Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy jesteś uzależniony od SG

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
181 odpowiedzi w tym temacie

#101 j23

j23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoKętrzyn

Napisano 23.05.2005 - |22:51|

Z całą pewnością jestem uzależniony. Nie mogę doczekać się dalszych odcinków , to już niedługo :clap:
Zostanie tylko to nieznośne tygodniowe oczekiwanie na nowy odcinek :/
Teraz wzięłem się za powtórkę całości :hyhy:
  • 0

#102 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 24.05.2005 - |23:02|

Mój mąż, który nie może zasnąć bez przynajmniej krótkiego fragmenciku SG z kompa twierdzi, że ja jestem - no to zrobiłam sobie uczciwie ten teścik i niby wychodzi, że nie jestem, ale mam kilkadziesiąt innych objawów, które mogą wskazywać na totalne uzależnienie... :clap: zrobię sobie taką fryzurę jam ma Sam a "co to jest mechanika kwantowa" kupiłam sobie jak miałm 10 lat, teraz to może nawet przeczytam :D
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#103 Barabaszek

Barabaszek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 26.05.2005 - |19:20|

Zdecydowanie jestem,nie mogę się doczekać nowych odcinków no i uzależniłem kolegę jeszcze hehehe
  • 0

#104 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 26.05.2005 - |20:40|

Uzależniony ??? Raczej nie ;) ale uwielbiam ten serial tak samo jak Lost`a i Smallville
  • 0

#105 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 31.05.2005 - |11:34|

Uzależnienie a uwielbienie to jest niewielka różnica. Czy ja jestem?? Nie wiem. Bardzo go lubię i lubię do niego wracać (teraz jednak mam niezbyt wiele czasu). Jak film jest dobrze zrobiony to chyba każdy fan gatunku w pewnym stopniu uzależnia się od niego oglądając go kilkakrotnie.
  • 0

#106 Grace

Grace

Szeregowy

• Email
  • 67 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 03.06.2005 - |11:58|

Oczywiście, że jestem uzależniona :) A teraz jeszcze po maturze, więc sama boję się co się może ze mną stać....:P Ale niestety również ograniczona przez hbo i zrozpaczona faktem ile będę musiała czekać żeby obejrzeć 8 serię.... :( Jak narazie stargate śni mi się po nocy, znam niektóre dialogi na pamięć, oczywiście, że umiem rozpoznać która to seria po fryzurze Carter no i co tu ukrywać, często łapię się na tym, że gadam jak Jack "nice" w niektórych sytuacjach. Jeśli wiecie co mam na myśli, te jego słynne i często powtarzane "nice" :)
  • 0

#107 Obsydian

Obsydian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 03.06.2005 - |12:37|

A ja niedosc ze sam sie uzaleznilem (i z niecierpliwoscia czekam na gre SG) to malo tego uzaleznilem ejszcze polowe ludzi moim miejscu pracy ;] ... i zaczolem sciagac jescze raz odcinki SG w HQ bo zaczyna brakwoac plytek do dystrybucji ;].
  • 0

#108 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 03.06.2005 - |14:08|

No cóż po chwili zastanowienia i ja musze się przyznać, że prawdopodobnie uzależniłem się od gwiezdnych wrót ... i też wciągnąłem w to kilka osób...
- ale za to na dobre pozbyłem się nałogu palenia papierochów i jakoś tak łatwo przyszło mi to zrobić, że faktycznie może prawdą jest iż człowiek zwykle ma stałą liczbę nałogów, tylko powinien rzucać te bardziej szkodliwe :clap:
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#109 Samarten

Samarten

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 03.06.2005 - |17:54|

Raczej każdy na tym forum jest lekko zakręcony jak Gwiezdne Wrota - ja ciągle ich szukam w Realu - jak uważacie? Są gdzieś zakopane? :>
  • 0

#110 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 10.06.2005 - |22:17|

Hmm. Muszę stwierdzić, że jednak jestem bo ostatnio pomimo braku czasu moje myśli kołaczą się wokół niego. Myślę sobie "Niech w końcu skończy się ta sesja". Wtedy z pewnością znowu będę mógł do niego wrócić. Tak więc muszę powiedzieć - TAK jestem. Wielu pewnie się nie przyzna do tego ale z pewnością podobnie jak i ja też są "wkręceni" w ten film.
  • 0

#111 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.06.2005 - |19:21|

jestem uzależniony ? .....
jestem uzależniony ? ..... :>

indeed :hyhy:

moim zdaniem nie można nie być - ten serial jest najlepszym jaki kiedykolwiek powstał - choć właśnie nie mogąc się doczekać kontynuacji oglądam całego Farscape i jest całkiem, całkiem....
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#112 bumbik

bumbik

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 15.06.2005 - |11:02|

Podziwiam ludzi którzy są uzależnieni od SG-1 – trzeba być naprawdę wielkim fanem tego serialu (ba chyba nawet fanatykiem) by uzależnić się od tak przeciętnego serialu jakim jest Stargte Sg-1. 1 sezon cienki – końcówka w miarę zapowiadała poprawę w 2 sezonie który też był kichą. Nie będę się tu rozwodził na poziomem kolejnych sezonów – prawie zamiast bajki na dobranoc.

Dlatego „podziwiam” uzależnionych od Sg-1
  • 0

#113 the_adam

the_adam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 16.06.2005 - |18:16|

Raczej każdy na tym forum jest lekko zakręcony jak Gwiezdne Wrota - ja ciągle ich szukam w Realu - jak uważacie? Są gdzieś zakopane?  :>

Wyświetl post

http://www.chevron26...c/eplanets.html warto zapamietac moz kiedyś sie przyda :hyhy:
  • 0

#114 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 16.06.2005 - |19:15|

uzaleznienie od SG się szerzy.Bardzo zarażliwe :)

Podziwiam ludzi którzy są uzależnieni od SG-1 – trzeba być naprawdę wielkim fanem tego serialu (ba chyba nawet fanatykiem) by uzależnić się od tak przeciętnego serialu jakim jest Stargte Sg-1. 1 sezon cienki – końcówka w miarę zapowiadała poprawę w 2 sezonie który też był kichą. Nie będę się tu rozwodził na poziomem kolejnych sezonów – prawie zamiast bajki na dobranoc.

De gustibus non disputandum est(oczywiście jesli "łacina" B) mi nie wywietrzała)
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#115 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 19.06.2005 - |08:55|

No "ładne" kwiatki. SG-1 "kichą"!!! Ktoś tu chyba z lekka przesadził. Kichą można nazwać telenowele brzylijską a nie SG-1. Co, może aktor nie przypadł do gustu?? Mi na początku też, a teraz cięzko jest się z nin rozstać. To nie jest film pełnometrażowy gdzie akcja jest w nim skumulowana. Tu jest bardziej może rozciągnięta ale i tak w.g. mnie bardzo wartka. Jest co prawda parę odcinków co tu dużo mówić słabych, a nawet bardzo słabych ale to będzie z 20% całości! Jak ktoś lubi s.f. to raczej film ten powiniem przypaść mu do gustu.
Ja rozumiem - to jest forum i każdy może powiedzieć swoje zdanie. Powiem szczerze - trochę mnie to aż zabolało, że można do tego stopnia "zjechać" serial.
No coż - są gusta i guściki.
  • 0

#116 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 19.06.2005 - |13:48|

Wyświetl post

Skoro uzależniony nie jesteś - nie pisz. Tym bardziej że twój post nosi znamiona "zadymy". Obrażasz nas - miłośników SG.
Nie podoba Ci się SG - proszę bardzo - wolna wola. Pisz o tym dlaczego Ci się nie podoba, ale nie obrażaj tych, którzy mają inne zdanie.
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#117 Popo

Popo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoSopot

Napisano 19.06.2005 - |22:44|

Przesłałem koledze do Niemiec wszystkie odcinki SG1 i Atlantis obejrzenie zajęło mu 24 dni. Jutro sprawdzi jak jest z odcinkami SG1 u nich w wypożyczalni, bo Atlantis wypożyczył i przegrał z wypożyczalni na 10 płytach DVD po 2 odcinki na każdej.
  • 0

#118 ^M^

^M^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 20.06.2005 - |07:41|

24 dni to jeszcze nic. Musisz uwierzyc mi na slowo :X.

Sam sciagalem wszystkie sezony masowo. W sumie to jakby nie patrzec wygodnej niz kampowac na kazdy swiezy epizod, zarzucasz niezla paczke i pojechali, lecz powodem nie byla ta wygodna ale to, ze 'wkrecilem sie' w sg-1 dosc niedawno (bo cos mnie naszlo zeby sobie jakies seriale posciagac), ale gdy juz oberzalem kilka odcinkow - istna kaplica. To jeszcze jeden i jeszcze jeden i jeszcze, juz zbliza sie 23, to moze juz ostatni i wylaczam o_O. Nic w tym nie bylo by pokreconego, gdyby nie czas wstawiania, powiedzmy 8 rano, kawa, z dwa-trzy odcinki, potem zrobic sobie sniadanie, jakas przerwa i pojechali dalej, znowu szamka, aaaaaaaa. Tak - to juz podchodzi pod leczenie psychiatryczne, przynaje sie bez bicia :f.

Kruca szybciej ten 9 sezon niech daja, bo ja sie tu wykrwawiam powoli ;b.

A tego bobka mozecie smialo olac - typowy flamer, ktory sie nudzi. Moja rada - zorganizuj sobie czas na cos kreatywnego, albo daj mi go troche :o.

BTW: Ta, co do wciagania innych osob w to bagno - kumpel chyba po 4 sezonie jest na glodzie, bo cos sie dobijal do mnei na gadu, czy dzis w chacie bede, moze mu pudrzucic reszte, czy troche jeszcze pomeczyc? ;)
  • 0

#119 mojer

mojer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 20.06.2005 - |19:20|

uzależniony; raczej nie. Czekam co prawda z niecierpliwością na kolejne odcinki, ale zawsze wolałem sobie ściągnąć 2 lub 3 na raz (czekając na każdy tydzień) i dopiero wtedy urządzić sobie ucztę kinową:)
  • 0
- Panowie czas rozwalać rzeczy i ranić ludzi..
Operator systemów ofensywnych B1 sięgnął do przycisku odpalenia i zrzucił na ziemie kawałek piekła...

#120 Virco

Virco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.06.2005 - |19:27|

nie jestem uzalezniony sir!
a zcemu swieca panu oczy sir?!
hmm.. sir?
dajcie tu Zeta mamy wroga w bazie!!!
:]