Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 038 - S02E14 - One of Them

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
392 odpowiedzi w tym temacie

#101 wojtyna

wojtyna

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 17.02.2006 - |15:58|

Jack...od początku uwielbiałam tego faceta, ale teraz...czuję coraz większą niechęć. Wydaje mi się, że obecnie jego clem życiowym jest robić wszystko na odwrót niż Lock. Kiedyś, jako lekarz walczył ze Śmiercią, to był jego "naturalny" przeciwnik. Teraz Jack, jako pretendent do roli przywódcy ma innego, "naturalnego" wroga i może dlatego zachowuje się tak, jak się zachowuje? No i jeszcze ta wojna, którą chce toczyć...chce walczyć ale jednocześnie nie akceptuje podstawowego elementu wojny- chwytania jeńców i wykorzystywania ich w celu zdobycia informacji...sprzeczność goni sprzeczność w wypadku Jacka...

W pelni sie z tym zgadzam i chcialbym jeszcze dodac, ze organizujac armie, nie bierze pod uwage jej najmocniejszych punktow (np. Lock jako tropiciel, Jing-Jang lowienie ryb, Siebie jako pierwsza pomoc itd.). Jak ktos juz wspomnial, tworzenie armii spokojnie moglo by byc podzielone na grupy, gdzie kazdy z rozbitkow z jakims charakterystycznym doswiadczeniem uczyl by innych, aby wykonywala pewne okreslone zadania (jak na wojnie przypuszczam...sa generalowie i nie-genaralowie :) ). Jak w grach strategicznych :D
  • 0

#102 live bait

live bait

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 17.02.2006 - |16:20|

hiho LOSTomaniacy:)

a na koniec to co mną najbardziej wstrząsnęło- scena z żabcia...Sawyer przeszedł w moich oczach samego siebie...to było baaardzo brutalne w moim odczuciu...

dziwne, ze wg. Ciebie przeszedl samego siebie jak w jednym z poprzednich odcinkow np. zabil sprzedawce krewetek, co dziwniejsze ze fakt zabijcia zaby toba najbardziej wczasnal, a jak sayid kopal baloniarza ? (wg. bardzo zabawnie to wygladalo z dolnego ujecia gdy jack wchodzi do zbrojowni)
imo to tylko pokazuje jak 'zgrabnie' tworcy serialu potrafia grac na uczuciach :>
  • 0

#103 Chuck Norris

Chuck Norris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 17.02.2006 - |16:28|

Charlie był by specem od porywania bezbronnych dzieci, oraz napadania na bezbronne kobiety w ogródkach.
Szkoda tylko że nie ma doktora Arzta. Ten to by dopiero "rozerwał" towarzystwo :clap:
  • 0

#104 i don't sleep

i don't sleep

Szeregowy

• Email
  • 37 postów

Napisano 17.02.2006 - |16:51|

- to nie amerykanie uczynili go katem, tym się zajmował w Armii Rebelianckiej. Tu widzimy tylko komu i czemu obiecał, że nie zrobi tego więcej.

tu jest właśnie pokazane sposób w jaki stał się specem od tortur, prędzje był tylko oficerem łączności, a włąśnie od tego momentu zajmuje się "przesłuchaniami z osobami które nie chcę mówić"
  • 0

#105 Makus

Makus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 17.02.2006 - |17:07|

OK...zatem patrzac z drugiej strony...tutaj masz link do innego angielskojezycznego forum, na ktorym prezentowane sa zdjecia licznika w momencie resetu. Drugi post, drugie zdjecie. Abstrachujac juz od tego, ze dopatrzono sie na nim kolejnego symbolu, ktory rzekomo wskazuje dziecko (co wydaje mi sie juz zbyt ukryta zagadka/wskazowka dotyczaca Aarona/Walta, a raczej pozywka dla internautow, poniewaz nie kazdy oglada Losta na komputerze i ma mozliwosc obejzenia pewnych ujec w slow motion :D ), zauwaz ze liczba 5, ktora wlasnie sie przekreca jest na tle rozowym/posiada odcien czerwony, a nie bialy...FX? Przywidzenia Locka? :>

Wez sobie sterte kartek czerwonych i sterte bialych, zamieszaj je raz biala raz czerwona, i zrob sobie szybki slideshow :) Bedzie rozowe, mysle ze to poprostu wina FX...
  • 0

#106 Flaw

Flaw

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoSilesia

Napisano 17.02.2006 - |17:14|

hmm zainteresowala mnie ta żabka którą Sawyer zgniótł w ręce Dołączona grafika

poszperałem troche w necie i wydaje mi się że to jest Drzewołaz złocisty ;] (Dendrobates auratus)

Ciekawostki:
Dawniej trucizna ze skóry d. auratus i innych drzewołazów była używana przez plemiona zamieszkujące dżunglę jako środek do zatruwania strzał. Teraz firmy farmaceutyczne badają właściwości pumiliotoksynów , gdyż przypuszczalnie mogą one zostać wykorzystane do produkcji nowego rzekomo 200 razy silniejszego od morfiny leku przeciwbólowego. Na razie badanie trwają, być może niedługo zobaczymy jakieś efekty.

Coś mi się wydaje że nasz bohater może się przez to rozchorować i wzamian za pomoc doktorka wyda kryjówkę z bronią B)
  • 0

#107 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 17.02.2006 - |17:36|

co do tej zaby tez tak myslalem ze za zaba wydziela jakas trucizne jak ogladalem :]

rozowe pole na liczniku wydaje mi sie ze jest to spowodowane ym ze pierw jest czerwony kolor a potem bialy gdzie jak wiadomo zmieszamy red z bialym to otrzymamy roz :)

wydaje mi sie ze otworzylo sie jakies wejscie czy cos
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
lub calkowite zamkniecie sie tego bunkra

nowy gosc wydaje sie byc othersem gdyz jesli dobrze pamietam to na poczatku s1 Sayid, Kate i chyba Jabba musieli pojsc w jakies miejsce i wystrzelic flare wiec chyba ktorys z nich byl na nowej plazy lub gdy znalazla sie druga ekipa to przeciez Jin,itp byly na plazy [tylko teraz ktora to byla polnoca a ktora poludniowa bo kompas nie chodzi a koles podal jakas lokalizacje gdzie sie rozbil balonem
  • 0

#108 t_o_w_i

t_o_w_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 17.02.2006 - |17:37|

...a co z bronią...czyżby lostowicze przeszli do porzadku dziennego, że ma ją "nowy szeryf". Dziwi mnie,że nikt jej nie szuka ani nawet nie wspomina !!!
  • 0

#109 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 17.02.2006 - |17:41|

przypomnialo mi sie ze koles mowil ze pochowal zone w jaskini ale gdy Jack ja znalalz bylo chyba tam 1 cialo [wydaje mi sie ze 2, moze mowia o tej samej] moze ktos ma lepsza pamiec :)
  • 0

#110 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.02.2006 - |17:45|

przypomnialo mi sie ze koles mowil ze pochowal zone w jaskini ale gdy Jack ja znalalz bylo chyba tam 1 cialo [wydaje mi sie ze 2, moze mowia o tej samej] moze ktos ma lepsza pamiec :)

jack w swojej jaskini znalazł dwa ciała, (Adam i Ewa) a ich wiek okreśłił na 40 do 50 lat. To neiżóna Henrego. Czy nie wspomiał on, że miała na imie Dorota?
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#111 gilfuin

gilfuin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 17.02.2006 - |17:50|

Ktos wczesniej wspomnial motyw z licznikiem, ze jest on obrotowy i niemozliwe byla nagla jego zmiana z cyferek na hieroglify

Moim zdaniem za bardzo sie czepiacie :)
Problem można rozwiązać na miliony sposobów - przecież licznik nie jest zegarkiem kupionym w supermakecie...
Zauważcie, że hieroglifów było na liczniku znacznie więcej - na pewno w jakimś celu zostały tam umieszczone...
  • 0

#112 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 17.02.2006 - |19:12|

Wydaje mi się, że ta klawiatura nie miala ani ALT, ani CTRL, ani DEL ;)

A czy ja mówię że miała ;). Ja tylko mówię że miałem takie skojarzenie.

Ten pomysl z drugim zegarem albo innym zegarem jakos nie byl trafiony...
przejzalem ta scene w Bestplayerze na maxymalnym zwolnieniu i widac ze to jest ten sam!
A poza tym widac jak jedna pozycja cyfry przekreca sie dwukrotnie... wiec moze jednak to nie byla pomylka producentow, moze one tam juz poprostu byly (te hieroglify ofkorz).

Ludzie ile wy jeszcze takie pierdoły będziecie pisać. Pisałem już ja i chyba jeszcze ktoś we wcześniejszych postach w tym temacie że inny zegar był tylko na trailerze do tego odcinka. W serialu mamy już ten sam.

Użytkownik Pawel edytował ten post 17.02.2006 - |19:15|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#113 t_o_w_i

t_o_w_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 17.02.2006 - |19:22|

A czy ja mówię że miała ;). Ja tylko mówię że miałem takie skojarzenie.
Ludzie ile wy jeszcze takie pierdoły będziecie pisać. Pisałem już ja i chyba jeszcze ktoś we wcześniejszych postach w tym temacie że inny zegar był tylko na trailerze do tego odcinka. W serialu mamy już ten sam.

...hehehe , dokładnie zgadzam się z Twoim zdaniem..niedługo będziemy liczyć liście na drzewach bo może "other'si" je kradną :). ....coż taki serial i takie emocje...ale trzeba chyba wrócić trochę do rzeczywistości.
  • 0

#114 Joker

Joker

Szeregowy

• Email
  • 8 postów

Napisano 17.02.2006 - |19:44|

Od razu jak koleś został uwolniony z pułapki, pomyślałem że Russo się myli ponieważ zwróciłem uwage że ten typ nosi buty, czego others jak chodzą po dżungli nie robią. Co widzieliśmy w pewnym odcinku(Eko i Michel w krzakach),
Ethan i jego kolega inwigilowali obozy wiec nosili je. Pomimo tego i tak sądze że jest jednym z nich, a następny odcinek zapowiada sie ciekawie :D
  • 0

#115 Pedro_78

Pedro_78

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoChorzów/Dublin

Napisano 17.02.2006 - |19:47|

Po szybkim "przelocie" wszystkich postów, nikt z was, chyba(!), nie pomyślał, że Sayid powiedział te ostatnie słowa Charliemu ("Ty też o tym zapomniałeś?") dlatego, że może wiedzieć o napadziej przez niego na Sun. Wypomniał mu okrucieństwo Innych, co sam przeżył i jak sam ich nienawidził (porwanie Clair), a teraz nagle zaczyna działać jak oni (poprzedni odcinek). Myśle że Sayid wyprzedził Locka i Jacka, jako DEDE REPORTER wie o incydencie z Sun i albo postara się Charliego sprowadzić na dobrą droge i tutaj - dowiedziec się gdzie jest broń -, albo wpadnie w trans torturowania i Charlie bedzie jego drugą ofiarą :P, czego osobiście mu nie zyczę :afro:
Odcinek dobry, tylko Lock coś taki w gorącej wodzie kąpany. Mogłby zobaczyc co sie jednak stanie ;]

8,7/10

Nie wydaje mi się. Sayid uświadamia Charliemu że niektórzy chyba zapomnieli że Others są bezlitosni, pyta się go czy on też zapomniał tz. czy zaczyna być taki jak Jack i Locke.
  • 0

#116 Szymek

Szymek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 17.02.2006 - |20:43|

http://img115.images...l23108422lu.jpg

Mała ciekawostka. Dla tych co już ogladali. Popatrzcie w prawy dolny róg. Znajome cyferki? :)

No wlasnie , przeciez tu widnieje slynne 108 jak na zegarze :) To na pewno nie zbieg okolicznosci.
Czyzby baza wojskowa? Sarin, 108, kwarantanna ... ciekawe co bedzie w kolejnym odcinku :)
  • 0

#117 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.02.2006 - |20:53|

No wlasnie , przeciez tu widnieje slynne 108 jak na zegarze :) To na pewno nie zbieg okolicznosci.
Czyzby baza wojskowa? Sarin, 108, kwarantanna ... ciekawe co bedzie w kolejnym odcinku :)

REEL 42108-23.

Reel to rolka (taśmy fimowej np).
  • 0
Genesis

#118 t_o_w_i

t_o_w_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 17.02.2006 - |20:54|

... hmmmm...nie wiem co myśleć :) nie 108 tylko 23108-42 , chyba to zbieg okoliczności jednak ... chociaż dziwnie te napisy wyraźne (i tak powstaje plotka :) )
  • 0

#119 Flaw

Flaw

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoSilesia

Napisano 17.02.2006 - |21:38|

btw- troche dziwi mnie tutuł odcinka (to by było za proste jak na LOST), może 50% forumowiczów sugeruje sie wlasnie tym i dlatego klasyfikuje go jako othersa :wacko: ;)

a z drugiej strony może inni zrobili deal z Daniell pomożesz nam wkrecić jednego z nas a w zamian zalatwimy ci dziecko (Claire) i bedziesz miała się kim opiekować :bangin: :bag:
  • 0

#120 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.02.2006 - |21:42|

btw- troche dziwi mnie tutuł odcinka (to by było za proste jak na LOST), może 50% forumowiczów sugeruje sie wlasnie tym i dlatego klasyfikuje go jako othersa :wacko: ;)

a z drugiej strony może inni zrobili deal z Daniell pomożesz nam wkrecić jednego z nas a w zamian zalatwimy ci dziecko (Claire) i bedziesz miała się kim opiekować :bangin: :bag:

Danielle chciała go zabić, jak Sayid go oswobodził. sądże, że sama by sobie z nim poradziła. W torturach jest dość dobra. Nieżle sprawiła Sayida w Solitare.
  • 0
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych