla w dalszym ciagu zakrywa jej brzuch...byc moze pod nim krylo sie cos jeszcze?;)

Użytkownik marceli_tar edytował ten post 04.05.2006 - |22:52|

• 0

#112 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 04.05.2006 - |22:38|

Jakby co to to są moje przypuszczenia a nie spoilery... Tak w ogole to kiedys bylo lepiej, bo mozna bylo normalnie pogadac o tym co sie mysli ze będzie w następnym odcinku biorąc pod uwagę trailer i uzywając tagów... :/ Zresztą trailer to nie spoiler wiec tym bardziej nie kapuje o co chodzi... W USA trailer leci po kazdym odcinku i pozniej przez caly tydzien. Jest to reklama...

No ale wracajac do meritum: AL nie zyje, Libby - fajnie by bylo gdyby umierala sobie tak przez 2 odcinki i w koncu w '3 minutes' zmarla. Byloby to po pierwsze ciekawsze bo moglaby cos ciekawego powiedziec o sobie, a po drugie wywolywaloby wieksze emocje. No ale Libby niestety nie żyje... A to dlatego, że gdyby żyła to lostowicze zabiliby Michaela (co IMO i tak zrobią np. w ostatnim odcinku kiedy dowiedza sie kto pozabijal kobiety). Szkoda ze nie bylo jej retrospekcji i szkoda ze nie wyjasnilo sie zbyt wiele w kwestii jej osoby. Chociaz jesli ma na nazwisko Wales to kto wie...

Co do Michaela to nad czym sie tu zastanawiac? Koles jest nienormalny i tyle... Zadne pranie mozgu - juz przed tym nim wyruszyl na wyprawe w odc11 byl nienormalny. 'They took my soon' - pamietacie? I tak w kazdym zdaniu... Zgłupiał i jego jedynym celem jest odzyskanie Walta. Po trupach do celu! - nie wazne kogo zabije, kogo zdradzi... liczy sie tylko Walt. Michael jest teraz zły - jest zdrajcą.

Cieszę się też, że to stalo sie w odcinku 20 a nie 23. Ale szerzej sie rozpisze w temacie o zakonczeniu 2 sezonu...

BTW czy jesli napiszę, że Michael zyje bo jest pokazany na trailerze z obandazowaną ręką o czym wiedzą wszyscy, którzy wczoraj w USA ogladali LOSTa to to też jest spoiler? Albo czy moja sygnaturka tez jest spoilerem (ep22 flashbacki)?

Użytkownik Seher edytował ten post 04.05.2006 - |22:42|

• 0

#113 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 04.05.2006 - |22:41|

Nie!Ponieważ Libby zabił pod wpływem impulsu, widać było, że tego nie chciał zrobić.Z AL było zupelnie inaczej.
  • 0
.

#114 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 04.05.2006 - |22:49|

Jakby co to to są moje przypuszczenia a nie spoilery... Tak w ogole to kiedys bylo lepiej, bo mozna bylo normalnie pogadac o tym co sie mysli ze będzie w następnym odcinku biorąc pod uwagę trailer i uzywając tagów... :/ Zresztą trailer to nie spoiler wiec tym bardziej nie kapuje o co chodzi... W USA trailer leci po kazdym odcinku i pozniej przez caly tydzien. Jest to reklama...

BTW czy jesli napiszę, że Michael zyje bo jest pokazany na trailerze z obandazowaną ręką o czym wiedzą wszyscy, którzy wczoraj w USA ogladali LOSTa to to też jest spoiler? Albo czy moja sygnaturka tez jest spoilerem (ep22 flashbacki)?

rowniez podnosilem ten temat, tak jak wielu innych forumowiczow. Spoiler to jedno i zgoda, na rozmowy o nich powinna byc oddzielna sekcja ale ludzie, trailer to jest cos oficjalnego, reklama ktora obejrzy praktycznie kazdy amerykanin, ktory nie wlacza tv tylko raz w tygodniu na godzine, kiedy leci LOST. A tym samym ja osobiscie nie widze powodu, dla ktorego nie moglibysmy o tym, co zobaczylismy w trailerze rozmawiac otwarcie, a nie po kryjomu :(

pozdrowka!
  • 0

#115 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 04.05.2006 - |22:56|

Nie!Ponieważ Libby zabił pod wpływem impulsu, widać było, że tego nie chciał zrobić.Z AL było zupelnie inaczej.

CZy mozesz mi powiedziec ze Michael wcale nie idzie po trupach do celu, jego jedynym celem nie jest odzyskanie Walta, zachowuje sie calkowicie fair w stosunku do innych i nic przed nimi nie ukrywa?
  • 0

#116 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 04.05.2006 - |22:57|

Proszę bardzo.
W tym temacie toczy sie otwarta dyskusja o trailerach:
http://forum.gwrota....topic=4971&st=0
W tym o spoilerach:
http://forum.gwrota....topic=3075&st=0

Tutaj o aktualnym odcinku. Chyba, że stosujecie tagi i nie odpowiadacie na nie otwarcie.
  • 0

#117 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 04.05.2006 - |23:04|

rowniez podnosilem ten temat, tak jak wielu innych forumowiczow. Spoiler to jedno i zgoda, na rozmowy o nich powinna byc oddzielna sekcja ale ludzie, trailer to jest cos oficjalnego, reklama ktora obejrzy praktycznie kazdy amerykanin, ktory nie wlacza tv tylko raz w tygodniu na godzine, kiedy leci LOST. A tym samym ja osobiscie nie widze powodu, dla ktorego nie moglibysmy o tym, co zobaczylismy w trailerze rozmawiac otwarcie, a nie po kryjomu :(

pozdrowka!

Czytaj regulamin - należy pisać zgodnie z tematem wątku. To jest wątek dotyczący 20 odcinka. Wątek dotyczący trailerów jest w innym miejscu. Chyba więcej tłumaczyć nie trzeba?

Jednego nie łapię
Jack i Kate poszli wymienić Henrego na Walta. Spotkanie nie wyszło, ponieważ Inni byli niezainteresowani. Spotkali jednak Michaela i ściągnęli go do bunkra. Michael jak tylko się ocknął, zaczął agitować za wyprawą zbrojną na Innych. Pomysł się przyjął, więc Lostowicze poszli "negocjować" z Sawyerem broń. W tym czasie Michael postrzelał sobie do pań i do siebie.
Teraz pytanie: po co to zrobił?
1. Chciał Henrego? Dostałby go bez problemu
2. Miał wydostać Henrego? Przecież Inni nie chcieli go od Jacka i Kate
3. Miał infiltrować Rozbitków? To zabójstwo raczej niczego nie ułatwiło
4. Miał zabić AL? Inni przecież - jak już widzieliśmy - z łatwością mogą każdego z osobna załatwić.
5. Jest sprzymierzony z Innymi? To po co szykuje na nich atak?

Użytkownik maslot edytował ten post 05.05.2006 - |09:13|

• 0

#118 kylokrzysiek

kylokrzysiek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 04.05.2006 - |23:05|

"They'll never give you Walt"
Fenry

Niektórzy z was uważają, że to wymiana. Ten cytat temu zaprzecza. Możliwe, że Fenry jest fałszywy, jednak to według mnie ;P powiedział szczerze :]. Moim zdaniem Michael przeżyje. Nawet przy klatce 60683 widać, że nie strzela w tułów, tylko w rękę, a bardzo możliwe, że nawet nie trafia. Trzeba sobie zadać podstawowe pytanie.. Dlaczego miałby z nimi zawierać taki układ, że zabije trójkę ludzi, wliczając w to siebie za oddanie syna? Ma to jakiś sens? :huh: Michael zabił Ana-Lucie i Libby, żeby nie miał go kto powstrzymać. Powstrzymać od zabrania Fenry'ego i propozycje wymiany lub przynajmniej pomocy lub zaprowadzeniu go do Walta.

A co do tych ludzi, o których Michael opowiadał... Opowiadał o bosonogich (o tych 'ludziach', których widział Jin z Mr.Eko). Bardzo możliwe, że jest tak jak mówił: są słabo uzbrojeni, żyją "w biedzie" ;P. Natomiast Ethan, Fenry, Goodwin to zupełnie inna grupa, bardziej cywilizowana. Przychodzi mi nawet na myśl, że ci bosonodzy są chorzy (to o czym mówiła francuzka).

Ogólnie 9/10 - końcówka wymiotła ;P
  • 0

#119 Ewa

Ewa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 04.05.2006 - |23:11|

Jack i Kate poszli wymienić Henrego na Walta. Spotkanie nie wyszło, ponieważ Inni byli niezainteresowani. Spotkali jednak Michaela i ściągnęli go do bunkra. Michael jak tylko się ocknął, zaczął agitować za wyprawą zbrojną na Innych. Pomysł się przyjął, więc Lostowicze poszli "negocjować" z Sawyerem broń. W tym czasie Michael postrzelał sobie do pań i do siebie.

Mi to nie leży. Kto normalny budzi się z niebytu i zaraz zaczyna namawić na wyprawę? Powinien być słaby i zdezorientowany, a nie tak szybko zaczynać agitować. Jakby był zaprogramowany (po praniu mózgu???)

Co innego mnie zniesmaczyło: jak Jack usłyszał od Fenrego że jest tym dobrym. Że to misja Fenrego, by zabrać Jacka do bazy innych. Bleh strasznie to grubymi nićmi szyte!
  • 0

#120 moses

moses

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 04.05.2006 - |23:18|

Witam wszystkich forumowiczów i Lostomaniaków:)
Nie będe sie rospisywał o odcinku, ale jak dla mnie to scenarzysci troszku zawalili i zrobili fatalnego błęda:
Kiedy Jack z gromada przyszli do Sayera po broń, ten zauważył, że nie ma swojej - nie wydaje wam sie że troszku za późno?! Czy nie powinien tego zauważyć, kiedy sie ubierał. Jest oczywiscie możliwe, że nie sciągał spodni i do niczego nie doszło, choć wtedy powinien był sie domyslic, że to podstęp.

Użytkownik moses edytował ten post 04.05.2006 - |23:18|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych