Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wydanie filmu na QDVD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
140 odpowiedzi w tym temacie

#101 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 08.01.2005 - |15:19|

Sluchajcie !
Możę sie czepiam i nie pamiętam, ale mi i mojemu koledze wydawało się żew wersji kinowej RA zabił jednego ze swoich żołnierzy (nie pisza Jaffa bo oni nie byli Jaffa) i mialo by sie to wydarzyc w momecie zaznaczonym na DVD jako kara....
Nie mam wersji kinowej. Więc sam nie moge sprawdzić.
Pozdrawiam

Wyświetl post

Co? Jest ta scena na DVD, tak samo jest na wersji kinowej.
  • 0

#102 Visus

Visus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.04.2005 - |22:56|

Rzeczywiście przegapiłem ją.
A pozatym szukałem nie w tym miejscu. :D
Pozdrawiam i tnx.
  • 0

#103 Garil

Garil

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoGdynia\Trojmiasto

Napisano 21.04.2005 - |09:59|

Sorry ale sie zawsze latwo gubie kiedy tematy sa dlugie :D To wydanie SG to Director's Cut o ile dobrze rozumiem??
  • 0

#104 Visus

Visus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.04.2005 - |19:21|

TAk, o tym właśnie rozmowa sie toczy :D
  • 0

#105 Garil

Garil

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoGdynia\Trojmiasto

Napisano 22.04.2005 - |01:25|

Heh dzieki :D (shame on you garil)
  • 0

#106 Mariazet

Mariazet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoWarszawa-Rembertów

Napisano 23.04.2005 - |20:53|

QDVD to skrót od Quality DVD czyli poprawiony obraz (choć DVD to już jest b.d.B) i podobno lepszy dzwięk. Ale na www.google.pl znalazłem opinie że QDVD to podobno wielka kicha.
  • 0
Wszędzie dobrze ale w Naszej Galaktyce Najlepiej

#107 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 24.04.2005 - |12:48|

QDVD to skrót od Quality DVD czyli poprawiony obraz (choć DVD to już jest b.d.B) i podobno lepszy dzwięk. Ale na www.google.pl znalazłem opinie że QDVD to podobno wielka kicha.

Wyświetl post

Po co szukać w sieci, wystarczy trochę poczytać ten wątek od początku i miałbyś te same informacje.
  • 0

#108 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 20.05.2005 - |06:14|

QDVD w zamierzeniach twórców miało być pozycją unikalną w której miały znaleźć się poza poprawioną jakością filmu dodatki, które nie ukazały się w standardowej edycji. A jak to z projektami bywa każdy wie. Raz wychodzą lepiej, a raz to można się zapłakć patząc na ich efekty...
  • 0

#109 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 15.06.2005 - |12:38|

Nigdy nie czytam gazetek reklamowych - tym razem podrzucil mi ja brat. Okazuje sie ze w MM w ten weekend bedzie mozna kupic QDVD SG za... dwadziescia dziewiec zeta (przyjamniej tak jest w Kielcach). Chyba kupie 2 sztuki ;)

Sprawdzcie - moze i u Was tak jest :D
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#110 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 15.06.2005 - |12:59|

MM to media markt ? Na wszelki wypadek się przejdę - może będzie można kupić :clap:
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#111 Teeta

Teeta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 16.06.2005 - |11:53|

QDVD będzie działało na zwykłym DVD?
  • 0

#112 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 16.06.2005 - |16:10|

QDVD to nazwa firmy która wydaje kultowe pozycje przerabia ich dźwięk na dobrej jakości dźwięk przestrzenny (chociaż czasami trafiają im się wpadki, bo kupiłem rambo 2 i subwoofer prawie wogóle nie pracuje ale za to inne pozycje które mam ze stajni QDVD to majstersztyk) czyli to jest normalna płyta dvd działająca w każdym odtwarzaczu.

I niech ktoś potrwierdzi czy faktycznie ma być taka cena bo ja jestem z Katowic i u nas w ten weekend nie ma żadnych filmów w ofercie a szczególnie stargate (jakieś głupie pralki wcisnęli do oferty)
  • 0

#113 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 17.06.2005 - |20:48|

Pralki pralkami. MM wypuszcza oferty na zmianę - raz AGD, raz "normalny" sprzęt. Jeżeli ta cena byłaby pradziwa to możnaby się zainteresować. Bo wydanie QDVD to faktycznie jest wersja bogatsza od normalnej i w tym przypadku możnaby wydać te parę złotych.
  • 0

#114 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 17.06.2005 - |21:10|

Trzeba zobaczyć na własne oczy jak im wyszła ta pozycja żeby móc oceniać czy to kniot czy też nie. Wydaje mi się że warto wydać tych parę złotych. W końcu nie jest to duża suma a z pewnością miło by się oglądnęło.

Ktoś wspomniał o wydaniu oryginalnej serii SG-1 na DVD. Nie wierzę w to. Chyba, że średnia płaca w naszym kraju będzie wynosiła 5.000 PLN u normalnych ludzi. A jak na razie nie grozi nam to. No bo policzmy: ok. 10 płyt na sezon, cena jednej to ok 70. to jeden sezon wyszedłby 700!! A gdzie reszta?? Nawet gdyby zrobili upust że biorę wszystkie to nadal byłoby z 5000 czyli ta średnia płaca co ją zaproponowałem a to dla większości jest nierealne. Tak więc raczej proponuję zapomnieć o oryginalnym wydaniu SG-1. Niestety.
  • 0

#115 Petronius

Petronius

Starszy szeregowy

• Email
  • 92 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.06.2005 - |23:08|

Zasugerowałem się tym wątkiem i popędziłem dzisiaj do Media Marktu (Marki k. Warszawy). Co prawda film był nie po 29, a bodajże 37 zł, ale i tak kupiłem. Właśnie go obejrzałem i powiem wam, że rewelka. Co prawda mój lichy sprzęt (laptop podpięty do telewizora 32") nie pozwolił na obejrzenie go w pełnej krasie (z dzwiękiem DTS ES, ani nawet DD 5.1), ale i tak film wymiata. Polecam w tej wersji, zwłaszcza, że ma masę ciekawych dodatków. Można np. obejrzeć cały z komentarzem reżysera w tle, co zamierzam zrobić jutro. B)
  • 0
Crede, quad habes, et habes

#116 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 19.06.2005 - |08:35|

Dobrze, że ktoś go ma już w ręku. Dzięki temu jest i jego ocena (pozytywna). Więc wydaje mi się, że spokojnie można brać. A co do ceny. to pewnie w różnych miejscowościach są różne ceny. Chociaż teoretycznie jest to sieć sklepów gdzie powinna być wszędzie taka sama. A zpowodu paru złotych różnicy nikt chyba nie będzie jechał do kolejnego MM bo niewiele mniej wyniesie go przejazd.
  • 0

#117 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 19.06.2005 - |09:27|

Ktoś wspomniał o wydaniu oryginalnej serii SG-1 na DVD. Nie wierzę w to. Chyba, że średnia płaca w naszym kraju będzie wynosiła 5.000 PLN u normalnych ludzi. A jak na razie nie grozi nam to. No bo policzmy: ok. 10 płyt na sezon, cena jednej to ok 70. to jeden sezon wyszedłby 700!! A gdzie reszta?? Nawet gdyby zrobili upust że biorę wszystkie to nadal byłoby z 5000 czyli ta średnia płaca co ją zaproponowałem a to dla większości jest nierealne. Tak więc raczej proponuję zapomnieć o oryginalnym wydaniu SG-1. Niestety.

Wyświetl post

Skąd ty takie ceny bierzesz. W UK sezon boxowy kosztuje max na nasze 300zł. Teraz jest promocji i sezony od 1 do 5 można kupić za 130zł. Takie wydanie by się udało, ale musieli by przygotować jedno wydanie na Polskę, Czechy, Słowację, Węgry, Litwę itp. Wystarczą same napisy. Menu mogą by zostać po angielsku.

Ps. na sezon składa się 6 płyt DVD
  • 0

#118 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 19.06.2005 - |09:42|

Takie wydanie by się udało, ale musieli by przygotować jedno wydanie na Polskę, Czechy, Słowację, Węgry, Litwę itp. Wystarczą same napisy. Menu mogą by zostać po angielsku.

Ps. na sezon składa się 6 płyt DVD

Wyświetl post

Tylko, że znając rozumowanie naszych dystrybutorów w Polsce takie wydanie kosztowało by 400-500zł za sezon... :| A napisy byłyby mocno :censored:, o ile by takie w ogóle zrobił...

Ale jakby było po 130zł za sezon to bym w ciągu roku sobie kupił całe SG ;)

Użytkownik VeeDee edytował ten post 19.06.2005 - |09:46|

• 0
VeeDee

#119 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 24.06.2005 - |22:49|

Takich ja Ty jest wielu co by chciało taką cenę. Niestety ale ceny mamy o wiele wyższe niż u sąsiadów i dalej podtrzymuję swoją tezę, że nikt u nas nie wyda po rozsądnej cenie serialu.
Taka jest Polska.
Niestety...
  • 0

#120 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 27.08.2005 - |21:03|

Z tymi cenami to troche przesada :). W większości suma, jak ktoś jużzauważył, najwyżej sięga 300- 400 PLN. I to w momencie wydania. Swego czasu polowałem na poszerzone wydanie Władcy Pierścieni. Na początku cena wynosiła niemalże 300 PLN, a potem - co prawda po pół roku - spadła o ponad 100 PLN. Tak więc nie jest źle. Wydanie Kompani braci (6 płyt DVD) też mieściło się w tej cenie. Oczywiście zawsze na początku wydanie jest droższe (marketing i reklama robią swoje!!!!)
A co do SG1 to wydaje mi się, że nie wiele się to zmieni. Nie oszukujmy sięwydawcy też liczą się z tym, że im większa cena, tym mniej produktów zejdzie. A w Polsce jest tak jak to widać. Jeśli zaśidzie o czas to jest zasada, że film wychodzi minimum 6 m-cy po premierze kinowej lub tv. A więc może siędoczekamy (co prawda pare lat po :-))
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych