Nie dojżałem tytułu, ale to była jakas amerykańska psychodelia.racja, jednak Lock słuchał muzyki (właśnie wie ktoś jaki ma tytuł?) i może dlatego Jack nic nie słyszał...
Odcinek 040 - S02E16 - The Whole Truthe
Napisano 25.03.2006 - |13:05|
Genesis
Napisano 25.03.2006 - |13:07|
Napisano 25.03.2006 - |13:14|
tak, to prawda ze moja ja chciec u siebie. pzoa tym uwazam ze ich wspomnienia moga byc bardzo ciekawe. w ostatnich odcinkach pojawiaja sie coraz czesciej, w tym rowniez mieli swoj drobny udzial..Czarna Pani posiada, podobnie jak Walt, paranormalne umiejetnosci - byla pewna, ze Bernard zyje, chociaz reszta grupy go "pogrzebala". Jak sie okazalo, miala racje. Mysle, ze "others" za jakis czas beda ja chcieli miec u siebie. To, ze ta para ciagle jest pokazywana swiadczy o tym, ze ta strzelba predzej czy pozniej wypali.
tak, tez jestem z niej dumny. niech sie wlacza... i maja ja wszyscy polubic, ona nie jest taka zla jak mi sie wydawaloHmm... Odcinek tak 7/10... Niby nie wydarzyło się nic specjalnego ale...Wątek z ciążą niezbyt mnie interesował,ale zawsze to kolejna zagadka na wyspie... Bardziej ciekawiła mnie wyprawa Sayida, Lulu i Charliego... Fajnie, że Lulu stara się naprawić swoje błędy, i zaczyna włączać się do grupy...
Napisano 25.03.2006 - |15:15|
Może już to ktoś powiedział, ale nie czytalem wszystkiego, z czystego lenistwa . Otóż, Sun raczej nie mogła by mieć dziecka z tym jegomościem co ją inglisza wyszkalał, bo to już w sumie napewno ponad 2 miechy, jak nie dłużej. Coś by zakumała dużo wcześniej - ale ja tam kobietą nie jestem, więc nie daje głowy uciąć :afro:
Trailer powala !!! Bedzie sie działo !!!
Napisano 25.03.2006 - |15:29|
BTW, wygląda na to, że Kate i Claire jednak nikomu nie powiedziały o tym bunkrze, nie widzę, żeby się jakieś wyprawy organizowały. Czyli jak zwykle pełna nieufność wśród rozbitków :/
Napisano 25.03.2006 - |16:10|
Bo teoria pułapki jest IMO bez sensu. [...]. Czy Daniel może w jakiś sposób współpracować z Hentrym?
Możliwości jest za dużo żeby dojść do jednego konkretnego wniosku, z tego wzglęcu jesli chodzi o mnie to oszczędzam pozostały mi kawałek mózgu, bo wiem że i tak nic mądrego nei wymyślę. Możemy tutaj mnożyć różne teorie, a każda z nich odpowiednio poparta może sprawiać wrażenie słusznej. A scenarzyści przecież w ciemię bici nie są, obserwują co się dzieje tu i tak i dobrze wiedzą o wszystkim. I wcale nie mają zamiaru się spieszyć z wyjaśnieniami. Ich naprawde niewiele wysiłku kosztuje dorzucenie dwóch dziwnych min na odcinek. Jeden bohater krzywo spojrzy, drugi się zaduma i od razu sto teorii na ten temat. Niektóre miny, zdarzenia są prawdziwymi poszlakami, a reszta okaże się zmyłką, a my tak naprawdę nie jesteśmy w stanie odsiać ziarna od plew. I w tym przewagę mają scenarzyści. Mogą sobie motać ile tylko mają ochotę, a ty się widzu męcz.
I tak na dobrą sprawę każde rozwiązanie jest możliwe. Henry może być Innym, a może i nie. Może współpracować z Danielle, a może i nie. Znajdą balon, ale to i tak niczego nie dowiedzie. Itd. Nie sposób nijak zweryfikować tego co mówią o sobie ci, którzy na pokładzie feralnego samolotu nie byli. Desmond, Danielle, Henry... każde z nich może opowiadać co im tylko ślina na język przyniesie i choćby z tego powodu wszelkie spekulacje są pozbawione sensu, bo dla nas ich słowa sa potwierdzeniem tego czy tamtego, a tymczasem każde z nich może grać w zupełnie inna grę, o której jeszcze ani słowa w serialu nie było.
Tak naprawdę tak prowadzony serial w spokoju może zostać pociągnięty jeszcze bardzo długo, przy czym łąska fana na pstrym koniu jeździ... moim zdaniem już dotarli do granicy poza którą nie wybrną w sensowny sposób z tego co zamotali. No chyba, że są geniuszami i wszystko mają "obcykane" od dawna i jakimś cudem nikt nie odgadł jeszcze co i jak. I tak w ogóle jest na to szansa, bo sposób w jaki prowadzony jest serial moim zdaniem prowadzi do dwóch rozwiązań: totalne zaskoczenie rzucające wszystkich na kolana, albo totalna kicha tylko dla kapuchy. Jeszcze jest szansa na to pierwsze, ale coraz bliżej drugiej ewentualności niestety.
Tak więc - wszystko jest możliwe, a pewność w osądach niektórych trochę mnie śmieszy. No i przypominam linka od Robsona, który jakoś wszyscy zwolennicy teorii chorego Jina skrzętnie pomijają:
Nie trzeba na żadne transkrypcje czekać, w tym co jako bełkot słyszy Jin nie ma nic niesamowitego, a on sam jest zdrowy. Inaczej, może być chory (tak jak każdy inny rozbitek, choć ja akurat w tę mityczną chorobę średnio wierzę) ale na pewno ten konkretny fragment odcinka tego nie potwierdza.
BTW, wygląda na to, że Kate i Claire jednak nikomu nie powiedziały o tym bunkrze
A co się będą dzielić wrażeniami W ogóle nie widziałem w tym odcinku Claire - może się umówiły, że ona zostanie i zbada bunkier, a jak wróci to dopiero o nim poinformują. Oczywiście to bardzo kulawa teoria, bo zaraz by się wszyscy dopytywali gdzie jest Claire, a co za tym idzie z pewnością nie mam racji
Q
Użytkownik Quentin edytował ten post 25.03.2006 - |16:13|
Napisano 25.03.2006 - |16:26|
Claire nie było, bo cały poprzedni odcinek był o niej.
Jack nic nie słyszał, bo tamci szeptali. A Henry słyszał, bo Jack i Lock się na sibie drą...
A to czy znajdą balon czy nie nic nie znaczy, bo moze być tak jak ktos tu powiedział, że oni mają jego żonę i Henry robi co mu każą. Chyba, że Ana-Lucia dokona ekshumacji. Lubi kopać.
Thank you and Nestle!
Napisano 25.03.2006 - |16:31|
Napisano 25.03.2006 - |16:34|
Jakby Claire zniknela to by sie nikt nia nie zainteresowal, tak bylo w wiekszosci przypadkow. Jak Saiyd, AL i Charlie wyruszyli na poszukiwania balonu to tez nikt sie o nich nie wypytywal gdzie znikneli. Gdyby Henry sie nie wygadal to by pewnie tak zostalo do konca odcinka...tak juz jest na wyspie nikt sie o siebie nie martwiW ogóle nie widziałem w tym odcinku Claire - może się umówiły, że ona zostanie i zbada bunkier, a jak wróci to dopiero o nim poinformują. Oczywiście to bardzo kulawa teoria, bo zaraz by się wszyscy dopytywali gdzie jest Claire, a co za tym idzie z pewnością nie mam racji
Na Chaotic jest jeszcze napisane ze Henry jest w 100% othersem bo jest wystarczajaco przerazajacy ;]
Użytkownik PaWs edytował ten post 25.03.2006 - |16:35|
Napisano 25.03.2006 - |17:01|
Prawda, prawda... no ale to jest gdzies w jakims spoilerze napisane czy tylko wywnioskowane z jego zachowania? Bo ja mam wrazenie ze on teraz tylko tak gra przed nimi othersa, juz tak dlugo mu to wmawiali ze przyja ta role...tylko co on chce przez to zyskac :>No cóż... co prawda, to prawda: buźkę to on ma mało przyjemną, a po jego spotkaniu 3 stopnia z Sayid'em jeszcze bardziej "przerażająco" wygląda...
Napewno szybko to sie wyjasni bo chyba do 19 odcinka ma podpisany kontrakt
Użytkownik PaWs edytował ten post 25.03.2006 - |17:03|
Napisano 25.03.2006 - |17:02|
oprócz historii Koreańczyków dowiadujemy się dwóch ważnych rzeczy:
1. Henry to na 100% jeden z Innych
2. Sayid, Ana-Lucia i Charlie to na 100% idioci
przecież Henry nie miał prawa narysować mapki z bunkra do żadnego miejsca, bo nie wie gdzie ten bunkier się znajduje. A tymczasem pięknie wyrysował drogę do góry i jakiegoś miejsca za nią. Oczywiście nasi lostowicze dziarsko ruszyli na wyprawę nie zadając sobie podstawowego pytania - skąd typ wie gdzie jest...
Napisano 25.03.2006 - |17:08|
Sun kłamie - zdradziła męża.
ciekawa wyprawa na czele z panią ex-cop. ciekawe jakie będą jej rezultaty.
Jeden ze słabszych odcinków, oby to była cisza przed potężną burzą. ;-)
Napisano 25.03.2006 - |17:15|
Cisza jak narazie jest i to od dluzszego czasu jednak kolejne odcinki zapowiadaja sie fantastycznie, jako najlepsze w serii :hyhy: wiec chyba warto czekacJeden ze słabszych odcinków, oby to była cisza przed potężną burzą. ;-)
Napisano 25.03.2006 - |17:39|
Odcinek średni na jeża...
przecież Henry nie miał prawa narysować mapki z bunkra do żadnego miejsca, bo nie wie gdzie ten bunkier się znajduje. A tymczasem pięknie wyrysował drogę do góry i jakiegoś miejsca za nią. Oczywiście nasi lostowicze dziarsko ruszyli na wyprawę nie zadając sobie podstawowego pytania - skąd typ wie gdzie jest...
Czy masz jakiś wzory służace do obliczania tych procentów.
Co do mapy, to jest ona tak niedokładna i ogólna, że aż trudno mi zrozumiec jak nasza trójka mogła znaleśc to meijsce. Byc moze jednak cechy terenu sa tak chatakterystyczne, że można trafić.
Henry mniej wiecej wie gdzie jest, Wyspa jest podłóżna, Miejsce wskazane przez Henrego to dolina leżaca w okolicy charakterystycznego klifu w jednym z wierzchołków wyspy. Henry wiedział, że znajdują się w okolicach plazy w około połowy jednej z długich krawędzi wyspy.
Czy ktoś mnoże zrobić zrzót ekranu maoy tej wyspy?
Użytkownik Jonasz edytował ten post 25.03.2006 - |17:54|
Genesis
Napisano 25.03.2006 - |18:05|
Tak ma mało przyjemną. Nie dość, że Sayid mu ją w gruncie rzeczy zdemolował, to jeszcze ogólnie ma taką psychopatyczną minę. I błagam. Wyjaśnijcie mi czemu on nie ma brwi??No cóż... co prawda, to prawda: buźkę to on ma mało przyjemną, a po jego spotkaniu 3 stopnia z Sayid'em jeszcze bardziej "przerażająco" wygląda...
racja
Idioci totalni. Albo są bardzo bardzo zdesperowani. Ale raczej idioci.Odcinek średni na jeża...
Czy zdradziła... Ja mam wątpliwości. Ona może po prostu nie jest zadowolona z tego, że będzie miała dziecko. Chcoaiż może zdradziła. co do burzty. Tak, oby była. I jeszcze cos. ludzie tak mówią że jeden ze słabszychh epizodów. Zrobiłem sobie listę tych najgorszych według mnie. A więc.moje wrażenia po tym ep.
Sun kłamie - zdradziła męża.
ciekawa wyprawa na czele z panią ex-cop. ciekawe jakie będą jej rezultaty.
Jeden ze słabszych odcinków, oby to była cisza przed potężną burzą. ;-)
Od najgorszego:
1. 2x12Fire + Water (Charlie)
2. 1x22Born To Run (Kate)
3. 1x12Whatever The Case May Be (Kate)
4. 2x02Adrift (Michael)
5. 2x05...And Found (Sun/Jin)
i w ogole zrobilem liste ulubionych odcinkow. Odcinek The Whole Truth jest na 25 miejscu na 40 odcinkow... czyli raczej kiepsko. Zauwazylem tez ze nie przepadam za odcinkami z Kate, choc ja lubie i ze 2 sezon ma jednak gorsze oceny u mnie
Użytkownik boone edytował ten post 25.03.2006 - |18:06|
Napisano 25.03.2006 - |19:41|
Ciekawe spostrzezenie...I błagam. Wyjaśnijcie mi czemu on nie ma brwi??
Taki zabieg zostal wykorzystany w grze Silent Hill 3 (postac Claudii jesli ktos kojarzy); bez brwi bardzo ciezko wylapac czyjes emocje i zauwazyc, czy ktos jest tym dobrym, czy zlym... :>
Napisano 25.03.2006 - |19:44|
A co do Henry to za duzy z niego cfaniak jest b.inteligentny i zbyt pewny siebie. Argument ze ma wredną gembe i musi byc The Others nie przemawia do mnie bo w takim razie John tez musiałby byc The Others
Napisano 25.03.2006 - |20:00|
Napisano 25.03.2006 - |20:04|
I błagam. Wyjaśnijcie mi czemu on nie ma brwi??
Ciekawe spostrzezenie...
Taki zabieg zostal wykorzystany w grze Silent Hill 3 (postac Claudii jesli ktos kojarzy); bez brwi bardzo ciezko wylapac czyjes emocje i zauwazyc, czy ktos jest tym dobrym, czy zlym... :>
Szczerze... nie zwróciłem na to uwagi... moze dlatego że zawsze jest pokazywany w ciemnym pomieszczeniu ... nie mam aktualnie lost na kompie , to jest potwierdzone ?
Jeśli ich nie ma to wypowiedź 'pablocoo' wydaje się być bardzo interesująca : ]
Napisano 25.03.2006 - |20:11|
tak to jest potwierdzone, dokladnie widac ze nie ma brwi. a co do tego spostrzezenia. bardzo ciekaweCiekawe spostrzezenie...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych